-
PROHARDVER!
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz robertka #34651 üzenetére
Nem csak neked szól a kérdésem,de ha már DIY autó “tuning”:
Full automata (Fel is) elektromos ablakokat lehet némi programozással és esetleg kapcsoló cserével (ha szükséges) csinálni?Vagy ehhez több dolgot is cserélni kéne
Ugye nekem csak az elsők elektromosak a fókában és csak a sofőr oldali automata lefelé,jó lenne legalább ezeket automatára megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Focus MK1,5-el mit lehet kezdeni egy ilyen programozóval?
Tempomat kiesett, mert nem elektromos a gázpedál.⭐ Stella
-
őstag
Akkor viszont nálad nincs újra tanítva. Csináld azt, hogy álló autónál felhúzod teljesen és a gombot nyomva tartod mindaddig amíg az ablakot felhúzta és ezután is +5 vagy 10 másodpercig. Ugyanez lefele is, mert így tanítod meg neki a végállásokat. Ha valami miatt az akku saru le van véve, akkor ezt a folyamatot mindig újra el kell játszani vele...
Az autó zárásakor próbáld meg azt, hogy nyomd rá még egyszer a zárást (reteszelést) és tartsd rajta az ujjad pár másodpercig. Nálam ilyenkor felhúzza az összes ablakot, illetve ha nyitom és a nyitás gombot tartom nyomva, akkor lefele amit megszakíthatok, ha megnyomom a nyitás gombot újra és így tetszőleges pozicióban tudom az ablakokat leengedni.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz radi8tor #34658 üzenetére
Mk 1.5-nél nem tudom milyen a GEM modul, mennyire lehet babrálni... Lehet vele kulcsot taníttatni, ajtók zárását adott sebességnél, vagy módosíthatod a belső világítás időtartamát, hogy mennyi idő múlva kezdjen el elhalványodni meg ilyen apróságok. Igazából akkor látod amikor rá csatlakozol az autóra, de lehet a többi fórumtárs jártasabb, nem ismerem annyira az Mk1.5-öt Hááát igen, ha nem elektromos, akkor tempomat tényleg kiesett
-
őstag
Enyém 4es, akkor azért tudja, viszont ezt nem tudtam, sorry.
Igen, ezt akkor látod amikor rácsatlakoztál, mert lehet más más firmware is akár, hiszen ha verzió upgrade volt bármi miatt, akkor azt nem közölték, mert az belsős infó szerintem. De lehet, hogy túl gondolom"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Nem mk4 az enyém Ablakra írtam a 4-et, elnézést ha félreérthető volt Enyém mk2.5, de az elektromosablak tanítás az ugyanígy működött előző off topik autómon is, szóval ez alap kell legyen itt is.... GEM-et elvileg lehet cserélni, de a feltétele az, hogy a biztosíték tábla is klappoljon, mert az is változik a modullal, van több verzió. Ez pl. feltétel volt a tempomat aktiválásánál is, adott típus kellett legyen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz darvinya #34668 üzenetére
Működni fog akkor nálad szerintem. Kulcsot arra érted, ha új kulcsot tanítasz hozzá? Azt igen, külön kell amikor a laptoppal rajta vagy és talán még egyet lehet hozzá tanítani maximum, de nem biztos.
-
őstag
válasz patomi #34670 üzenetére
A GEM-es részhez valóban, mert ugye az első állással szakaszosan emeled, a másodikkal pedig teljesen felemeli. Az nem is vészes bontott árban...
Az off autómnál sima gombok voltak, egy-egy irányonként és csak az első kettő volt elektromos abban, de a tanítás így is működött. Mondjuk én utólagos riasztóval oldottam meg az automatikus ablakemelést záráskor."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
őstag
válasz patomi #34672 üzenetére
Azaz Én reteszelésként ismertem, de a kettőszárás lehet az értelmes megnevezése szerintem is. Az utólagos nem gyári cucc az ilyen... azzal mindig kell számolni, hogy gebasz lehet és nem teljes értékű.
-
kcsa
veterán
válasz darvinya #34674 üzenetére
Gyújtás ráad, ablak felhúz, gomb elenged, majd a felfelé irányt öt másodpercig újra nyomvatart - ezt mind a négy ablaknál el kell játszani egyesével.
Úgy emlékszem MK3-ból (FL után biztosan nem, előtte nem vagyok biztos benne) nem volt automata ablak nélküli verzió, szóval mennie kell.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
darvinya
titán
Köszönöm a segítséget.
Mostani állapot:
Gyújtás ráadva, erősebben bármelyik gombot megnyomom vezető oldalon, akkor lehúzza az ablakot.
Ugyanígy felhúzza 3 ablakot, kivéve a vezető oldalit.Tehát, 10 perces sarú levételt kellene csinálnom, és tanítsam újra mindegyiket?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
oliwire
őstag
válasz darvinya #34678 üzenetére
Azt is nézd meg, hogy a vezetőoldali kapcsoló, manuálisan felhúzza-e az ablakot, ha erősebben nyomod meg a gombot? Nekem 5 állású gomb van mind a 4 ajtóhoz. Van a középső, onnan kis nyomás addig húzza, míg tartod, nagyobb nyomás, ütközésig húzza az ablakot. Felfelé ugyanez. Ezeknek működnie kell, hogy programozni is tudd.
-
darvinya
titán
válasz oliwire #34680 üzenetére
Valószínűleg elromlott a kapcsoló, mert eddig működött, hogy erősen nyomva felhúzza teljesen.
Most bárhogy nyomom, nem működik.kcsa
Köszönöm.Újratanítottam, viszont felhúzás után, egyből levitte, de nem teljesen.
Kapcsolóra rá kell nézzek.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
őstag
válasz darvinya #34681 üzenetére
Szerintem azért nem teljesen, mert nem tanítottad meg a leengedésnél is. Mindkét irányba hosszan kell rajta tartani úgy ahogyan kcsa írta itt. A sarut csak arra írtam, ha babrálva van valami oknál fogva az elektromos rendszer és le kell sedni a sarut, akkor felejt. A tanítást ahogyan írta kcsa is bármikor végrehajtható.
Oli: Ugyanilyen van nálam is, de szerintem darvinyánál is. Gondolom az automata felemelés miatt, mert a tanítás nálam az off autóban ment 3 állásúval is ahogyan korábban írtam.
Volna egy kérdésem is hozzád Ha nyáron pl. bezárod az autót és úgy hagyod az ablakokat leengedve résnyire (vagy akár félig ha saját udvaron vagy) a kánikula miatt, akkor hirtelen zuhi esetén felemeli őket teljesen? PSA-k tudják, össze van hangolva az esőszenzor a komfortelektronikával
-
darvinya
titán
Köszönöm, kipróbálom a javasolt nyomvatartást.
Most klíma kompresszort nem tudom hova tenni.
Reggel csatlakozó ki, s minden rendben.
Délután, meleg motornál, már nem akar behúzni a kuplungja.
Most ki kellene zárni, hogy vezeték szakadt, mindkét irányba csatlakozótól.
Vagy automata konzol nem kapcsolja.
Holnap kipróbálom, hogy fejegységet lekötöm, mert szerintem köze lehet a szellem érintéssel.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
troll81
addikt
Sziasztok ma volt időm és mertem egy cső átmérő t a kipufogó rendszer en 65mm akkor a belső kB 60 lehet?
Nem akarok sokszor le fel szerelni.
Nem nyitott de sport kat, és jó hangja van. Nem cserélnem le ha nem muszáj.
Egyre szaporodik a meló össze. -
flymi
addikt
Digit klíma kijelzője mostanában megint szarakodik. Predator nyelven ír ki dolgokat, gombokra nem reagál...
Autó leállítás majd újraindítás az esetek felénél segít rajta./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
törölt tag
Bőrkormányom teteje elég matt volt és kopott. Vettem egy bőrkormány felújító szettet és ma délután nekiestem lekezelni. Az eredmény odavágott rendesen. Mintha új lenne a kormány. Remélem sokáig így marad. Max évente lekezelem vele, mert maradt a kencéből sok. A kormányborítást gagyinak tartom, az újrabőrözést meg Debrecenben nem tudom csinálják-e. A termék neve Colourlock, és kb. 14 ezer forint volt szállítással. Szerintem megérte. Élőben faszábban néz ki.
Szóval ilyen most:[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Ford Focus mk3,5 kombihoz tudtok ajánlani bevált hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartót? Legjobb lenne 3 kerékpáros. Első körben a Decathlonost nézegettem, Thule ehhez a fajtához nincs ami jó lenne, de hátha van valami bevált tuti tipp.
-
molnarpeter
nagyúr
Egy kis újdonság - Transit 2.0 TDCI Ecoblue "Panther" motorhiba, videó sorozat első része: [link]
-
flymi
addikt
-
olasz61
tag
Focus mk2 csak a jobb oldali szellőző 3-4-es fokozatban automatikusan lezár. Tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠