Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    Sziasztok! Olvasom, hogy megy itt a kovászos téma.Devil-k kollégát fel is ismertem a tetkói alapján a facebook-os csoportból. Én olyan 4 éve vagyok a kovászos sütés pártján, de még mindig sokszor érzem úgy, hogy nem értem a végére. Az a szép benne, hogy mindig új helyzetet ad, ráadásul ha pék lennék, akkor szívesen vinném a termékfejlesztést, mert nagyon ritkán sütök 2szer ugyanolyan kenyeret, valamit mindig változtatok rajta.
    Most épp élesztőset sütöttem (néha még ráfanyalodok, úgy évente egyszer, ha más miatt épp van otthon élesztő). A szép az benne, hogy egy ~750 grammos kenyérben összesen 4 gramm élesztő van, és gyönyörűen megkel így is, és nem lesz élesztő íze a sütés után.
    A mostani technikám egyébként az, hogy hétvégenként 2 adagnyi tésztát készítek, amit az első kelesztés és formázás után, szakajtóval együtt lefagyasztok. A sütés előtti nap délután-este átteszem a fagyóból az 5-10 fokos hűtőbe, és másnap délután megsütöm. :K
    Akit érdekel a kenyérsütés, és (még) ;) nem kovászol, annak javaslom kipróbálni ezt a minimális élesztős módszert, mert egész más kenyereket lehet így sütni.

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák