Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz emiki6 #98538 üzenetére

    "A vakteszt itt inkább arra jó, hogy elbizonytalanítson abban, hogy tényleg hallod e, lelkesedés letörésére kiváló."

    A te szótáradban az illóziók értelmetlen kergetése, az önbecsapás, a bullshit-terjesztés, az egyenlő a "lelkesedéssel"? :) Mert körülbelül ezeket "töri le" a vakteszt. Én kijózanodásnak hívnám inkább, de tisztában vagyok vele, hogy egyeseknek eszük ágában sincs megszabadulni a mámoros állapottól. :D Láthatóan többen csak kifogásokat keresnek, de szinte minden érvük a vakteszt ellen könnyedén cáfolható. Leírva, szövegben is, a gyakorlatban meg pláne.

    "a szimpla vakteszt se olyan egyszerű. Eszközöket, kábeleket cserélgettetni mással úgy, hogy te ne tudd melyik melyik és a csere azonnali legyen, hogy a különbségeket könnyen felismerd... Nem túl reális."

    De, teljesen reális, és egyáltalán nem nehéz. Te most irreálisnak nevezel valamit, amit sokan megcsináltak már, akik elég nyitottak voltak a megismerésre. :)
    A "csere azonnali legyen" tévképzetét honnan vetted? Persze tudom honnan. Egy csomó tévhit abból a sztereotípiából és félreértésből fakad, hogy a vakteszt egy csoportos, idegen rendszerben és környezetben végzett, ide-oda gyorsan kapcsolgatós vagy húzgálós, idegesen kapkodós, izzadságszagú szeánsz, bizonyítani vágyó szereplőkkel. :D Vannak ilyenek is, amikor összeverődnek hobbi és/vagy fórumtársak, haverok vagy idegenek, de nem ez a legfontosabb. A lényeg az, ami otthon történik 1 segítővel, vagy a tesztelendő eszköztől függően akár segítő nélkül.

    "Hifiben dupla vaktesztet aligha tudsz csinálni"

    Tudsz, de mi a fenének kellene? Az már tényleg tudományos bizonyításokhoz való, a hifi/házimozi hobbiban erre a nehezítésre semmi szükség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák