- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz spammer #15894 üzenetére
az a gond, hogy egyes diszleteket fel sem lehet igazan epiteni, vagy ha igen, akkor nagysagrendekkel tobbol, mint amennyibol cgi-vel megcsinalhato
erre a boardwalk empite mellett a game of thrones is remek pelda (maramennyit tudok a sorozatrol, azt pont nem nezem), hisz manapsag nem eppen egyszeru olyan kornyezetet teremteni, nem hogy talalni"Elég megnézni a 2001-et, a SW filmeket vagy a Blade Runnert, Alieneket stb., hiába van ezekben is CGI, ott még muszáj volt díszletet építeni, és a mai napig rohadt jól néznek ki."
ezek a filmek szerintem viszont pont nem jo peldak, hisz imho nem a diszlet vagy a cgi hianya miatt jok es idotalloak, hanem mert nem csak ezeket nyujtja a film (mig lassuk be, egy avengers rendkivul handsulyos resze a latvany)p.s.: jurassic park - amennyire emlekszem, mert en is eleg reg lattam - szamomra nem a latvany miatt tunt legutobbi megtekinteskor gagyinak, hanem jeff goldblum miatt
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
pedig az utolso resz lehangoloan jora sikeredett
marmint tudom, hogy ez igy hulyen hangzott, de az a gaz a dologban, hogy ha tudnak olyan filmet is csinalni, mint a lezaro epizod - amit nem szenved vegig egy szazotven eves emo vampir, meg egy par meg emobb teenager, hogy igazabol melyikuk is jajjdeszerelmesebb, es melyikuknek szarabb - hanem van tortenet is, akkor valahol lehangolo, hogy a megelozo reszek olyanok, mint amilyenekPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
mondomén
őstag
Jobb mint a többi rész, de ez még mindig egy gagyi film. Rossz színészek, rossz CGI, béna párbeszédek, közepes sztori, hosszú játékidő... Ami nagyon zavar (tuti csak engem) az az, hogy végig csak állnak. Mindenki csak áll, körbeállja Bellát meg a puját. Az összes vámpír pár ölelkezve áll és néz, hol a nappaliban, hol az erdőben, hol a réten, néha jön még 1-2 és beáll közéjük. A végén ott állnak párokban, aztán jönnek a farkasok és oda állnak ők is. Ketten beszélgetnek, tuti ott áll még vagy 3 másik és néz. Nem tudnak mit kezdeni ennyi szereplővel.
A csata egyébként tetszett, de odáig untam magam. Volt egy csomó érdekes vámpír fasza képességekkel, foglalkoztak volna többet velük. Az sem nagyon esett le, hogy miért most kezdenek átváltozni a farkas gyerekek. (lehet nem figyeltem jól )[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz mondomén #15903 üzenetére
Óvatosan jegyzem meg, hogy ez volt az ötödik Twilight film és te még mindig akciófilmet vártál tőlük? Nem értem én ezt...
Elmondják amúgy, hogy azért változnak át már a tinik is, mert a sok vámpír a környéken fokozott fenyegetettséget jelent, ösztönösen történik, nem tudják befolyásolni.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
mondomén
őstag
válasz Viszlát #15904 üzenetére
Igen, mert csak egy akciófilm lehet izgalmas... Az új vámpírokon kívül semmit sem tudok mondani ami egy kicsit is érdekelt volna. Unott fejű színészek elmondják a szöveget amit kell, minden jelenet a legegyszerűbb módon zajlik le, végig a legérdektelenebb dolgokkal foglalkoznak mint például a kislány aki rohadtul semmit sem csinál csak gyorsan nő, buta 3 szavas mondatokkal kommunikálnak, főszereplők nem tudnak magukból egy hihető érzelmet kipréselni. Ráadásul a béna díszlet plusz CGI kombó adott a szarnak egy nagy pofont. Egy ilyen filmre én nem fogom azt mondani, hogy jó.
-
Viszlát
addikt
válasz mondomén #15905 üzenetére
Szó sincs róla, csak úgy állítottad be, mintha nem történne semmi a filmben, pedig bőven van esemény, csak mint utóbbi hozzászólásodból kiderült, nem olyan, ami téged érdekelne. Így már teljesen érthető, nem vártam én, hogy jónak tituláld.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
madgie
titán
Az egész tvájlájt kábé ennyit jelent nekem minden téren
Herripótter szintén, csak hogy több támadási felületet hagyjak
-
törölt tag
Van Life of PI
-
spammer
veterán
Ezek szerint tényleg nehezen érthető, művészkedő, 2001-et (is) koppintó valami lett, de továbbra is kíváncsi vagyok rá. Csak nem magyar szinkronnal
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
alratar
addikt
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
hoffman_
nagyúr
válasz madgie #15909 üzenetére
Én imádom a rémálomföldet, vágom fejből a szöveget
spammer @ Before Midnight
Erre már azóta pályázom, amióta Viszlát írt róla, de nem találtam még meg normálisan. Illetve ha jól vettem ki a szavait, akkor van két "előzményfilmje", azok mik lehetnek, tudja valaki?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
madgie
titán
válasz hoffman_ #15921 üzenetére
Én is, de kábé azt látom a tvájlájtban, hogy összeböffentenek látszólag össze nem illő és idióta dolgokat, amin max röhögni lehet (vagy sírni).
Na, befejeztem a hisztit... csak tegnap az asszony megint ezt a borzalmat nézte és még fejhallgatóval zenét hallgatva is nehéz volt elviselni
-
Csepe
aktív tag
válasz hoffman_ #15921 üzenetére
Ez a két előzménye:
Before Sunrise (1995)
Before Sunset (2004)Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm!
madgie:
Én elvagyok velük, simán tudom őket filmként kezelni, bár elég durva lefelé ívelő minőséget mutatnak be - ugyanakkor az első rész kifejezetten tetszett, a maga 7 pontjával részemről. (aztán 6, majd 5, majd 4, és az uccsót még nem láttam)
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Viszlát
addikt
válasz spammer #15920 üzenetére
Sajna még mindig csak fan made.
hoffman: azért nem találod, mert még csak fesztiválokon vetítették, moziba május-június tájékán jut el usákoknál, mifelénk meg valamikor utána, remélhetőleg nem sokkal.
-
-
Viszlát
addikt
válasz spammer #15927 üzenetére
Ennyire nem jártam utána, de abból gondoltam, hogy nem hivatalos, hogy a kis szlogen a Sunsetnél használt módosított változata, de amiket olvastam a Midnight alaphelyzetéről, ahhoz baromira nem passzol.
[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
Lehet hülye kérdés, de ezeket az értékeléseket, amiket ide irkálunk, nem kéne egy helyen összegyűjteni?
-
hoffman_
nagyúr
-
-
alratar
addikt
válasz TazLeacher #15934 üzenetére
Na igen, kicsit körülményes lenne!
-
dokee78
félisten
Seven Psychopaths 8/10
Ez jó volt,kár volt Olga Kurylenkoért. -
Pitterix
őstag
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Jhonny06
veterán
A Good Day to Die Hard (2013)
Nem is értem, hogy miért ültünk be rá, általában jól ki tudjuk választani előre, hogy mi fog tetszeni. Röviden-tömören: nagyon gyenge. A szinkron, Bruce erőltetett odaszólásai, 'viccelődése'. Nincs is főszerepben, végig a háttérbe szorult, ennek nem így kéne lennie. Nagyon low-cost szaga volt az egész filmnek, részben azért is, mert itthon forgatták, igen. Nem kap pontot, még otthon sem ajánlom megtekintésre, nemhogy pénzért, moziban.
-
gyuromoj
veterán
Alakul a Dawn of the Planet of the Apes
Ugye Matt Reeves (Cloverfield) rendezi, és épp beszerezték Jason Clarke-ot az egyik főszereplőnek. A film 15 évvel fog játszódni az előző után. Két fő szál lesz, az egyikben pár tudós túlélésével foglalkoznak majd, a másikban pedig Caesart kapjuk, akinek problémái akadnak a királyságában.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
addikt
Argo akció 7/10
Látványos volt a régi téma.Kicsit unalmas volt,de mivel igaz történet alapján készült,így jobban tetszett.
Flight 7/10
Kicsit másra számítottam.Nem a repülő van a központban hanem a főszereplő lelki világa és fejlődése.Egyszer jó volt megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz alratar #15930 üzenetére
Szerintem az is bőven jó lenne, ha valahogy meg lenne különböztetve az ajánló/értékelő post, meg a sima beszélgetések.
Nemrég kezdtem el nézegetni a topikot, már így is találtam több jó kis filmet amikről nem hallottam, de annyi plusz szövegelés van köztük, hogy elég kiszúrni a lényeget így, főleg, hogy sokszor nem is érdekel a köztes duma.
Ha valami egységes jelzése lenne az ajánló/értékelő hsz-ekre, már az is jó lenne. -
spammer
veterán
Erre már én is gondoltam. Lehetne valami kulcsszót használni, ami csak erre van, így keresővel könnyen elérhető lenne.
Például ilyesmire gondolok, hogy:
#értékelés
#értékelés-argoÍgy azonnal szűrhető/listázható ha pl. csak értékelésekre kíváncsi az ember, vagy ha pl. egy konkrét film értékeléseire (pl. Argo).
-
törölt tag
Ha értékelésre kíváncsi az ember, akkor beírja a keresőbe a film címét angolul/magyarul.
Egyébként az értékelések kiszűrhetőek, mert mindenki vastagon írja a film címét és a pontszámot is.
A belinkelt oldal pedig pont azért van, mint amit ti is akartok -
spammer
veterán
válasz #54715584 #15946 üzenetére
Beírtam, hogy Argo, kb. a fele nem értékelés. A sima keresőkifejezés mindent kidob, amiben az Argo (vagy hasonló szó) szerepel. Persze nyilván lehet görgetni meg lapozni és kihámozni az értékeléseket, de fő a lustaság Meg első hsz-be be lehetne dobni egy értékelés kulcsszót vagy valami, és csak ezeket listázná ki vegyesen, mindenféle filmről, ami nem hülyeség. Amúgy nem mindenki és nem mindig írják vastagon sem, plusz a pontozás is van, hogy lemarad
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz spammer #15945 üzenetére
Ja, ilyesmi lehetne, de az egyszerűség kedvéért inkább angol kulcsszóval.
A film címének mögé biggyesztése már nehezebb szerintem, mert kis/nagy betűre figyelni kell pl., a legjobb az lenne, ha az iMDB link lenne utánaírva(ilyesmi formában elég akár: tt2401621) s az linkelve is egybe, az egyedi minden filmre nézve s könnyen kereshető, bizonyos oldalakon is van ilyen keresésre lehetőség s nagyon hasznosmonstre:
Valóban kiemelik vastagon általában, de ugye ez nem eléggé egyedi, meg sokan nem linkelik az imdb-t hozzá, ami szerintem nagyon hasznos s alap lenne, ha meg linkelik, akkor meg a film címét általában s akkor már nem bold.
Meg engem leginkább az érdekel, hogy kiszúrjak olyan filmeket amikről még nem hallottam, így nincs mire rákeresni konkrétan, hanem az új hsz-eket kell végigböngészni s ott viszont hasznos lenne valami egyedi kiemelés.[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Jhonny06 #15949 üzenetére
Tudok keresni, nem erről van szó. Hanem arról, hogy gyorsabb és egyszerűbb, mert linkesíteni is lehet a keresést a kulcsszavak segítségével. Az Argo csak 1 példa volt, de ha a topikban mondjuk 1500 hsz-ban szerepelne, akkor már olyan egyszerű/gyors átnyálazni. Fő a hatékonyság.
Ha pedig valaki csak filmek értékelésére és pontozására kíváncsi, mert éppen néznivalót keres és látni szeretné az összeset vegyesen, akkor? Pontozást sem mindig írnak, szóval ez sem megoldás, meg van aki százalékban értékel, vagy éppen nem tízes skálán és stb.
De ha van 1 univerzális kulcsszó minden értékelős/véleménykifejtős hozzászólásban, akkor azonnal listázhatók, csak azok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest