- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
oceanearth
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #200 üzenetére
ja és mekkorák. nem kell az a raw elég a 12MP fine is.
-
domedee
senior tag
válasz oceanearth #201 üzenetére
azért a nagy nyomatokhoz inkább használnám a RAW-ot...
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
tobsa
tag
Próbált már valaki belső és külső vakut együtt használni?
-
domedee
senior tag
egyszerre villantani a kettővel? nem lehet vele, vagy az egyik, vagy a másik villant, beállítástól függ.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
jannus
csendes tag
Sziasztok.
tegnapelött vettem egy ilyen gépet. nagyon tetszik, hihetetlen jo képeket csinál. Teljessen meggyözött.
De van egy kis problémám. Amikor éjjel 15mp-es exp-al készítettem képeket mindegyik képen ugyan ott fehér pontok jelentek meg. olyan a kép a sötét részeken mint a csillagos ég. arra gondoltam hogy beporosodott. de 2 nap után??? semmi olyan helen nincs tárolva és tokban van az első perctől.
akkor mi lehet?
két kép:
http://designrex.no-ip.biz/DSCF0418.JPG
http://designrex.no-ip.biz/DSCF0427.JPG
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]süsü
-
jannus
csendes tag
Egy haszna már van
Ha teljessen sötétben fotozom akkor kész a teljessen éles és tiszta csillagos ég fotósüsü
-
tobsa
tag
Szerintem a fényviszonyok miatt lett ilyen,vagy a levegőben lévő mikroporok látszanak,vagy a kettő együtt.
-
-
oceanearth
őstag
figy ez valószínű, hogy hot pixel. nézegesd meg a totyikokat épp most volt valamelyikben erről szó, talán a 300D-ben asszem többen is volt. valószínű sokszor használtad a gépet és egymás után sok hosszú záridős képet csináltál, emiatt ''hotpixelek'' keletkeztek a felfórósodott CCd miatt. én azt tudom javasolni, mivel 3 napon belül vagy mindenféleképp vidd vissza és cseréltesd ki. ha azt mondják, hogy nem cserélik ki akkor nincs gáz, mert az akkor annyit jelent, hogy nem sazbad ilyen sűrűn ilyen hosszú expo időt alaklmazni, meg kell várni míg lehül egy kcisit a gép. valószínű, hogy itt is ez történt, de mivel 3 napon belül vagy megér egy cserét ha a másik is ilyet csinál akkor hotpixel ha nem akkor pixelhiba. nem tudom, szerintem mindenféleképp vidd vissza.
figy írj már az 1. képre egy pár EXIF adatot főleg az iso érték érdkeel. egy jó tanács, mindig használd az iso200-at, iso400-ban már nagyon zajos. inkább jácc a blendével meg az expo idővel vagy állvány, de iso 400 az nagyon zajos
[Szerkesztve] -
tobsa
tag
válasz oceanearth #209 üzenetére
Hogyan lehet legbiztosabban leellenőrízni,hogy van-e hotpixel a CCD-ben?
-
jannus
csendes tag
válasz oceanearth #209 üzenetére
Az első kép adatai:
12M fine
zárseb: 3.48mp
rekesz:k/8
F-szám: k/8
expo idő : 3.5 mp
ISO 200
Namost. a hotpixel azt jelenti hogy ha sokáig használom akkor igy kifehéredik hosszú exponál, de amugy rendben müködik napfénynél.?
mert nekem azota is rendessen muködik napfénynél.süsü
-
oceanearth
őstag
elvileg azt. hot pixel akkor jön létre amikor hosszú expo időt ahsznál soxor egy más után. az nem csak kifehéresdést jelnethet, lehet hogy piros lesz. sztem vidd vissaz csere után csinálj megint ugyanolyan képeket ha megint ott van akkor az csak hot pixel, ha nincs pixelhiba volt, nem hinném hogy pixelhiba lenne de jobb a békesség.
-
jannus
csendes tag
válasz oceanearth #212 üzenetére
Hát ezt most sajnos a szerencsére kell hagynom. ugyanis holnap reggel utazom olaszba. és ezt a gépet erre az utra vettem, igy mindenképpen elviszem magammal. Ha a filmes eost viszem majdnem annyit költenék filmre és előhivás nagyitásra mint amennyibe ez került. igy ezt vettem meg. rövid távon bejön az ára. és mivel minden kép netre kell igy jobban kijöttem anyagilag, főleg hogy minden nap haza küldhetem a servernek a képeket.
Ráadásul amit ma fotoztam vele azon nemlátszanak ugyanazon a helyeken a kifehéredett pontok. Ugyhogy remélem a legjobbakat
Ami még nagyon tetszik a gépben az a macro része. Na az király
Ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem. A fotozz.hu-n van egy srác aki ilyen géppel és egy elötéttel készit macrokat a látott képei hihetetlenul élessek és szépek. ennyire jolenne az az előtét?(Raynox DCR-250 Super Makró előtét)?süsü
-
t-shirt
veterán
válasz oceanearth #213 üzenetére
Ezt egyszer én is próbáltam természetessen sikertelenűl. Neked sikerűl villámot fogni?
-
oceanearth
őstag
sikerült. nem egy nagy kunszt kell egy állvány. és az a léyneg hogy nem rövid expo idővel kell megpróbálni levadászni, hanem hosszút én fél óráig álltam az állvánnyal és 5 másodperces expo időt alkalmaztam. amikor hallottam hogy kész a gép már nyomtam is az expo gombot. az a alényeg hogy egyfolytába nyomkodni kell az expo gombot minnél kevesebb időt hagyva 2 kép elkészítése közt. így álltam fél óráig és sikerült 2 villámot is elkapni. volt vagy 5.
-
t-shirt
veterán
válasz oceanearth #217 üzenetére
nekem nem volt szerencsém, akkor jött a villám amikor mentett a gép
-
-
t-shirt
veterán
válasz oceanearth #219 üzenetére
KingStone ElitePro 1G-s,
nem ment sokáig (bár nincs összehasonlítási alapom) csak nem volt szerencsém
egy XD-vel lényegesen gyorsabb lenne?
[Szerkesztve] -
domedee
senior tag
az xD:3/5 MB/s-et tud, míg a Kingstn Elite Pro:8/10 MB/s (írás/olvasás).
-
tobsa
tag
Egy hónapja használom az S7000-est.Sajna két dolog nagyon nem tetszik benne.A keresője nem optikai és nincs AF segédfénye,tehát félhomályban nem nagyon tudok vele elfogadható képet csinálni.Pl.tegnap a Tapolcai tavasbarlangban szinte egy felvételem sem lett jó,pedig volt egy kis gyenge világítás.Kérnék tanácsot,hogy ilyen szituációban milyen trükkel lehet fényképezni.
-
domedee
senior tag
nem tudom, nekem ált. sötétben is, amikor, kiírja, hogy nem talál fókuszt, akkor is talál végül. egy apró trükk, venni kell egy kis kézi lézert, azt a piacos, 500Ft-st, majd venni tépőzárat és ráragasztani az egyik felét a vázra, a mísikat a lézerre -így ha kell csak felteszed, utána pedig ennek a fénye már elég lehet a jó fókuszhoz, bár ez függ a lézertől is, valahol, egy külföldi csávó lapján láttam anno ezt amegoldást, én is gondolkoztam rajta, csak lusta vagyok megcsinálni.
-
oceanearth
őstag
egyébként nálam se szokott szarozni az Af általában mindig ok. bár multkor szernádnál full sötétben amikor csak 2 gyertya meg pár mobil világított akkor néha szar volt, de full sötétben mindig jó szokott lenni. általában kis fénynél hal be az AF. én voltam barlangban az AF-el nem volt gond cask nem volt elég fény.
-
domedee
senior tag
válasz oceanearth #226 üzenetére
vagy még úgy szoktam, hogy átrakom nagoyn sötétben MF-be és akkor lövök egy segéd AF-t, az a gomb a fókuszmód-választóban, majd utána manuálisan finomítok rajta.
-
tobsa
tag
De kevés fénynél a keresőben nem látod az élességet,mivel nem optikai.Érdekes az egyszerübb és olcsóbb Fuji A 204-esemben optikai a kereső.Ezt sajnos az S7000-ben kispórolták.Nagy hiba,mivel a manuális élességállításnál szükség lenne rá.Amúgy pedig meg vagyok elégedve a géppel,megfelelő fénynél kiválló képeket produkál.
-
domedee
senior tag
azt azért ne felejtsd el, hogy annak az optikai keresőnek csak annyi az előnye, hogy söttben ugyebár a szemed jobb, mint a ccd, mert csak egy kis üvegdarabon át nézed a témát, míg a ccd-s keresőnél, bár érzékenyebb a fényerőre, ott rögötn látod az eredményét a különböző változtatásoknak.
egy apró trükk, ha sötétben fotózol, és van fényforrás a téma közelében, akkor manuálban lődd arra az élességet (a kinagyított képen ilyenkor már jól látni ált.), és akkor a kész kép is jó lesz, max picit nagyobb záridővel csinálod, hogy vissza tudjál venni a blendéből, F3->F4,5, így nő a mélységélességed is.
amúgy az olcsóbb, gyengébb gépekben a kisebb, 2. kereső mindig átnézeti optikai... valószínűleg mert jobb a kis ccd-s, evf kereső összeségében.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
tobsa
tag
''mert csak egy kis üvegdarabon át nézed a témát, míg a ccd-s keresőnél, bár érzékenyebb a fényerőre, ott rögötn látod az eredményét a különböző változtatásoknak''
Ezt,hogy érted? Mert nekem a 204-esnél,azon a kis üvegdarabon is működik az optikai zoom,és félhomályban is látok mindent.Sokszor használom. -
domedee
senior tag
ezt úgy értettem, hogy az átnézeti keresőben ( van vagy nincs opt. zoom, ez annyira nem számít ebben az esetben) az a legnagyobb (szvsz egyetlen) előnye, hogy a szemed érzékenyebb, mint a ccd/lcd, így jobban be tudod lőni, mit fogsz fotózni, mint egy lcd-nél, ahol a téma sötétsége miatt nem látod mi van a kijelzőn, csak egy fekete pacában pár világos folt. de ha jobb picit az evf-ed/lcd-d, akkor ha változtatol a WB-n, rögtön látod, mi van, míg az optikainál megcsinálod képet, majd utána nézed meg.
+ a 204 esetén elég gyenge az lcd (1,5''/55000p), nem cosda, hogy többet használod az optikai keresőt''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
rup1u5
nagyúr
jobbrafel
majd meselek a szervizelesemrol ha lesz kedvem.
Eleg az hozza, hogy meg mindig nincs megcsinalva a gepem es ugynezki atbaszas van.
Hihetettlen hogy ebben az orszagban meg a hivatalos szervizben sem bizhat az ember. Le vagyok sulytva.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
akarom mondani sujtva
a baj_?
Elemtartó és elemfedél csere egy tisztitással egybekötve mert ráömlött egy kis pezsgő ezért a tetején a gombok ragadnak meg a tárcsa is.
Április 12.én beadtam a szervizbe, hogy ezeket szeretném. Mondták 1hét és hívnak. Semmi. Két hét múlva rájukcsörögtem mivan. Mondták nem jött még meg az elemtartó de jövőhéten hívnak. Mondom jó. kb 3hét mulva ismét meguntam a várakozást és most hétfőn felhívtam őket. Helyzet ua. ami még érthető is hiszen egy szervíz nem tehet róla ha nem kapja meg a megrendelt alkatrészt. Szóval teljesen megértő, higgadt és nyugodt voltam, viszont kellett volna a gépem most 7végére. Ezért megpróbáltam elővezetni a srácnak egy átmeneti megoldást ami csak sokadszori próbálkozásomra sikerült mert mindíg le akart rázni és nem hagyta, hogy végigmondjam.
Szóval ha elemtartójuk nincs mondtam, akkor cseréljék ki az elemfedelet mert akkor már a három pöcökből kettő lessz és be lehet csukni rendesen, tisztítsák meg és én elhoznám addíg amíg meg nem jön a kívánt alkatrész. Tisztasor nem?
Innentől a csávó olyan hangon beszélt velem mintha a barátnőjét akarnám kölcsönkérni egy éjszakára. Igyekeztem ezen felülhelyezkedni és a lényegre koncentálni. 1 óra mulva kb. felhív ugyanezen a hangon, hogy '' jöhet a gépéért'' kb. mintha azt mondaná nesze bazmeg. Ez sem érdekelt mert ugye magyarország. Örültem, hogy mehetek a gépemért.
Odamegyek, rendesek. Az öreg elmagyarázza, hogy volt nekik egy repedt elemtartójuk amit beraktak az enyém helyére ingyen-átmenetileg és kitisztították. Jó mondom. Megnyomkodom futolag a gombokat úgy látom tiszta, kifizetem a 8rugót a tisztitásért és eljövök. Aztán késöbb mikor jobban megnézem a gombokat látom, hogy ugyanúgy ragadnak. Látszólag meg sem tisztították csak rárakták a repedt elemtartót és felszámolták a tisztítást.
Tudom, hogy az én hibám amiért ott azonnal nem néztem meg alaposan de bíztam bennük mivel ők a hivatalos márkaszervíz. Nagy hiba volt. Most megyek vissza es megprobalom elmagyarazni nekik, hogy szeretnem ha kitisztitanak rendesen anelkul, hogy megegyszer ki kellene pengetnem a 8rugot.
Az egeszben nekem az esik szarul, hogy ebben az orszagban ez van minden szinten. Hulyenek neznek, atbasznak, ha fizetek egy szolgaltatasert meg en érezzem magam megtisztelve ha foglalkoznak velem és ne merjek kérni semmit.
Vaze ha lenne egy olyan pici csillagcsavarhuzom hat megtisztitottam volna magamnak reg.
Tenyleg nincs valakinek?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Fejo
őstag
Most fogom megvenni az S7000-est, amellyel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Milyen tartozékokat érdemes startból megvenni hozzá? (ha tudtok típus megjelöléssel)
Előre is köszi.www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
oceanearth
őstag
hát így satrtból érdemes mindenképp valami jó erős akksit(min 2000-es) és egy 2 óra körüli gyorstöltőt, min 512-es kártyát de jobb az 1 gigás és sztem CF-et mert az olcsó. akkor egy tokot ami legyen duplafalu, vízlepergető, erős zippzárú és ne jusson át rajta a por. nem árt ha bele tudsz rakni néhány kiegészítőt. érdemes venni hozzá nem satrtból, de erősen ajánlott különböző szűrők. ehez kell a tubusadapter. érdmes venni valami olcsó UV szűrő mint állandó objektív védőt és akkor azt mindig rajta hagyod ehhez veszel egy pár száz forintos objektív sapkát és akkor az objektív mindig védve van, nem fog porosodni és védve lesz a karcoktól. érdmes venni egy jó minőségű cirkulár poár szűrőt mondjuk Hoya Hmc circular polart, ami az optiformban 16ezer míg az opti-kamban már csak 8ezer. így kb. ennyi, majd vehetsz hozzá állványt. hát így kb ennyi.
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz oceanearth #237 üzenetére
És egy garnitúra 23-2500 mAh-s akksival hány expót-bír az S7000?
Mert az enyim (Z10) telefozóz simán majd 2X egy 512MB-s kártyát ami 5-600 kép..
Akkor minek mindenkinek 2 órás gyorstöltő ami ált. nem két fillér...
Egy 3 napos túrát végigfotóztam akksicsere nélkül..
Ha meg lemerül akkor cseregarnitúra be és majd feltöltődik reggelig.
SZVSZ: 2 garnitúra akksi jobb mint 1 + 1 hűdegyors töltő.
Unirossból meg kapsz kb 5-6K ért egy 8 órás töltőt meg 6 db 2300-as AA akksit.
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
oceanearth
őstag
válasz Varga Csaba #238 üzenetére
ok, itt is belém kötöttél. ok vegyél egy olyan töltőt amit VARGA CSABA kolléga javasolt, mert az jobb!!! én nem szólok bele
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz oceanearth #239 üzenetére
Én inkább visszafogom magam )
A kiigazítás nem feltétlen kötekedés és nem mindíg a legdrágább a legjobb (az átlag felhasználó számára).
Vegyél olyat amilyet jónak látsz és amilyet megenged a pénztárcád.
És gondoldd át, hogy mire lesz igazán szükséged annak függvényében, hogy milyen szituációkban akarod használni..
A tok szükségszerű, az állvány pedig jó dolog ha telézel vagy fényszegény helyen fotózol..
Az UV körül még a profi fotósok között is nagy viták vannak (kell-nemkell).
Védelemnek nemrossz..
Polárt meg csak akkor vegyél ha már próbáltál vele fotózni..
Mert nem biztos hogy istenigazából égető szükséged lesz rá..
Tájképeknél nagyon jó dolog (ég kékjéhez) viszont a fényáteresztést gyengíti nagyobb rekeszt kell használnod...
Ha meg alkalmanként használod vehetsz olcsóbb HMC-s polárt is..
(a fotózz.hu egy HAMA HMC vel csináltak gyönyörű képet)
De a fotozz.hu-n ill az index.digicamon szívesen érvelnek neked pro és contra.
Jó fotózást''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Fejo
őstag
válasz oceanearth #237 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszodat!
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
Fejo
őstag
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz Varga Csaba #240 üzenetére
Sajna alapigazság, hogy az embert a pénztárcája kompromisszumokra kényszeríti.
Ami még esetleg jól jöhet, az az objektívre szerelhető napellenző.
Szembefénynél és félig oldalról jövő megvilágításnál roppant hasznos lehet.
Elkerülhetők a becsillanások és az elvakítás..
Figyelni kell a megvásárlásánál arra hogy milyen méretű, mert nagylátószögnél esetleg betakarhat, ha meg túl kicsi akkor kevésbé hatásos..
A lehetőségeknek csak a pénztárcád szab határt.
Adalék az akksitöltőkhöz:
A töltés gyorsaságánál sokkal fontosabb az inteligens töltés (ic vezérelt) és a beépített kisütő funkció.
(ha van rá nélkülözhető pénzed, ilyet vegyél)
De pl egy elemlámpával is kisüthető az akkumulátor a töltés előtt, bár az előbbi kényelmesebb.
A nagy töltőárammal történő töltés (gyorstöltés) nem éppen élettartambarát eljárás, bár mostmár egy akksiszett se kerül vagyonokba...
Mérlegelj és dönts
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Fejo
őstag
Megvan a kicsike!
-
domedee
senior tag
Helyes, bár a súlyával már annyira nem is kicsi, főleg én is amikor a vakut rárakom, meg még rajta van a tubus+szűrő is, a végén már fogni kell, de épp ezt szeretem benne, van mit rajta fogni, pont úgy, mint ahogyan a nőkön is jó...
-
Fejo
őstag
Ti milyen felbontásban használjátok? 1-12M-ig
-
domedee
senior tag
Én szinte mindig 6MP-ben használom, csak ha valami csoportképet csinálok sok emberrel, vagy nagyon részletes dolgot, akkor rakom fel 12F-be, 6 alatt csak akkor használom, ha valahova 4-5 napra megyek és nem olyan fontos dolgot fényképeze, buli a haverokkal, oda bőven elég 3MP, míg közben a tájat, a látnivalókat 6-tal csinálom, mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy egy 512MB-s CF-kártyám van. Majd a célom később egy 512 xD és egy 1GB CF, így ha ezek meglesznek, akkor már csak 12F-be fogom szerintem végig, ezekre már bőven fog férni.
-
Fejo
őstag
Én is 6M-re állítottam (1GB CF van benne).
Egy kérdés:
Van benne kézremegés stabilizátor? Azt vettem észre, hogy ha a vakú nincs nyitva, akkor kirak valami ikont az LCD-re. Így mondjuk elég suta képeket csinálok (bemozdult, stb) - ez az első digit gépem.www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
domedee
senior tag
Sajna képstabi nincs az s7000-ben, bár lehet nélküle fotózni, néha jó lenne, főleg éjszaka, bár akkor már állvány dukál...
Az az ikon, amit kirak, az egy ''beremegő kéz'', , ilyenkor nincs mese elő ki kell nyitni a vakut -úgy látszik a kezed hamar beremeg, mert ez embertől függ, nekem szerencsére stabil a kezem , vagy esetleg vedd fel az iso-t 400-ra (bár én jobb szeretem a vaku + iso 200 párosítást). Hidd el, nagyon jó kis gép ez.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
oceanearth
őstag
az az ikon az arra van, hogy be fog mozdulni a kéz. ha meg kinyitod a vakut akkor sajna az automatika 1/80-ra rakja a zárifőt így midnen vakus kép háttere sötét lesz. ez az 1. dolgo amiért nem használok automatikát. használj manual módot, mert az sokkal jobb. kézből ugyanis kitartható simán 1/15-ös záridő is és ha vakuzol, akkor a háttér is szép lesz és az előtér is. én a helyedben 12F-ben használnám vagy 12N-ben bár 12F-ben csak 200 kép fér rá. egyébként elég jó a 6MP is. kézremegés stabi nincs benne. 1 tanács próbálj meg leszokni az auto-ról és a P-ről is használj mindig M-t. mivel a fuji ezt egy komoly gépnek szánta emiatt elhanyagolta az automatikát. példa ez a vakus dolog ha felnyitod mindig 1/80 lesz a záridő, a legolcsóbb kompakt is már tudja állítani a záridőt a vakunál ezt az s7000 nem tudja. tudom először lesz egy csomó világos meg sötét kép, de ez nem elsz soxor, mert viszont a mérnökök belraktak egy nagyon jó dolgot. m módban van benne a jobb alsó sarokban az LCD egy csúszka bal odlalt + jobb oldalt - jellel. egy kis háromszög mozog a csúszkán. akkor jó a záridő/blende beállítás ha a kis jel pont középen van. törekedj mindig annak a kis háromszögnek a középen tartására. napsütéskor használj illetve mindig jó nagy blende értéket, hogy nőjjön a mélységélesség. hát most így hirtelen ennyi. sok sikert!! nem oylan nagy ördöngősség, pillanatok alatt hozzá lehet szokni. gyakorolj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest