-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz Tibiajax #143252 üzenetére
tök jó poresz alapanyag
ez csak úgy beugrott, biztos a izé, remake miatt; love juice and dong thunder, lovely pussy and thunder dildo, lovely widow and thunder loki
magyar címek; loki a kuki és a vad özvegy, odin ding dong és a szerelemre éhes nő, villám és suni,[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
pohár
félisten
-
bagyulajuve
addikt
-
brownus
veterán
válasz bagyulajuve #143268 üzenetére
[link] yep
-
pohár
félisten
válasz Mik76 #143263 üzenetére
óóó, kár... de a Marvel/Disney nem a WETA/ILM csapatot használja többnyire a filmjeihez? vagy hozzányúl kisebb csapatokhoz is, ha muszáj?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #143159 üzenetére
imdb #50.
Nuovo Cinema Paradiso (1988)
Ezt is legyűrtem. Pedig már valami új vágást néztem ami csak 2 órás, az eredeti meg 2,5 a rendezői meg majdnem 3. Ennyi is elég volt Persze nem volt rossz, csak az első 40 percben alig történik valami. A magyar szinkron elég gyatra minőségben maradt fenn, sokszor alig érteni mit mondanak.Történet: 2. világháború alatt otthon maradt családok, emberek, gyerekek egyetlen szórakozása a falu mozija. Ebben az álomvilágban éli életét a kis Toto, aki összebarátkozik a mozigépész bácsival, szeretné megtanulni a mesterséget is. A bácsi viszont inkább az életre nevelné.
Szóval ez is egy tanmese az élethez típusú film. Ami miatt nagyon érdekes lett a végére, hogy nemrég néztem Az élet csodaszép-et (imdb #24), ami szintén ez a típus, de teljesen ellentétes a két film mondandója. Ettől még mindkettő megállja a helyét, ugye nézőpont kérdése ki mit vall magáénak.
Valószínű ezt se fogom többet megnézni, de egyszer megérte.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Miklós315
aktív tag
Retfærdighedens ryttere (Riders of Justice / Az igazság bajnokai)
Túl komoly ahhoz, hogy működjön a morbid humora (ergo nekem kevésbé vicces, viszont drámának meg túl cinikus-szarkasztikus oldaláról közelíti a tárgyalt témát, így két szék közül a földre pottyan a stílust tekintve). Azért vannak pillanatai.
A fő karakterek jók és sikerül mélyebben is "megérinteni" őket (ha csak "didaktikus utalás" révén is, de ezáltal is tovább építhetjük őket fejben, és így lesz teljes a társaság -kapocs általi szövete, ami a film nyújtotta pozitív élményt kínálja: törött egyének egymásra találása, elfogadása, egymásért kiállása szóban, tettben, hallgatásban, odaszúrásban...). Ez a film erőssége (no meg a színészek játéka), ezzel leszünk gazdagabbak.trauma
A negatív karakterek csak kellékek: felszínesek-kidolgozatlanok, kevés időt is kapnak, de végső soron érthető, és így nem zavaró.Számomra A. T. Jensen csúcspontja az Ádám almái, ezt nem tudta megközelíteni. Ott a sötét humor, a mély dráma, a történet-ötlet, a karakterek, az ív, a hangulat, stb.: minden csillag együtt állt a tökélyhez.
Ez a mostani (is) elmaradt tőle, de azért szórakoztató és tanulságos, nem bántam meg a rá szánt időt. Viszont nem tartom többször nézősnek. A történet-apropó ( ) és a végkimenetel is valahogy mesés (bosszúsztori ) és "kötelezően" klisésre sikeredett.kéne, hogy tétje legyen, de mégsem jön át
7/10 ("minőségi egynekjóvolt")#értékelés
"Szerintem."
-
nagyúr
válasz paatrick #143273 üzenetére
Ez gyerekkorom egyik etalonfilmje, bár csak egyszer láttam, most rendeltem be a 4K-s változatát, mert így közel 30 év távlatából újra meg akarom nézni. Aki egy kicsit is szereti a mozit meg a filmeket, az fog tudni azonosulni vele, nagyon könnyen. Hatalmas!
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Bad Pritt
félisten
Hehe, a Warner kiadja 4K-ban a Justice League-et (a 2017-es szutykot), kirakták a trailert hozzá, jelenleg 4.2 ezer like mellett 96 ezer dislike az arány és atomjaira szedik az egészet a kommentszekcióban.
Azt hitték a retardáltak, hogy ez most egy jó ötlet, hihetetlen komolyan.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mephi666
nagyúr
válasz radi8tor #143189 üzenetére
Megnéztem ma, jól építgették, de a végét szerintem nagyon összecsapták... ami viszont pozitív, hogy nagyszemű Amandának rendesen bevágták párszor
a fejszét és így nem tipikus happy end lett a vége, amikor a főszereplő mindent túlél, a gyilkos pedig elnyeri méltó büntetését "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Valty
aktív tag
válasz Bad Pritt #143276 üzenetére
Twitteren is es a kommentek alapjan az elso 30-40 masodperc a 2021-es verziobol kerult a trailerbe, szoval kivancsi lennek, ki volt az, aki ezt ebben a formaban jovahagyta, mert
ezek szerint WB-ek elvezi a negativ reklamot
Komolyan neha azt gondolom, ez a studio szeret fejjel rohanni a falnak[ Szerkesztve ]
-
Pearce
aktív tag
válasz Valty #143279 üzenetére
Ez konkrétan a "Heroes" névre keresztelt előzetes 4k-s változata, ami abban benne volt, az van bent ebben is, utólag nem raktak hozzá semmit, inkább kivettek belőle olyan dolgokat, mint a "this november" pl. Persze ehhez a twitteres meg youtube-os kommentelőknek utána is kéne nézni meg gondolkodni, az meg annyira nem megy, mint a Warnert b*sztatni, hogy nem folytatják a Snyder Cut-ot.
-
Valty
aktív tag
válasz Pearce #143280 üzenetére
Ez oké, de az említett 30-40 mp a 2017es filmben gondolom nincs benne a 2021-ben viszont igen, tehát a marketing ugyanúgy rossz marad. Nem tudom mire számítottak Warnerék, hogy a Snyder fanboyok majd megköszönik nekik és megveszik ezt a változatot is, főleg azután, hogy az elmúlt 3-4 évben lenézték őket?
-
Pearce
aktív tag
válasz Valty #143281 üzenetére
Mint írtam, ez az előzetes a 2017-ben kiadott előzetes 4k-s változata. Nem új előzetes, semmi új nincs benne, 2017-es. Ettől még a 2017-es filmben nem volt bent az első 20-30 mp igen. Egyébként sok előzetesnél van olyan, hogy egyes felvillantott jelenetek nem kerülnek be a végleges filmbe, nyilván ennél a filmnél ez fokozottan igaz.
Az meg, hogy a Warner azt gondolta, hogy a fanok majd megköszönik - nem tudom, mit gondoltak, de azt a filmet látta a közönség nagyobb százaléka, azt a filmet tekinti a stúdio kánonnak - legalábbis a Flash-ig és az, hogy kiadták 4-ban a trailert még nem kéne, hogy ekkora szarvihart kavarjon. De hát ha nem emeljük piedesztára és hívjuk mesterműnek a Snyder Cut-ot , akkor már jönnek a kötekedők - nem is csodálom, hogy a Shazam! rendezője törölte a napokban a véleményét róla /pedig nem is szidta a filmet/. Annyira toxikus már maga a téma is a fanatikusok miatt, hogy marhára remélem, hogy a Flash a multiverzummal utat mutat egy fényesebb DC irányába, akinek meg Snyder kell, az elvonul a Netflix-re az Army of the Dead épülgető frencsájzába.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Pearce #143283 üzenetére
Nem a fanok miatt toxikus a téma, hanem az autoriter stúdió miatt, ami képtelen azt mondani, hogy hibázott. És talán ha nem szarták volna el az elmúlt tíz évben a szuperhősös filmjeik nagyrészét, akkor nem lenne szarvihar a 4K trailer miatt. De elszarták, szóval megérdemlik a savazást.
És igen, rohadt gáz, hogy egy nyilvánvalóan gyengébb, összetákolt filmet kidobnak 4K-ban és ezzel akarják fejni a tehenet. Remélhetőleg a kutya sem lesz kíváncsi rá.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
gyuromoj
veterán
Ha már Star Wars nap van:
Elképesztő lesz a Disney igazi fénykardjaPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz Pearce #143287 üzenetére
Csomó filmnek a rendezői változatát normálisan kezelik a stúdiók, valamiért a Warner most képtelen erre. Azt a hülye Joss Whedon elleni nyomozást sem tudták normálisan kezelni tavaly, most derülnek ki a szaros forgatás alatti ügyei, ez megint tök szánalmas.
Aztán ahelyett, hogy hagynák szépen csendben kimúlni ezt a szerencsétlen filmet, ahogy megérdemelné, inkább reklámokat gyártanak neki, hogy felszítsák a tüzet maguk ellen.
Akkora égés lesz a következő pár év ezekkel a DC/Warner nevetségekkel, hogy öröm lesz nézni, ahogy rájuk dől az egész kóceráj.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Pearce
aktív tag
válasz Bad Pritt #143288 üzenetére
Persze, sok filmnél, amelyeket
- ki is szeretnének adni
- amelynél nincs összerúgva a por a rendezővel.A Snyder Cut-ot nem a Warner akarta kiadni, hanem az AT&T játszott el a gondolattal. A Warner csak tovább akart lépni, ha már a '17-es bukás lett.
Whedonról kiderült, hogy egy f*sz - hiába hatalmas a nyomás, akkor sem lehet így viselkedni a színészekkel.
A következő pár filmjükről pedig nagyon csodálkoznék, ha rosszak lennének - Gunn Squadja és Reeves Batmanje - így pedig egy idő után el fog ülni a vihar, vagy legalábbis alábbhagy - a stúdió mindenesetre továbbmegy és látszik, hogy tervekből nincs hiány.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Pearce #143289 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy ennél is kezelhették volna normálisan a Snyder Cutot, ha már elszarták a mozis verziót, de nem akarták. Helyette ment a szerecsenmosdatás, hazudozás házon belül és kívül, nyilván megutálta őket a fél világ és rajtuk röhög az internet hónapok óta.
A hosszútávú terveik tűnnek kabarénak, főleg azután, hogy Snyder szépen kiadott mindent arról, hogy igenis volt egy koncepciója a világépítésről, amibe aztán a stúdió kontárkodott bele többször is.
Az egész Warner hozzáállás bűzlik és vállalhatatlanul autoriter egy mai modern világban. Miattuk lett olyan a Watchmen, Green Lantern, BvS és JL is, amilyen, de nem tanulnak belőle, helyette egyre jobban járatják le magukat.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
Druk (Another Round / Még egy kört mindenkinek)
Bennem egy ismerős kérdés fogalmazódott meg: "miért?". Ahogy a norvég Lords of Chaos-sztori kapcsán is, a dán jólét esetében is felmerül a mögöttes okozó titokzatossága. Leginkább talán elveszettség, magány, valamely hiány pótlólagos kényszerkapaszkodójaként ragadható meg, hogy ön- és környezetromboló attitűdöt vesz fel az egyén, s rosszabb esetben környezete is, mely így örvényként rántja le egyedeit mind mélyebbre és mélyebbre...
Vinterberg Jagtenje közelebb tudott kerülni hozzám, de ennek részben az alkoholizmus mint központi téma is oka: rövid-párti vagyok - rövidre zárom a kérdést azzal, hogy nem látom értelmét az alkoholnak. Tompít ("felszabadít"?), aztán vagy túl erős ahhoz, hogy finom lehessen vagy túl sokat kell keresni, hogy megtaláld (pl. egy igazán finom bort), plusz az időzítés (évjárat, alkalom, akármi), stb.
Ha pia kell ahhoz, hogy feloldódj: rossz a társaság, nem jó helyen vagy. Ha nincs miről beszélgetni, ezért inkább széthánynátok a helyszínt: minek gyűltetek össze?
Egy jó "bulihoz" nem az alkohol szolgáltat alapot, hanem a közösség.
Iváskultúra: nincs. Az ízminőség, nem az alkoholtartalom ("erős, jó ez, húzd meg") kéne, hogy szempont legyen, de a fiatalkort nem ez jellemzi. És a középkorvégi/kapuzárási időszak eszméléseit (eltávolodás, befordulás, elkényelmesedés, unalom, megszokás, kimerültség, magány) sem ez fogja megoldani (sem eszközként, sem célként).
Ezért, bár a színészek, a hangulat, a rendezés egész jók a filmben, mélyebbre nem ástunk, közelebb a miérthez nem jutottunk: ismeretlen indíttatású döntések és opcionális kimenetelek felemlegetése (sokadjára) a jussunk. Habár a rendezői szándék mögött is ott motoszkálhatott az általános dán italfogyasztási mutatók érdekessége (egy konkrét utalás elhangzik erre a szempontra nézve), mégis megragad hőseink szűkebb perspektívájánál. Persze, lehet, hogy csak én látom ilyen sötéten, de feloldozást, lezárást sem leltem benne: inkább egy ördögi, kilátástalan keretet, avagy "még egy kört mindenkinek".
7/10#értékelés
"Szerintem."
-
k-adi
nagyúr
válasz Pitterix #143211 üzenetére
Bűntudat nélkül (2021)
Without Remorse
Igen sajna ez elég gyenge lett..pedig TC könyveiből nehéz szar filmet csinálni.
Az egyetlen jelenet ami értékelhető, az a börtönös, amit persze ellőnek a trailerben is, más nincs. Story szempontjából az indoklás későn érkezik, össze-vissza lövöldöznek (persze legtöbbször gyengén megvilágított helyszíneken), színészi játék alig fellelhető, és még a credit utáni Rainbow6 jelenet is bárcsak inkább ki lett volna hagyva. -
brownus
veterán
válasz Miklós315 #143291 üzenetére
jól összefoglaltad, igen, nincs. (és csak a felszínt kapirgálta a film)
ma egyetlen egy drognál se létezik kultúra, használati kultúra. (a nyugati világban, társadalmakban) jellemző a mindent bele, a "bemindenezni", sajnos :(
és még mindig tombol az alkohol, masszív reklám kampányokkal. lásd oktogon, ahol legutóbb egy kövér pacákkal reklámozták a viszkit; a szlogen valami ilyesmi volt hogy "nekem ez az aktív pihenés". URISTEN, ez??? ebben az országban, ahol geci sok az elhízott, cukorbeteg, érrendszeri beteg, rákos, stb, stb...aki ezt engedte, aki ezt a primitív szöveget kitalálta, hát, nem tudom
mit csinálnék vele. azt a szart itatnám vele nonstop...ha érdekel, tudok ajánlani pszichedelikus drogokkal kapcsolatos filmeket, inkább dokuk. sőt, inkább könyvet. mert az megy mélyre
-
brownus
veterán
[link] 40 Must-See New Movies to See This Summer Season / nézendők idén / filmlista 2021
no, ami engem nagyon érdekel, amolyan muszáj megnézni:
Mainstream - [link] , a rendező miatt is?
Wrath of Man - [link]
Pink Skies Ahead - [link] , engem nem, de Zsunak elteszem
Army of the Dead - [link]
Those Who Wish Me Dead - [link]
Summer of 85 - [link]
Luca - [link]
Summer of Soul - [link]
Black Widow - [link]
Old - [link]
The Green Knight - [link]
CODA - [link] (?)
Respect - [link]
Cryptozoo - [link][ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz brownus #143293 üzenetére
Köszi, annyira nem vonz a téma, hogy elmélyedjek benne (e filmnél is a rendező-főszereplő páros volt a mágnes), pl. a Trainspotting-jelenséggel sem tudok mit kezdeni ("mitől kultfilm?"), ezek nem annyira nekem szólnak, az egyéni tragédiákra meg van elméleti megoldás (család, baráti kör, stb. Ha pont itt van a hiba forrása, akkor az állam (plusz egyéb segélyszervezetek). Ha ez sem működik, akkor minden mindegy).
Más: a The Green Knight-nak örülök, remélem, jó lesz
"Szerintem."
-
oriic
HÁZIGAZDA
Without Remorse
Egynek elment, semmi extra, stáblistás jelenetnek meg csak akkor lenne értelme, ha lesz folytatás, amit kétlek, bár ki tudja, hátha megnézik olyan sokan.
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Instagram közösségi fényképezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest