- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
-Christoph-
csendes tag
Segítség kéne PLS! Mióta megvan az új vidkarim (Sapphire HD3650 512Mb GDD3 AGP, régi Gygabite Radeon 9600 128Mb) újraindul, vagy megfagy a gép. Amikor megvettem, csináltam egy Windows reinstallt felraktam a drivereket és minden rendben ment egy ideig.(A gép volt szervízbe azt mondták, hogy nincs elég hely a vinyómon csináltam 40gigát, de még mindig csinálja. A kártyát kipróbálták másik gépben és azt mondták, hogy nincs baja) Azóta így megy a gép: Bekapcs legkésőbb 9:00 újraindul 14:30-16:00 között, de semmi sípolás, nincs kép, a lámpa ami mutatja, hogy dolgozik(nemtom mi a neve) most semmit nem csinál. Leállítom várok kb. 1 órát, tehát megvárom amíg lehül és elindítom. Innentől megy estig kb. 22-23:00ig. Ha el indul a gép újarindulás után kb. 10 perc múlva meghal a kép(áll az egész, nem mozog az egér és semmit nem csinál a ,,nemtom mi a neve lámpa". Ja és azt nem viseli el, hogy installálok + WinMedPlayer, mert akkor is kilövi magát. Valami szerintem túlmelegszik. Hamarabb leszokott állni ha valamivel jobban terhelem.
Gép: ASRock P4i65G
Intel P4 3.0GHz /800MHz S478
430W HKC 12cm Táp
Maxtor 80GB Vinyó
2GB DDR RAM
SoundBlaster Live! [B800] Hangkártya
Toshiba DVD-Rom SD-M1912
HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B (CD író )(A proci hűtő majdnem 6 éves a P4 előtt egy Caleron 1,7esen ment, de a P4-en is ment rendesen amíg nem lett meg az új kártya. A típust nemtudom, mert a ventillátor alsó oldalára van írva, és már nem lehet kiszedni az egyik csavart szal nemtom leszedni a fémről és megnézni. A ventillátor , a vezetékei védve vannak és jól van rögzítve, a hűtő alatt meg van gél.) Szerintem a hűtőnek van köze a dologhoz, de annyira nem értek hozzá szal. PLS HELP!!!
[ Szerkesztve ]
-
-Christoph-
csendes tag
Direct X frissítésből má kapott eleget. Járt már rajta az összes tápkábel. Bioshoz meg nem merek hozzányúlni...Hogy is néz ki az a Bios frissítés meg AGP-s dolgok negedélyezése Biosban? Ha leírod én felfogom és elszarni semmit nem fogok. Más forumban monták, hogy vágjak le egy C-mos cleart. Olvastam, hogy nagyából, hogy néz ki de biztosra akarok menni, hogy egyáltalán csináljam vagy hogy hogy csináljam. Szal, hogy csináljam ha csináljam?
[ Szerkesztve ]
-
-Christoph-
csendes tag
válasz -Christoph- #597 üzenetére
Ja és az alaplap is 3 hónapos. (Ha a Bios frissítéshez köze lenne.)
-
-Christoph-
csendes tag
EVEREST-től ezeket kaptam:
HŐMÉRSÉKLETEK:
ALAPLAP: 39°C(102°F)
CPU 55°C(131°F)
AUX 21°C( 70°F)
(bocs az előzőek rossz vinyó adatok és 74gigás) SEAGATE ST380011A 46°C(115°F)HŰTŐVENTILLÁTOROK
CPU 3590RPM
FESZÜLTSÉG
CPU MAG 1,39V - 1,41V között inog
AUX 2.18V
+3.3V 3.36V
+5V 5.19V
+12V 12.04V
+5V KÉSZENLÉTI 5.19V
VBAT TELEP 2.75VA Bios verzió P1.40. Csak sajna, amikor berakták az alaplapot a gépbe, a dobozt meg a többi cuccot megtartották csak az alaplapot meg a tartozékokat pakolták be. Nem is gondoltam rá, hogy kéne... De everest adott nekem oldalt, hogy innen: http://www.asrock.com/support/Download.asp tudok Bios frissítést szedni.
-
-Christoph-
csendes tag
Mivel a bolt árlistáján, ahol vettem ez van: 430W HKC 12cm ventilátoros, csendes
Mivel HKC 430as csak egy féle van,ezért ez az:HKC USP-3430 430W
Sikerült felpakolnom a legújab drivert(8.6) a karimhoz. Most reggeltől estig ment tegnap(REKORD!!!) De 22:30fele lefagyott (de nem úgy mint szokott!!!) Játék közben megállt a kép és az az átlagos hang beakadás. Eddig ha a kép megfagyott se hang, se semmi nem volt.A C-mos clearől meg itt a leírás: http://www.asrock.com/manual/qig/P4i65G.pdf (11.o) ez eddig oké de hol a jumper az alaplapon?
-
-Christoph-
csendes tag
válasz -Christoph- #606 üzenetére
Most is lefagyott. Má megint kezdi ugyanazt szal driver nem segített.
-
-Christoph-
csendes tag
C-mos clear megvolt. És a lúzer manuál tényleg nem írta, hogy kikell venni az elemet. Most indításnál azt írta ki, hogy cmos settings wrong. Ez így jó Választhattam, hogy én állítsam vagy deafult. Az utóbbit választottam.
[ Szerkesztve ]
-
-Christoph-
csendes tag
válasz -Christoph- #616 üzenetére
Úgy tűnik, hogy igen, mert 2007 Júli. 31. 0:09 van
-
-Christoph-
csendes tag
Mostani a helyzetet:
Az alaplap nem támogatja a kártyát: Kilőve (találtam olyan embert aki így használja)
C-mos clear: Kilőve, nem segített
Táp gondok: Lehetséges
Hőmérséklet gondok: LehetségesNa akkor mégegyszer.
Táp típus: HKC USP-3430 430WProci hőmérséklet indítás után 50-53° körüli, gyengébb alkalmazás futtatása közben felmegy 60-63°-ra, game futatása alatt 69-73°. Kilépek a gameből visszamegy 55-62°-ra(gondolom ez az alap)
És az újraindulások gametől is függnek.
-
-Christoph-
csendes tag
-
-Christoph-
csendes tag
-
-Christoph-
csendes tag
Na úgynézki sikerült megcsinálni. A hangkártyát lejjebb tettem, így most max. táv van a két kártya között, bár nem hiszem, hogy ennek köze lenne hozzá.Csináltam Windows reinstallt, formatot és nem a videókártya telepítőjéről pakoltam fel a cuccokat, hanem csak a legújabb drivert raktam fel. Nem engedtem, hogy a sok ganét felpakolja, Catalyst Control Centert sem raktam fel, csak a drivert. Így most perfektül mükszik. Tudok zenét hallgatni install közben De a hűtés szerintem valamilyen szinten közrejátszott, mert amikor leszedtem a gép oldalát jobban bírta (most is levan szedve).
[ Szerkesztve ]
-
-Christoph-
csendes tag
Hibátlan, hibátlan, hibátlan! Csak régi a házam és csak egy 8cmst tudok beletenni. Annyi elég? Attól nem lesz huzatja. Találtam egy házat végső esetre 3x 8cm-s fér bele és kisebb (könnyebb hűteni). De az úgy egészséges a vinyónak ha függőlegesen rakom bele Mert úgy kell...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűnyíró topik
- Wuthering Waves
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest