Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz SunMount3r #97854 üzenetére

    Egy hangrendszer olyan, amilyen, sokféle arányban el lehet osztani a költségeket és más eredmény jön ki.

    Amúgy kábelt minek venni újonnan, használtan a felét sem éri, sok esetben a harmadát, negyedét stb. részint emiatt is, idővel csak rájönnek, hogy el lehet ezt osztani másként is, meg úgyis elkezdik próbálgatni és azt eladni, ami úgymond "gyengébben" szól.
    A probléma az, hogy kellene venni 5-6 félét és összevetni, hogy az adott rendszerben melyik működik, aminek nincs feltétlen köze ahhoz, hogy drága, vagy olcsó. Majd ha már tényleg nem tudok mással kísérletezni, akkor lehet teszek egy próbát vele.
    Legalábbis kölcsönkaptam ismerőstől egyet, 20x annyiba kerül (használtan) mint az olcsó mikrofonkábel, amit használok (és még veszettül merev is, nagyobb helyigényű), nekem nem egyértelmű a különbség a drága javára, csak kicsit másképp szól (nem a javulás szót használnám rá), amihez viszonylag hamar hozzászokok.
    Biztos nem jó a Klotz USB-kábelem sem, és ez borít mindent ;)
    De fejhallgató terén az a hosszú távú tapasztalatom, hogy ha alapból kifinomult a hangzásvilág, akkor úgymond "tolerálja" a rendszer többi elemét, nehezebb úgymond "javítani" rajta. Abban nem kételkedek, hogy biztosan lehetne ennél sokkal jobb hangot elérni - ugyanakkor "kiugró hiba" sincs, amit "orvosolni" kellene. (Bár egy idő után az a kellemetlen dolog eléri az embert, hogy tudja hogy ez miben jó, és miben nem stb. sose lesz úgymond "tökéletes", csak megbékélni vele és elhinni, hogy ez már az.)
    Majd ha egyszer eladok minden felesleges dolgot és normálisan kiépítem a rendszert, akkor majd biztos megváltozik a véleményem és mindenkit kábelezésre meg audiofil PC építésre fogok buzdítani, vagy valaki egy fejhallgatós talin kicseréli a kábeleimet és egyből átállok a másik oldalra :))

Új hozzászólás Aktív témák