- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Desy
tag
... elfogyott a hold. Habár ez már kissé okafogyott gondolat, de teljesen tükrözi a lényeget.
"A vödör... víz, láva vagy tej szállítására szolgáló eszköz. A vizet és a lávát csak forrásblokkból tudjuk meríteni; sekély, folyó folyadékból nem. A tejet úgy tudjuk megszerezni ha megfejünk egy tehenet."
Эволюционные станции: Free Country, Slave Country, Terrorist Country....
-
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
S e t h
nagyúr
Állítólag ma estig ingyenes a steamen.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
prolad
addikt
Na, ennyi volt, jó szórakozást nyújtott, de továbbra is fenntartón, hogy ökörködéssel is max 50 óra van a játékban (ráadásul a DLCk-kel), ha kimarad az építkezés meg az ismétlődő questek (amiknek némi XP-n túl semmi értelme). Ami egy teljesen korrekt érték. Lehet, kimaradt egy-két dolog, de ha egy baseball ütővel felfegyverkezve is akadálytalanul tudok haladni, akkor talán mindegy is.
Lehet nekiállok majd Survival módon, na ott biztos nem menne ilyen könnyen. Egy dolgot sajnálok, hogy Liberty prime kifogott rajtam (pedig a wiki azt írja, 5 millió HP-ja van, ami annyira nem vészesen sok).
-
psyonist
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egyik kedvencem a Fallout sorozat.
A 4-ben, most jutottam el oda, hogy pár extra dologra vágyom, és elkezdtem moddolni kicsit.
Itt futottam bele érdekes dolgokba.
Feltettem a P90-es, az M4A1 és az AS Kriss Vector fegyver modokat. Mindhárom mod esetében nexus managert használtam, gond nélkül felment. Csakhogy mindegyik fegyver láthatatlan mind a pip boyban, mind a kezemben, mindkét nézet esetén.
A kérdésem, hogy nem tudja valaki, hogy mivel lehet ezeket a problémákat eszközölni?
Előre is köszi a válaszokat. -
psyonist
csendes tag
Illetve, ha lehet még valamiben kérnék segítséget.
Van rá mod hogy kikapcsoljam a beépíthetö területek méret megkötéseit és a lakók létszámát meg tudjam növelni? Tudom, hogy a fegyverek lerakásával-felvételével is meg tudom oldani a méret maximumot, és hogy nagyban befolyásolja a Karizma a létszámot, de valami egyszerűbb megoldásra/modra gondolok, ha használtok ilyet.
Köszi a segítséget
-
Desy
tag
Találkozott valaki ezzel a mondattal... valahol, valamikor?
Érdekelne, hogy: Ki mondja, kinek és hol?I guess they think, uhh, maybe they saw a person in a, uhh... a Vault Suit. I mean, coming out of Vault 111.
-
Desy
tag
... nos, ja. A böfögési stílus szerint akár lehet. Gondolva a témára, visszamentem az elejére és be is kapcsoltam, de nekem nem nagyon jött ez. Viszont jött minden egyéb. Az első órákat eltöltöttem vele... nem jött. -- többet mint egy napot a játék szerint.
... és a témára utalva ez, valahol[valahogy] forró kellene hogy legyen. Különben, meg honnan értesül a bemondó? Betelefonál valaki? CB-n kapja az infót? És ha már hírré kürtölve a téma, miért viselkednek úgy mint a tudatlanok... mindenütt?
... bugyutaság az egész.
Ez olyan, mint a Szemetes Carla... honnan tudja hogy a városkában megjelent az élet, ha az nincs szétkürtölve? Egy halott, kifosztott zsák településre meg ki a csoda megy bizniszezni?Következetlen és átgondolatlan a fogatókönyve....
-
prolad
addikt
Na, mielőtt a játék törlésre kerül (kevés a hely, meg mással is kell játszani), még egy utolsót játszottam, kicsit bohóckodtam a konzolos parancsokkal, hogy bírnak egymással az ellenfelek, milyen nagy csatákat lehet csinálni stb. Aztán majdnem összeomlott a rendszer, amikor véletlenül egy 0val többet írtam be és 100 helyett 1000 ellenfelet dobott le
Viszont tényleg ennyi volt, most egy évig (vagy a következő vizsgaidőszakig) pihen a játék, tovább úgyse bírom Fallout nélkül
De azt már egy új karakterrel, a jelenlegi elhalálozott, miután nem talált magának elegendő kihívást... -
sixpak
nagyúr
Aloha.
21:9 ratio-t hogyan tudok csinálni a játékban?
Láttam valami modot a neten, de nem igazán vágom a témát, valami mod manager-t említenek, valaki elmondaná, hogy mi a menete a dolognak?
És egy textúra pakkot is szeretnék ráhúzni, melyik ajánlott, honnan, hogyan?
Köszi, előre is.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
micafighter
nagyúr
Szia! Üdv itt
Könnyen megoldható a dolog, kettő fájlt kell hozzá szerkeszteni, egyszerü txt, a .ini fájlra jobb kattintás, majd szerkesztés és megnyitja a fájlt a szövegszerkesztő:
Fallout4Prefs.ini -fájlban a [Display] alatti részben kell a következőkre átirni az értékeket:
iSize W=2560
iSize H=1080
bTopMostWindow=0
bMaximizeWindow=0
bFull Screen=0
bBorderless=1A 2560-1080 helyére mehet tetszőleges 21:9 -es felbontás amit szeretnél.
Nekem is meg kellett ezt csinálni anno másik értékekkel, és emlékszem hogy valami bug jött elő ettöl a játékban, azt hiszem a zárak nyitásánál. A megoldás annyi volt, hogy a tetszőleges felbontásnál -1 értékeket használtam, tehát a te példádnál 2560-1080 helyett 2559-1079. Próbáld meg először szerintem a 2560-1080 értékekkel, aztán ha valami bugba futsz az egérrel / záraknál, akkor szerkeszd át ahogy irtam 1-el kevesebbre
A Fallout4Prefs.ini ha jól emlékszem a steamapps\common\Fallout 4\Fallout4 könyvtárban van.
Viszont a HUD elemek lehet hogy nem lesznek túl jók, ha nem tetszik a HUD, akkor fel kell rakni egy modot ami a 21:9-hez igazitja a HUD-ot
-
sixpak
nagyúr
válasz micafighter #6726 üzenetére
Szia, nagyon köszönöm a választ, közben eljutottam odáig, hogy regisztráltam a Nexus mod-ra, viszont belépni nem tudok, pedig el is mentette a google az adatokat, viszont wrong username or pass-t ír, passzolom, hogy miért...szóval szenvedek, az elmúlt fél órában 3x remegett a kezem a Steamen a refund gombon.
Szóval ez a Nexus egy hulladék, más lehetőségem van?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
micafighter
nagyúr
Ilyenkor általában az a gond, hogy küldtek egy megerösitő levelet, amiben a linkkel még nem erösitetted meg a regisztrációd
Amugy van más módja is, mivel a Bethesda hivatalosan támogatja a modokat, igy itt is elérhetőek egyes modok: https://bethesda.net/en/mods/fallout4
Viszont én a nexuson próbálkoznék első körben, nexus hamarabb megvolt mint a bethesda fallout 4-es mod szekicója, igy nexuson szerintem sokkal több mod fent van.
(#6729) sixpak
A windowed maradjon bent, szerintem úgy lesz jó az átírt értékekkel.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz micafighter #6728 üzenetére
De, igen, az megvolt.
Na, próbálkozok tovább.
Átírtam a felbontást, kilőttem a windowed módot, viszont ugyanolyan a kép, ránézésre 640x480 kinyújtva...
Windowed módban pedig ez van:[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
micafighter
nagyúr
Nem muszáj, csak célszerü. Fel lehet rakni a modokat manuálisan is, viszont ha több modot rak fel az ember, egyszerübb egy mod managerrel. A nexus mod saját mod managere a Nexus Mod Manager (röviden NMM), de létezik ModOrganiser is ami állitolag jobb, bár én az NMM-et használom jelenleg.
Viszont én első körben a fentebb emlitett dolgokkal próbálkoznék modok nélkül, igy is müködnie kell a felbontásnak. Modot ahhoz tennék fel, hogy a HUD 21:9-hez legyen igazitva, pl ezt: [link]
Tehát ez nem a felbontást állitja 21:9re, hanem a HUDot igazitja hozzá hogy jól nézzen ki.
A modolás első lépése amugy Fallout 4-nél hogy a Documents/My Games/Fallout 4 mappában szerkeszted a Fallout4Custom.ini fájlt (ha nincs ott olyan, akkor hozd létre*).
[Archive]
bInvalidateOlderFiles=1
sResourceDataDirsFinal=Ennek kell benne lennie hogy menjenek a modok.
* .ini fájlt amugy ugy tudsz csinálni, hogy csinálsz egy szöveges dokumentumot, majd a vezérlőpultban
innen ki kell venni a pipát, hogy a szöveges dokumentum nevében a .txt kiterjesztést kiirja a gép. Ha kivetted innen a pipát, akkor egyszerüen át kell nevezni a szöveges dokumentumot, ugy hogy a .txt-t is átirod a nevében, ez legyen a fájl neve Fallout4Custom.ini és igy a fájl kiterjesztése megváltozik .txt-ről .ini-re, erről egy figyelmeztetö üzenetet is feldob a gép amit el kell fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz micafighter #6732 üzenetére
Köszi, egyelőre nem jutottam előrébb, most sajnos ez van, átírtam a documents-ben is a dolgokat.
Ez már haladás, csak el van csúszva jobbra fél métert.
Windowed ON, borderless-el és anélkül is ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
A linkelt videót nézted? Ha még nem, próbáld meg azt. Amugy ha most nem tudjuk megoldani akkor majd biztos jön olyan aki tud segiteni, én évekkel ezelött modoltam utoljára a játékot, ezt a felbontást is egyszer kellett szerencsére megcsinálnom, mikor megjelent a játék Szóval ez itt eléggé DIY de ha egyszer megcsináltad, utána nem lesz vele gond
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz micafighter #6734 üzenetére
Még nem, mindjárt...köszi az eddigieket is.
Ha holnapig nem sikerül megoldanom, akkor megy a refund, igazából én voltam a hülye, vásárlás előtt utána nézhettem volna, de már megszoktam, hogy szinte minden játék támogatja...ez meg pont nem.
Köszi, még egyszer.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz micafighter #6736 üzenetére
Ok, kész.
A video alapján sikerült, köszönöm.
Kicsit játszok, holnap jövök a textura pack kérdésemmel.
Köszi, jó éjt.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Chabe89
addikt
válasz micafighter #6732 üzenetére
NMM szerintem egyszerűbb azoknak az emberkéknek akik nem próbálkoztak még modolással.
-
kemotox
addikt
Mod menü másnak is crashel azonnal? NMM-mel meg vagyok áldva, napokig szarakodok se megy semmi úgy ahogy akarom
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz kemotox #6740 üzenetére
Fallout 4-et nem cserélték le az orosz verzióra Steamben, mint ahogy tették ezek a patkányok (akár Bethesda, akár Valve) a New Vegas-szal?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
woryz
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #6742 üzenetére
Bocsánat a noob kérdésért, de az hogy a New Vegas végére odakerült, hogy RU, befolyásol még valamit? (Rég játzsottam a NV-vel, bár ha lenne valami jó kis - egyszerű - grafikai tuning mód rá... )
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Pl. a modok nem kompatibilisek vele. Van, akinek az egész játék full orosz lett. A community-nél is tele van oroszokkal meg orosz tartalommal.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
sixpak
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #6742 üzenetére
Egyelőre nem...
2 hete vettem észre, hogy a NV mögött ott a RU felirat.[ Szerkesztve ]
-
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz bitpork #6746 üzenetére
Ezen felsírtam, zseniális!
-
Desy
tag
"... ha a rajongás mérhető lenne, akkor új mértékegységet kellene kitalálni hozzá."
És megáll a világ.... egyesek mire nem képesek egy [játék] hatására? Már várom a tényleges bunkerról felrepített hírt...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nemrég kezdtem a játékot (~12órám van benne jelenleg), pár kérdésen lenne:
1. Fegyveren lévő modokat nem lehet leszedni úgy, hogy a helyére nem kell craftolnom másikat? Pl. volt már, hogy egyikről kellett volna egy scope vagy magazine, stb. de csak azt akartam volna levenni és átrakni, egy már moddolt fegyverre. Ilyenkor muszáj pl a helyére craftolni egy "alap" alkatrészt?
2. A magazinokat ha jól értelmezem, akkor elég csak akkor elolvasni mikor megtalálom, ugye? Utána el is lehet adni őket?
3. Van olyan mod a játékhoz, ami különösen ajánlott? Nem vagyok a modolás híve, de azárt rákérdezek."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs