Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Leonard

    tag

    Sziasztok!

    Megérkeztek és már át is estek egy alapos tesztelésen Kercsó erősítői, egy már ismert Presenter2 LM6172 IC-vel szerelve és az új Invertory.
    A két erősítő teljesen egyforma, az hogy melyik egyik ill. másik csak a led színe árulja el, Invertory piros míg a Presenteré zöld. Élőben esztétikailag teljesen rendben vannak, feleségkompatibilisek, méretüket tekintve is csinosak, egy tenyérben elférnek. Külső adapterről működnek, a korábbi típus 12v, olyan hagyományos, tenyérben elférő adapterrel, ellenben az Invertory 24V, méretben és súlyban is tetemes, kb. mint egy kiló só.
    Első próbának az alapzajt kellett kiállniuk, de minden ok. Az erősítők bekapcsoláskor a fejhallgatóban kicsi kattanással jelzik működőképességüket, az égegyadta semmi alapzaj, búgás, egyéb nyalánkságok mint volt szerencsém hallani már pár hangtechnikai eszköznél és eme jó tulajdonságát megtartja egészen a hangerő maxra tekeréséig.
    A rendszer amiben dolgozott a két kis erőgép egy Olive 3HD általánosan elismert, jó hangú médialejátszó, az összekötő kábel egy Nordost blue heaven és a HD600.
    A rock és egyéb kemény zenéket nem szeretem, így nekem a nagy láncom is egy tipikusan zenei, olasz összeállítás, Goldenote S1 signature ii és Xavian duetto hangfalak. Ilyet kerestem és Kercsó barátságos segítségnyújtásának köszönhetően ezért is érkezett az általatok ajánlott Invertory mellé a már említett Presenter is. Bejáratás előtti hangjukról nem szólnék mert igen kell nekik, a tesztet 24 órás folyamatos járattatás után készítettem mindkét erősítőnél. A Presenter már elsőre megfogott, rögtön tudtam, hogy ebből vásár lesz, csak az volt a kérdés, hogy mit fog tudni a másik. Ez kellemes zenei, minden a helyén, a nagy rendszeremhez hasonlóan olaszos hangzással. Csodálatos minden általam hallgatott zenével, kellően dinamikus, szép hangszerhangok, a zene pedig összeáll, nem hangszerek csoportjának érzi az ember, nem is vonják el ezek a figyelmét az embernek, az jön át amit a szerző akart, a hangulat és az érzelem. Nagyszerű a HD600 mellett, meg van a megfelelő testesség, szép de nem bántó magasak, tiszta közepek és enyhén meleg, de nem folyós mélyek. Vidám ha kell, de a szomorúságot ugyanúgy tudja közvetíteni ha ez volt a szerző szándéka. A zongora szuper, ilyen zongorahang a nagy rendszeremben sincs, és a beszéd/énekhang is kritizálhatatlan. Egyszerűen nem tudok róla rosszat írni, egyben van a zene, ez muzsikál. A rock vagy egyéb kemény zenére nem ajánlanám de ez nem negatívum, azok előadására ez finom, mindezek ellenére a félkemény zenékkel, mint pl. 4 non blondes
    teljesen korrekt. És ha itt járunk akkor át is térek az Invertoryra. Nos ez már a tápjából is látszik egy erőgép, feszesek a mélyei, eszméletlen gyors és részletező, analítikus, nagyobb térrel mint elődje, kissé ércesebb magasakkal, HD600 mellett a keményzene rajongók ideális választása lehet. A HD600-tól több méllyel rendelkező füleseknél el tudom képzelni azt, hogy szelidül a harapóssága és más zenékkel is jó lehet, egy próbát mindenképp megér ha valaki gyors, minden részletet megmutató, rendkívül analítikus szép hangot keres kiterjedt térrel. Úgy vettem észre, hogy ez a Presenterhez képest enyhén magasba húz, ez a megfogott mélyek következménye, a rockgitár zúz mint állat, egy hétig hallgatnám megszeretném a műfajt... :)
    Nyugodt ember lévén azonban maradok a jól beváltnál és szerintem már tudjátok is, hogy melyiket választottam, egyértelmű, az LM6172-vel szerelt Presenter2-t. 19K, magáért beszél, én megtaláltam a hangot amit kerestem. Az Invertory 30K, nagyszerű, nekem túl gyors és analítikus, ez már ízlések és pofonok kategória, hasonló hangot viszont mindkét erősítő esetében a 10x ársávban kell keresni, legalábbis az általam olvasott tesztek alapján.
    Mindazt amit leírtam tekintsétek szubjektív, saját tapasztalatomnak aki egy kicsit konyít az élő zenéléshez is, mint zongora és fuvola.
    A Presenter még mindíg alakul, a terének szélesedése a legjellemzőbb és az, hogy még mindíg finomodnak a hangszerhangok. Egyet bizton tudok állítani, hogy pár perces belehallgatással nem lehet eldönteni azt, hogy együtt élni milyen lesz egy hangtechnikai eszközzel. Általában amivel könnyen lehet demonstrálni az hosszabb távon fárasztó, magyarán nem zenei, hisz egyetlen zeneszerzőnek sem az a célja, hogy lefárassza a művével az embereket hanem az, hogy hangulatot és érzelmet váltson ki.
    Köszönöm Kercsónak, hogy minden kötelezvény nélkül biztosította a két termék meghallgatását, nálam ott a pecsét.

    Leonard

Új hozzászólás Aktív témák