Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz gbors #164963 üzenetére

    Hát... Az én elképzelésem szerint ez a játék valami olyasmi, mint a sakk, csak egy 2000*2000-es táblán játsszák, és nem csak hatféle figura van, hanem több ezer, amik változhatnak is, és nem csak ütni lehet velük, hanem sokféle egyéb interakcióra képesek, stb. stb. De alapvetően egy logikai játék, amiben nem feltétlen lehet látni, hogy ki áll nyerésre. (Lásd sakk világbajnokság: egy laikus vagy kezdő nem fogja felismerni a táblán, hogy "a sötét király bajban van", vagy hogy a vezér szárny "meggyengült", vagy nem érti, hogy miért nyújtja a kezét az egyik játékos, mikor még sehol nem látszik semmilyen matt.)

    Így a nyerés sem azon múlik, hogy "vad" a támadás, hanem azon, hogy Gurgeh jobban játszik. A "vadság" a játékos lelkiállapotát jelzi, ezért okoz meglepetést, de ezt csak az tudja észrevenni, aki érti a játék "nyelvét". Szóval ezt a javasolt armageddont nem igazán tudom elképzelni: ha a laikus is érteni fogja, akkor szükségképpen hiteltelen lesz. (Képzeljük el sakk vagy go táblán...) Az összeomlás pedig nem a vereség miatt van, hanem mert az azadi játékos, aki civilben bíró, ráébred, hogy pont úgy néz a legyőzője közömbös és részvétlen szemébe, mint az elítéltek néztek számtalanszor az ő szemébe az ítélete után. Biztos, hogy ezt is meg lehet valahogy fogalmazni képileg, de nem biztos, hogy erre ez a sztori a legmegfelelőbb.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák