Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Studi #44900 üzenetére

    Decathlon oldalán nekem szúrja a szememet ez a szöveg, amit minden cipőnél a dropról írnak:
    "Minél kisebb a sarokemelés, a futó annál jobban a sarkát helyezi először a talajra, így segítve a lábfej természetes gördülését."

    Csak szerintem baromság? Ugyanis szerintem minél nagyobb a sarokemelés, annál nagyobb valószínűséggel helyezi a futó először a sarkát a talajra, ugyanakkor természetesebb, ha a talpközép vagy a talp eleje kerül először a talajra. Persze lehet, hogy arra gondoltak, hogy a magas droppal olyan szögre kényszerül maga a láb (nem a cipőtalp) az érkezéskor, ami a természetes lenne egyébként mezitláb is.

    Kíváncsiságból megnéztem a UK és a német Decathlon oldalon, ott nem szerepel, szóval nem valami félrefordítás eredménye, ezt a mondatot magyar leányvállalatnál szülték.

    És ha már itt tartunk, miben tér el, eltér-e a helyes technika különböző sarokemeléses cipőknél? Értem, hogy alacsonyabb dropnál jobban előre/középre kell érkezni, de mondjuk egy zero dropnál már egyáltalán nem szabad utána letenni a sarkat, és vissza kell rugózni anélkül, vagy le szabad tenni? És mi a helyzet mondjuk a középutas 4-6 mm dropos cipők esetében? Ha a futó leteszi a sarkát, akkor az achilles erősebben húzodik kisebb drop esetében, ha nem teszi le, akkor meg bizonyos vádli izmoknak kell erősebbnek lennie, legalábbis naivan ezt gondolnám.

Új hozzászólás Aktív témák