Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • raggg

    senior tag

    válasz Crytek #7553 üzenetére

    Érdemes elmenni egy olyan boltba, ahol tudnak neked segíteni olyanok, akik értenek hozzá. Látatlanban nem nagyon tudjuk megmondani, hogy neked milyen cipő lesz jó (a nálam tapasztaltabbak sem): fel kell próbálni többet is.

    A "normális" futócipők (Adidas, Nike, New Balance, Saucony, Asics; tehát pl. nem a Decathlonos sajátmárkás cuccok) jellemzően azért elég csillapítást adnak aszfalton is (persze nem a Nike Free, vagy a NB Minimus, de ha esetleg ezekbe lépsz bele érezni is fogod, hogy kevés). Méretben érdemes egy picit nagyobbat választani (fél-, vagy egy egész mérettel), illetve ha rám hallgatsz este menj el cipőt próbálni (estére egy picit duzzad a lábfejed, így ha este próbálsz cipőt, elkerülheted, hogy szűk lesz később).

    Cipő leírása alatt nem tudom, hogy pontosan mit értesz; igazából vannak "normál" talpú és terepcipők. Az előbbi aszfaltra, könnyű terepre (salakos futópálya, vagy mondjuk egy kitaposott ösvény) jó, utóbbi komolyabb terepfutásokra. Ha városban, úton/út mellett, ösvényen futsz, akkor oda nem kell terepcipő. Ha erdőben, fák/gyökerek között ugrálsz, akkor érdemes terepre valót venni.

    Nekem beváltak a Nike cipők, de 20 alatt tényleg csak akciósan lehet kifogni, talán a Nike a legdrágább. Van aki a New Balancera esküszik, van aki Saucony-ra.. egy szó mint száz, menj el valahova, ahol van többféle, próbáld fel és kérj segítséget. :-) Aztán nyilván ha valahol sikerül egy jót találnod méretben, akkor utána meg tudod rendelni még a netről is olcsóbban...

    ragklaatPS

Új hozzászólás Aktív témák