Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz kranazoli #8899 üzenetére
Nehéz eset vagy az tuti
Táp bőven elég, én most váltottam i7 920-ra, alapon 450W-ot eszik max a konfig, ami a tápom max 85%-os hatásfokával számolva csak 383W valós fogyasztást takar. Szóval ha nálam elég a VX450 alpórajeleken 920+580-hoz, akkor szerintem nálad sem lessz gond a HX520-al.
Egyedül az idle fogyasztás ugrott meg, a Q8400 al 100W-ot kajált idle, a 920-al már bekapja a 130W-ot.
Ha nem érdekelne a tuning, akkor le sem cserélném a VX450-estOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Beléptem a klubba, egy Gainward 580 Phantom3-mal.
Mivel az elmúlt 1,5 évben ATi-t használtam, sok a hiányosságom, nV téren. Az utsó nV kártyám amit még 130k környékén vettem megjelenésekor, a GTX295 volt. Szóval elég nagy az azóta kimaradt "űr".
Első kérdésem, melyik a legjobb driver? Tegyem fel mindig a legújabbat, vagy vannak kifejezetten ajánlott régebbiek?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Te ajánlottad! Nehéz "szülés" volt, de végülis órák kérdése volt csak, hogy meggyőzzél, ez kell nekem.
shteer:
Neked is köszönöm az ajánlást!
Pug:
Ha a napokban képeket nem is, de mindenképpen infót be fogok írni, milyen hőfokok uralkodnak a házikóban. Aztán majd jönnek a képek is.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kpal
nagyúr
Grat jó vga . Te 3Gb-ost veted?
-
keIdor
titán
Helyes döntés!
Őszi játékdömpingre mindenképp megveszem a sajátom is, de én ref.-et szeretnék csak nehéz találni egyet jó áron. Rage lesz az első komolyabb game, ami alá hardver is kell majd és PC-n akarom játszani. Szeptember második hetéig tuti csatlakozom én is.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Laraxior
titán
most legalább kiderül milyen jó hűtő a Phantom...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zack
nagyúr
Köszi!
Azt akartam, de nem volt sajnos raktáron. Az árlistában 116k volt, amennyit még adtam is volna érte, de a csütörtöki szállítással már 126k lesz. Ennyit meg nem ért volna nekem.
Van értelme a 3Gb memónak, de nem 1920x1080-ban 1db megjelenítővel. Ahogy néztem a teszteket, fps-ben semmi pozitív hatása nem volt a 3Gb memónak.Ami negatívum eddig, hogy 2 slot helyett 3 slotnyi helyet foglal, aminek az egyik SATA kártyám látta kárát, mert teljesen eltakarja a hűtés az egyik PCI-E foglalatot.
Van ill. lesz ennek hátránya, de ezért nem akartam visszavinni a kártyát. Remélem az előnyök el fogják nyomni ezt a kis csorbát. Ebből SLI-t építeni csak úgy lehet, ha mellette nincs semmi más bővítőkártya. Van másik x16 PCI-E slot alul, de ott meg annyire közel lenne a ház aljához, hogy félő, nem kapna elég friss levegőt.Eddig 2D-ben 42 fokos egyébként. Nem tudom ez mennyire számít jónak, de 26 fokos szóbában szerintem elég jónak mondható.
Ami feltünt a szoftver egyszerűsége (Expert Tool+ForceWare driver), és igényes minősége a Catalyst-hoz képest. A Cata sem volt rossz, de ezzel azért nem említhető egy napon.
-
kranazoli
senior tag
Nem lett volna itt semmi probléma, ha pl. kapásból tudnak ajánlani egy olyan GTX 560 Ti modell-t, amelyik halk és hűvös. De már ez sem ment a topic lakók legnagyobb igyekezete ellenére.
Aztán nem lett volna probléma, ha Furmark normálisan fut, majd az aktuális játékban nem villogtak volna a textúrák.
Legalább az legyen jó, ami AMD-vel jó volt, nemhogy már az sem.
Akkor a tápegység legalább maradhat. Hál égnek.
1ébként mennyit tud fogyasztani egy 570 full terhelés mellett?! (csak Magára a VGA-ra gondolok)
[ Szerkesztve ]
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
zack
nagyúr
válasz Laraxior #8912 üzenetére
Azt mondtad a 480 topikban, hogy egy szar, és innen már egy csomóan eladták/cserélték mert gyenge a hűtése. Akkor minek kell kiderülnie?
Engem nem érdekel kinél és mennyi volt a hőfok. Nálam ez a 42 fok környéke több mint kiválló.
Egyébként jóval halkabb a 4870 X2-höz képest, ami ebben a melegben 55 fok környéke volt 2D-ben.
-
Laraxior
titán
referencia is ugyanennyi hőtokban szóval olyanmindegy
480 is ugyanennyi idle. Egyáltalán nem ez a mérvadó ezt is mondtam mert 0.963V-on mennek és 51MHz-en... jóhogy nem melegszik..fél VGA le van kapcsolva..mégis mi melegedne?
Már az 5xxx széria is ilyen hűs volt...csak a 4xxx széria volt forró piros oldalon."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
zack
nagyúr
válasz Cybertrone #8916 üzenetére
Hely van, ventikből meg nincs hiány. 5db ford. szabályzós TT venti keveri a levegőt + 1db 12cm...
Szóval akinek esetleg meleg volt túlságosan, lehetséges, hogy nem volt megfelelő a ház hűtése. De majd kiderül mit fog produkálni. 2D-ből kalkulálva jóval hűvösebb lesz mint a 4870 X2.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cybertrone
veterán
Nekem 6 12-es van a radin a házba, meg 3 14-es az obsidián részeként gyárilag... és akkor még a vga-kon is van venti... bla bla... vagy hűtünk vagy bohóckodunk... nem igaz?
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
shteer
titán
válasz Cybertrone #8921 üzenetére
itt (már) se radi (sajna), se odsidian (még jó )
kicsi ház, kicsi ventimennyiség
[ Szerkesztve ]
..szerintem jónak tűnik
-
shteer
titán
-
zack
nagyúr
Pont tegnap néztem 4870 X2-vel a Vantage 08-at Extreme 1920x1080 felbontásban anisotropic szűréssel. 8200p kaptam GPU-ra, míg az 580 majd a dupláját csinálta (15156p).
-
shteer
titán
-
zack
nagyúr
Nem baj. De azért 90%+ sebességnövekedést nem gondoltam volna, még ha ez csak egy szintetikus teszt, akkor is.
-
Cybertrone
veterán
Nem... hanem hogy férjen el még benne mod nélkül legalább egy dupla vagy tripla radi
Tesztelgessed csak aztán majd kérj meg egy 480 tulajt az is tesztelgessen ugyan úgy kivi vagyok![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
shteer
titán
-
zack
nagyúr
válasz jones965 #8934 üzenetére
Remélem.
Az eddigi összes nV kártyámat szerettem, 8800 GTS-től a GTX295-ig bezárólag. Remélem ez a tendencia folytatódni fog.
Most fekszem, mert 2 óra alvással, már nincs kedvem tesztelni.
Holnap folyt. köv.Jó éjt mindenkinek!
-
-
zack
nagyúr
Szia! Rég beszéltünk!
Nem volt kis kiadás, de úgy voltam vele, BF3 előtt most lesz pénz erre. 4870 X2-öt beszámították 25k-ba, ami azért is jó, mert már egy jó ideje nem volt rá gari.
A 480 topikba próbáltak lebeszélni (többek között Lara is) az 580-ról, és vegyek helyette akciós MSI-t, de nem hagytam magam. Tartom magam ahhoz, hogy első szériát semmiből se szabad venni. A 3xxx ATi-k is kakik voltak, aztán a 4xxx már sokkal jobb lett, és egyre feljebb haladva (5xxx,6xxx) még többet tökéletesedtek. nV-nél szintén úgy gondolom, hogy a 480 egy első Fermi-s GF100 próbálkozás, ami nem sikerült rosszul, de az 580-ban minden javítás benne van, ami a 480-nál kimaradt. Lehet nem jobb annyival a 480-nál mint amennyivel a mostani akciós MSI 480 kerül (56k), de egyrészt nem szeretem az MSI-t mint gyártót, másrészt akkor lett volna érteleme a 480-nak ha SLI-t csinálok belőle. Viszont mivel CF-es lapom van, csak SLI patch-csel ment volna. A szoftveres gányolás meg vagy jó, vagy nem, és nem akartam erre bízni. A 2db 480 lehet hogy jobbaan jártam volna teljesítményben, de ahogy néztem, Metro 2033 2560-as felbontást leszámíva, mindehol megvan az a minimum fps tesztek szerint, amihez nekem már elég lesz 1db 580 is. Az meg a másik, hogy volt 4890 CF-em tudom, hogy mi a dörgés 2 kártyás rendszernél hűtéstől függetlenül. Baromi sok helyet foglal, és olyan alkatrészeket is átforrósít, amik addig nem melegedtek.
A másik fontos kizáró tényező a táp volt. 850W Chieftec kevés lett volna, +50k meg nem akartam venni 1200W tápot. A 2db 480 játék alatt, biztos karcolta volna nálam az 1kW óránként. Ezt meg amíg lehet ki akarom hagyni. Ha nagyon kevés lesz az 1db 580, majd rákészülök a tápcserére és inkább 580-ból csinálok SLI-t jövőre valamikor. Addig meg elég lesz az 1db 580 is.Feltettem a ház oldalát, mindjárt lejjebb kúszott az idle hőfok a huzattól 39 fokra.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Megnéztem ezt az Unigine Heaven 2.5 DX11 bench-et. Kíváncsi voltam 480-hoz képest mit fog tudni. Bárhogy számolom ez nem 20%, hanem jóval több, de a 480 topikba linkelt eredménynél azért a proci alacsonyabb órajelen futott, és csak egy i5 ami újabb mint a 9650, viszont csak 2 mag. Nem tudom ez mennyiben befolyásolja az eredményt, ill. mennyire VGA specifikus a progi.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
3DMark11 : Q9650_4185Mhz_GTX580_default_Extreme 1920*1080 : X2137
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Tetszik a kártya, terhelésen is iszonyat halk 4870 X2-höz képest. Eddig még csak benchmarkokat néztem, de elég meggyőző a teljesítménye a kártyának.
Még nem tettem fel a Homefrontot, arra azért nagyon kíváncsi leszek hogy fog domborítani DX11-ben... 4870 X2-vel DX10-ben se volt az igazi.
A Mafia 2-öt végre elkezdem (de jó hogy eddig nem toltam ), mert azért csak így lesz nagy élmény.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Lefuttattam még1x a Heaven DX11 bench-et, mert bug-nak éreztem a 11fps minimumot, meg aztán GPU-Z + CPU-Z ablakkal kicsit hivatalosabb is.
Jól éreztem, hogy bug.[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
nem kötekedésképpen de neked nem 3 gb-s verziod van? akkor mér ir ki 1536 mbt a gpu z a vramhoz mikor phantomod van, a heaven abszolut vga intenziv benchmark kb egy e7300al is ilyen eredményt kapnál, játékokban a platform fogja visszafogni a gépedet vagyis a vga-t, ram stb, de jo esetekben vga limit lesz csak rakj rá minden szűrőt maxra meg mindent amit tucc, elvisz ez mindent szépen
-
Cybertrone
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest