Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Veszettek

    Kellemes meglepetés. Talán kicsit elnagyolt - bár kb. két órás -, de ezt leszámítva szépen építkezik, végigviszi a sztoriját, bátran mer zárni (no happy end), több réteg problémát képes kezelni-ábrázolni (bár elnagyoltan, mint már írtam), ügyesen - kerülgetve a konkrétumokat - asszociálva a valós ihletőkre. Zeneileg egész jó, a hangosításra sincs panasz (érteni a szereplőket, ami magyar filmnél nagy szó). A színészektől nem ájultam el, de nem is idegesítőek, a karakterek (és a diskurzusok) lehetnének mélyebbek.
    A tartalom viszi a prímet, vázlatosan rámutat a rendszerszintű kihívásokra (politika - média - megélhetés - nevelés - kallódás - együttélés - rend(etlenség) - célok/eszközök - határmezsgyék - józanság/el-"veszettség"), amik napi aktualitásként örök érvényűek maradnak egy-egy település, társadalom számára, így a film is képes lehet megőrizni frissességét (még korai megmondani, gyártási évét tekintve).
    Valahogy a Hullám (Die Welle) ugrik be, végső soron gyorsan lehet változásokat előidézni, csak nem mindegy, milyen áron hová fajulnak a "szép tervek, jó szándékok"...
    Tetszett.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák