- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
(#26929) hito: "Egyébként a virág2-nél mi történt a kerítéssel? UV csövek, vagy mik azok?
Nos fénykardok lennének a Star Wars-ból. Na de találtam helyette másikat.
A korábbi a szirmok miatt fogott meg, vagyis a virág jobban tetszett, a háttér az egy más dolog összemosva a háttérben nem olyan fontos nálam.
(#26942) rizso: Lesz még hasonló téma, de azokon már módosítottam valamit izlésileg. Ha felteszem a másik topikba azért ide is teszek róla linket.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Blyan
félisten
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
sadboy
aktív tag
Egy 38 megapixeles kép mozdony érdemes letöltve megnézni mert a dropbox nem rakja ki teljes méretbe.
Nokia 808
3210>6220>6630>N80>N82>N8>808
-
Ricsko :D
aktív tag
Ahogy igértem teszek ma is fel új képeket ( LG 4X HD )
Gyertya
Kagylók
Művirág
Érdekes dobókocka
Virág alakú gyertya
FáraóLG 4X HD The Best Phone :DDD
-
Nem meglepő. Az i5S még egész jól helyt állt. Az LG-n meglepődtem kicsit... A One meg gyakorlatilag 400%-os nagyításban próbált helyt állni arról nem beszélve, hogy ki tudja milyen módon manipulálták még a képeket.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Tuninger
addikt
Hát nem tudom, szerintem jobb képeket lőtt az i5s mint az SGS4. A L1020 első helye vitathatatlan.
-
Tuninger
addikt
GSMarena is rámozdult az összehasonlítós témára.
Milyen érdekes hogy tavaly még óriási különbségek voltak a telók között, most meg már csak este jönnek elő a komolyabb hibák.
-
hito
nagyúr
válasz Tuninger #26969 üzenetére
Azért ennél árnyaltabb a kép. Nappali témánál eddig is sok telefonnal lehetett jó képeket csinálni. Most ami még inkább megkülönbözteti pl. a 1020-at a többitől (vagy akár az S4 zoom-ot), azok a manuális lehetőségek. Záridő, optikai képstabilizátor, bődületes hangminőség videózás közben (1020, 808), veszteségmentes és optikai zoom. Úgyhogy nem hinném, hogy valóban záródna az az olló, sőt. Annyi, hogy nappali fényviszonyok között egyre több készülék csinál jó képeket, és fejlődik az éjszakai képesség is.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
irgum
addikt
A 3 éves unokaöcsémet ahogy eszi a jégkrémet le akarod fotózni. Ekkor is elkezdesz szöszölni a beállításokkal, csúszkákkal, vagy automata módban lekapod? Ugyanolyan fontos, ha nem még fontosabb az, hogy auto módban is jó képeket lőjön a kütyü (iPhone 5), mint hogy meglegyen lehetőség a kép manuális beállítására (S4 Zoom).
-
törölt tag
Flickr-ről hogy lehet direkt képet linkelni? Úgy, hogy csak a képet hozza be?!
-
irgum
addikt
Az arcom nem vállalom... kép
iPhone 5S
-
MR007RM
addikt
Szerintem ha az ember elutazik mondjuk nyaralni és le szeretne kapni pár dolgot bármit, akkor igenis van ideje pár mp arra hogy állítson. Ez nem gyorsasági verseny, mint a western filmeken ki kapja előbb elő és talál pontosan fókuszt.
Ja, mert már megint magamból indultam ki? A nyamvadt 3.-dik helyezett kamerámmal....... Persze lehet automata is, a leggyorsabb elérési út (bár ez sem egyértelműen igaz nálam főleg ha nincs is olyan a fotóprogimban ), ami egy baromság. Mégha a gyári portrét is választom ki, ami félautomata, azt is ki kell jelölnöm és persze nálam azzal legjobb valakit lekapni vele közelről. Szóval nem egyértelmű mikor, mivel, hogyan és melyik telóval és programmal, mert mindnél máshogy van és működik a dolog.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
legiaap
félisten
-
törölt tag
Mindegyik kép nyers, minimális vágás történt 1-2 képen, egyik sincs módosítva. Auto módban készült mindegyik kép, most ez volt a cél.
1
2
3
4
5
6A lovas képen a fényerővel és a színhőmérséklettel kicsit variálnom kellett a naplemente miatt!
Ló
A sütis képnél megpróbáltam eérni a lehető legkisebb fókusztávolságot, emiatt a túlsó fele lett élesebb. Kb. 8-10cm-ről készítettem!Nokia Lumia 1020
-
irgum
addikt
válasz MR007RM #26980 üzenetére
Igazából ha a Te 808-ad olyan jól fotozna auto módban mint egy iPhone 5, akkor csak szórakozásból nyúlnál a csúszkákhoz... Elveszik a lényeg. A pillanat megörökítése, ami könnyen elszökik néhány mp alatt.
Szerk. Annyi pillangót, szitakötőt mutattál, hogy öröm volt nézni. Ugye, hogy volt ami elrepült, amíg a kerested a legjobb beállítást...
[ Szerkesztve ]
-
-
Szergely83
tag
Nem értek egyet ezzel a hozzáállással. Pont ez a lényege a fotózásnak, találd meg a legmegfelelőbb beállítást ÉS örökítsd meg a pillanatot. A beállítások nagy részét meg tudod csinálni előre is, ha tudod mit és milyen körülmények között fotózol. Az automata beállítás is csak egy opció, ha tényleg gyorsan kell valami. Az, hogy a telefonod csak automatán képes fotózni, ne legyen már előny...
-
MR007RM
addikt
Nálam ezaz egész a fotókról szól, mit tudok kihozni a masinából. Nem pedig arról hogy a legbutább módban mit tud és azt bizonygassam mennyivel jobb a másiknál. Aki méreg drága masinát vesz is a fotói érdeklik nem pedig az hogyan készítette. Én ezt a telefont fótóügyben kamerailag nem minősítem le. A célom a legjobb megörökítése, az pedig soha a büdös életben nem lesz, ha magamat nem teszem oda fejben. Mert csodák nincsennek. És ezt nem egy fényképezőkhöz értő mondja. Ha az automata módot veszem is célba azt is aktiválnom kell, ránéznem, nyomkodnom. Azt se tudod a gyáriban hogy néz ki! És mint mondtam a CameraPro-ban nincs is olyan. Mindig mikor bekapcsolom a kilépés előtti állapotot hozza be és csak egy-két dolgot szoktam pöckölni, mert minőségileg mindig ugyan olyan, csak a fények, eltolás, makró-táj....szóval nincs nagy állítás. És mindig van pár mp ha döntök.
A telefonteszteknek ne dőlj be. Kamu az egész.
Ahogy ígértem új fotóim.
-
törölt tag
válasz Szergely83 #26990 üzenetére
Nem maga az automata fotózás az előny, hanem az amilyen minőségben csinálja! Vannak pillanatok, amikor nagyon gyorsnak kell lenni, nincs idő állítgatásra. Az állítási lehetőségek tárháza akkor a legjobb, ha előre felkészülsz bizonyos témák fotózására, tudod mit és hogyan akarsz fotózni, mi a célod, milyen hatást akarsz elérni.
Egy nyers, automata módban készült képpel is lehet csodákat tenni ügyes utómunkával, ez tény, ezzel felesleges vitatkozni. Van, hogy abból a képemből lesz hangulatos kép, amiről nem gondoltam volna az elkészítésekor.
1020-on ha akarnék se tudnék most beállítási sablonokat csinálni, mert egyelőre nincs rá lehetőség. Ha kilépek a Pro Cam-ből, elvesznek a beállítások, és bármilyen praktikusan is van megoldva a Pro Cam-ben az állítási lehetőség, időbe telik mindent beállítani. Főleg, hogy az élőkép nem mutatja mi lesz a végeredmény. -
irgum
addikt
válasz Szergely83 #26990 üzenetére
Mint szifon tulaj nem azt fogom kürtölni, hogy csak a megfelelő beállításoktól lesz jó a fotó.
Nekem megadatott, hogy nem kell bajlódni, csak kattintani, az eredmény így is, úgy is majdnem ugyanaz. Az előny nem az, hogy csak erre képes, hanem hogy ezt az egyet milyen minőségben teszi.
-
Wuk07
tag
folyt köv: [link] 808,1020..stb. Nekem az a tapasztalatom a képeknél,hogy a 808-nál a 38 megapixelből ps-ben jobb eredményt lehet elérni, mint a gép kitol 8 megapixelbe, ott picit mintha mosná a részleteket..további érdekesség,hogy ennek totál ellentettjét műveli a 1020. Az rátol élesítést a képre automatán 5 megapixelnél, ezért jelenik meg ilyen fehér körvonal pl a fa ágaknál, szerintem mindkét készülék esetében a 38 megapixeles ps-ben visszavett felbontás ad szebb eredményt. Nektek tapasztalat?
N8 -> 1020 -> P10-> P30
-
törölt tag
Lentebb linkeltem pár 1020 képet, most direkt úgy állítottam be, hogy ne mentse a 38 megapixeles "high res" képeket, tehát csak az 5 megapixeles képeket mentette el.
Nézd meg, hogy látod-e benne azokat a hibákat amiket írtál! Én nem vettem észre ilyesmit, de lehet én vagyok figyelmetlen!
Lightroom-ot használok utómunkára ha kell, bonyolultabb dolgokra meg Photoshop-ot. -
MR007RM
addikt
Hát én photoshoppal néztem egyszer. A 38MP-ből pixelszámilag lekonvertáltam és nem volt olyan igazi. PV módban jobban sikerülnek nálam. De nem is értem, 8MP fotót mintha gyorsabban mentene a telóm kevesebb bemozdulás veszéllyel, míg a 38MP lassabbnak tűnik, tartanom kell még egy kicsit. De ez csak megérzés.
-
MR007RM
addikt
Még annyit én többnyire nem a csúszkákhoz nyúlok, az marad ott szinte mindig egy beállításban. A módokat változtatom: fókusz vagy végtelen, makró vagy távoli táj, MPX méret zoom használat és talán expozíció kompenzáció, ND filter néha, auto vagy felhős téma stb...... hidd el van mit, és ez attól függ mit akarok levenni. A sima auto mód elégtelen erre, de csak a gyárinál, mert csak abban van ilyen hülyeség. A tiédel nem hasonlítható össze, mert más megközelítésből született az enyém, akkor is ha beletettek egy retardált módot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest