- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy
őstag
Sziasztok!
Planar IEM beszerzésén gondolkozom (lehet DD is) 20k környékéig, erősítőről hajtva, első sorban alterhez, enyhe V hanggal. Vannak ajánlott típusok?
Esetleg megbízható teszelő oldalakat, tesztelőket tudtok javasolni ? (összefoglalóban nem találtam rá ajánlásokat)
-
-NoVa-
addikt
válasz szaki58 #93156 üzenetére
Tipikusan a felsőbb kategóriás izék nem lesznek rosszak pár év alatt, csak az alsóbb kategóriás izék zárkóznak fel eléggé ahhoz, hogy már kevésbé lep meg, kevésbé nyűgöz le, mint anno. Avagy ha fogsz egy 20$-os KBEar Rosefinch-et, kicsit módosítgatod, akkor kész is a szegény ember Isabellae-je. Sokszor bőven elég az, hogy 10% költéssel 90% teljesítménynél jár, máskor jól esik a megtervezett vizuális harmónia, a tapintás, és azok a nüansznyi rétegnyi kifinomultság a térben, tonalitásban, amit fillérekért nem kapni meg. Az ifi forrásaimhoz szerintem hangban, és kinézetben is jó párosítás lenne utazós cuccnak, csak elhanyagoltam mostanában ezt a formátumot még kevésbé helyigényes TWS-ekkel, így a Pilgrim mellett szerepel nálam az Isabellae, az "érdekel, de nem költök most rá" listán.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
UIISII I8 Lightning fülhallgatóról van valakinek infója, hogy milyen? Akár összehasonlítási alapja Soundmagic E11/E10-el. Vagy engedjem el, kacat.
Köszönöm!
meg
-
szaki58
aktív tag
válasz -NoVa- #93160 üzenetére
Szóval a helyzet az, hogy van egy láncom, aminek iBasso SR3 a vége. Sok esetben jó lenne még egy kis zene fekve az ágyban, de a bumszli fejessel meg sem lehet mozdulni a párnán.Ezért gondolkodom az agyba dugóson.
Mivel külön láncot szeretnék (ne legyek az asztali erősítőhöz kötve), szükségem lesz egy meghajtásra is. Itt az "ujjbegy" (dongle), vagy DAP jöhet számításba. A jó DAP bizony drága, ezért gondolkodom az egyszerűbb, olcsóbb megoldáson. itt jött a képbe az Isabellae, de a Head-fi forumát olvasva alternatívaként sok fülest említenek még meg. itt került a képbe az ORIVETI OD200.
A kérdésem az, hogy ár/érték szempontjából erről az ajánlatról mi a véleményed?
[link]
Elnézést a hosszabb körítésért, de így érthetőbb, hogy miért izgat ez a dolog engem. -
btraven
őstag
Én ezt a táblázatot találtam earbud-ok osztályozása [link]
Jól mondom hogy az earbud az ami nem IEM, és nem megy a hallójáratba. Marha zavaró hogy sok helyen minden fülhallgatót earbudnak hívnak.Az a baj hogy rám jön a gyűjtő szenvedély. Aliexpress meg rá tesz egy lapáttal, mert ingyenes a szállítás ha még hozzá teszek, így 3 earbud-ot vettem 1 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz -NoVa- #93160 üzenetére
Bogarat tettél a fülembe! Már nézegetem a KBEAR füleseit. nagyon olcsók, de jók is? Milyen tuningra gondoltál? lehet, hogy több tipust is megveszek. Az egyik az általad ajánlott Rózsapinty (madár-madár , ha nem is Isabellae).
Meghajtást így is-úgy is kell vennem, és az iBasso DC06 megfelel. Az elődjeit ismerem, voltak.
Tehát a belinkelt, vagy a DC06+KBEAR éri meg jobban?[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz szaki58 #93166 üzenetére
350-es és 450-es szűrő kell, az egyio a gyári szűrő tetejére a vetőcsövön, a másik az egyik szellőzőnyílásra.
Szórakoztam ilyesmikkel egy darabig, de a mindennapokban egy meleg napon nem biztos, hogy a ház szellőzőjére felragasztott szűrő a fülesen marad, szeret inkább átvándorolni rám.
Szóval én inkább a készen, jóra tervezett használati tárgyakra szavazok.Az Oriveti nekem graph alapján nem kéne, aztán meghallgatva bármi lehet. Nézd meg a Kefine Delci-t, az legalább nem visong, nem túloz, esti hallgatásra minden módosítás nélkül inkább olyasmit vennék elsőre, ha már olcsó izék.
-
szaki58
aktív tag
válasz -NoVa- #93167 üzenetére
Az Oriveti kilőve, mert nem vettem észre, hogy időközben megjelent az iBasso DC07 Pro. Márpedig ez nincs párban, akciósan. Alszom rá egyet (de csak egyet ), és valószínűen megveszem vasárnap este. Van a Muzixnál 17 780.-Ft-om, ezt most beforgatom. Ez a része lerendezve, és szabadon mozoghatok a füles esetében. Azon még agyalok, hogy Isabellae, vagy valami más, amit javasolsz!
-
-NoVa-
addikt
válasz szaki58 #93168 üzenetére
Nehezítésnek a legolcsóbb 3 füles, amit még elő-elővettem használni, az a Periodic BE / Oxygen / Tea trió. Mind 300$, itt kezdődött a kifogástalan koherencia, tér és részletesség összhangja. Manapság a Pilgrim vagy a Meze Alba felé nézelődnék.
De mostanában csak a G7 és a két Beyerdynamic közül választok, mászkálós kompromisszumosnak elég a Samsung Buds 3 TWS. Nagyot fejlődött ott is minden már. -
btraven
őstag
Most jöttem rá hogy a neve flathead earbud. Mert az earbud-ot rámondják mindenre. Nagy segítség lenne ha ez az összefoglalóba is bekerülne.
-
SZKEBE75
senior tag
IE 900-hoz milyen fülhallgató dugókat ajánlatok?
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
gaben22
senior tag
válasz SZKEBE75 #93173 üzenetére
Gumiharangra (aka illeszték) gondolsz nem jack csatlakozóra, ugye? Az nagyon az egyénen múlik, hogy milyen a fülformája, hallójárata és egyéni preferenciája, adott fülhallgató hogy illeszkedik, meddig tud bemenni, stb.. Ráadásul hangzást is tudja egy adott gumiharang módosítani. Van olyan is, akinek más méretű kell az egyik fülébe, mint a másikba. Szerintem előbb-utóbb mindannyiunk telerak egy (vagy több) ilyet
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Atomizer
tag
válasz SZKEBE75 #93175 üzenetére
Ez annyira egyedi dolog mind a Te füled, mind az adott füles szempontjából, hogy nehéz megúszni a kísérletezést. Nekem van, hogy ugyanazon eartip az egyik fülesemmel tökéletes, a másikkal meg nagyon nem. Ha megvan a gyári szett, az méret szempontjából jó kiindulási pont. De sok gyártónál vannak köztes méretek is.
Nekem a Tri Clarion és a Penon Liqueur a két kedvenc, de nekem nincs meg ez a füles. A többiek is biztos ajánlanak párat.
-
szaki58
aktív tag
válasz -NoVa- #93169 üzenetére
Jelenleg egy Revonext QT2 S fülhallgatóm van, mást nem is ismerek. Ennek a tipusnak viszonylag hosszúfúvókája van, és nekem jól be kell tolni, hogy megfelelő basszus legyen.
Erősen remegett az ujjam az enter fölött (Head-fi), de ekkor azt olvastam, hogy az Isabellae rövid, vastag fúvókával bír. Lehet, hogy ha megveszem, nem is tudom használni?! Biztass valamivel, légy szíves.Holnap itt van az iBasso DC07 Pro
-
gaben22
senior tag
válasz SZKEBE75 #93175 üzenetére
Sajna a vetőcső (bore) vastagsága IEM-ről IEM-re más lehet. Meg kell nézni a tied milyen és akkor az alapján már tudsz válogatni. Indulj ki abból, amit adtak hozzá, amelyik jól szól az alapján el tudsz kezdeni keresgélni, már ha egyáltalán kell, mert lehet simán lesz 1 köztük, ami neked nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz SZKEBE75 #93173 üzenetére
Én 10 éve már Sony hibrid illesztékkel nyomom (Xears, Vsonic, Xiaomi, Sennheiser cx300, Soundmagic stb. fülesekre jó volt). Ha jó az átmérő a fülesre, akkor én ezt ajánlom.
[ Szerkesztve ]
meg
-
-
SZKEBE75
senior tag
Atomizer
gaben22
peugeotmate
-NoVa-Uraim,köszönöm szépen a tanácsokat!
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
btraven
őstag
válasz peugeotmate #93180 üzenetére
Egy Sony-hoz eleve több ilyen illesztéket adnak? Ez rémlik hogy nekem volt ilyen választék.
-
peugeotmate
őstag
válasz btraven #93183 üzenetére
Az általam linkelt pakkban SS, S, M és L méretek vannak. Konkrét fülhallgatóhoz is adtak régebben többet, igen. (Az első szett hibrid nekem is úgy lett meg, hogy kb a fülhallgatóval sem volt sokkal drágább, mint külön illesztéket venni.)
Viszont ami a képen van példafüles, ahhoz szerintem nem hibrid jár. Nem mindegyik fülhallgatójához adta és adja a Sony.[ Szerkesztve ]
meg
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz btraven #93183 üzenetére
A Sony esetében illesztékekből jellemzően 3 eltérő megközelítés van:
- az általad linkelt Sony szilikon illeszték: traszparens (fehér és füst szürke színben), egy féle anyagból készül, valamivel merevebb és kicsit vastagabb anyagú az illeszték palást részén, mint a Sony Hybrid, nem rendelkezik színkódos méretezéssel, jellemzően 3-4 különböző méretű párt adnak belőle a belépőszintű Sony fülhallgatók mellé.
- a klasszikus Sony Hybrid: nem transzparens, fekete és fehér színekben érhető el, az előzőnél vékonyabb anyag az illeszték palást részén, de rugalmasabb, színkódos anyagú hangvető csőre fekvő részből áll. Jellemzően 3-4 különböző méretű párt adnak belőle. Ez talán a leggyakrabban fellelhető darab és külön is megvásárolhatod 4 különböző méretet tartalmazó csomagban.
- Sony Hybrid + Comfort foam szivacsos kivitel: ez a legritkább összeállítás a trióból, jellemzően a Sony éppen aktuális csúcs fülhallgatói mellé jár (pl. IER-Z1R). Ez a Hybrid szürke színű, enyhén átlátszó, a hangvető csőnél nem színkódos, de szintén eltérő anyagú, a palást peremének belső részén pedig bordázott. A Comfort illesztékek méretre és formára a klasszikus Hybrid dimenzióit követik, viszont kívülről egy gumi és foam hab keverékéhez hasonlatos rugalmas szürke színű palástot kaptak, belül a klasszikus Hybrid színkódos hangvető csőre illeszthető része és a két anyag között fekete foam. Jellemzően itt 6-7 különbő méretű párt kapsz.[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz fehér_ember #93186 üzenetére
Itthon teljesen értelmetlen high-end vagy TOTL fülhallgatót venni (bár ami azt illeti árkategóriától függetlenül vannak problémák bőven, csak mindegyiknél más ), a kínálat gyér, az árazás ergya.
-
fehér_ember
addikt
válasz PR0JECTNR56 #93187 üzenetére
Csak német vagy osztrák címet lehet megadni, sajnos.
Tudom vannak kerülőutak, de inkább egyenes kellene.
Majd hifishow-k ideje alatt jó esetben lehet lesz valami minimális kedvezmény.
Ja, amúgy csupa hazai vásárlásra buzdító árakat látni ha szétnéz az ember (szóval inkább ne nézzen vagy ne is akarjon vásárolni).[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz fehér_ember #93188 üzenetére
Kellően erős akció esetén a package forwarding service a barátod mint alternatív útvonal (én pl. a Mailboxde segítségével szoktam ilyemit intézni kevésbé rugalmas német kereskedőktől), de vannak EU-n belül lengyel, francia, olasz kereskedők, akik nem csinálnak ügyet a magyarországi szállításból.
A hifishow helyszíni kipróbálás szempontjából jó lehet, de ha akad majd valamilyen konkrétum, ami megtetszik mindenképpen nézz körbe a megbízható EU-s boltokban, mivel sok esetben a hazai akciós árra is simán ráhajtogatják a temetőajtót külföldön.
-
fehér_ember
addikt
Hát valóban nem az ár, hanem a garancia + személyes átvétel miatt fogok itthonról vásárolni. Persze talán "egyenest" a beyertől is mertem volna; variálni viszont már nem akarok.
[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
válasz fehér_ember #93186 üzenetére
A Xelento 2 remote a Beyer-től is 999 euro volt (19% áfával). Kitették a "LETZTE CHANCE" címkét, tehát végkiárusítás miatt akciózták le.
Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e 3. generáció.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz hoodoo86 #93191 üzenetére
Gen 3? Jajj...
Ha nem lenne G7-em, akkor még akarnék a sorba egy A&K T9iE-t is. A Beyerek jobbak rockra, metálra,elektronikusra, az A&K természetesebb jazzre, élő akusztikus dolgokra, ahogy a G7 is.
A két Xelento közül az első generáció légiesebb, világosabb, a második teltebb, melegebb. Utóbbi egyértelműen fejlődött hangban, de az első generáció laposabb, annyira szépen belesimul a fűlembe, hogy simán el tudnék vele aludni. -
szaki58
aktív tag
válasz laleeee #93178 üzenetére
Megjött. Örülök, hogy belevágtam az agyba dugós dologba. Amit hallok, nagyon tetszik. Ismét nem csalódtam az iBassoban. Dinamikus, szép basszusok, nagyon szép közepek, magasak. Ez viszonylag nagy kimenő teljesítményű az elődökhöz képest, de senki ne gondolja, hogy nagy fejesek hajtására készült. Igen, meghajtja, de... high erősítésen, 80-90% hangerőn. De így is remekelt az iBasso SR3-al. A Revonexttel is jól szól. Nyilván nem egy súlycsoport a nagy fejessel, de szépen símít a magas kiemelésen. Nagyon is hallgatható. Na, majd az új fülessel... Informatív, szép Oled kijelző.
Érkezik az Oriolus Isabellae!!!
Tudom, hogy nem jó topikba írtam, de itt kérdezted. Bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz fehér_ember #93190 üzenetére
Én amikor a 64 Audio Volürt vettem is hasonló volt a helyzet, viszont germánoknál kevesebb volt a gari. Végül magyaroktól vettem és még tudtunk az árban is mozogni, picsipacsi nekik érte. Na, kár volt most megnéznem, én kb. megjelenés után vettem, ahhoz képest most 200 000-rel olcsóbb . Szeretem a drága műszaki cuccokat, de az árzuhanást nem, ami sokszor velejárója .
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Hangzásra, kényelemre, hordásra nagyon bejöttek a Shure SE215-535 fülesek, van ezeknek valami olcsóbb alternatívája más márkában, ami tartósnak is bizonyult már esetleg, 20e Ft körül? KZ gyakran felmerül, de nem ismerem ki magam a kínálatban, de persze más márka is jöhet.-IEM
-lehetőleg fül mögötti kábel
-cserélhető kábel, amihez van is választék (pl: mmcx)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
laleeee
őstag
XDuoo
Megtaláltam életem dongliját
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest