Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Bad Pritt #132422 üzenetére

    "...meg kell tartani a lighty popcorn filmeket, mert a képregények alapvetően ilyenek..."

    Ezzel önmagában semmi gond nem lenne - ld. Marvelt, ami szórakoztatóan igyekszik tálalni a "világvége-nagydráma-happyend" sorozatát, úgy, hogy próbálja megfelelően átgondolt módon adaptálni az alapokat a végső, kész temékébe. És kb. működik.
    Viszont a DC-nek valamiért ez a rész nem jött igazán össze.

    Picit régebbről közelítve:
    Ott volt Tim Burton Batman-je, ami az abszurd karakternek/sztorinak meghagyta az abszurd környezetet, és így tudott működni. Nem lógott ki a lóláb. Az, ami - hiteles szórakoztató film.
    Aztán Nolan minimalizálta a "Denevért", és amit abból kénytelen volt meghagyni, azt megfelelő létokkal igazolta (megijeszteni a gazokat--én félek tőle--elérem hogy ők is féljék), és működött a majdnem teljesen reális környezetbe ágyazva az abszurd képregény cucc.
    A mostani DCU-próbálkozásoknál - számomra legalábbis - az nem tud működni (nem tudok velük mit kezdeni), hogy a full képregényt próbálják meg full komolyan tálalni. "Abszurd/röhejes látvány" a vége, miközben "vérkomoly tragédiákról pofáznak gyászos letargiával". Tehát, amit jól formált át a Marvel, azt a DC vagy nem akarja lemásolni, vagy nem képes valamiképp megoldani, hogy működjön, sikert arasson.
    Szóval nem a komoly drámai filmeket kell erőltetni, hanem meg kéne találni a hogyanját annak, hogy a (vidám/dráma) filmjük sikeres legyen - jó film legyen.

    Mert akárhogy is, de vacak filmek ezek (személy szerint nekem mind giccses/gagyi/komolytalanul komolynak szánt alkotás - az istenített Wonder Woman filmtől is hánynom kell, annyira ócska giccsparádé, meg a sok hülye lassításos akció... :( Viszont legalább Gal Gadot tök cukin természetes a modern világ feltérképezésekor - ennyi a pozitívuma, jól választották meg a színészt a "nem akciókhoz").

    Más: Marvel nálam az Infinity Warral véget ért. A Black Panther, a GotG 2, az Ant 1, a Captain Marvel, az Endgame - ez mind eddig is kuka... A többit meg megtarthatják.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák