Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Angel2014
addikt
válasz st3v3np3t3r #54352 üzenetére
Épp ezért kérdeztem hogy állítja be a windows,
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz st3v3np3t3r #54352 üzenetére
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
egy barátom szeretne egy új alienware m15 R3-at venni, az lenne a kérdésem még mindig gyurmával küldi őket a Dell?
ha igen, házilag megoldható? Ezalatt azt értem a clevo P751- em magam pasztázom mert nagyon egyszerű, illetve mi ajánlott rá?
Illetve pasztázás után ezzel a konfiggal milyen a hűtésük?
A konfig amit kinézett i7 10750 gtx 1660 Ti-vel. -
törölt tag
válasz Szotyi222 #54347 üzenetére
Ha elolvasod a cikket, már maga a magyar nyelvtan nem igazán megy neki. Így kicsit már kapásból gyanúsak ezek a cikkek.
Nekem az ilyen cikkekről valamiért egyébként mindig a registry tisztító és mindenféle hatalmas csodákat ígérő karbantartó programok jutnak eszembe. Ahogy ezek a "fura" cikkek, úgy az általam említett programok is több kárt okoznak, mint hasznot. Ha normális, mindenféle sallangtól mentes rendszert akarsz, akkor Linux. Egyébként azért a W10 is egészen intelligensen össze lett rakva, ahol már nincs szükség mindenféle csodákat művelő programra, és máguskodásra.
-
sebesvarib
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerűbb játékokra keresek egy normális anyaghasználatú gépet. Alapvetően aoe 2 remastered, lol és hasonló típusú játékokhoz keresek valamit, tehát nem egy erőmű az amiről szó van. Mobilitás nem elsődleges, mert van mellette macbook munkára. Tudnátok valamit használni, amivel azért akár officeos munka is kivitelezhető és ilyen alapabb játékok is futnak rajta? Árban örülök, ha sikerül lentebb tartani, az abszolút max olyan 450 lehet.
Köszönöm! -
nagyúr
válasz sebesvarib #54363 üzenetére
Ha a hordozás nem érdekes, asztali konfogot rakj össze, monitorral, perifériákkal is jobban jársz.
-
őstag
válasz Angel2014 #54225 üzenetére
Ezt nem ismerem egyáltalán, de ahogy látom ez is eléggé "földhöz ragaszkodó" ahhoz, hogy ha akarod, ne tudd felemelni. Nincsen balra-jobbra dőlési lehetősége a görgőnek, de még ha lenne is, szerintem akkor sem lehetne programozni.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Mikulásbá #54219 üzenetére
"Már írtam, az egér kiválasztásánál a legfontosabb tényező, hogy hogyan fogod az egeret. Tenyeres-talpas vagy ujjhegyes? Mindenkinél más, ezért az egyiknek a nagy, nehéz egér jön be, míg másnál a kicsi, könnyű." - persze, az az alap, hogy kényelmes legyen, ezt fel se vittem választási tényezőnek. Te se veszel gyerekbiciklit, ha nem férsz rá kényelmesen. Meg ha balkezes vagy, akkor nem veszel csak jobbkezes egeret, stb...
Én azt írtam, hogy az alapokon túl milyen beállítások / tulajdonságok fontosak, amik fontosak lehetnek. Valaki a 100.000 DPI-re esküszik, valaki az MMORPG-s játékoknál a "telefontárcsázósokra":Van, aki mazochista, vagy csak szimplán szereti a steampunk világot:
Van, aki vertikális egérrel counter strike-ozik:
Van, aki mindent fel akar robbantani:
Van, aki retrob-zi:
Van szexmániásoknak is:
Trackballos:
Stb..."A másik : nem hiszem, hogy valaki váltogatná böngészés és játék miatt, szerintem van egy, amit mindig használ. Rendben is van ez. Ki kell tapasztalni a "kezed"."
Én sem írtam, hogy tartson magánál otthon mindenki többféle egeret. Egy univerzális szerintem mindenre jó. Egy kivétel, ha útra kelek, akkor van vezetéknélkülis egerem, azon belül is a "silent" kategóriás, hogy a kattintást nem hallja senki sem.Ha jó gamingre, akkor jónak kell lennie alapfeladatokra, de egy 1000Ft-ostól ne várjunk csodákat gaming / extra felhasználások tekintetében.
"Az is vita mindig-ha már játékos részlegen vagyunk- hogy vezetékes vagy vezeték nélküli." - Játékra egyértelműen vezetékes. Amikor SC2 közben lemerült az elem, s nem volt tartalék, nem volt vicces.
"De tény-csak optikai érzékelős lehet!" - van mostanában más? Lehet, hogy igen, de
régen volt vezetéknélküli infravörös adapteres - hasonló:S olyan is, amihez speciális egérpad kellett. Vezetéknélküli volt, DE CSAK azon a padon működött - az vezetékkel volt csatlakoztatva a géphez - batteryFREE néven ment.
Na meg régen a fémgolyós, és a gumírozott fémgolyós.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
nagyúr
válasz Bluesummers #54367 üzenetére
Köszönjük.Én ennyi idő alatt inkább toltam volna egy pályát a Crysis Remastered-el....
-
nagyúr
válasz vakablak93 #54355 üzenetére
Igen. Még mindig gyurma van a hűtésen, viszont már hőkamrát kapott.
Talán egyedül a Macbook Touchbar-t nagyobb szopás szerelni mint a 15R3-at; minden fordítva van benne, atomjaira kell szedni a gépet. Ha nincsen nagy gyakorlata a noti szerelésben és a folyékony fémezésben, akkor érdemes expertre bírni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Raymond
félisten
válasz Bluesummers #54367 üzenetére
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
válasz sebesvarib #54363 üzenetére
-Lenovo Y540 (az egyik kedvencem, de csak i7-essel!!!)
-Most akciós volt a MSI GF63 (250 ezer volt, de most kapni 290-ért) amiket pasztáztam át és NAGYON KELLEMES csalódás volt a gép és tud mindent ami kell a boldogsághoz!
-Ha hosszú távra építesz, akkor vegyél egy CLEVO-t, igaz azok hatalmas nagy dögök, de igazi igáslovak, brutál teljesítménnyel.
-Jók az ACER-ek is, bár azok is igényelnek némi aftersales-törődést gago tud neked rézletekbe menő tanácsot adni melyik modell legyen!Amit nem ajánlok szívesen; Asus TUF-ok pár Strix modell (anyaghasználat) , régebbi Lenovo Legion-ok (rossz zsanérok), régebbi Acer-ek (egy körös hűtés), régebbi MSI-k (elöregedő burkolat)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
-
vakablak93
őstag
válasz KillHates #54369 üzenetére
uhh köszi a választ, jó tudni , akkor nem csinálom meg neki ,bakker akkor annak még mindig muszály a folyékony cucc?
Még egy kérdés, most szétnézve a neten ,már vannak clevo gépek AMD asztali procikkal, kinézetre olyanok mintha a 3 éves P751-em utódja lenne kb, ezek mennyire ajánlottak?
Próbálom összegyűjteni neki az ajánlható gépeket, de ahogy nézem rendes gaming noti mintha alig lenne már kapható.... , mindenhol csak ezeket a vékony kis kacatokat látom, vagy már vállalhatóak ezek is
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bluesummers #54373 üzenetére
Azokkal a kis cérnavékony kezecskéiddel!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz vakablak93 #54374 üzenetére
Igen, kell neki a "vas"
De most már olyan brutál teljesítményűek a gépek, hogy szinte kell mindegyiknek.
Az AMD valóban igéretes alternatíva, de ott is ugyanaz a szopóroller mint az Intel-nél; hiába a 7 nm még a Clevo-k brutális hűtőteljesíménye sem tudja a 12 magos CPU-t kordában tartani. És mivel az AMD struktúrája olyan, hogy rosszul tolerálja a tartós meleget, ezért inkább szoktam javasolni az Intel CPU-kat, azokat nem igazán lehet "megfőzni"
Meg én lehet, úgy vagyok, hogy az esztétika felülírja nálam a praktikusságot... Inkább legyen szép a gépem, mint erős.... de ez egyéni betegség:Nekem egy ilyen vékony kacatom van, i9-el, 2070-el; és ha nem is előzi meg a hasonló hardverrel szerelt Clevo-kat, ugyanúgy kiszolgálja a játékokat; lehet, hogy egy járdalap Clevo-n megy 160 fps-el az a játék ami nekem csak 140-el, de történetesen ezt soha senki sem fogja érezni. (különben is csak 60 Hz-es az AMOLED benne)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vakablak93 #54377 üzenetére
Clevo P870DM vapor chamber hűtéssel, bele egy i9-9900K delid-elve, nyitott BIOS-al.
Azzal nincsen gond; megfogja 80 fok alatt Prime95 közben is a 9900-est.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
vakablak93
őstag
válasz KillHates #54379 üzenetére
na köszi,sejtetem hogy csak valami hasonló szörny lesz képes erre, de akkor megmondom neki, köszi ,
De ha jól értem ez azt is jelenti hogy 15,6-ban ha a sajátom cserélem majd le akkor bukta igaz? Nem megy már 15,6-ban még visszafogottabb hardverrel se, vagyis asztalira kell majd váltanom, hát ennek nem örülök.
Akkor remélem még elmegy pár évet[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sebesvarib #54378 üzenetére
Igen, kapott folyékony fémet; és ilyen hőmérséklet eredményeket produkált:
Persze trükkösen csinálja; mert ha beleszalad a 80 fokba, akkor azonnal visszaveszi a processzor frekvenciáját:
Amivel nincs is baj, mert érzetre semmit sem fog jelenteni, ha 4 GHz helyett 3.6-on megy a CPU.
-
nagyúr
válasz vakablak93 #54380 üzenetére
"De ha jól értem ez azt is jelenti hogy 15,6-ban ha a sajátom cserélem majd le akkor bukta igaz? Nem megy már 15,6-ban még visszafogottabb hardverrel se,"
bocsi, ezt nem tudtam dekódolniTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
beer1
aktív tag
válasz gago1975 #54290 üzenetére
Koszi a részletes írást, igazából én elsőre úgy gondoltam hogy kap egy hyperx 8gb ramot és a gyári micron marad mellette. Gondolom így is megfelelő ? Mivel mikor megvettem is abban a tudatban voltam hogy 2666mhz ram van benne én alapból azt néztem, aztán kiderült hogy a micron az 3200mhz szóval így nem tudtam milyet vegyek vagy hogy legyen. Talán ha lenne jó árban ugyan az akkor vennem meg, viszont egy 2-3k különbség van a kingston között az legalább garanciális. Bár meg a hynixen kicsit gondolkodom, a lényeg hogy dualban fussanak.
Egyébként nem csak két ram slot van a gépben ? -
domjántibor
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdést már feltettem a milyen notebookot vegyek topikban is, de gondoltam ide is bemásolom. Ott már kifejtették nekem, hogy ennyi pénzért harvert kapok, minőségi összeszerelést, valamint anyaghasználatot már kevésbé. Ettől függetlenül szükségem van egy új gépre, ami ideális grafikai munkákhoz, így mindenképp döntenem kell.
Nem tudok dönteni az alábbi laptopok közül 15 vagy 17 col. Megköszönném, ha segítenétek a választásban. Illustrator, photoshop, indesign használatához szeretnék új laptopot vásárolni.Eléggé mobilis munkám van, így jó anyaghasználatú, viszonylag strapabíróbb modellben gondolkodom.
1. LEONOVO LEGION Y540-17 https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-y540-17-ar/lenovo-legion-y540-17irh-60793-elado
2. LEONOVO LEGION Y540-15 https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-y540-ar/lenovo-legion-y540-59285-elado
Az RTX 2060 úgy olvastam minimális szinten erősebb a GTX 1660 Ti-nál. Mennyire használhatják ezt ki grafikus programok? A 17 colos modell jobb lehet hűtés, aksi, esetleg más.... szempontjából?
Ennyi összegért, más márkától tudnátok ajánlani ideálisabb vételt? Persze csak ha van ilyen. Köszönöm! -
vakablak93
őstag
válasz KillHates #54382 üzenetére
Elnézést rosszul fogalmaztam , kissé összekavarodtak a gondolataim közben, bocsi
Amit korábban kérdeztem azt a haverom miatt kérdeztem aki most vesz notit, csak abból amit írtál meg hogy a legnagyobb szörnyet ajánlottad, nekem az jött le hogy akkor 15,6-os gépek már mind megfőnek..?
Én ugyan nem választanék magamnak top procit meg gpu-t...(jelenleg is i5 7600 + gtx 1060-van csak benne), de nekem fontos a 15,6 mert azzal még a mostani téglatápos és járdalap vastagságú -súlyú P751 is egy sima hátizsákban váltásruhával-kamerával együtt is simán elvan...Így nem gond átugrani a haverhoz hogy egy rekesz radler elszopogatása közben killing flor2-n hajnalig gyilkoljuk egymást
Cimborának teljesen oké lesz a 870Dm- csak a kanapé-konyhapult-hálószoba között pakolgatni....
De nekem egy akkora szörny már gond lenne, pedig játékok kapcsán nincs igényem jobbra amivel játtszom ahhoz ez tökéletesen elég.
De más dolgok kapcsán, hááát....A rajzok amiket mostanában csinálnom kellett meg a képszerkesztgetés nagyobb mennyiség esetén már akadósan megy.
Gondolkodom egy erősebb használt procin meg egy kis rambővítésen, de nem tudom hogy hozna-e valamit ( i7 7700K)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz domjántibor #54384 üzenetére
Mivel a mai 17.3"-as laposok kávája elég vékony, már majdnem akkora, mint egy régebbi 15.6"-os.
[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
Szia.
igazából én elsőre úgy gondoltam hogy kap egy hyperx 8gb ramot és a gyári micron marad mellette. Gondolom így is megfelelő ? Mivel mikor megvettem is abban a tudatban voltam hogy 2666mhz ram van benne én alapból azt néztem, aztán kiderült hogy a micron az 3200mhz szóval így nem tudtam milyet vegyek vagy hogy legyen.
Mert?
Ha veszel egy 2666-os HyperX ram-ot mondjuk azt amit írtam, akkor lesz egy CL 22 3200-es Micron, és lesz egy 2666-es CL15-ös. Ebből a "katyvasztból" az lesz, hogy minden lebutúl, minden RAM 2666Mhz-n fog menni csak CL18-19-es késleltetéssel, amivel nemsokat javítottál a helyzeteden, felesleges akkor HyperX-et venni.
Vagy keres ugyanilyen 3200Mhz-s Micron-t, esetleg ha minden kötél szakad a CL 22-es 3200-es Hynix-et amit te is találtál, vagy a HyperX-ből vegyél 2-4db-ot akkor lesz totál egyforma és "stabil".
Most többen azt fogják írni, hogy hát elég a feszültség és a GB méret azonosság, de azért nem árt tudni, hogy az egyforma RAM-ok mindig jobbak mint a különbözőek.
Egyébként nem csak két ram slot van a gépben ?
Mint ahogy mellékeltem is a screenshot-ot abban is láthatod, hogy 4 RAM slot van a gépedben. 1 of 4 slots used
De itt le is ellenőrizheted én is innen informálodtam a gépeddel kapcsolatban.
Itt látható, hogy ezek az 531-ek mind 4 RAM slot-tal vannak ellátva. UserBenchmark G531GTPredator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
KISDUCK
addikt
Hát találtam ilyen punjabui mc féle upgrade videót, mert sajnos asus oldala nem túl bőbeszédű és a videó alapján inkább csak 2 slot van benne.
Van laptopmedia.com-on disassembly guide és ott is megerősítik a 2 ram slotot.[ Szerkesztve ]
-
gago1975
őstag
válasz domjántibor #54384 üzenetére
Szia.
Szeretnélek megkérdezni egy-két dologrül.
1. A kijelzőpanel színlefedettsége / színhűsége mennyire fontos számodra.
2. Hordozod a gépet, szoktad esetleg akkumlátorról is használni (nem játékra gondolok)?Ha fontos a kijelzőpanel színlefedettsége / színhűsége, akkor mindenképp jelenleg a te általad is linkelt Y540-ek amik ajánlottabbak.
Viszont itt meg kell említeni, hogy az összes 15"-os Y540 2060-al i7-9750HF és nem 9750H.
A "HF" CPU-nál az iGPU (intel UHD630) tíltva van, nem lehet sehogy működésre bírni, emiatt folyamatosan az RTX 2060 GPU-t használja és emiatt az akkumlátor netezés-apró munkavégzés-Netflix-ezés mellett max1-1,5 óra üzemidőt tudhat.Ha jó gépet szeretnél még 15"-os verzióban a Lenovo Y540-en kívűl, és fontos az akkumlátor idő akkor én még az MSI GP65 Leopard 10SEK i7-10750H RTX2060- as gépeket mondanám, de csak ha LG Philips LP156WFG-SPB3 LGD0625 kijelzőpanelesek.
17"-os verzióban mostmár azért elgondolkodnék a helyedben, hogy a régebbi Y540, vagy esetleg már az újabb Legion 5-ös legyen a választás.
Ok, ha a felszereltséget nézzük, akkor az Y540-17IRH-k jobban felszereltek, és az sem elhanyagolandó, hogy mindegyik Win10-el van, de azért a 10750H picivel erősebb, jobb CPU mint a 9750H.
Itt össze tudod hasonlítani az árakat: Lenovo Y540-17IRH / Legion 5 17"
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
beer1
aktív tag
válasz gago1975 #54387 üzenetére
Azt értem hogy lebutul, de mivel 9. Generációs processzor van és ahogy írtad hogy 2666mhz-en működik ergo ezáltal a micron hiába 3200mhz ha csak 2666mhzen működik, ezért gondoltam hogy ha kap bele egy hyper x 2666mhz-es verziót, akkor együtt fognak működni.
vagy a hynix ami kb ugyan az mint a micron ha micron szintre butul akkor is olyan mintha két micron lenne benne gondolom én, vagy tévedek? Annyira nem értek hozza csak laikusan így gondolom lehet hülyeséget beszélek -
Szotyi222
aktív tag
válasz #45687808 #54361 üzenetére
Laikusként biztos kiprobáltam volna, úgy hogy már nem is bánom hogy kitettem .
Még ha valki rossznéven vette is.
Angol oldalakat a Google fordítja le nekem tört magyar nem kizáró ok nálam.
Köszönöm hogy jeleztétek hogy nem érdemes foglalkozni ezzel a progival.
Előre is elnézést ha legközelebb is inkább megkérdezem véleményeteket.
👍 -
nagyúr
válasz vakablak93 #54385 üzenetére
Jaj semmi gond! Nem vettem magamra, egyébként tényleg vannak gondok a vékony gépekkel, többek között az enyémmel is. Nem is igazán értem, hogy hogy gondolnak egy 130W-os CPU-t belerakni 20mm-es házba?
Ha nem akar Clevo-t az anyaghasználat miatt, akkor az Acer-nek van a lehúzhatós billentyűzetes Predator-Helios-Titan-Triton-kutyaf@sza nevű gépük. Gago-nak és Mikulásbának olyan van és csak szuperlatívuszokban beszélnek róla. Ami még nekem nagyon bejött az Asus Zephyrus G701GXR; igaz, hogy abban rendesen mentek a ventik, de elbírt a 9750+2080 kombóval némi vas után.A P751-esbe némi múkolás után simán be lehet rakni a 8700-ast vagy akár a 9900-est is. Ki lehet a 65W-ra korlátozott 1060-at cserélni a 100W-os 1070-re és olyan mintha vettél volna egy új gépet. 8700+1070 kombóval tökéletes gamer gépe most is!
"Cimborának teljesen oké lesz a 870Dm- csak a kanapé-konyhapult-hálószoba között pakolgatni...."
Ennyitől is ki fog combosodni!"De más dolgok kapcsán, hááát....A rajzok amiket mostanában csinálnom kellett meg a képszerkesztgetés nagyobb mennyiség esetén már akadósan megy.
Gondolkodom egy erősebb használt procin meg egy kis rambővítésen, de nem tudom hogy hozna-e valamit ( i7 7700K)"
Mehet bele 8700-9600-9700-9900 is, csak kell egy kis hardveres matatás is, meg új BIOS-t írni bele. Az új BIOS-al tudni fogja az RTX kártyákat is.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
zedricusa
újonc
Sziasztok!
Ez(HP OMEN 15-EN0002NH) mennyire vállalható ezért(400k) az árért? -
zedricusa
újonc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest