Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibiajax

    nagyúr

    1945
    https://prohardver.hu/dl/upc/2020-04/04/25750_cfad7caqfvr2q2ka_legacy-1945_mkv_snapshot_00_24_19_2020_04_04_10_08.jpg

    Török Fecó nem dobál ki évente munkákat, ez a legfrissebb alkotása, jó néhány évnyi szünet után. ahogy körbeolvasgattam, a nézőközönség nagy általánosságban jól fogadta és szereti ezt az filmjét, jól sikerült darabnak tartja, Törökben még én sem csalódtam, nagyon szerettem az előző munkáit. az 1945 mindenképp egy érett darab, nagyon, nagyon érződik, hogy már nem egy energikus, bizonyítási vággyal fűtött elsőrendező, aki néhány tinédzserrel csinál életszerű, humoros, junior filmeket. mára már ő is felnőtt a rendezői székben is. és ez nagyon érződik természetesen itt már. voltak azonban gondjaim
    a fényképezés, a korhű hangulat visszaadása a kis falurészletben rendben van, azt megugorja a film. de nekem, nagyjából ezzel ki is merült. értem persze, hogy azokban az időkben, még mindig nagy port kavart fel két zsidó felbukkanása egy olyan helyen, ahol egyébként nem voltak előtte sem, meg még akkor sem jellemzőek, de mivel a film 90perce kb erről szól, mellette mellékszálként a jegyző rokonzatjai ill. haverja kis helyi villámtragédiája, ami kimerült abban hogy egy lagzi elmarad, a haver meg kétségbeesetten kapaszkodik két pohár pájinka' közt, nem tudom..nekem ez úgy kevés volt. nem unalmas és vontatott a film, de azért...majdnem az. amikor már épp feladnád és mondod hogy hhna jó, hagyjuk, nézzünk mást, van még két órám filmre, akkor épp mindig történik valami, ami megmenti. de aztán valahogy mégsem sikerült igazán erőre kapnia..
    én, aki tényleg szereti a magyar filmeket, a tényleg jó magyar filmeket, ez elő leülve most úgy valahogy többre számítottam volna..
    6/10

    Marrowbone (Menedék)

    hd, hun
    https://prohardver.hu/dl/upc/2020-04/04/25750_zvmyc7jk3nd5tfhq_marrowbone_2017_custom_1080p_bluray_dts_x264_hun-n.jpg
    a melankonikus 1945 után kellett valami, ami helyreráz és az önkéntes karantén levegőjét feszültséggel, a hangrendszeremet távoli zörejekkel és sikolyokkal tölti meg. így esett a választásom erre a nagyon ígéretes beharangozásokat kapó spanyol kísértethistóriára.
    nem szeretnék nagyon spojlerezni sem, pedig lehetne, kár volna érte. a lényeg, aki szereti hozzám hasonlóan a műfajt, annak ez kötelező darab lesz.
    nagyon szép képekkel operáló, kellően feszült rémmese négy testvérről, akik úgy gondolják, megújult életüket egy belvárosi társasházi szobakonyhás lakás helyett inkább ebben az erdő melletti, elhagyott házban szeretnék rebútolni
    kiváló ötlet volt ez, mint mindig
    8/10

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák