- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
domedee
senior tag
sajna, a tükröződés miatt nem lenne igazán mutatós a dolog.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
tobsa
tag
Vaku témában nézzétek körül ezen az oldalon: http://szegecs.de/foto/vaku.html
Mi a véleményetek? -
domedee
senior tag
ezt már ismerem, elég régóta meglehet találni a neten a különböző változatait ennek kapcsolási rajznak. elvileg az s7000-nél nincsenek gondok a vakuval. #70, #81 hsz-ek. bár tényleg a legjobb a biztonság. hát ártani nem árthat a dolog. Vagy esetleg egy mail a Fuji Mo.-nak, hogy ők mit mondanak, az lenne a leghivatalosabb és a legbiztosabb.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
tobsa
tag
Be kellene ruháznom egy új memóriakártyába.1GB-os CF-re gondoltam,de ebbe is van több fajta és sebességű,bár elvileg csak micro driver-rel működik.Ha videófelvételt is akarok csinálni akkor elég a sima CF I. ,hogy ne szaggasson a kép?
-
domedee
senior tag
nekem is CF I van, hiába microdrive-ot ír a kézikönyv. simán megy vele, bár szerintem valami gyorsabbat vegyél, ne az alap CFI-t. Nekem is a gyorsabb van, Kingston Elite Pro 512MB. Elég nagy sávszél kell a videónak, mert tömörítetlen avit vesz fel, 512MB=7' 07'' 640*480-ban
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Tegnap kipróbáltam a fordított objektívvel való makrózást. Faterom Practicájához van egy 135mm-es Carl Zeiss teleobjektív, ezzel szórakoztam.
Elég jó képeket lehet így lőni, bár sokat kell gyakorolni, mivel az autofókusz néha megadja magát, így kézzel kell sokszor fókuszálni - ami nem is olyan egyszerű, amikor egy kézzel már a gép elé tartja az ember az obit.
Majd körülnézek boltokban, hátha találok valami menetgyűrűt, amivel fel tudom csavarni a gép elejére; bár ettől kicsit tartok, mert súlyos egyéniség ez a teleobi.
Viszont így nem kell makro módot használni, ezáltal a 6x optikai zoom valamint a vaku használható - más kérdés, hogy a vaku fénye makróhoz szerintem túl nyers.
Összehasonlításul:
1.) Kép az S7000 szupermakró funkciójával a lehető legközelebbről: Bővebben: link
2.) Kép a fordított obival: Bővebben: link
Természetesen mindkét kép ugyanarról a tárgyról készült.
Szerk: Link javítva.
[Szerkesztve]"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
t-shirt
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #158 üzenetére
Ügyes én egy üveg nagyítóval csináltam hasonlót, ott is ment rendesen. Szerintem nem volt ekkora a nagyítása mint ennek.
-
t-shirt
veterán
Mi a vélemény a raynox DRC-250 makró objektívről? Bővebben: link
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Állítólag nagyon jó. A Fotózz.hu-n van egy srác, aki S7000+DCR250 kombóval makrózik, nagyon szép képeket csinál. Itt megnézheted a képeit: Bővebben: link
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
domedee
senior tag
általában mindenki megvan elégedve a Raynox termékekkel, én is elfogadnék egyet...
-
t-shirt
veterán
Ha jól tudom 13.500Ft ami szerintem nem sok. Min és max mekkora a tárgytávolsága ennek az objektívnek?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Hűha... Ezzel szerintem az Optiformosokat keresd meg, talán ők tudnak válaszolni. Vagy nézz szét a Raynox weboldalán, hátha találsz infót: Bővebben: link.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
t-shirt
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #164 üzenetére
Néztem én a raynox-on de nem találtam erre vonatkozó adatot. Nem is a konkrét számok érdekelnek inkább csak úgy általában ha az ember egy ilyen objektívet használ akkor kb milyen távolság jöhet szóba?
-
access_denied
senior tag
Réggebben említettem a problémámat, miszerint igencsak hordósít a fényképezőgépem (S7000). Sebtiben készítettem két képet, egyet vakuval egyet anélkül. A képeken jól látható, hogy minél közelebb van egy tárgy, annál torzabb lesz a kép.
Kérdezem, szerintetek ez normális, mert ha ilyen az összes S7000-es, akkor pillanatok alatt meg fogok válni tőle. Ha nem, akkor sajnos service.
Várom véleményeteket, Attila
A képek megnézhetőek, letölhetőek innen:
Bővebben: link -
oceanearth
őstag
válasz access_denied #166 üzenetére
nem tudom sztem ez normális nekem is torzít ennyire. de nem mintha ez kirívó lenne. emiatt nem érdmes megválni tőle, mert sztem mind1 torzít ennyire ha meg ennyire zavar akkor PS free transform azt csá. ja úgyis csak zat hivatod elő amin dolgoztál már PS-el akkor meg nem tök mind1.
-
domedee
senior tag
nekem nem teszi, elvileg a régebbi széria csinálta ezt, a microdrive-okkal, azoknak a fém külső része okozott valami gubancot.
-
vigno
tag
a két kép készítése közt felhúztál egy redőnyt? vagy nem ugyanazokkal a beállításokkal csináltad? csak mert az egyik világoasabb lett, és mintha az egyiken sütne a ap, a másikon meg nem. lehet, hogy pontosan ez történt, és csak a borongós idő végett látom így? nem mintha ez lényeges lenne, csak kérdeztem.
... szerintem ...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, a régebbi S7000-ek (2003. dec. 15. előttiek) hibája volt ez.
-
access_denied
senior tag
válasz oceanearth #167 üzenetére
Most ennek örülnöm kellene, de mégsem tudok. Felteszek még majd egy pár képet, azok szebbek lesznek, de azokon is látszani fog ez a hiba.
-
oceanearth
őstag
válasz access_denied #173 üzenetére
mint írtam volt nem tom hanyadik hsz. ez természetes minden gépnél, de ha ez annyira zavar akkor PS.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, én egy ilyen szupermakrót csináltam a mi S7000-ünkkel:
Bővebben: link[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Panther
HÁZIGAZDA
Mi a gond ezekkel a képekkel?
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz access_denied #179 üzenetére
Ja, hogy az... nos, szerintem ez normális. Gondold csak végig! Ha lenne két végtelen hosszú függőleges egyenes (párhuzamosak), akkor azok hogy néznének ki a képen? Párhuzamosan? Minél többet látsz be belőlük lefele és felfele, annál közelebb kell hogy érjenek egymáshoz (csak így tudnak a végtelenben ''találkozni'').
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
oceanearth
őstag
válasz access_denied #179 üzenetére
167 és 175 HSZ. mondtam már hogy minden obi torzít. mit vársz egy kompakttól??? az egyenes ferde lesz akármit csinálsz hisz az obi is gömbölyő, kör alakú. az obik felépítése miatt görbék az egyenesek, az más hogy melyik mnnyire torzít. ez nem kirívó eset van ennél sokkal durvább. és mondom ha ez ennyire zavar akkor PS.
-
access_denied
senior tag
válasz oceanearth #181 üzenetére
Jójójó. Értettelek, csak másoknak is válaszolok közben.
-
domedee
senior tag
válasz access_denied #183 üzenetére
csináltam most két képet, alló Bővebben: link és fekvő Bővebben: link, látni a torzítást, de nekem eddig még sosem volt zacaró, jó, ha direkt ilyen témát fotózol, ami ennyire kitölti a képet, és párhuzamos az oldalával, feltűnik a dolog, de ha kell ezt tényleg bármikor helyre tudod hozni PS-ben.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz access_denied #183 üzenetére
Én is épp most akartam csinálni egy képet, de nézd meg akkdomedee-ét. Ugyanúgy látszik rajta a torzulás, sajnos ennek ''így kell lennie''.
T-shirt: köszi[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
rup1u5
nagyúr
még mindíg várok a gépemre.
a szervíz meg alkatrészreWhy don't you knock it off with them negative waves!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem rossz, két hete...
Mondjuk amíg pl. Japánpól ideér az alkatrész..."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
domedee
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #189 üzenetére
Mondjuk szerintem van valahol Eu-ban biztos van elosztóraktáruk, bár úgy látszik ez nem nagyon seít az ügyön...
-
t-shirt
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #189 üzenetére
Egyszer rendeltem egy motor alkatrészt japcsiból bő egy hónap volt mire megjött
-
oceanearth
őstag
és még nem vártál sokat. bocsa az offért. de hallottam egy olyan esetet, hogy egy garanciális ML mercit majdnem 1 évig bennt tartottak a szervízbe és nem tudták megjavítani. erre a tulaj odatolta a kereskedés elé és csináltatott rá egy hatalmas táblát amin az állt, hogy ezt az autót ekkor és ekkor 16000000 vettem. a mercedes 11 hónap alatt sem tudta garanciálisan megjavítani. köszönöm. ja és a kép látható volt a szanalamas.hu-n
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az igen... Nem igazán tudom felfogni, hogy a modern technika korában miért tart egy hónapig egy ilyen dolog...
-
boczy
csendes tag
Sziasztok!
Én hamarosan fogok vásárolni egy s7000-et, most egy finepix 2600-asom van. Valahol a neteről le lehet tölteni a használati utasítását a 7000-esnek, mert előtte át szeretném bogarászni. -
boczy
csendes tag
De magyarul érdekelne csak.
-
domedee
senior tag
Bővebben: link
Bővebben: link itt van link jobb minőségűre is valahol...
[Szerkesztve]''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
nbk
aktív tag
Sziasztok!
Most gondolkodom s7000 vásárlásán... Lenne egy kérdésem:
igaz az, hogy tömörítetlen (RAW) formátumot csak 12MP esetén tud?
Mert akkor nem lehet vele tömörítetlen, nem interpolált képet csinálni...''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
domedee
senior tag
#13 hsz.
a sccd4 már csak így működik. De nem kell félni attól a 12 vs 6 MP-től, ugyanis hiába interpolált a a 12MP-es RAW, még is ez fogja neked a legtöbb infót tartalazni és végülis ez a RAW formátum lényege, minél több információ eltárolása a képben.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Mondjuk szerintem a RAW képek nagyon szemcsések...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest