Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
jaj
voltam iment a TakarekBank ugyfelszolgalti irodajaban itt az Ulloin
mar majdnem mondtam a nonek, hogy csinaljunk vmi 4G-s kapcsolatot a telommal, hatha az gyorsabbaz uj sz.ig szamat, es a lakcimkartyan 1chr-t kellett atirni a rendszerben (igen, a lakcimkartyas tortenet ujabb felvonasa, "2"-bol "B" legyen), nem viccelek 9-10percig tartott vegrehajtani a homokorazas miatt
beirja a cimet
homokora
tul hosszu
homokora
csokolom, de ha eddig egy 2-s volt ott, es egy B kell oda, akkor miert lett tul hosszu?
nemtom
homokora
kozben ott unalmamban a facebook-n vegig neztem a csoportok kommentjeit, es meg mindig homokora volt
az agyam megall...es meg mindig homokora
mar majdnem ugy voltam vele, hogy fenymasolja le a szig-t meg a lc kartyat, aztan majd irja at akkor, amikor mukodikilyen egy faszom kotla fosgeciszar rendszer hasznalnak, IT-sokat Nap-ba kirugnam baszki
aszittem a mienknel nincs lejjebb...
es demintha egy 9.6k-s modemmel ment volna az egesz
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
-
-
-NoVa-
addikt
válasz hobizoli #12756 üzenetére
2018 van. Azaz a banki adatbázisszerver ezredmásodpercenként rengeteg pénzügyi tranzakcióhoz szükséges anyagot néz át, tőzsdei és valutapiaci cuccokat mérlegel, és pénzt keres. Meg persze pénzmozgásokat könyvel, és úgy általában dolgozik mindenfélén.
És néha az ügyintézőnek is csöpögtet némi morzsát, aki egy bármekkora sávszélességű vonal végén nem a hálózat miatt vár annyit.
Igazából választhatsz, fogják vissza a kockázati befektetéselemzést, és havonta fizetsz legalább 20k-t a bankszámlád fenntartásáért és a gyors ügyintézésért, vagy nyelsz egyet és elfogadod? -
-igu-
addikt
Múlt hónapban kiraktunk és beüzemeltünk egy kis fagyasztót az erkélyre, ma megjött az első villanyszámla, amiben már az is szerepet játszik. 11.77EUR, sírok.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #12758 üzenetére
Futárnál sem értette, hogy ez egy komplex valami és nem a 2 dolláros GPS vevőről szól (ami amúgy sem 2 dolláros), hanem sok méteres, időjárásálló oszlopok telpítéséről, napfényben is látható, hidegt/meleget tűrő időjárásálló kijelzőkről, mellé a járműveket online követő cucokról, vaklamint a járműveken működő automata utastájékoztató rendszerről, központi futáros arcok képernyő előtt ülős mindent látásáról, sofőr/járatellenőrző, telemetria rögzítős cuccról és sok másról is. Ez meg addig látott, hogy a kínai GPS is 20ezer, mi ebben a sok. Az asok, hogy van 3ezer jármű, 5ezer megálló és amikor aki már akart ilyet szerelni az fél oldalnyi vasútipari szabványt fel bír sorolni, aminek meg kell felelni és ennek fele német...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ezittketto #12750 üzenetére
Egyrészt nem tudok futni 100 km-t. Eddig 59,5 volt a legtöbb, abban is volt már belesétálás. Folyamatos futás az 50 km volt a legtöbb. Másrészt az 50 km-t is inkább 7 perc feletti tempóval futottam, az ultrások pedig 5:00-5:30 körül mennek 50 km-en. A jobbak 100-on is. Kurosz pedig 246-on is...
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #12762 üzenetére
Adjak Nintendót? Ha látok Tetrist, akkor szóljak? USB-s LED nem volt több, de rendeltem és majd érkezik. Asszonynak ezért majd jössz egy fagyival, mert folyton postára jár a szaraim miatt. Mostanában nem akartam rendelni, de mindig jön valami és akadnak évek óta húzódó dolgok is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #12758 üzenetére
ez a resze nem erdekel
atmegyek egy masik bankba ott meg megy minden, mint az olajzott villam, akkor az elso fiok rendszerevel fos vmi, vagy helyben, vagy akarhol
asszem ebben egyetertunkde az engem a fiokban nem kell erintsen, foleg nem egy ilyen 10chr-nyi valtoztatason, amire szukseg volt
mert nem is arra voltam kivancsi, hogy a x eve futom befektetes alapu akarmik hogyan allnak, mert azt ezek utan azt meg sem merem kerdezni inkabbpedig ott is biztos mennek hatterben ilyen szamitasi akarmik a kozponti szerveren
amennyi penzzel gazdalkodnak, ott abbol ez qrva ciki, ha igy mukodik csak
több drón kell ;P
-
-
-NoVa-
addikt
Honda szerviz UX. Egy órája felhívtak, hogy bezárt a pénztár, miért nem jöttem az autóért, és csak KP-ban tudom kifizetni innentől, mint a mező állatai, ha átszaladok hamar. Rákérdeztem, hogy amúgy miért nem szólt róla senki, hogy kész az autó, akkor sűrű Japán hajlongós elnézéskérésekkel folytatták a lebaszást. CVT váltóolaj, motorolaj, gyertyák, szűrők, bizbaszok, műszaki vizsga, kiégett izzók, lehet ártippelni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz -NoVa- #12772 üzenetére
ezt nem ertem ha bezart a penztar, akkor mi a problema kartyas fizetessel... pont a kp-val kene gond legyen, mert azt kell helyben tarolni vmi zarhato pancelban
--------
amugy masik
hugomek vettek egy Volvo D40-t, 2012-s 150lojjos dizel, ez asszem D3-s modell
mivel Ausztriaban elnek, es ott erosen sozzak az utakat telen, a padlolemezre kerekjaratokra, akartak egy plusz vedelmet felvitetni, megelozendo a korai korroziot
kertek aranajanlatot ott is, meg itt , hogy ha majd jonnek haza, akkor megcsinaltatjak itt, ha ugy jon ki es/vagy arban jobbitt dragabb, mint ott
de nem ilyen 5k-val, hanem sokkala szerviz detto
vasasrlas utan olajcsere+szurok csere, es kint olcsobb, mint itthon
pedig ott sem a sarki szerviz csinalta volna
es nem a magasabb AFA miatt tobb csak, hanem azon felul isa szerviz meg megel ilyen arak mellett is, es a jomunkasember is EU-s fizetest kap, es meg 14. havit is
nevetseges
több drón kell ;P
-
Bujdy81
aktív tag
válasz ezittketto #12766 üzenetére
Valahol igazad is van, meg nem is.
Mert, mostani tudásommal úgy gondolom, valahol 50 és 100 között van az a határ, ahot ha tudsz, akkor valóban "bármennyit" tudsz.Én most azt látom, hogy egy 50-est le tudok úgy tolni, hogy közben tankolok okosan, de a végére teljesen lemerülnek a raktáraim. Ahhoz, hogy ne merüljenek le teljesen, szerintem még fogynom kellene vagy 15-20 kilót és/vagy sokkal hatékonyabban kellene futnom, mert nekem most olyan 90-95 kalória 1 km.
Mivel óránként olyan 60 gramm cukrot tudunk feldolgozni (300 kalória) a gyomorba bevitt tartalomból, plusz olyan 100-130 kalóriát tudunk bontani zsírból, az jön ki, hogy olyan 400-430 kalóriát fogyaszthatok óránként, az a "végtelen ideig" fenntarthatósági határ. Viszont az nekem kb. 4,5-5 km. Az már nem futás.
-
Sipi-
őstag
Itt mindent IS tudtok, szóval van egy kérdésem. Emeleti erkélykorlát minimum magasságára van szabvány?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
FőDudu
veterán
Megvolt a CDO meeting.
Nem nagyon kerdezoskodtek (2 fo), de azert belekerdeztek a hogyan is akadalyozzuk meg az adatbazoshoz torteno hozzaferest cimu tortenetbe...
Ebbol eleg naprakesz vagyok, igy nem tudtak olyat kerdezni ami nem kapott kielegito valaszt.
Latszik rajtuk a bankos hatter - adatbazisra fokuszaltak, a Network Access Control az nem volt olyan lenyeges
Viszont 2016/2019 szerver licenszekkel nem kell bajlodnom ev elejen, most vettek 2000 darabot, jut belole.
Egy gonddal kevesebb.FőDudu
-
-
FőDudu
veterán
Egy kisebb szallodaban az adatbazishoz volt hozzaferese valaki kulsosnek. Eveken at.
Aztan a logokbol nem szurtak ki es ebbol bizony baj lett.Nalunk nem csak a listener logokat figyelik, hanem az adatbazisban is van nemi auditalasi beallitas ami bizonyos hozzafereseket naploz.
Az alkalmazas sem mutat alapbol mindent a felhasznaloknak, kimaszkol mindent.
Viszont minden hozzaferest logol.A legjobb a GDPR. Augusztusban jart nalunk valaki akire kivancsi volt a rendorseg (kb 2 hete).
Kaptak 130 oldal kicsillagozott adatot
(azt tudni kell, hogy a becsekkolaskor automatikusan elmegy minden a hatosagoknak - szoval a GDPR miatti automatikus purge az igazabol oket nem igen zavarhatna - hacsak nem torolnek ok is ahogy illik).A GDPR az GDPR - x ido utan WIPE
FőDudu
-
npera
őstag
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz -NoVa- #12796 üzenetére
Multkor GPSel mentem valahova es rakotottem verdara. Percekig semmi nem szolt. Akkor esett le, hogy mennyire brutal csendes az accord hacsak nincs minimim fel-ketharmad pedal allason a labam. Foleg CRVbol atulve igen nagy a kulonbseh de meg a 2018as mazda3 is lenyegesen hangosabb mint az accordom. Motor es menetzajokag is nezve.
-
Jahno
veterán
Ma fémforgács volt a kajámban, meg is akadt a torkomon ahogy kellett, de végül kiszenvedtem magamból. Már nem bök annyira. Utána még kellett rá egy zsírosdeszka, hogy ha akadna maradék akkor levigye. És persze a jack+sör az ijedségre és orvosilag :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
- RTX 3090 Ti (ha szereted a ritkaságot)
- Canon A-1 + Tokina 80-200mm
- Samsung SP-LFF3 - Hordozható Smart projektor - WiFi - Multi Bluetooth - HDR & HLG
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest