- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Rover623
félisten
Nézz kicsit jobban körül...
Speciel az érintett modul is kapható...
Corsair CM2X1024-6400PRO 1GB DDR2 (1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) XMS2 PRO memória hűtőbordával, activity LEDs...cca. 35+Á/db.
De ez sokkal jobban megéri:
Corsair TWIN2X2048-6400 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) TWIN2X memória hűtőbordával...cca. 55+Á/csomag.
[Szerkesztve]primus inter pares
-
dante3
addikt
Én ezt néztem ki magamnak 2x1gb,szerintetek jó lehet?
Láttam is viszonylag jó áron MO-on!
[link]
[Szerkesztve]Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!
-
Austi
tag
amugy elvileg ugy volt hogy agusztusban veszek uj gépet és bele 7900GT/Gtx et de hogy most jon majd a vista jövő év elején a DX 10-el ahoz meg olyan videokari is kell majd amik szeptember/oktober nagyságában jonnek kb. így nemtudom hogy vegyek e még pl 7900gt-t és mikor kijött a vista akkor váltsak dx10 es karira vagy most hogy legyen valaki tanács?
-
EB1039
tag
Hi!
Nemrég vettem egy asus 7900gt-t, de van vele egy kis gond: szerintem memhibás a kártya, mert pl. 3DMark06-ban az utolsó, ''deep freeze'' tesztnél teljesen szétesik a kép.
Utána szinte lehetetlen helyrepofozni, mert egy egyfolytában villog a kép.
Játékoknál a memórihahiba tipikus jelensége jelenik meg: hosszú, háromszögszerű kinövések, de nem ritka az ezzel járó fagyás sem...
Azért a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék. Úgy néz ki, gariztatás lesz belőle. -
Rover623
félisten
Adataidnál nem látszik: tápod?
''Gyári'' PCI-e tápcsatija van a tápnak, vagy átalakítóval használod?
Milyet adtak hozzá: 1:1 vagy Y?
Ha 1:1, olyan ágra tedd amin semmi nincs...és ha több 12V-os ág van, az erősebbre.
Ha Y, akkor mindkettőt tömd meg.
Ház szellőzése jó?primus inter pares
-
Mikádó
senior tag
válasz #54630400 #4431 üzenetére
Nekem egy gigabyte volt és tökéletesen meg voltam vele elégedve tuningba is szépen ment és nem hibázott a kari!
Tel számom : 06 20 4141486 Csaba_20_ Created by: ''Engem az effektív teljesítmény érdekelt mindig is. Felőlem világíthat szépen egy 286-os gép, attól az még 286-os gép marad.''
-
-
törölt tag
válasz #54630400 #4436 üzenetére
Lehet,hogy az a baj, hogy Gainwardot vettél másodszorra. is. Bár nekem csak gt-m van, még tuning alatt sem volt ilyen gondom (persze túlhúzásnál már néha előfordult, de órajelcsökkentéssel megoldódott 724/1800MHz stabil ! )
Gigabite gtx van valakinek? Az is hibázott?
Nem leszólni akarom a Gainwardot, de mostanában eléggé Inno szinten van a minősége.
A csúcskártyák rákfenéje pont az, hogy csúcsra van minden járatva rajtuk, így előfordul gyártási probléma velük.( nem ellenőriznek minden egyes kártyát 20 perc stressztesztel.)
A 7950gx2 is a 7900gt alapjaira épül nem véletlenül. Csak a ram több egy egységen belül.
Az órajelei pedig alig valamivel magasabb,mint a gt-n. Szerintem a gtx egy gyári tuning gt-nelk felel meg, amit elvileg jobb ramokkal is elláttak (elvileg)
Még nem nagyon voltak Giga cuccaim, az első is egy 7800gt volt, de szerintem nagyon király holmikat gyárt. Másoktól hallottam, akinek giga lapjuk van, hogy azok is igen stabilak.
Ésolcsóbb mint az Asus, kb Abit áron van, ami köztudott, hogy tuningban az első (volt míg nem volt a belső botrány, de remélem, hogy a megújult abit továbbra is hozza a minőséget).
Lehet banális, de szerintem nézd meg, hogy a hűtő rendesen fel van rakva a gpu-ra. Újrapasztázás pl. sokat segíthet. Legalámm meg tudod nézni, hogy milyen ramokkal van szerelve.(nanosec).
Nálam a széteső textúra akkor jött elő, amikor túlmelegedett a gpu.(pillanatnyi lokális túlmelegedést nem biztos, hogy ki tud írni bármelyik monitor prog.)
Ugyanezen órajelen, nagyobb bordával nem volt hiba. -
Rover623
félisten
válasz #54630400 #4433 üzenetére
Lehet a sok fikázásért megint lehordanak itt a fórumon..de nem érdekel .Megérdemli a kari hogy fikázzam!
Nem lehet...biztos...
Mert ''Ratyi kártya.Kukába valo '' még rendben van, de a ''Csalodtam az nvidiában egy életre.'' már hülyeség...
Ezt úgy hívják ''faji előítélet'', ''rasszizmus'', stb.
Azon kívül hogy logikátlan, még csúnya rossz dolog is...
Te mit szólnál hozzá, ha véletlenül elkövetnél vmi rosszat és erre a lakóhelyeden elkezdenék fikázni az egész családodat...?
Kb. annyira lenne jogos, mint hogy te most egy Gainward kártya hibája miatt lehúzod az NVIDIA-t...
Gondolkozz el ezen kérlek...primus inter pares
-
Lacix29
őstag
válasz #54630400 #4436 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám (hibás textúrák, fagyás (szemetelésre nem emlékszem) ) a húzott Inno3D 7900GT-émmel, de most úgy tűnik megoldódott.
Amit ki lehet próbálni (nem tudom mi segített):
- PCI-Express sebességet 100 -ról 102 MHz-re állítani
- hővezető pasztát valami jobb minőségűre (ezüst tartalmú, én PromeCooler-est használok VF700Cu-n) cserélni a hűtőn. (első teszteléskor 67 fok helyett 60 fok maximumot kaptam ATITool-ban)
- RAM frekvenciát nagyon levenni (olyan 1200 MHz-re (settings-ben 600)), majd egy kicsit így járatni (utána vissza lehet tenni 800-ra)
- Mag frekvenciát is lehet kicsit lejebb venni (nekem 550-en is voltak problémák, most 600-on is jó (kop-kop)) , majd visszanövelni
[Szerkesztve] -
law007
aktív tag
válasz Rover623 #4441 üzenetére
rovert nem kedvelem, de most igaza van...
nekem MSI 7900GT-m van, ViVo-s, egyenlőre nem láttam hozzá széthajtani, még a D.O.T.-tal sem vagyok teljesen tisztában (3dmark06-ban nincs különbség a fokozatok között) de nem pöttyös, és a passziánsz sem szaggat be.
Ami fura, hogy a béefkettőnél kb ugynazok az fps-ek jönnek ki mint egy 6800GT-n, de szerintem a több mint egyéves ikszpé az oka, majd valamelyik nap újratolok mindent, mert ugyanaz a rendszer van fönt már az ötödik konfig alatt.
Én az ATI 9600XT-ig ATI-s voltam, majd 6600GT-m lett, onnan nagyon jóba vagyok az nVidiával, a mai ATIkat nem is nagyon ismerem.
A képek alapján eléggé refi ''gagyinak'' tűnt a hűtése, de élőben egész jólkonstruált, rézlaptalp ami a ramokat is hűti, stb...
Eddig elégedett vagyok, már csak kéne egy jó látványos játék, ami ki is hajtja. (mármint a gépemre.)kérlek privátot is küldj!
-
Xelo
addikt
mit vegyek majd MSI-t vagy Leadteket? melyik a biztonságosabb? Leadtek szimpibb..
-
raptorHUN
csendes tag
válasz #96302336 #4446 üzenetére
mert még nem játszottál massiveRPG-vel, mint pl az EVE-el...
na az izzasztja meg a karit.
egy naprendszerben összecsap 300 csatahajó, további 300-al. Droneok kint, mindenki tüzel, villan, effektek, stb... érdekelne, hogy van e olyan gemer, akinek 7900-asa van és ismeri a játékot. -
shakedown
csendes tag
voltmodosokat kérdezem:mennyire ment fel a gpu hőmérséklete mostanában??(meleg miatt) az enyém most 47 alapon és ez nagyon nem tetszik...
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest