- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RichieTri
senior tag
nálam a 770-s Phantom a CTG 500-as táppal többször rebootolt. mivel a 12v-os ágon az jóval kevesebb A-t tudott mint amennyit a kártya kér.
a mostani 650-s táp ezt röhögve tudja.
nézz utána, hogy a kártyádnak milyen feltételekre van szüksége. lehet, hogy a tiéd kevesebb amperral is beéri.
én beleestem abba a hibába, hogy csak a wattot néztem...live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #25650 üzenetére
Miért? Mondd el, mert úgy ér valamit a vélemény ha tényekkel (adatokkal) igazoltak. Az előző R9 280X Gaming kártyám tapasztalatai, valamint a tesztek mérései alapján halkabb de kevésbé hatékony a hűtése, az biztos. A másik tény, hogy 5%-kal drágátt miközben magasabb az órajele, és ugyanúgy 3 éves gari jár hozzá. Tuningban - szintén tesztek alapján - hol az egyik teljesít kicsit jobban, hol a másik.
Mit nem veszek észre, amitől messze jobb mint a Giga?Tsabi84: sajna nekem a játékból is kilépett ~1 perc után.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Sikerült feltennem az EK vizes blokkot. A hőmérsékletek nagyon szépen átalakultak.
A gyári Palit hűtővel alapon volt 38,terhelve 82. Most vizezve alapon 25,terhelve 45. Aida szerint. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ha minden jól megy, jövő héten belépek közétek egy MSI 760 HAWK-kal.
Eredetleg 270X HAWK-ot akartam, de pont annyiért tudtam szerezni egy 760-at. Ezelőtt 7850-em volt, remélem, jól döntöttem.
A netes tesztek meggyőztek, hogy csoda egy kártya ez, a 760-ak között is, remélem, így lesz.
-
pityu8611
tag
válasz BomiBoogie #25658 üzenetére
Gigabyte B660m/Intel Core i5 13400f/ COOLERMASTER MasterLiquid ML120L/Kingston Hyperx Fury 3200mhz 16gb/ASUS TUF-RX7800XT-O16G-GAMING/CoolerMaster MB510l/COOLERMASTER Elite V4 600W/KINGSTON 2TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #25657 üzenetére
A Gigáról uo. szintén ugyanilyen jókat írtak, csak korábban. Akkor még ugye drágább volt, korábbi driverrel tesztelve kvázi teljesítményben emiatt picit elmaradt de ennek ellenére 9.6 pontot és szintén EC plecsnit kapott. Sőt, itt a Giga volt jobb tuningban.
Egyébként az urban legend inkább jellemző az új Giga kártyákra, mintsem valós problémák (legalábbis senki, semmi konkrétummal nem támasztja alá az ellenkezőjét). Árban jobban, és sokszor teljesítményben is.
Volt GTX460 1GB illetve most is van egy Gigabyte HD 7870 de soha, egyikkel sem volt problémám. Utóbbit sem véletlenül választottam [link] és jól tettem! -
torma1981
veterán
válasz szasanyi #25663 üzenetére
Igen ezért mondtam hogy jók az új rev 2.0-ás verziók. Nekem volt 280x 2.0. Az 45% venti felett nekem már hangos volt. Nem vészesen de már lehetettet hallani. És BF4 alatt 92 fokos volt. AF-fel szabályozva a ventijét. Nekem nem jött be. De azt írták a 770-nél másképpen oldották meg a hűtést. Sokkal hatékonyabb. De az a 4k nem pénz mivel nem 1 hónapra vesz az ember kártyát. Az ajándékokat meg el lehet adni 10k-ért Akkor ugy már jó áron van.
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #25664 üzenetére
Ha emlékszel nekem akkor 280X Gaming volt, és a tesztek alapján az a Gigabyte 280X nem is volt ajánlott, egyedül - az akkori - alacsony (78-80k) ára szólt mellette. Egyébként ugyanez a helyzet GTX780 vs R9 290 esetén: ugyanaz a hűtés első esetben kitűnő, utóbbiban csak éppen elég. Az egyik ok, hogy az AMD GPU hőleadó felülete kisebb, ami a DCU2-s hűtőnél kimondott hátrány. A Mantle meg az AMD driver hozzá... biztos jó lesz, csak én addig legalább 5x VGA-t cserélek.
-
szasanyi
félisten
Még annyit: most az MSI GTX760 Gaming is relatíve jó áron van, viszont aki ezen gondolkodik annak ajánlom figyelmébe ezt. Teljes teszt, de a leglényegesebb a hőkép.
-
szasanyi
félisten
válasz torma1981 #25667 üzenetére
Igen, mert hűtése nem olyan hatékony és ugyanaz a bibi mint amit előzőleg is linkeltem figyelemfelhívásként: alulméretes, forró VRM. Ezért kapott sokkal kevesebb pontot. Én sem értem, hogy miért csinál ua. a gyártó ugyanabból a Gaming sorozatból ennyire eltérő kártyákat.
-
juve600
nagyúr
üdv
GAINWARD GTX760 PHANTOM 2GB GDDR5erről a tipusról valakinek vélemény,tapasztalat ??
thx -
prtvlogan
aktív tag
válasz juve600 #25671 üzenetére
Egy hete vettem egy ilyen kártyát (pont lemaradtam az ipon akcióról...) és az igazat megvallva többet vártam tőle. Egy gtx460-at váltottam le. Anno a gtx460- full hd felbontáson, és max grafikán tudtam játszani akadásmentesen, ez a 760 pedig pont ott hasal el nálam, ahol nem kellene (élsimítás, psyhic) a 460-at negyven párezer forintért vettem ezt pedig 65.000-ért, úgy okoskodva, hogy egy két-három évig talán jó lesz.. Mindenesetre a kártya hozza a teszteken látott értékeket, az fps pl assetto corsa-ban 60 körül mocorog, ha sok autó van a képben, akkor 30-40 Egy core i7 860-al használom, 3.8ghz-en. A konklúzio az ,hogy ennél a kártyánál pont azokat az effekteket kell kikapcsolni, mint anno a 460-nál, így magasabb lesz az fps, de pont azért áldoztam rá ennyit, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni. Sajnos kell, és ha most vennék kártyát, inkább 460 sli-t próbálnék ki, vagy spórolnék egy kicsit, és vennék egy erősebbet.. Hozzáteszem, hogy nekem 65000 soknak számít egy videókártyáért, ha teszem azt ugyanez 40-be fájt volna, nem lenne rossz a szám íze..
Ui: a shadowplay pedig kifejezetten tetszik... -
Tarill
őstag
geforce experience-be lehet optimizálni valahogy steames játékot? mert megvettem a MetroLL-t és alap beállításokkal igen csak nem megy szépen, itt vmi beállítás lehet a ludas mert ennyire nem lehet gyenge a kari... :/
-
jeni
félisten
Üdv
Ez a kari vagy a GTX-750 új verzió miben tér el a GTX-760-tól? -
Jimmy66
senior tag
Összehasonlítás GTX 750TI vs GTX 760
-
Tarill
őstag
hát az a vicc hogy az optimalizálás még emelt a grafikán de a kép meg szörnyen szaggatott :S mi a franc lehet? :/jó lett 50 fps körül megy már lehet meghúzom a karit a gyári oc-s giga wf szintjére és még jobb lesz
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Jo hir mindenkinek: [link]
Van egy dx12 hw rdy vga-m.[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
-
siriq
őstag
válasz DokiBaxxi #25681 üzenetére
Van egy erzesem amd-n csak a 7-s szeriatol lesz tamogatva. Ne legyen igazam mert igy csak szivnak meg szivnak az amd-ek.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
siriq
őstag
Ha valakinek van kedve olvasgatni a dx12-rol : [link]
-
Stonerice
őstag
Mantle szaga van. Mintha követné az MS az AMD elképzelését. Nem azért teszi ezt a nagyobb szívességet az Nvidiának, hogy az ő kegyeiért is folyjon a verseny? gondolok itt az Xbox hardverekre a jövőt illetően.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
siriq
őstag
válasz Stonerice #25684 üzenetére
Nincsen mantle szaga.Inkabb a mantle-nal van dx12 szaga. A dx12-t 4 eve kezdtek el fejleszteni. A mantle ettol fiatalabb. Szoval nincsen itt semmi fele ostorozasrol szo a mantle alltal a microsoftra. Az nv mar 1 eve szorosan egyutt mukodik a dx12 fejleszteseben. Az amd kulon utat valasztott. Ez van. Gondolom az amd most probalja letuszkolni a torkan akadt csontot.(fermi tamogatja a dx12-t). A portolas miatt konnyu lesz az xbo-rol pc-re rakni lsd. Forza 5 demo.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Stonerice #25684 üzenetére
Azért a DX12 a legkevésbé sem szívesség. A fejlesztők mentalitását vizsgálva elkészítik Xbox One-ra a kódot, és azt rakják át PC-re is, meg telóba. És hát az Xbox One-ra írt shaderek nem az Intel és az NV hardvereire lesznek optimalizálva.
Itt majd lesz harc a gyártók között, mert az AMD-nek megéri a full funkcionalitást támogatni, de az NV-nek nem, mert azzal csak azt érik el, hogy kikapnak a copy-paste-os PC-s fejlesztés miatt. Ők valszeg maradnak a base funkcióknál, és győzködik a fejlesztőket, hogy ne az effektet hozzák át az Xbox One-ról, hanem cseréljék le egy GameWorks alternatívára.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
siriq
őstag
Szerinted az az 1 evet az nv meg a microsoft mivel toltotte el? Pokereztek? Jelenleg nv tamogatasa miatt(fermitol dx 12 rdy) , igen is nagy tamogatast elvezhetnek. Amd-nel meg a gcntol dx12 rdy. Egyszer nezd meg az arcat akik 5xxx vagy 6xxx szerias amd-t vettek. Most bizonyara idegesek.
Megjelent cikkben irtak az 1 evet. A nem hivatalos egyuttmukodes az masik dolog.
hogy minden feature_level_11_0-s szintnél többet igénylő funkció opcionális legyen jelen esetben egyenlore a gcn tamogatott amd oldalrol. Azt is irhattam volna hogy big fail.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából mi nem támogatja a DX12-t. Minden DX11-es hardver képes rá, mivel a Microsoft úgy alakította ki a követelményeket, hogy minden feature_level_11_0-s szintnél többet igénylő funkció opcionális legyen. Ez itt a kulcstényező. Hiába írják a dobozra a DX12 feliratot, ha a hardver esetleg nem támogat egy olyan funkciót, ami egy effekthez kell, akkor nem tudod majd bekapcsolni. Ha az opcionális támogatást nézzük, akkor még a Haswell IGP-je is több funkciót, így több effektet támogat, mint az NV architektúrái.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kétlem, hogy az NV csak egy éve dolgozik rajta, amikor az AMD-vel és az Intellel négy éve csinálja az MS a DX12-t. Itt már az elején ott voltak.
A DX12-nek rengeteg opcionális funkciója van. Az Intel és az AMD támogatja a legtöbb funkcióját, míg az NV a legkevesebbet.
Igen csak a GCN támogat mindent. Tehát nem lesz olyan effekt, amit nem tudsz rajta bekapcsolni. Az NV csak a base funkciókat támogatja.
(#25690) siriq: És mi akadályozza meg az AMD-t, hogy drivert írjon azokra? Komolyan kérdezem, mert igazából semmi. Maximum üzletileg nem éri meg, de ettől még a támogatás csak egy driver. Ugyanúgy az Intelnél is az Ivy Bridge, vagy a Bay Trail. Csak egy driver az egész. A hardver támogatja.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
siriq
őstag
Nalam legalabb meg van az opcio, amig az 5 illetve 6-s szerian amd-nel nincsen.
Kesobb hogyan oldja meg az amd ezen szeriak dx12-s tamogatasat az mar nem az en dolgom. En egy bolog vasarlo vagyok mert mar jo par eve vettem a vga-t es dx12 megy rajta. Ennyi. Ezt erdekli a user.
Nem mellesleg a forza 5-t nv demoztak nem amd-n es minden olyan latvany elem megtalalato benne mint az xbo verzioban.[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Nem mellesleg a forza 5-t nv demoztak nem amd-n es minden olyan latvany elem megtalalato benne mint az xbo verzioban.
Nem kell itt a szoveg. Ott van feketen feheren. Amasik ha az amd sz@r a 5 illetve 5-s szeriara akkor meg is erdemli amit kap. Nem tolem nem az itteni forumozoktol hanem az amd userektol. Szoval csak remelni lehet, hogy kitorli a csipat reggel az amd a szemebol es ertelmes drivert csinal.Errol nem kellene valamit irni az oldalon? Azon kivul, hogy en belinkelem joforman semmi nincsen. Rengeteg oldalon mar regen irtak rola.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
GTX 760-nal kapcsolatban milyen OC eredmények születtek? Egyáltalán, van valakinek olyanja?
-
szasanyi
félisten
válasz BomiBoogie #25693 üzenetére
Valszeg nem sok, mert ~75k-t nagyon nem ér meg. Ha viszont attól vetted akit én is megkérdeztem a HA-n, és hibátlanul meg is kapod, akkor 60k-ért bizony jó vétel volt! Teszt alapján mondjuk elég jónak tűnik.
-
szasanyi
félisten
válasz BomiBoogie #25695 üzenetére
Ha lesz tuning akkor mindenképpen jobb lesz, mivel a túlhajtott teljesítménytöbblet sokkal nagyobb mint a 270X esetében. Alapon egyik 19 a másik 1 híján 20.
-
pohár
félisten
válasz BomiBoogie #25693 üzenetére
nekem gyárilag tuningolt EVGA-m van, hát egyszer-kétszer próbálkoztam a tuninggal, de nem volt túl stabil (pedig hangyafasznyit húztam a memórián is), lehet egy picivel több plusz fesz kell alá, de azt meg nem tudtam piszkálni a Precision X-ben, hiába van ott a csúszka, le se szarta, hogy mennyire állítottam
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tomic
addikt
770-ket kinek mennyire sikerült felhúzni tuningban? Fesz emeléssel és anélkül is érdekelne.
-
Malamute
tag
Sziasztok!
Most éppen R9 280X-em van, de lehet, hogy ki fogom próbálni a GTX770-et, úgyis eddig csak laptopban volt Nvidia-m. A lényeg, hogy egy Gigabyte GTX770 OC-t néztem ki, iponon adnak hozzá valami game-t meg egy Cooler Master billentyűzetet is. (miért nem 2 game ) 85K-ért szerintetek ez jó vétel lehet?
Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs