- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
KrAt
veterán
válasz SeniorTilla #4451 üzenetére
Gondolkodom, hogy most vagy később vegyek (akkor a nyaralásra is elvinném), újat vagy használtat, nem tudom...
-
Gaborkik
csendes tag
Kérdés, hogy milyen pénzügyi kereted van és milyen minőségre vágsz ? Saját tapasztalatom szerint: Hero 8 2.7k-ban szebb, Hero 10 4k-ban szebb felvételt készít, stabilizálás majdnem egy szinten van. Én majdhogynem megbántam a 10-re váltást, mert a hobbista /alkalmi videózó szintemen a 8 is elég tudású.
-
KrAt
veterán
válasz Gaborkik #4453 üzenetére
Valami ilyesmire, mint te Ha felrakom a motorra, akkor halljam ahogy üvölt a blokk, ha elrúgom neki, lássam, hogy suhan a táj kanyargás közben, ha nyaralni megyünk, bevihessem vízbe, erdőbe, bringára, stbstb. Szal nem youtube sztár babérokra török, csak vissza tudjam nézni majd évekkel később
-
twine
veterán
Hero 8-tól én rettegtem, és minden ismerősöm óva intem tőle. Mégpedig a lencse cserélhetetlensége miatt...Nem azért mert rossz kamera lenne!
Szerencsére én nem is használtam gyakorlatilag, és egyből el tudtam cserélni egy 9black-re...
El nem tudom képzelni mi történt aznap az irodában amikor kitalálták hogy a 8 legyen "egybe", egy test lencsével...
7cserélhető, 9-10-11 szinte mindene kompatibilis, és cserélhető lencsés..a 8 meg nem..eléggé kilóg a sorból "lefelé" is, meg fölfelé is
Tényleg nincs vele gond, jó kamera, meg rendben a tudása stb...nem kifejezetten leszólni akarom, csak nekem baromi furcsa, és mivel tört már lencsém, én elvárom egy akciókamerától, hogy ha épp nincs rá valakinek subscribe, akkor ne kelljen szemétbe dobni, hanem egy cca. 5000ft-os lencse cserével orvosolható legyen...ha már "lefelé" is meg tudták oldani, és "fölfelé" is..
Ezért aztán idegenkedek tőle...sokan nem tudják ezt a kis "apróságot" róla...Egyébként meg a subscribe baromi jól tud jönni ilyen helyzetekben, nem csak azért mert olcsóbban vásárol az ember, hanem azért mert valóban akciókamerának használhatja az ember a készülékét...
Most van egy 9 és egy 10-es a dobozban, és elmondhatatlan nyugalom a subscribe , hogy "bárhova" ki merem rakni őket, mert nem a rettegés van bennem...mert ha törik, nem cca. 150-180.000.- hanem kb 30. a csere...[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz olivera88 #4449 üzenetére
Másnapra megjavult magátol, szerencsére. Ha kevés tárhely telefono az elvileg nem okozhatta, mivel neki álltam törölni alaposan, végül már 20 gb körüli hely volt mobilon, és akkor se akarta áttölteni a képeket.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
Hogy lehet lejátszani a GoPro highlight videókat?? Feltöltöttem face történetbe és videó helyett csak feketeség és szól a zene. Aztán mentettem telóba, ott is ugyanez.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
-
olivera88
veterán
Miért lesznek pixelesek a videók amit feltöltök Youtubera? Csináltam bringás videókat szombaton a közeli nagy dombon... És miután megosztottam a Youtuber videókat látom h valami borzalmasan néznek ki..
[link]
[link]
A fényviszonyok még nem voltak rosszak szerintem.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
addikt
válasz olivera88 #4461 üzenetére
Mert a youtube 1080p-ben nem sok bitrátát enged és lekonvertálja, ezért lesz ilyen a videód a mozgalmasabb részeknél.
A 1080p-s videót is érdemes 4K-ba kirenderelni, hogy nagyobb bitrátát kapj. [link]
[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
olivera88
veterán
válasz szpeti40 #4462 üzenetére
Köszi. Szóval mert túl jók a videók? Pfff. A GoPro felhőböl osztottam meg a nyers videókat Youtubera, már keztdem azt hinni h ez lehet a baj. A GoPro felhőbe ott nem volt ilyen pixeles, se Quikben. Ezért is furcsa volt h Youtuber feltöltve mitől lesz olyan rossz.
Milyen programmal érdemes renderelni? Nekem a Handbrake van csak ha jól rémlik,LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
KrAt
veterán
Lehet én vagyok rossz vágányon, de melyik lencse cserélhetetlen?
Ez a videó alapján nem tűnik bonyolultnak
-
Czimby
addikt
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Tuninger
addikt
Amit az eddigi infókból ki tudtam hámozni, az az hogy a Hero 11-ek amiket április után vásároltak, már nem cserélhetőek az előfizetésen belül, csak gariban.
A régebbi goprokra érvényes a program, haverom 2 hete cserélt Hero 7-et Hero 9-re 99 euroért.
Én hibás Hero 10-et cseréltem gariban ingyen Hero 10-re.Magyarul a no questions asked Heto replacement nem érvényes a frissen vett Hero 11ekre
-
twine
veterán
Egy pillanatra meglepődtem,mikor olvastalak...aztán ezt a videót megnyitva ott hagytam abba ,amikor elővette emberünk a hőlégfújót.
Ez nem az amiről beszéltem..."hackelgetni" mindent (is)lehet, aztán meg lehet izgulni vajon tényleg vízálló maradt e, stb...
Én nem erről beszéltem lehet e sufnituningolni ,hanem arról hogy gyarilag hogy tervezték meg...
Mint látható a nyolcast úgy tervezték, hogy csak "roncsolással"(ahogyan azt a mechanikai műszerész alapismeretek könyvben fogalmazzák )bontható , míg a többi általam említett szériánál úgy tervezték meg hogy egyetlen kézmozdulattal le tudod csavarni a lencsét, az újat vissza , és biztos lehetsz benne ,hogy pont ugyanolyan vízzáró marad ,.mint amikor kijött a gyárból.
[link] első 30mp.
Valljuk be ,,ez azért nem ugyanaz ,mint amit te linkeltél[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
A GoPro akkunak mennyire árthat ha leesik? Ma hozta a futár a /ADDBD-211- GoPro töltöt és akkukat, és ahogy bontottam ki mindkét akku kicsuszott. És le kemény padlóra.
Más:Mi van ha nem kapom meg verifikációs kódot a belépéshez? Hiába kértem újra akkor se küldik. Jó lenne ha lenne kód generátor, de ahogy néztem nincs ilyen opció, ne kelljen sms el szerencsétlenkedni. Jó lenne ha csínálnának.
-
olivera88
veterán
Az egyik új akku 2 óra meg pár perc alatt feltöltődött, a másik még mindig nem. Most lesz fent 3 órája. És egyforma % on voltak elvileg, beraktam kamerába előtte őket kiváncsiságból.
Hülye kérdés lehet, de lehet egyszerre csak egy akkut tölteni? Másikat is benne hagytam még.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Gaborkik
csendes tag
-
olivera88
veterán
válasz Gaborkik #4474 üzenetére
Ja arra igen. Gondoltam h megcserelém a két akkut, de akkor se változott, akkor meg másik oldalon mutatta nincs feltöltve. Kivártam 3óra hosszát végül, aztán mondom inkább kihúzom. Majd ha berakom a kamerába akkor kiderül h mennyire lett feltöltve, de valszeg akkor fullra lett az is.
Milyen töltő adaptert használsz hozzá? Látom GoPro superchargert nem igen találni, legalábbis itt Szerbiában, de a GoPro storeban sincs jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kérdés: ha felteszek egy vízálló tokot (vagy csak sima nem vízállót) a kamerára, hogy védje menet közben a motoron a kavicsoktól, akármitől, akkor azzal mennyire romlik a felvétel minősége?
-
olivera88
veterán
11
Hát eddig rövid videokat csináltam csak 4-5 perc körül, mondjuk elég meleg volt kint, 32 fok körül lehetett. Majd meglátom nagyobb videókat csinálok majd.
KrenAtesz Ha motorra akarsz vizzáló tokot akkor mindenféleképpen csak Chestyre tedd. Ugyanis ha kormányra tetten bringán lehetetlen volt megszoritani megfelelően. Még 1 km se bírt ki asszem, és rázkodástól előredölt mindig a kamera... És még csak túl rázos terepen se mentem. Egy motornál akkor még rosszabb lehet.
-
veterán
válasz olivera88 #4481 üzenetére
Van olyan tartó, ami nem mozdul el. Fémből van és imbuszkulccsal lehet meghúzni. Fiam bringájára tettem ilyet, hegyi terepen is tök stabil.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Felmerült bennem egy GoPro vétele, és ezzel kapcsolatban érdeklődnék. Több helyzetben is használnám, de az egyik sarkalatos (kb. mindennapi) használata az rolleres menetrögzítés. Erre a célra már egy éve egy Lamax X9.1-et használok, ami ugye jóval olcsóbb, egyszerűbb és gyengébb, de célnak megfelel. Napi 2x 25 perces utat kell rögzíteni, cél az tényleg csak egyfajta biztonság ha esetleg történne valami, vagy valami érdekes dolog történik (akár az is, ha egy jó kis autót látok). Ilyen célból van aki használ gopro-t? Amit olvastam az alapján akksija ki kéne bírjon ennyit naponta (a lamax-nak neccesen van csak meg 4K felbontáson, így ott fullHD-t hazsnálok), valamint ne melegedjen túl. Jelenleg 11-est nézem, szóval főleg ez érdekelne. Természetesen máshol, máskor is használnám kamerát, szóval ez nem kizárólagos módja lenne, szimplán ha már veszek egyet, akkor a lamax-ot is leváltanám itt. Illetve gyanítom minőség nagy ugrás lenne, ennek a felvételeivel akár lehetne kezdeni már valamit.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
olivera88
veterán
Na sikerült előszor túl melegítenem a GoPro 11et.
Ami mondjuk én hibám. Állványról videóztam vizálló házban.
Megálltam egy lejtőnél levettem kamerát a chestyröl és rátettem az állványra. Csináltam 4x videót, 16:9 4K ban, gondolkoztam h legyen e még egy, mert már igy is eléggé időszükében voltam, mivel későre járt már eléggé, én meg meg kb 25 km re voltam házunktól, na mondom legyen utsó 2.7 K 240 fps be. El is indítottam felvételt, felmentem emelkedőre, legurultam, befékeztem kamera előtt ahogy terveztem, nézem én mintha ki lenne kapcsolva kamera Na mondom tán nem lefagyott megint, felvettem, de látom nem lefagyás mert mindkét kijelző ki volt kapcsolva, bekapcsoltam, erre jön egy értesités hogy kikapcsolt a kamera az elözző sessionél mivel túl meleg volt. Közbe első kijelzőn meg volt egy hőmérő ikon és írta h kamera túl meleg. Na akkor ki is kapcsoltam.
A videó kb 2 perc nehány mp perc lett volna, a kamera meg 1:11 nél kikapcsolt. Minden videó 2 perc körüli volt.
Amikor megjelenik a hőmérő ikon első kijelzőn akkor utánna mennyi idővel kapcsol ki kamera? Mobilos appon szokta jelezni ha túl melegedés van?
Ha újra elkezdtem volna videozni akkor mennyi idő múlva kapcsolt ki volna?
Kárt nem bír okozni túlmeledés ugye? Erre van a kikapcsolás elvileg ugyeNa meg amit észrevettem hogy video másolás is elég jól fel tudja melegíteni a kamerát, ha mobilos appra másolok, mondjuk ezt tegnap vettem észre először. Ez elött két hete elég sok videot csináltam, de akkor nem vettem észre h ennyi felmelegedett volna átmásolás közbe. Vagy szobám nem volt ilyen meleg akkor Tegnap 27 °C volt este.
Most pedig nem is egyszerre másoltam át videokat mert nem volt hely a telómon.
Mondjuk a multkori videok nagyrésze rövidebb volt mint tegnapial.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tud segíteni valaki karma drón tapasztalatokkal? Térképletöltés, vendég mód, stb.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Abszolut GoPro es ugy altalaban akciokameraszuzkent kerdeznek. Az automhoz keresek valamit, amivel fullHD 60fps-sel fel tudnam venni a road tripjeimet (8-10 ora), hogy ismerosoknek meg tudjam mutatni az utakat meg a tajat, es lenne par kerdesem.
1. Hasznalhato ezeknek a mikrofonja 80-100-as tempo korul is a menetszelben, vagy szereznem kell valami extra mikrofont?
2. Ki tudja mozogni a beepitett stabilizator/kepfeldolgozo vagy egy basic vakuumos mount a mozgasokat es rezgeseket, vagy kell egy extra stabilizator is? Az utak alapvetoen jo minoseguek itt az Alpokban, de a futomuvem eleg feszes, es lenduletesen is vezetek.
3. Mikre erdemes meg odafigyelni vasarlasnal? Fentebb lattam peldaul, hogy a Hero8 lencseje nem cserelheto, hasonlo gotchakra gondolok. Elofizetest semmikeppen nem szeretnek, es elsosorban hasznaltan nezelodok.[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
veterán
A mikrofonnal nem tudsz felvenni a szélzaj miatt. Vannak szivacstokok, de az nem erre a tempóra van kitalálva. Talán egy külső mikrofon, de akkor bukod a víz- és porállóságot, mert be kell dugni a kamerába, le kell venni hozzá az USB fedelet. Ilyen célra sztem tedd ütésálló tokba a kamerát, akkor a belső mikrofonjával sem lesz akkora a szélzaj, de sztem sokat akkor sem lehet majd hallani a motorhangból, ki kell próbálni. A motorosok biztos tudnak tanácsokkal segíteni.
-
Gaborkik
csendes tag
Én mondjuk belülről szoktam kamerázni. De a Gopro eredeti tappancsa és gooseneck rögzítéssel is ezt hozta a Hero8 stabilizátora:
https://youtu.be/IYe50xzl5V0
Ennyi időhöz már powerbankra kell kötni, amihez a Passthrough Door hasznos kiegészítő.
Illetve ehhez a stílushoz jó a GoProTimewarp módja, normál felvételben nagyon sok helyet fog foglalni és 6-8 óra nyers anyagot feldolgozni kemény meló. -
Wlac
Ármester
Keveset rögzítek folyamatos felvételt, de hosszabb 60fps-esnél már lehet számolni kell a túlmelegedéssel is, főleg ha a belső stabilizátorra hagyatkozunk, bár a menetszél lehet megoldja a hűtést.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
veterán
Melyik tud timewarp-ot? Engem is érdekelne. Van dashcamem minden kocsimon, de azért nem ugyanaz a minőség, mint a Goprokon
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
8-10 óra felvétel több problémát is felvet ...
- 1080p 60fps-el szerintem 512GB-os kártya fog kelleni hozzá minimum!
- 1 aksi általában a Hero9 -11-ig kb 1,5 órát bír, így sűrűn kell cserélni és a legnagyobb baj hogy nem fogod látni mikor kapcsol ki a kamera, mert ha kint lesz az autón te meg bent, ugye nem hallani a csipogásokat amikor kikapcsol a kamera
- melegedni fog, de a menetszél ezt elvileg megoldja
- ha hangot is akarsz, akkor az kb felejtős mert a menetszélzaj miatt kb semmi nem fog hallatszódni rajtaÉn inkább ajánlanék timelpse-et ahogy már fentebb a kolléga már linkelt egy példát, így sok mindent kiküszöbölhetsz ha pl bent fogod elhelyezni a kamerát az autóban
- nem fog melegedni, mert a timelapse az nem dolgoztatja annyira a procit
- nem kell szenvedned a menetszél miatt (úgyse lesz hang felvéve)
- kisebb SD kártya is elegendő lehet
- menet közben töltheted az aksit, így az aksi csere probléma is megoldottnak tekinthető
+ pont hogy bármi normális (aksi,tárhely, melegedés) okból leáll a felvétel, akkor hallani fogod a csipogást.Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
r4z
nagyúr
Koszi mindenkinek a valaszokat, igyekszem reagalni mindenre. Ami kicsit talan egyszerusit a dolgokon, hogy kabriorol van szo, szoval akarhova is rakom - szelvedo moge, szelfogo kornyekere - a kabelezes is megoldhato, a levego is mozogni fog korulotte, es a csipogast is fogom hallani.
- Ha kulso mikrofon kell, akkor olyan modellt nezek, ami tamogatja. Ahogy nezem, ez szerencsere nem igazan szukiti le a lehetosegeimet.
- A passthrough door nagyon hasznos cuccnak tunik mar csak azert is, mert megmarad a vizallosaga a kameranak.
- Timewarp nem jatszik, a szerpentinezest es ugy egyaltalan a kanyargos utakon racsingolast nem adja vissza. Lehet, hogy vegul 30fps is eleg lesz, de real time felvetel kell mindenkeppen.
- Dashcamek arra jok, hogy forgalmi helyzeteket felvegye az ember, de nem igazan lattam meg olyat, aminek ertekelheto minosegu szenzora lenne. Nem adjak vissza az elmenyt, nekem meg pont arra kell.
- Nagy SD kartya nem gond, 20k korul mar vannak 512-esek. Nem tetel.Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
veterán
30 fps kevés lesz. Nekem a drónon a Hero7-es 4k 25fps-ben laggolva veszi fel a sűrű részleteket (pl. learatott búzatábla) már közepes sebességnél is, ha talajközelben repülök, ahol gyorsan suhan a táj alatta. Kocsinál ugyanez lesz sztem, bár ott messzebb vannak a tereptárgyak, de nagyobb a sebesség is, mint a dróné. Az max. 54kmh-t tud.
-
Ano
senior tag
Ahogy a kolléga már írta a 30 FPS kevés lesz. A 60 FPS-hez meg mindenképpen a high bitrátát aktiváld majd, illetve ha szép és élménydús képet akarsz akkor a 2,7K a minimum felbontás amit javasolnék vagy ha nem gond akkor a 4K-t ... a fáj méretét úgyis a bitráta határozza meg elsősorban. Az SD kártya meg mindenképpen olyan legyen ami kényelmesen tudja majd fogadni a high bitráta sebességű adatot!
A passthrough door meg csak a cseppállóságot tartja meg valamennyire (erről külön tesztet még nem láttam), szóval a nagy menetszélben és jelentősebb esőben már nem biztos hogy működőképes tud maradni szóval arra majd figyelj azértSynology RT6600AX felfedezés alatt
-
veterán
-
r4z
nagyúr
Okes, akkor 60fps-sel szamolok. Azert gondoltam a fullHD-t jo arany kozeputnak, mert moziknal se erzem szuksegesnek az UHD-t, gondoltam itt is eleg lesz. Plusz helyet is sporolok.
De ha mar helyhasznalat. Minden eszkozom tamogat HEVC-t, viszont ahogy latom, csak bizonyos modokban hasznalja ezt a GoPro. Lehet force-olni a hasznalatat mas modokban is, vagy be van egetve a konfig? Van esetleg valami plusz hatranya a hasznalatanak? Gondolok itt peldaul erosebb melegedesre vagy szoftveres limitaciokra, mivel eroforrasigenyesebb kodek.
Ha meg elkezd esni az eso, akkor felreallok es felcsapom a tetot. Azt a par percet kell csak kibirnia, amig talalok erre megfelelo helyet.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz SeniorTilla #4499 üzenetére
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ford topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik