- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
Myers
senior tag
Ti XP alatt mekkora gyorsulást tapasztaltatok SSD-vel?
Mert nálam nyoma sincs annak a 20 mp-es boot időnek, amit a PH tesztben mértek. Igaz az Win7 volt, de nem hiszem, hogy az XP-nek annyival lassabban kellene betöltődnie.
Ami egyedül nagyon feltűnő, az a msn messenger indulása, na az tényleg gyorsabb.
http://www.muszaj.hu/
-
€uro
őstag
Pontosan!
Ezt nézd meg: Tesztek először - Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Nézd meg, hogy néha még egy egymagos SSD-vel szerelt gép is hoz olyan teljesítményt, mint amit egy négymagos HDD produkál.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
cszn
őstag
Jóformán operációs rendszertől függetlenül kell gyorsulnia, tehát XP alatt is kb annyit kell gyorsulnia mint win7 alatt. XP alatt annyiból más, hogy nincs trim, de ezt egy friss telepítésnél nem tapasztalod még. Minimális különbség a más driverből adódóan is lehet és win7-nél elvileg valami optimalizáció is volt már, de ez túl sokat nem számíthat.
A 20 mp-es boot - most nem emlékszem pontosan - de max vírusírtóval telepített friss windows. Nálam inkább olyan 40 mp lehet, de elég sok progi elindul (sas, avira, aida, genie backup, thunderbird (vinyót használ), att, utorrent). Nem olyan lényeges, hogy mennyi idő alatt indul. Utána legyen gyors.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
a boot időt honnan számítod, mert ők a Win indulásától, mert ugye a bios mennyit vacakol az függ a biosbeállításoktól, (memória ellenőrzés, S.M.A.R.T., meghajtók ellenőrzése, vga, alaplap ellenőrzése ...) onnan, hogy kiírja oprendszer indítása, na onnan múlik a HDD/SSD sebességén a boot, én xp alatt is nagy gyorsulást éreztem, főleg, ha sok programot indítottam egymás mellett, mert ugye ssd-nél nincs fejugrálás ezért egyszerre többmindent is csinálhatsz zavartalanul, pl. RAR tömörítés és másolás egyszerre, ezt a HDD-k nem igazán szeretik, SSD-nek mindegy...
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Flashrider86
tag
Sziasztok Ph FanoK !
1 hónapja linkeltem képet az ssd-ről hogy milyen gyors akkor ez a kép volt.
Most meg azaz ma: 31.-én ez a a kép fogad
Ez normális lassulás? Pedig szinte 50 % szabad hely van rajta.trim is megy,nem értem Ja és Win 7 64 bit. Ja az még lemaradt,hogy ez egy intel X 25-v G2
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Flashrider86 #13458 üzenetére
Ez nem jelent semmit! Majd nézd meg, hogy a progi az 5 ciklus legjobb eredményét rakja ki a végén, tehát még csak nem is átlagol, ezzel jelentősen növelve a szórást
Lesz ez még rosszabb is, de szerencsére csak a tesztekben, mert a való világban észrevehetetlen.. -
DV
senior tag
válasz Flashrider86 #13458 üzenetére
Ezen en nem lennek meglepodve, ez teljesen termeszetes, nalam sokkal nagyobb a kulonbseg.
-
cszn
őstag
válasz Flashrider86 #13461 üzenetére
Dehát alig van valami különbség! Érzésre meg csak placebo hatás. Igyál meg két pohár pezsgőt és mindjárt jobbnak fogod látni!
Bujjék! -
Myers
senior tag
Érzésre nem sokat gyorsult. De majd lemérem stopperrel.
Az XP-nél van egy olyan is, hogy hálózati kapcsolatok helyreállítása. Gondolom az nem winyó függő, ott valószínűleg a hálózattal szórakozik, tehát az nem gyorsul az SSD-től.
kisza25: a bios szöszmötölést nem számoltam bele.
Az a tervem, hogy az indítópultba berakok pár programot. Nem tudjátok hogy lehet paraméterezni pl a wordöt, excelt, foxit readert, hogy sok fájlt nyisson meg egyszerre?
-
_BM_
senior tag
válasz Flashrider86 #13461 üzenetére
-
Livius
őstag
Megérkezett a Corsair Force f80-am végre tényleg nagyon jó, óriási a gyorsúlás. SSD-t a népnek !!
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Myers
senior tag
Csináltam egy saját SSD tesztet.
WinXP automatikus bejelentkezéssel, IDE mód. Onnantól kezdve mértem, hogy az oprendszer megkapta a vezérlést a biostól. 2* végeztem el a méréseket. HDD töredezettségmentesítve.
Először lemértem, hogy HDD-n mennyi idő alatt indul el a rendszer. Egy pár rendszerhez szükséges apróság indul el (att, cfos, daemon, egér és bill. driver, outpost, hamachi, valamint a norton és acronis service-ei).
Ez tartott 1:00 percig, de ebből 17 mp volt a "Hálózati kapcsolatok helyreállítása" (SSD esetében is ennyi volt!), valamint kb. 6 mp a partíciók gyors checkelése.SSD-vel ugyanez 50mp volt. De figyelembe kell venni, hogy az előbbi 17 és 6mp itt is megvan, ez egyszerűen nem lehet gyorsabb SSD-vel.
Aztán gondoltam berakok az indítópultba egy kis programcsomagot:
Word, excel, foxit 1-1 példányban 9-9 kis dokumentum megnyitással, apehAbev, acrobat 8, mobimouse, thunderbird, msn messenger, media player, winrar, valamint 7 példányban ie7 letárolt weboldal megnyitással (nem tudtam megcsinálni, hogy 7 tabra rakja).HDD-n: 1:46
SSD-n: 1:07-1:10Durr! Ennyit az SSD-ről.
-
fagy53
nagyúr
És az benne a szép, ha különböző SSD-vel csináltad volna a tesztet, alig kaptál volna eltéréseket időben. Pontosabban 5-7s lett volna 1 percre vonatkoztatva, ezért pedig felesleges oldalakat vitázni a vezérlőkről szintétikus tesztek eredményei alapján.
Ezt nem neked írtam, általánosan mindenkinek.
Egyébként teljesen rendben van a teszted, korrekt. -
Don't Panic
senior tag
Sziasztok szeretnék venni egy 128GB.s SSD-t a márak szinte harmadlagos szempont
az első hogy 2011 vagy 10es(ne valami esőgenerációs cuccot vegyek) és ami a legjobb ár érték aránnyal bír.
ui: az MLC az uj gyártási technologiát takar és hosszabb élettartamot?
-
Myers
senior tag
válasz fagy53 #13470 üzenetére
Igen, korábban már én is írtam, hogy nagyjából ugyanúgy teljesítenek. Felesleges parázni, hogy a kristálymárkban 10 megával lassabb, mint a másik. Szerver esetében lehet, hogy számít.
Csak van, hogy 64-es méretben az egyik 10k-val drágább, mint a másik. Az az, amit nem éri meg megvenni.
_BM_: ez se rossz.
-
fagy53
nagyúr
"Csak van, hogy 64-es méretben az egyik 10k-val drágább, mint a másik. Az az, amit nem éri meg megvenni." - ezt azért nem jelenteném ki határozottan, mert attól függ, hogy mire kell! Rendszer alá teljesen mindegy szerintem is, szerverbe kevesen veszik és nem a 64GB-t tehát ez is kiesik, van viszont egy szempont és ez az én esetem, amikor egyszerűen műveleti tárolónak kell, rendszer nincs is rajta. Letöltések, videó vágás, konverzió, telepített játékok és így már csak kifejezetten archíválásra maradna meg a HDD!
Ha az ember elsőre egy nagyobbat vesz /128-256GB / akkor ez nem gond, de a lépcsős fejlesztésnél mások a szempontok, Amennyiben a 10k-val többe kerülő 64GB-os szekv. írási sebessége 150-180MB/s ellentétben az olcsóbb 70-100MB/s tempójával és az összes tesztben több hellyel előbbre tanyázik, akkor megéri azt a 10k pluszt, legalább is nekem meg. -
sestertius
őstag
Tisztelet!
Átböngésztem már egy pár Prohardver tesztet és írást, de annyi fajta vezérlő, típus és alkalmazásoktól függő megoldás - sőt, sok jó megoldás - van, hogy nem igazán tudom eldönteni, melyik lenne a jó választás. Legkésőbb a jövő hónapban szeretnék venni egyet, és nem tudom, melyik lenne a tuti. Ebben kérnék egy kis segítséget!
Úgy összességében 128 GB méret körül gondolkozok, mert szeretném a rendszert illetve alapvetően a game-kat erről használni. Egyéb dolgok maradnak a jelenlegi két HDD-n. Egyéb rendszer paraméterek az adataimnál. Az ár nem elsődleges, a lényeg a minőségi, jó választás lenne.
Köszönet!
[ Szerkesztve ]
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
alvaro
senior tag
válasz sestertius #13475 üzenetére
Épp erről ment a polémia egy pár hozzászólással korábban, és azt hiszem, azoknak adok igazat, akik szerint majdnem mindegy - SSD és SSD között sokkal kisebb lehet a különbség, mint bármely HDD és bármely SSD között. Ha csak nincs valami külön igényed, de abból, amit írtál, úgy tűnik, nincs. Innen átadom a szót a guruknak.
-
sestertius
őstag
válasz alvaro #13476 üzenetére
Igen, miután megírtam, kezdtem el böngészni a korábbi hozzá szólásokat és láttam, hogy valami hasonlóról folyik szó...
Akkor inkább kiválasztok egyet-kettőt, ami "számomra" jónak tűnik, és majd arról kérdezem meg a véleményeteket. Mindegy, hogy 1,8 " vagy 2,5 " méretű? Mindegyikhez van felfogató keret a gépházba való rögzítéshez?
Köszönet!
-
Medical
aktív tag
válasz sestertius #13477 üzenetére
Szia!
Én 2 hónapja vettem az alábbi SSD-t, ADATA SSD S599 128GB , mellyel nagyon meg vagyok elégedve. Nem volt probléma vele a win7. 64 bit. telepítésével sem. Beraktam a laptopomba, majd telepítés, egyből felismerte az Op. rendszer és gondolkodás nélkül mindent megcsinált, csak finomításokat kellet elvégezni.
Az meg, ahogy a többi fórumtársaim is írják nem sok különbség van SSD-k között, főleg rendszerre, de árban igen. Én is mikor vettem az SSD-t, vacakoltam nagyon sokat a Vertex 2 vagy ADATA végül az olcsóbbik mellet döntöttem az utóbbi 7k val volt olcsóbb és szinte tudásban egyformák.más: abban kérném a segítségeteket, hogy ADATA SSD S599 128GB van e újabb firmware, illetve lehet e egyáltalán frissíteni. Korábban már kérdeztem, de nem kaptam rá választ.
Köszönöm.Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
_BM_
senior tag
"Mindegyikhez van felfogató keret a gépházba való rögzítéshez?"
Nincs. Külön fel van tüntetve, amelyikhez adnak (bundle, kit). Egy ezresért vehetsz külön, de be is hajíthatod csak úgy a gépbe. Nem okoz zárlatot
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Az 1.8"-ason microSata csatlakozo van, atalakito kell hozza, hogyha sima Sata-n szeretned hasznalni.
-
dchard
veterán
Nah egy heti tesztelgetés után végre ráklónoztam az SSD-mre az eddig használt, teleszemetelt szutyok Win7-et. Hát elég látványos a különbség. Gyakorlatilag nem volt alkalmazás, amire várnom kellett volna hideg indításnál, pedig próba képpen elég gyorsan igyekeztem kattintgatni, hogy minnél többet indítsak el egyszerre
Végül maradtam a 3.1 + Intel AHCI megoldásnál, és egyelőre jónak tűnik.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak kijavítani a következő, nagyon beígért firmware-ben.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Don't Panic
senior tag
üdv sikerült megszülnöm a döntést és őt fogom kövi héten megvásárolni OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" SSD vagy legyen inkább a 3.5" mert végül is u is csak asztali géphez kell
valami jó tanács? vele kapcsolatban ?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Don't Panic #13482 üzenetére
Szerintem felesleges a 3.5". Valószínű drágább is, mert több ALU van benne
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
GSzarkaTAT
tag
Sziasztok,
Intel X25-V 40GB vagy Kingston SNV425-S2 64GB?
Win7 Ultimate alá lesz.Köszi
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GSzarkaTAT #13486 üzenetére
Szerintem Kingston, jól jöhet még a több tárhely..főleg azonos árnál.
-
Zsocó
aktív tag
Lenne gy olyan proplémám,hogy van egy Kingstone V+100 64GB-os ssd-m és egy Samsung HD502HJ hhd-m és windows 7-et használok.és most jön amiért írok ! Újraindításnál meg leállításnál a Samsung HD502HJ 2-3X leáll meg felpörög és utána áll le a rendszer, vagy ha újraindítom,indul újra ! EZ MIÉRT LEHET ??? Mikor a rendszer rajta volt nem csinálta,csak mióta ssd-m van !
Előre is megköszönném aki tudna segíteni -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Aprókban 25ért van Kingston/64, azért írtam, nyerőbb is ár/értékben. Szerintem a szekvenciális tempó nbizonyos szint felett mindegy..de ezzel lehet én vagyok csak így. Késleltetés ami fontos, abban meg ~egyformák.
A 30as kistesót használom, "csak" 190/55ös, de nincs panaszom, villámgyors. -
Zsocó
aktív tag
Lenne gy olyan proplémám,hogy van egy Kingstone V+100 64GB-os ssd-m és egy Samsung HD502HJ hhd-m és windows 7-et használok.és most jön amiért írok ! Újraindításnál meg leállításnál a Samsung HD502HJ 2-3X leáll meg felpörög és utána áll le a rendszer, vagy ha újraindítom,indul újra ! EZ MIÉRT LEHET ??? Mikor a rendszer rajta volt nem csinálta,csak mióta ssd-m van !
Zsocó
aktív tag
sestertius
őstag
válasz Medical #13478 üzenetére
Köszönet mindenkinek a válaszokért!
A keretre akkor érdemes figyelni - ha plusz pénzt nem akarok kidobni -, valamint az 1,8" felejtve...
Akkor majd jövök, ha kinéztem a "nyerőt", meg úgy tűnik, úgyis szükség lesz még egy pár információra telepítés és beállítás terén az első használat előtt..Üdv!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GSzarkaTAT #13496 üzenetére
Ezt mindenki maga dönti el..részemről inkább veszek már tesztelt, de még garis cuccot..így biztos nem futok hibába és spórolok is..esetünkben pl. inkább venném apróból a 64es Kingstont, mint boltból 10el többért..abból a pénzből beugorhat egy rahedli RAM vagy egy VGAcsere is akár..de nyílván, mások a lehetőségek/igények/szokások.
-
sestertius
őstag
válasz Speed® #13499 üzenetére
Pontosan így gondolkozok én is... 10-ből egyszer, ha vásárolok boltból, és egy alkalom volt talán, amikor a használt cucc nem jött be - nagy számok törvénye alapján ez benne van a pakliban. De valóban, ez szokások és igények kérdése.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest