Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Előre is elnézést kérek, filmről fogok írni :D

    The good nurse / A másik nővér (2022)
    ... de nem sokat, mert az első mondaton is nehéz túljutni spoiler nélkül. Két ápolóról szól a történet, akik körül váratlan halálesetek következnek be, és pár hét elteltével a kórház belső vizsgálatot indít, amelybe a rendőrséget is bevonják - csak éppen ott gátolják őket a munkában, ahol tudják. Az egyik ápoló, Amy (Jessica Chastain) számára egyre világosabbá válik, hogy a másik ápoló, Charlie (Eddie Redmayne) keze van a dologban - viszont bizonyítékot a kórház seggvédése miatt szinte lehetetlen találni...
    Bűnügyi történetnek indul, de félig lélektani dráma a film, a végére egy kis pszichológiai kitekintéssel - ez utóbbi nagyon ígéretes, de aztán nem váltja be teljesen a hozzá fűzött reményeket. A film eseményei konspirációs teóriába illenek, és bizonyos (kulcs)momentumokat még fikcióként sem volt egyszerű elfogadni potenciálisan hitelesnek - annál nagyobb gyomros, amikor az ember szembesül vele, hogy ezeket bizony a való életből vették, és Charlie valóban emberek tömegeit tette el láb alól, a kórházak pedig lényegében falaztak neki.
    Maga a film elég jól kivitelezett, jó a dramatizáció, sok a fényképezésben a premier plán, ami a két fantasztikus alakítást nyújtó főszereplőnek köszönhetően kiválóan működik. A karakterek sokoldalúak, köznapiak (vagy annak mutatják magukat), de nem klisések. Igazán akkor ütött volna a történet, ha valami fajsúlyos motivációra is fény derül a végén - de az igaz történethez való ragaszkodás miatt erre nem tudott sor kerülni.
    84.314159265% -> 8.5 /10 -> 4/5 -> igen / nem

    #értékelés

    #156601 proci985: aha, a szürrealitásba hajló kreténség lehet, hogy jó nyom.

    [ Szerkesztve ]

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák