Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • highand

    tag

    válasz bkercso #21571 üzenetére

    Azóta, hogy ott feltettem el is készült, vagy egy hétig ( talán kettőig is) le sem jött a fejemről. Piszkos jól hozza az atmoszférát, nagyon kényes a kábelekre ( magas a rézérzékenysége). Sssszzz betű egy darab sem hallatszik és generátorral összeszintezve más erősítőkkel ez hallatszik szubjektíven a leghalkabbnak.

    Szóval tud kötődést kialakítani.

    A TDA-as verziót a hét elején összeraktam, a másik oldalon írtam is róla, meg feltettem képet arról, hogy még kazalban összeforrasztva is stabil ( keresési kulcs szó: Záborszky kapcsolás) Persze normálisan is összeraktam és ledobozoltam sebtiben, mert hangszórón is érdekelt, de ez itt OFF.

    A két változat közül a TDA-s választanám fülesre, mert a nagyobb chip itt is vastagabban szól. Ami fontos:

    A Záborszky kapcsolás megkívánja a csillagpont áthelyezését a hangerő poti testpontjára. Ha ezt nem tartják be, akkor a hibaáramok végigfolynak a potit és a panelt összekötő vezetéken és eléggé élesek lesznek vele a rézfúvósok, valamint a heged felső tartománya a megszokott tranzisztoros módon visít. De ha a csillagpont a kapcsolás megkívánta helyre kerül, akkor béke van, a vonósok lemásznak egy oktávval a helyükre, a rézfúvósok pedig szubjektíven halkabbak lesznek 3dB-el.

Új hozzászólás Aktív témák