- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
na most csitti lett
több drón kell ;P
-
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
-NoVa-
addikt
válasz zetor2000 #137208 üzenetére
Ezért kell range extenderes vellanymotorral menni, de olyannal, aminél Boost-nak hívják az akkumlátorkapacitást.
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #137210 üzenetére
Toyota Corollán túl ez az egyedüli értelmes applikáció egy hibrid tekintetében
Nagyon tetszik, hogy az a kanyar, amit normál sportautókkal és kemény szupersport autókkal kábé 90-el vesznek az itt 150 km/h felett megy kitartott gázzal. Amikor van aero és az működik is.
Ez a motor egy műremek...
Még a kipufogóból kinyerhető hőt is visszaforgatják, mert akkor tovább megy a 24-óráson ugyebár... :wub: -
eattila
őstag
Mehetek a bringámért. De nem cserélték ki a vázat, a Trek szerint még nem tuti, hogy az repedés. Menjek még vele (hátha jobban elreped).
De a fószer a boltban szétszedte, másképp vezette el a fékcsövet, meg le volt lazulva a fogaskeréksor, meg valami koszt is talált a nyeregcső bilincs alatt. Azt mondja most nincs hangja, pedig korábban ő is hallotta, hogy volt neki....Nem vagyok boldog. Bár ha megoldotta a nyeszegést akkor ok.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
eattila
őstag
válasz -igu- #137215 üzenetére
Az. Majd meglátjuk. A szerelő szerint most jó, és nem kattog. Majd kiderül. Ha csak ropog, akkor elviszem valami kemény terpre, meg ugrok vele párat, aztán eltörik
De ha hazahozom, visszapakolom rá a markolatot, ülést, aztán hétvégén adok a szájának Úgyis hosszú hétvége, meg jó idő lesz.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
őstag
Ma karitatív voltam picit. Egy kollégám lebetegedett úgy, hogy a laptopját bennhagyta a melóban pénteken. Kivettem neki a szekrényéből, aztán hazahoztam és este elvittem. A trükk annyi volt, hogy bringával járok, tehát a saját hátizsákomat is vittem, meg az övét is.
Azzal kezdtem, hogy átraktam a laptopját és a töltőt a saját hátizsákomba, hogy ott legyen a súly. Aztán az ő laptop hátizsákját felvettem a mellkasomra, jól ráhúztam a pántokat. Majd arra rávettem a saját hátizsákomat, hogy annak a pántjai lokalizálják az ő pántjait. Akkor nem csúszik le a karomra a pántja.
Ahogy tekertem a combom beleütközött a hátizsákba még így is, de mivel nem volt benne a laptop, így csak módjával ütötte az államat és nyakamat alulról, nem az egész laptop élével.
Jól hazaértem még a zuhét előtt, aztán vacsora után kocsival átvittem a hátizsákját a város másik felére. Így akkor tud otthonról dolgozni a srác, amíg meg nem gyógyul.
Bódottá...
-
npera
őstag
Ez hogyan lehetséges? Azt hittem a superior technika megoldja probléma nélkül
Shit Cars of Australia ·
Peter Nikakis · ·
This Testicle has the can’t park feature. On the bright side there is a good chance the panel gaps in this rear door area have been fixed. -
zetor2000
őstag
#Vicceskép:
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
Daniel herceget elkapták gyorshajtás miatt. 87-el repesztett egy 80 km/h sebességhatárú úton. A bűnösök bűnhődjenek....
-
didyman
őstag
válasz hobizoli #137196 üzenetére
Nem írtad, hogy GPT vagy MBR. Sok klónozó kihagy egy fontos lépést előbbi esetén, nem módosítja a megfelelő GUID-ot a klónozás során a BCD-ben, így az új példány a régi lemez nélkül nem tud butulni. Vagy hozzáadod a BCD-hez az új bootpartíció GUID-ot, vagy újraépíted a BCD-t.
A héten csináltam amúgy SATA->NVME klónt, de ott MBR volt a lemez és az is maradt, mert az MBR2GPT sehogy sem akarja validálni a dolgot, ennek ellenére nyilván CSM alól, de butul az NVME SSD jól."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
zetor2000
őstag
válasz didyman #137225 üzenetére
Aki nem honos az ITs rövidítésekben, az szerintem ebből nem sokat ért.
Én is - aki kicsit jártasabb vagyok az átlagnál - kicsit elidőztem pár 3-4 betűsnél, hogy az vajon mi, de aztán meglett.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
válasz zetor2000 #137226 üzenetére
Ha már így: kaptam egy EliteBook 650 G9-et (i7, 512-es ssd, 16G ram, stb.). Használt, de karcmentes, csak a töltő nem működik (sebaj, gyerek a telefonhoz kapott 120W-os töltőt, az tölti vígan).
De nem is ez a lényeg. Hanem van rajta egy Win11 amit szeretnék újratelepíteni Win10-re vagy Win11-re (igazából mindegy). Hogyan tudom ezt legfájdalommentesebben (=legegyszerűbben) megtenni? Windows matricát nem látok rajta, nem tudom honnan származó win van rajta. Szerintem gyárilag adhatták hozzá, de nem tudom.[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz Sipi- #137227 üzenetére
Ha igazán szerencsés vagy, akkor a gépen van egy rejtett partíció, ami bootoláskor valami speckó gombnyomásra indul (Lenovonál asszem a ThinkVantage (nem biztos, hogy ez arra való), Samsungnál valami F9 vagy ilyesmi volt) és az egy "varázsló", vissza tudja állítani az "eredeti"' állapotot, amikor kivetted a gépet a dobozból. Samsungnál az volt, hogy minden (M I N D E N!!!) adat törlődött, és azzal indított, hogy ki használja a gépet? Első start...
1. Ments minden fontosat, az sosem árt.
2. Szerezd be a gép meghajtóprogramjait, legfontosabb a hálózati interfészek meghajtója (driver). ha ez megvan, a többi már lejön magától. Ezt is mentsd, gépen kívülre, mondjuk pendrivera.
3. A Microsofttól le tudod küzdeni a telepító készletet, meg is csinálja a telepítő médiát, ami vagy duplarétegű dvd, vagy pendrive. ~6GB, de 4+ az tuti. Akár Win10, akár Win11.
Kereső -> Microsoft Windows 10 boot device creator -> telepítő
Válasszad a Windows10/11et, ami tetszik, majd töltsd le a telepítő eszközt készítő alkalmazást. Majd futtasd...
Ha elkészült a telepítő média, akkor a gépet be kell állítani, hogy onnan induljon -> bios ->boot order vagy ilyesmi, és ott mókolni, hogy ne a windows boot managere intézze, hanem a megadott média legyen az első (USB vagy DVD, vagy USB-s DVD. . Végigmész a telepítő lépéseken, stb...
A telepítés során észlelni fogja, hogy van már Windows a gépen, és frissítheted, vagy teljesen újratelepítheted. Ha olyan van, akkor frissítheted, ekkor a régi cuccokat összerakja egy Windows.old mappába, ott lesz minden vackod. Program files meg documents mappa is. Asszem.
Újratelepítésnél meg minden vadi új lesz, éljen.
Át is particionálhatod, ha túl sok az ismeretlen partíció... alapból asszem 3 jön létre, egy, amin van az oprendszer, egy valami 100 megás, ami biztonsági akármit tartalmaz, meg egy rejtett, amin nem tudom fejből, mi van. Ha ettől több van, akkor azon lehet a "D" meghajtó, meg Linux, meg fene tudja mi, mondjuk rendszer helyreállító. Ha nem tudod, mi az, törölheted, de csak óvatosan! Lehet, az pont kell...
Ha felment, akkor utána kell aktiválni. Ehhez legkézenfekvőbb módszer, ha a gépbe beheggesztett "izét" használja a rendszer. Ha van ilyen, akkor azt egy "windows" logós matrica jelzi, de az épp le is eshet, vagy valami leszedte, mert nem tetszett neki. Simán netet csatlakoztatsz rá, és aktiválni kell. Ha minden jól ment, akkor kiírja, hogy "eredeti windows, valódi előny," (Windows XP/7...) vagy ilyesmi. Az lesz a vége, hogy "aktivált" termék. A beépített "izé" azt a windowst aktiválja, amivel eladták a gépet. Ha Pro volt rajta, akkor azt, ha Home, akkor azt, ha valami N verzió (mediaplayer és pár apróság nélküli verzió - EUs ajánlásra) akkor azt. Azaz a Home-al eladott gépből nem lesz Pro - sajnos. Azt nem tudom, hogy a 32/64 bites, de ugyanolyan (home/pro/ultimate...) verziókkal mit csinál, de jobb lesz neked a 64 bites... márcsak a 16GB ram miatt is.
Ha nem akarja aktiválni, akkor jöhet trükk, de az asszem nem ennek a fórumnak a témája. Vannak "szakosodott" oldalak erre. 10 perc keresés, és ~5 megoldás van Windows aktiválásra, ami működik.Ha nem akarsz ennyit se szarakodni (cca félóra), akkor a most épp futó Windows-t is alaphelyzetbe lehet állítani, erre van beépített szolgáltatás.Az alaphelyzetbe hozás az, a start -> gépház ->frissítés és biztonság ->helyreállítás. Itt is van, hogy mentsen valamit / tartson meg, vagy se...
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz zetor2000 #137228 üzenetére
Az alaphelyzetbe hozás kábé felér egy olyannal, mint egy Androidos telefonnál a "gyári beállítások visszaállítása" opcióval. Minden személyes adat törlődhet (ezért (is) kell menteni), nincs időzóna, hely, billentyűzet nyelv, felhasználó, sok izébizé...
Ha felment a Windows, akkor nézz rá a ninite.com oldalra, ott jópár hasznos apróság felügyelet nélküli telepítése ~pár klikk után bekövetkezik. A nyelv az OS nyelve lesz, ahol ez értelmezhető, alapbeállításokkal telepedik minden, felügyelet nélkül, de azért egy ablakban nyomon lehet követni. Utána jöhet a ghisler.com a total commander végett, aztán a többi vacak, amit használtok.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
-
veterán
üdv megint, elfelejtettem visszajönni ide. ráadásul tegnap vettem egy nikont, nem is olyan olcsót és akkor most visszaolvasok jól.
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #137229 üzenetére
Nam beépítettet is rágtuk itt 50 poszton keresztül, csak azt nem hallottátok, hogy címke meg BIOS van, ment a varázslat ész nélkül.
De én azt nem verném le win10re, mert mert csak. Főleg ha ezt kérdezed. Jóvanazúgy 11el, keresője jó, hálózatoknál a mobilnet/VPN/egyéb sokkal jobban kezelhető, meg egyáltalán, miért pont Win10 és demiéééééért?
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #137230 üzenetére
Jó, írtál egy csomó mindent, de ezek 11el jönnek, mit hozzon és hova? Varázsol egy csomót és ugyanitt fog kikötni. Telepítés közben meg majd eldobja az USBket.
Ninite meg lófasz, jó oldalnak néz ki, aztán simán összekeveri az angol/magyar verziókat. Azt a 8 alkalmazást inkább felrakom kézzel.
-
veterán
válasz npera #137023 üzenetére
gondolkozom a dolgon, az az 5 (vagy 7?) év szoftvertámogatás szimpatikus, a kamerák is jónak tűnnek. meg hasonló képalkotással mi van még alternatíva? samsungot nem szeretnék (mert csak), gms nélküli huaweit mégannyira se, a xiaomi 13 még okénak tűnik, ám igen drága. a mostani xiaomi meg kezd fáradni, de lehet hogy kap még egy új akksit, amíg kitalálom, hogy mi legyen.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Jahno #137017 üzenetére
az enyém meg van pukkadva, a tápjára gyanakszom, mert ha 4 akkut elkezdedenék vele tölteni 500-500 mA-rel, akkor folyton újraindulgat. vagy megpróbálom egy új táppal, vagy veszek másik kisütős-miegyebes töltőt, vagy esetleg hagyom a francba az egészet, mert gyakorlailag csak a mikroportomba kell ceruzaakku, de már annak is megvan az utódja saját akksival.
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #137239 üzenetére
Kínai portokat nézegettem magamnak, de ne kérdezd, hogy minek :-D Szerintem az első verziós Boya asszem megy a háztól. Occsó volt, annyit is ér, nem is nagyon használjuk. Többi vasam zabálja az akkukat csak kicsit a mini videós lámpáktól tartok, hogy sokat áll, aztán meg táskában mindig bekapcsol és szarrá merül, remélem azért nem kotlanak meg túl hamar a beépített akku. Vicc, hogy kivártam mindenféle akciót és elírást, akadt amit 3ezer forint alatt vettem, most meg simán 13-20ezres árfekvésben mennek. Fénykard szintúgy. Processzoros töltő nélkül nem is értem miképpen lehet élni :-O
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #137236 üzenetére
Egy 23 éves Nikonon most kicsit gondolkoznom kell. Megbocsájtható, kivéve ha van rajta felső LCD. De nem is Fes. Aztazannyát. Enyém 2006os tükrös. Kellett na.
Kaptam kölcsön egy Olyt (ez is szép haver, 4+ éve van nálam csak úgy), mert az műszer és ne tépje be folyton a filmet, erre vacak a zár vagy redőny:
Ez a másik viszont határozottan műxik, bár kicsit sok alkatrésszel kell beigazítani a filmet, meg furán néz ki, de jó lett. Expó időben pont Moszkvától a Szentháromság térig adta ki:
Látószögben is elég beteg, kipróbáltam mindent is. Ez már nem olyan gazdaságos, mint a lámpák voltak, ha kb. 500 forint/kattintás: -
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #137237 üzenetére
Utolsó pár win10 telepítésem simán lement, nem kellett csinálni semmit, csak a végén sz*pni, hogy ne online fiók legyen, mert azt nem szeretem, ha minden/semmi nincs nálam.
Van hely a meghajtókon, tegye oda, ami nekem való, a sajátját meg töltse fel, ha engedem.Ninite nekem bevált.
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
őstag
Jól látom, hogy James Bond füstölővel keresztülveretett a balra piroson és eltűnt a balfenéken a Renault?
Ha ezt teoretikusan megállítaná a rendőr, akkor rendszám le helyben, aztán utána rendszám nélkül veret tovább? Mert szerintem a rendszám hiánya annyira nem állítaná meg.
Mit csinálnak egy ilyennel a valóságban?
-
blueboi69
senior tag
válasz Jahno #137242 üzenetére
scan and go-ra gondolsz? Sztem az ritka jó dolog. Szerencsére a metroban is van. Világ legjobb dolga, én gyűlölöm azt, hogy ki kell pakolni a szalagra, majd vissza, majd be az autóba, majad az autóból is a házba...
Legalább ezen a láncon könnyít, hogy nem kell a szalagra kipakolni meg vissza. Pláne ha annyi cuccod van, hogy mondjuk nem fér a szalagra, vagy előtted is sokat vettek és nem tudod kipakolni, de már a kasszás elkezdi becsipogni, közben a két gyerek már vergődik, hogy ő is akar segíteni, de csak útban van, aztán amikor a saját cuccait kipakolta akkor meg már azon vergődik, hogy mikormegyünkmááá pisilni kell, szomjas vagyok éhes vagyok... persze az összes létező pakolós pult alacsony, amit a derekam diszkréten tud jelezni... szóval igen, kurvajó, hogy mindez kimarad egy vásárlásból
ennél már csak a webshopos rendelés jobb. -
npera
őstag
válasz qnadam #137238 üzenetére
Most 7a van, eddig oké. Jó nagy, jóval nehezebb és nagyobb a 4a-nál. A kijelző nekem még 60 fps-en is teljesen jó. Fel lehet rakni 90-re, hogy jobban szkrollozzon (?), de hova szkrollozzak jobban?
A kamera a 7a-ban egy régebbi cucc, a 7-es (nem a) verzióban valami korábbi csúcs Galaxy kamera van benne nagyobb szenzor pixelekkel. Sötétben az jobb. Elég erős big data post-processzing van a kamerán, szerintem Nova oldalakat tudna zengeni róla, hogy mi történik az algoritmusban olyankor.
Picit HDR-es a képe, de számomra még nem annyira, hogy okádjak tőle. Pont bejön.
A SW-támogatás a csúcs, nincs semmiféle bling-bling rajta. Tök alap Android, ami sokak szerinte ronda (????), de én imádom, hogy nincs felesleges interim layer, ami lassítja.
Google Photos korlátlan elvileg, direktben mennek fel a képek és akármennyi. Ez nálam már önmagában egy feature.
Én komoly power-user vagyok, megy rajta Gmail, facse, bank, iskolai app, meg fotózok sok kaját, macskát, gyereket, meg asszonyt. Meg autókat. Radart nem, mert az titkos. Autókból is csak nem titkosat, mert ugye titkosat nem szabad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, 88%, 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest