Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bitrograde

    senior tag

    válasz Exodius #104296 üzenetére

    USB < USB + táp < USB + táp + órajel
    De ez csak hozzávetőleges, mert sok egyéb ismeretlen is van az egyenletben. Például a tápkörök száma és a trafók és a szűrés milyensége. Az természetesen alap, hogy nem kerreg-berreg ventillátor és HDD, hanem minden passzív, és a lehető legnagyobb teljesítmény, amit megenged a költségvetés, hogy legyen tartalék a rendszerben.
    Vannak, aki szerverarchitektúrán építkeznek. Beállítják a BIOS-ban a különböző paramétereket (nem túlhúznak, hanem inkább leveszik a teljesítményt, stb.) És persze a szoftverezés sem mindegy: Windows Server, Linuxok, HQPlayer, Bughead, stb.
    Szép technikai sport ez, no. Csak végtelen forrásokkal, elhivatottsággal és idővel rendelkező emberek szoktak belevágni.
    Én egy ilyen projekt egyik állomásának termékét hallgatom teljes megelégedéssel (5 kör analóg táp, két toroid böszme HTPC-házbe építve, csillapítva, MZ/X USB-kártya, teljesen passzív felépítés). Egyszer vettem ki, és tettem vissza a MálnaPC-t TMP-táppal, aztán vissza az építettet. Ment is a "málna" azonnal az apróba, mert annak "kisköltségvetésű" megoldása ellenében az épített nagyságrendekkel (ezért a szóért egyszer itt már megköveztek, de akkor is) jobb hang. Ismerettségi körben volt komoly rendszerben PC-streamer összehasonlítás, talán Luminnal is, de én csak hallomásból értesültem az eredményekről, miszerint az én PC-m utódja rendesen állta a sarat.

    Eladó DIY OTL fejhallgató erősítő a hirdetéseim között.

Új hozzászólás Aktív témák