Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Zoz #38407 üzenetére

    Minden megoldható. Kérdés kinek, milyen informatikai ismeretekkel és készségekkel, meg megéri-e a ráfordított időt. A legtöbb embernél nem opció, nem tudja összehozni, hiába lehetséges. Általában már egy meglévő SATA SSD-n sem szokott menni egy egyszerű IDE-AHCI váltás.

    Ezért én ilyenkor, meg új SSD beszerzésekor klónozás helyett friss telepítést szoktam ajánlani. Tudom, kényelmes a sok éve belakott telepítés. De nem baj, mert majd az új telepítés is belakódik idővel, egyszer minden rendszer belakatlanként kezdte. Meg legalább friss telepítésnél jobban látja az ember, hogy üresen mit megy az új SSD, frissen telepített, be nem lakott OS-t milyen gyorsan bootol, így legalább lesz összehasonlítási alap, meg base line, hozza-e a gyári értékeket. A friss telepítés arra is jó alkalom, hogy szoftverekből is új verzió menjen fel (legújabb verziós Win10, ami most a 1903, legújabb verziós Total Cammnder, legújabb Firefox, stb.), így elejét veszi az ember annak is, hogy elavult verziókra ragadjanak be. A Windows meg a böngészők frissítik magukat, de sok szoftver nem teszi ez. Néha friss rendszert telepíteni 0-ról akkor is megéri, ha nem vett az ember új SSD-t.

    Klónozott rendszernél meg hiába méricskél valaki, sose lehet tudni miért nem hozza az SSD gyári értékeket, vagy mert a klónozásba csúszott hiba, vagy nem megfelelő driver fut, vagy már egy évek óta összegányolt rendszerről van szó, ami visszafogja. Persze, aki tudja mit csinál, meg tudja oldani magának működőre.

Új hozzászólás Aktív témák