Hirdetés

2019. június 27., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-13 17:05:15

PROHARDVER!

A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) laposonly11 válasza pomk (#2961) üzenetére


laposonly11
(senior tag)

100-300Xp egy küldetésért nagyon kevés, főleg hogy mennyi időbe telik!

Ha a játék elején akarod tápolni a karakteredet vagy később is, a térkép jobb felső szélén lévő Parsons State Intézetnél érdemes! Ott az őrök alapból nem lőnek rád, csak rádszólnak hogy ez "magánterület" így az első lövés joga a tied :D ! Szoktak csoportosan ácsorogni békésen, oda 1-2 gránát közéjük és kész, 2-3 lövéssel egy 70-100 at sebző mesterlövésszel ki lehet a maradékot szedni, egyedül azok keményebbek akiken teljes a combat armor felszerelés, nekik 7-10 lövés kell!
Ez így egyszeri alkalommal kb. 5 perc és egy halom XP!
Egy őr ad 30-60 Xp-t és van belőlük majdnem 10 minden alkalommal, nem beszélve hogy értékes páncélokat és fegyvereket dobnak el, azóta oda járkálok vissza tápolni a karakteremet!

[ Szerkesztve ]

???

(#3002) laposonly11 válasza SaGa59 (#2990) üzenetére


laposonly11
(senior tag)

Vagy megtalálja/megveszi a hazmat suit ruhát ami 1000 radioaktivitásig is véd!!!
9 helyen található/vehető meg a játékban:
Helyszínek link: [link]

???

(#3003) Reaper válasza Plazmacucci (#2997) üzenetére


Reaper
(senior tag)

Szerintem ez azért messze van csöcslóbálós, csillámpóni modtól, egyszerűen csak szebbé teszi a játékot sokak számára. A posztap hangulathoz szerintem nem feltétlenül jár a szürke, élettelen, és mindenhol homályos grafika, én úgy képzelem, hogy bizony a nap ugyanúgy süt, talán még erősebben is atomháború után (kicsit vékonyítottunk az ózon rétegen), lehet az ég is kék, amikor épp nincs vihar, ugyanúgy, mint napjainkban, sőt még szmog sincs.
A csaj fejét meg szintén jobb nézni, mit amit én össze tudtam rakni eredetileg, mert mondjuk nem volt kedvem órákat sz@rakodni az arcával, hanem inkább beleugrottam a történetbe. Ezt pedig csak leszedi az ember, picit személyesebbre szabja 5 perc alatt, és mehet minden tovább.

(#3004) sheep válasza gyimger (#3000) üzenetére


sheep
(PH! addikt)

Ezt megerősíthetem, én is átszabattam magam vele.

Azért nem jó medvével beszélgetni mert gyakran félbeszakít

(#3005) SaGa59 válasza laposonly11 (#3002) üzenetére


SaGa59
(őstag)

Az a hazmat suit vagy bugos, vagy nem tudom. Elvileg ugye 1000-ig véd, ehhez képest amikor lenyomtam a Glowing One-t a laborban, folyamatosan kaptam az 1-2 RAD-os adagot. A Vault suitban meg 15 RAD volt a max, ami átjött ugyanott, azaz tényleg szigetel, de 1000-et nem...

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#3006) Thodeus válasza SaGa59 (#3005) üzenetére


Thodeus
(senior tag)

Nem hiszem, hogy bug, hanem inkább van 1 minimum érték amit ígyis-úgyis kapsz és azért nem mind1, hogy 60-t kapsz vagy 1-t.

(#3007) Eclips21 válasza SaGa59 (#3005) üzenetére


Eclips21
(őstag)

T60d power armor tobb mint 1000-t ved megis kapom en is. Az biztos mast jelet mert ennyi erovel a sugar fegyver hatastalan lenne.

(#3008) laposonly11 válasza SaGa59 (#3005) üzenetére


laposonly11
(senior tag)

Az az 1-2 rad ami átszivárog az a kötelező adag, tökéletes védő öltözet nincs, főleg hogy háború előtti kopott darab, de a lényeg hogy 1000-ig véd! :N

???

(#3009) davidsone válasza .LnB (#2999) üzenetére


davidsone
(PH! addikt)

jaja van plasztikai sebész asszem 100kupakért :)

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#3010) pomk válasza laposonly11 (#3001) üzenetére


pomk
(őstag)

Az arányt én a korább is jelenlegi szintemhez(17.) mértem. Eddig minden megölt ellenfél 6-32 xp-t adott szinttől függően. Ehhez képest voltak olyan küldetések, amiket ~5-10p alatt lenyomta és adott ~300xpt. Biztos vannak olyanok, amelyek tovább tartanak, de szvsz olyan szinten és az alatt ahol most én vagyok a fejlődés érdekében érdemesebb küldiket csinálni.

(#3011) laposonly11 válasza pomk (#3010) üzenetére


laposonly11
(senior tag)

Az XP nem szintfüggő, eleve úgy kezded a játékot hogy az intelligencia perket maximumra állítod és akkor adja a legtöbbet ellenfélért és küldetésért. Aki alacsonyan hagyta az inteligenciát annak több időbe telik a fejlődés ennyi!
Ha megcsinálod a küldiket alacsony intelligenciával elpazarolod őket és hamar befejezed a játékot...

Korábban írtad hogy nem mentél neki 10 es szinten 15+ ellenfélnek! Ez nem egy agyalágyult MMO mint pl. a wow, itt okoskodni kell, idő lassító, ellenállást-erőt-fókuszt növelő, elenfelet mérgező, bénító stb. szerekkel, injekciós tűket kilövő puskával, aknák telepítésével amikbe majd az ellenfelet bele vezeted, így akár 45-ös szintű dögnek is neki lehet menni!

Én mázlival szereztem egy dupa sörétest aminek az extrája hogy 20% hogy lecsonkítja az ellenfél egyik lábát, így néhány lövésből megsántítottam egy 40+ szintű Deatchclaw Alpha hímet és utána már csak a fejét kellett csapkodni, lényegében ez ilyen formában egy Jolly Joker szuperfegyver, hiába kerget egy óriás ha lesántítom... :DD

De a fegyver perkekben, robbanószereknél is is, az utolsó fokozatokon adja a "lesántítás esélyét % ban megadva", ezért érdemes már az elején egy fegyvertípusra gyúrni!

???

(#3012) Hunbeast87 válasza laposonly11 (#3011) üzenetére


Hunbeast87
(senior tag)

agyalágyult MMO mint pl. a wow---> láttad már Te azt a játékot egyáltalán?
Nem is értem, hogy miért ezt a játékot hoztad fel példának, mikor köszönő viszonyban sincsenek egymással.

Abban igazat adok, hogy sok minden együttes használatával valóban le lehet gyűrni egy sokkal nagyobb ellenfelet is.
A shotgunod meg akkor ér valamit, hogy ha csak egy ellenféllel találkozol (mármint itt csak a limb damage részre gondolok). Akkor igazi Jolly Joker, ha nem csonkítja az ellenfelet... ;]

http://steamcommunity.com/id/mapkoo87/

(#3013) pomk válasza laposonly11 (#3011) üzenetére


pomk
(őstag)

Részben jogos amit írsz, de én tisztán arról beszéltem, hogy egy adott szinten adott inteligenciával hogy lehet jobban fejlődni:
1. Ellenfelek ölése.
2. Küldetések teljesítése.

Ebből a kettőből a korábban leírt arány miatt én a küldetéseket preferálom xp gyűjtésre.

(#3014) vvega30


vvega30
(senior tag)

Boomer

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

(#3015) davidsone válasza vvega30 (#3014) üzenetére


davidsone
(PH! addikt)

szépet szólt :D

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#3016) laposonly11 válasza Hunbeast87 (#3012) üzenetére


laposonly11
(senior tag)

3 karaktert toltam egyhuzamban wow-ban, kb. 50.-ik szintig(nem is tudom minek :D ), más mmo-król nem is beszélve, úgyhogy tökéletesen tisztában vagyok azzal az ultra-primitív fejlődési rendszerrel amit képviselnek!
Ezért is hoztam fel az mmo-k teljesen bugyuta játékmenetét ahol 10 es szinten képtelenség megtámadni egy pl. 20+ as szintűt, mert az értékek alapján előre ki lehet számolni papíron a végeredményt!

Ez viszont egy valósidejű fps ahol kizárólag a találékonyságodon és ügyességeden, célzó képességeiden, múlik mit hogyan csinálsz és az rpg elemek szintjei csak erősítik a képességeidet nem pedig egy korlátozott és egyben korlátozó keret tényezőt képviselnek mint az mmo-kban!

[ Szerkesztve ]

???

(#3017) PBrick válasza laposonly11 (#3016) üzenetére


PBrick
(őstag)

Azt kellenne figyelembe venned, hogy ezt a játékot másképp is lehet játszani, nem csak a te módszereddel. Sőt....
Nem kötelező a magas INT és az FPS ügyesség sem.
Ott van a VATS, nem kell célozni és a találat esélyét a karakter tulajdonságai határozzák meg, nem a te ügyességed. Alapjában véve ugyanis ez egy RPG játék... :U

[ Szerkesztve ]

(#3018) warcat válasza PBrick (#3017) üzenetére


warcat
(PH! addikt)

Nana,neszójjábe' wowban ő már elszintezett lvl 50-ig, tudja a frankót! ;]

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#3019) bitpork válasza PBrick (#3017) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

A VATS semmit nem ér a fallout4ben. Hiába ír mindenféle kedvező értéket, kéz-szem alapon sokkal többet sebzek pedig antitalentum vagyok az FPS terén.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#3020) Ptech válasza bitpork (#3019) üzenetére


Ptech
(PH! addikt)

Egy valamire azért jó, Mirelukokat pofánlőni sörétessel :)

(#3021) Plazmacucci válasza bitpork (#3019) üzenetére


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

És amíg távcsőves fegyverrel 10-ből 10 alkalommal fejbetalálok valakit, VATS-ből esélytelen messziről ilyen találtai arányt hozni, hiába van 10 perception.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#3022) laposonly11 válasza PBrick (#3017) üzenetére


laposonly11
(senior tag)

Pont azt írtam le hogy a találékonyságodon múlik hogyan játszol :N !
Viszont aki nem tolja fel az intelligenciát maximumra az ne csodálkozzon hogy 2 évébe fog telni összegyűjteni annyi XP-t mint másnak 2 hét alatt!

A VATS-ról meg inkább nem mondunk semmit...maximum akkor hasznos, ha közel repked egy légy a fejednél és távcsövessel szeretnéd eltalálni... :DDD

???

(#3023) PBrick


PBrick
(őstag)

Pont az a szép a játékban, hogy ezerféleképp lehet boldogulni. Nincs egyedüli jó és nincs rossz módszer sem.

Jó, hagyjuk én vagyok a nuts...

[ Szerkesztve ]

(#3024) Nissifer válasza gbela (#2907) üzenetére


Nissifer
(kvázi-tag)

Hasonlóan látom a jelenséget, ám nem tisztem megmondani, hogy ki hogyan játsszon.

Olyan ez, mint amikor egy zongora különlegességgel bezárnak a szobába egy majmot. Az meg odaürít a lakkozott felületre, tenyerével szét keni azt, majd össze-vissza ütögeti a billentyűket. A majomnak ez szórakoztató.

Ugyanez, amikor a hülye gyerek röhögve végigrohan a játékon, össze-vissza mészárolja az NPC-ket, console command-dal csal, vagy kihasználja a játék hibáit.

Ha annyi felelősség nincs meg benne, hogy betartsa az íratlan szabályokat, akkor hogyan tudna felelősséget vállalni a karaktere cselekedeteiért? Beszélhetünk-e ez esetben morális/erkölcsi döntésekről, mikor személyisége sincs a karakternek, vagy ha van, az annyira híg, mint a játékosé?
Egyáltalán zongora játéknak nevezhetjük-e a majom zongora használatát?

Sokan feláldozzák az elérhető, igazi, hangulatos, történet mesélős, szerepjátékos élmény nyújtotta drága kincset a felszínes ügyeskedés nyújtotta instant kielégülésért, ami hamis pénzzel fizet.

Felnőtt 2 generáció úgy, hogy nem hogy a virtuális, de a valós életben sem tudnak felelősséget vállalni
saját magukért. Téblábolnak céltalan az életben üresen, nem igazán tudnak mit kezdeni magukkal... úgy mint a 'beszélő majmok'. A lényeg nemzedékről nemzedékre folyamatosan korcsosul. Ez figyelhető meg a játékkal kapcsolatos hozzászólásokban is.

A fenti típust én nem is nevezem játékosnak, hanem játékot használónak.

Amikor pedig azt látom, hogy a majom a gondosan megmunkált billentyűkre vizel, azt nagyfokú tiszteletlenségnek érzem, és mérhetetlenül elszomorít.

http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15472/

(#3025) Nissifer válasza faranus (#2955) üzenetére


Nissifer
(kvázi-tag)

Arra tippelek, hogy sok a mentés mappádban az állomány.
Próbáld ki azt, hogy a legutóbbi 5 kivételével áthelyezed őket egy másik tetszőleges helyen lévő mappába.
Ennek orvosolnia kell a problémát.

http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15472/

(#3026) Csapoati válasza bLaCkDoGoNe (#2952) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ilyet kaptunk.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3027) james001 válasza Csapoati (#3026) üzenetére


james001
(PH! kedvence)

Gondolkoztam rajta hogy ebay-ről beszerzek egy pár ilyen bobblehead-et,de azért sok elég húzós áron van... De majd egyszer!! :DDD

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#3028) Htibimor


Htibimor
(senior tag)

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Fort Hagen-ben vagyok és nem jelenik meg a lift, amivel le tudnék menni. Be van deszkázva. Hogyan lehet feloldani?! Vagy mi a gond?!

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#3029) james001 válasza Htibimor (#3028) üzenetére


james001
(PH! kedvence)

Addig nem nyílik meg amíg nem kezded el a Reunions missziót,mert abban eleve ide kell majd jönnöd. (amúgy a videó alatt ez oda van írva...)

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#3030) Htibimor válasza james001 (#3029) üzenetére


Htibimor
(senior tag)

Nagyon köszönöm! Azt kb. mikor adja be, mihez köthető?

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#3031) james001 válasza Htibimor (#3030) üzenetére


james001
(PH! kedvence)

Ahogy csinálod a főszálat úgy jön majd ez is,nem akarok spoilerezni semmit.

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#3032) Htibimor válasza james001 (#3031) üzenetére


Htibimor
(senior tag)

Remek, köszi!

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#3033) HaaS


HaaS
(PH! addikt)

Nos, eddig már eljutottam...

Nem tudom vane-e elég quest és helyszín, hogy egyetlen gyilkosság valamint kraftolás nélkül minden questet meg lehessen csinálni, de keresem a megoldást:)! Már a zárnyitást is csalásnak érzem, abból még jönne egy valag ikszpé:).

"a sárkány is csak ember" - oxox

(#3034) vvega30


vvega30
(senior tag)

Valamit megnyomtam és most már mutatja a játék a gránát ívét ahogyan repülni fog, illetve, hogy hová érkezik.
Mit nyomtam meg? Tudja valaki? :)

Elkezdtem újra survivalon, basszus ez nehéz így...:):)

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

(#3035) warcat válasza vvega30 (#3034) üzenetére


warcat
(PH! addikt)

Gondolom pakoltál a robbantási jómunkásembör perkre, második szintjén vagy hol már mutatja a gránátozást.

EA: It's in the crate!

(#3036) bLaCkDoGoNe válasza Csapoati (#3026) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Köszi, ez a kép alapján szebben festettnek néz ki, mint az a bobblehead, amit anno a F3 gyűjtői kiadásához adtak.
(A fene egye meg, csak meg kellett volna rendelnem ezt a Lootcrate-et. :B )

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#3037) vvega30 válasza warcat (#3035) üzenetére


vvega30
(senior tag)

Uh, tényleg:)

Közben találtam egy ilyet:
Supermutant's Orders. Supermutant's Orders, percek óta ezen röhögök...

[ Szerkesztve ]

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

(#3038) Csapoati válasza vvega30 (#3037) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ilyesmi a WoW-ban is volt, valami ogre battle plans néven. :D

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3039) Nissifer válasza vvega30 (#3037) üzenetére


Nissifer
(kvázi-tag)

:D Tegyük hozzá, hogy akinél találtad, az még az értelmesebbek közzé tartozik, mert tud olvasni. :)
Az előző részekben szakadtam a nevetéstől azon, ahogyan egymás között beszéltek.

http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15472/

(#3040) Puma K válasza Nissifer (#3039) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

Van olyan papír amire meg nincs semmi írva, de ugyan az a neve a papírnak mint a linkelt képen..."percekig" fordítgattam és nézegettem, hogy hol van rajta szöveg, de sehol semmi... ezek szerint az még írni és olvasni sem tudott :D

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#3041) pulffy


pulffy
(senior tag)

Valki, vagy valakik velmenyt nyilvanittana a jatekrol? Pozitivim, negativum... ?

PSN ID: Palffy_7

(#3042) bLaCkDoGoNe válasza pulffy (#3041) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Mi lenne, ha visszaolvasnál, vagy elolvasnád a Fallout 4 teszt hozzászólásait?

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#3043) james001


james001
(PH! kedvence)

Végre megvan az összes :)

Modulistic terror, A vast sadistic feast, The only way to exit, Is going piece by piece!

(#3044) Fitzgerald válasza Nissifer (#3024) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Nem hiszem, hogy erről van szó.
Fiatal kölköktől meg nincs értelme felelős döntéseket várni. Még a személyiségük sem alakult ki, nincs integritásuk, stb.
Ilyen korban a legtöbben még azt sem tudják, merre állnak seggel/fejjel a világban.
Sok pénzt tennék rá, hogy ha itt néhány mai, a saját vesszőparipáján körbe-körbe lovagló elitista megrázná magát, egy A4-es oldalnyi konzolparancsot/cheatet tudna fejből összeírni különösebb erőlködés nélkül, gyerekkori régi játékokhoz...

(#3045) pulffy válasza bLaCkDoGoNe (#3042) üzenetére


pulffy
(senior tag)

Ez nem is rossz otlet... ;)

PSN ID: Palffy_7

(#3046) bLaCkDoGoNe válasza pulffy (#3045) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Vannak néha jó napjaim :K

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#3047) 4264adam


4264adam
(PH! addikt)

Ezen a helyen MiniNuke bánya van (4)

Szakmai kérdésre privátban nem válaszolok | cuccaim az adatlapomon | COD4

(#3048) bLaCkDoGoNe válasza 4264adam (#3047) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Én a képeket spoiler mögé raktam volna.

[ Szerkesztve ]

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#3049) 4264adam válasza bLaCkDoGoNe (#3048) üzenetére


4264adam
(PH! addikt)

semmi történet mesélés nincs benne

Szakmai kérdésre privátban nem válaszolok | cuccaim az adatlapomon | COD4

(#3050) bLaCkDoGoNe válasza 4264adam (#3049) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Az lehet, de én pl. szeretek magamtól belefutni ilyen felfedezésekbe – és ezzel gondolom nem vagyok egyedül.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Fallout 4
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.