Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    A nyolcadik utas: a Halál

    -rendezői változat, felirat-

    9/10

    Mivel régebben nem voltam sci-fi rajongó, így eddigi életemből kimaradt ez a film. Kapva a lehetőségen, tegnap este moziban néztem meg. Egy szóval leírva, fantasztikus! Nem gondoltam volna, hogy 35 éves kora ellenére is ilyen maradandó alkotás lesz. Bár a hosszú magyar cím helyett elég lett volna annyi, hogy Alien. (De gondolom régen ez nem így működött, mint most). Egy-két (számomra) megmosolyogtató résztől eltekintve egy mesterien összerakott alkotást láttam. A filmzenétől kezdve a vágáson át, minden tetszett. A hangulat magával ragadó. Persze a végéről nem maradhatott ki az a "híres" jelenet, amikor Sigourney Weaver-t láthatjuk félig lecsúszott bugyiban, melltartó nélkül stb. A kor nagy szexistennője? :D

    Maga a digitálisan felújított hang elég pocsék lett, de úgy gondolom, hogy egy 35 éves filmet nem lehet olyan szintre hozni, mint ami ma már standardnek számítana. Gondolom, a magyar szinkron még rosszabb lett volna minőségileg. De ez így volt jó. Kicsit úgy éreztem magam, mintha visszamentem volna a múltba.

    Remélem, mostantól kezdve más régi filmeket is bemutatnak ilyen formában. Ennek örömére jöhet az Alien többi része is. :) Úgy érzem, a Prometheus-t újra kell néznem. Kár, hogy a második része 1.5 év múlva érkezik... Ez jobban várós (számomra), mint bármelyik Marvel produkció.

    [ Szerkesztve ]

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák