Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • G@ben

    addikt

    Kicsit hosszabb lélegzetvételű szöveget kéne nekem lfordítani, mert sajnos elég sokat felejtettem angolból.

    ''A szakdolgozat célja a Downsizing (motorok hengerszám- illetve méretcsökkentése) miatt teljesítmény-hátrányba kerülő motorok különböző feltöltéseinek bemutatása. Először a lengőcső-feltöltésekkel elérhető eredményeket mutattam be, ezt követően a rezonanciafeltöltést valamint a kettő kombinálásából született kapcsolt feltöltést ismertettem.
    Ezután a változtatható paraméterű szelepvezérlő rendszereket tekintettem át, azon belül is a vezérműtengely relatív elfordításával a szelepek nyitási-zárási idejét befolyásoló, illetve a szelepek nyitási mélységét változtató rendszereket, valamint e kettő kombinációját. A jövő lehetséges szelepvezérléséről is említést tettem az előnyök és a hátrányok felsorolásával.
    A következő fejezetben a változó geometriájú turbófeltöltésekről ejtettem szót, majd a kombinált feltöltéseket mutattam be, egyrészt a két turbófeltöltővel üzemelő rendszereket, másrészt a mechanikus kompresszor és a turbófeltöltő összekapcsolását alkalmazókat. Ezután a jelenleg fejlesztés alatt álló elektromotorral segített hajtású feltöltőket ismertettem.''

    Nagyon megköszönném, ha valaki segítene!

    Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

Új hozzászólás Aktív témák