Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz #79484416 #163671 üzenetére

    Jesus Christ Superstar (2000)

    nemethg66: A helyzet korántsem olyan súlyos, mint ahogy felvázoltad. :) Sőt. Baromi erős és átélt előadás ez. Előadás, mert színházi produkció megfilmesített változata. Azt írod, pár jelenetet néztél meg, gondolom jutubon. Én az egészet láttam egyben és jó minőségben. Nem volt könnyű hozzájutni, nem kapni bármelyik virágboltban. :D
    Nekem bejött. Modern felfogás, mai jelmezek és kellékek. De nem rugaszkodik el sem a zenétől, sem a témától, nem akar kényszeresen "más" lenni. Így is más lett, és ez nem válik kárára. Összességében nem rosszabb, vagy nem sokkal rosszabb, mint a klasszikus 1973-as, ha a régiről lefejtjük a nosztalgiánkat. Zeneileg, zenakarilag is teljesen rendben van.
    Az énekhangok baromi jók a legkisebb szerepekben is. Júdás és Pilátus hangja zseniális, színészileg is rendben vannak. Sajnálatos, hogy pont Jézus a leggyengébb láncszem. Hangilag tök oké, de színészileg és karakterileg eléggé fejvakarós. Dögös szépfiú, hosszú szőke göndör hajjal. (Thomas Anders jutott róla eszembe, csak ő nem szőke. :D) De nem a kinézet a fő baj vele.
    A színészi játékra általában a teátralitás jellemző, amit elfogadtam a színház-jelleg miatt, de a filmes közeliknél ez időnként visszaüt. Viszont ez a stílus energiabombát is dob az egészre. A jelenetek többsége hatásos és erős. Sok újszerű ötlet, és a kisebb szerepekben is baromi erős jelenlétű karakterek jellemzik. Például a főpapok (leginkább Annás) sokkal jobbak az újban. Nem véletlenül használom többedjére azt a szót, hogy "erős". Ez a fő benyomásom a filmről.
    Én azt javaslom, nézd meg végig, szerintem érdemes. Lehet, hogy árnyalódik a negatív a véleményed, ha nem ragaszkodsz merev nosztalgiával a régihez, amit szeretünk, megszoktunk és elvárunk, de fogadjuk el, hogy ez MÁS. Talán tényleg jobb a régi összességében, de semmiképp sincs akkora kontraszt, mint ahogy te most érzed. Vannak erősségei az új változatnak, nem is kevés, én örültem neki. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák