Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz Devid_81 #27183 üzenetére

    A 10 pont nem azt jelenti, hogy a film tökéletes. Nem filmkritikusok vagyunk, hanem személyes vélemény alapján osztályzunk. Nálam a 10-es az az, amit lentebb írtam. A kedvenc filmjeim, amit bármikor meg tudok nézni, és alsó hangon már legalább egy tucatszor láttam (vagy frissebb film esetében látni fogom).

    Most megnéztem imdb-n, 19 ilyen értékelésem van, ebből 2 sorozat. Amit megnéztem, ezek általában 8+ imdb pontozású filmek. De a nálam 9 pontos filmek között van olyan, ami imdb összpontozása alapján 6.9 ponton áll. Ez puszta szubjektív vélemény.

    De hogy az eredeti kérdésre válaszoljak: van tökéletes film. Olyan, ami nekem tökéletes. Amikor egy filmet pontozok, nem érdekel a profi operatőri munka vagy a zseniális filmzene. Egy számít: a film milyen élményt ad. Persze ettől lehet zseniális a film zenéje, vagy nagyon jó a fényképezés, de a miatt nem fogom újranézni a filmet. Ha valami összességében adott egy élményt, arra adok egy pontot. A Gladiátor valószínűleg nem az évszázad filmje, de én eddig kb. 20x láttam, a szövegek felét kívülről tudom, és ha megy a TV-ben és elcsípem, valószínűleg 21. alkalommal is ott ragadok a képernyő előtt. Ez a film nekem 10-es. És lehet, hogy van benne 100 logikátlan dolog, vagy 1000 másik, ami másnak nem tetszett, vagy filmművészeti szempontból nincs a helyén...de őszintén? Kit érdekel?

Új hozzászólás Aktív témák