- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házi hangfal építés
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
0-130-0 km/h 10x teszt erős regennel (nem féket tesztelünk, hogy full ABS lassuljak) elég meggyőző. Álló helyzetből padló 130-ig, utána erős regennel álló helyzetre lassulás. 1 másodperc "pihenés", majd indul újra az egész. Nepáli kollégám lábbal támasztotta magát (ami igazából nem ajánlott) és erősen markolta a laptopot az ölében (ami ajánlott), de nem okádott, amiért kifejezetten hálás vagyok neki.
Már 0-100-0-val prekondícionált állapotban is tudott kábé 8,6 m/s2 gyorsulást az első 7 iterációban. Nyolcadikra már csak 8,3 ment. Utána 9. iterációtól elkezdett bebőrzeni a hajtáslánc szeme, ott már csak 8 m/s2 ment. Tizedikre nyomorult 7,6 m/s2 gyorsulás ment. G-ben kifejezve kábé 0,77G előre. Tehát jobban húzott a gravitáció lefelé, mint amivel a háttámla tolt előre....
A vicc az, hogy bár egy ilyen kör után a kocsi hűtőrendszere magas térfogatáramon fut, de egyáltalán nem üvölt a hűtés és remeg az egész álló helyzetben. És mivel sikerült elkerülni a brake blending surlódófékes részét, ezért erős fékszag sem volt utána. És a biztonság kedvéért futottam egy hűtő kört is az oválon, hogy mindenki megnyugodjon.
-
-NoVa-
addikt
válasz npera #123152 üzenetére
Kicsit a teljesítménytartomány másik végletéről, DPF felújításon volt a Jazz. Azt mondta a szakembör, hogy mióta nincs prémium 95-ös a kutakon, nincs pihenőnapja sem, toljak a Jazzbe is 100-ast ha nem akarok túl sűrűn nála vendégeskedni.
És közben a Volvo kormányműfelújításon, meg a benzincső és éves mindenfélecsere is aktuális volt, ma egy átlagfizetést elszórok autókra simán. -
fatpingvin
addikt
válasz A. Crowley #123130 üzenetére
szerencséreé nem tervezek "családot alapítani" abban az értelemben ahogy általában használják.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Samott
addikt
válasz Bujdy81 #123154 üzenetére
Ma megcsinaltam, az eredeti kodunkkal nem ment, szoval kertem ujat. Mar nagyjabol kesz volt a regi is, hasznaltam a mentes funkciot naluk, gondolom ott ment felre nekik valami es azert fekudt el az egesz.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
npera
őstag
válasz eattila #123153 üzenetére
Asszem 7- vagy 8-hetesek voltak, amikor elhoztuk őket. Már vagy 2 hete. Nőnek, mint a gomba eső után. A gyerekek hajtják őket rendesen, nem győznek pihenni utána.
Ma itthonról dolgozom és le tudom követni, hogy mi történik napközben: alszanak, esznek, alszanak....
Hogy aztán lehessen este trappolni 40 km/h sebességgel fel-alá... -
WiZARD
addikt
válasz zetor2000 #123144 üzenetére
Ez még nem is igazán drága...
(mármint 1-es keret, mert 5-ös prémium keret darabja könnyen 80-100-160k)Nekünk a házba simán nettó fél milla volt a szerelvény, nem az alap fehér szerelvények, de nem volt benne nagy extra (1400 forintos műanyag keretek, fapad kapcsolók/dugaljak, mindenféle okosítás, usb és társai nélkül) - kb 70 dugalj, 30 kapcsoló, 10 redőny kapcsoló, 10 ethernet aljzat
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Samott
addikt
válasz Sipi- #123158 üzenetére
Az eredeti kod eredetileg mukodott is rendben. A mentesnel/betoltesnel csesztek el valamit. Egyebkent ingatlanra szol, ez ugye csaladihaz, de amikor igenyeltem volt olyan opcio is hogy lepcsohaz/emelet/lakas. Szoval csaladihaz/lakas szintu.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #123155 üzenetére
Van a Jazzben részecskeszűrő? Az nem benzines? Mert akkor GPF, bár ez részletkérdés (gasoline particulate filter)
Ki tudták égetni vagy mit műveltek a filterrel?
A kormánymű meghálálja magát, mert akkor tudsz kormányozni. Arra nem jó sajnálni a pénzt
Toyota konfigurátorban már átrakták fehérre a kocsit (elfogyott a kék szín alapanya, már nincs többet olyan szín). Viszont még nem tudni, hogy mikor jön. Mivel még el sem kezdték összerakni a darabokat, így arra saccolok, hogy az eredeti október közepe becslés kezd egyre inkább valószínűtlenné válni
Már rutinosan megyek bringával nagybevásárolni meló után. Kirakom a lapost, meg az irodai ruhákat tartalmazó zacsit, aztán a MAMIL-ruhát le sem véve irány a LIDL. Simán el tudok hozni 3 liter tejet, egy sütött kenyeret meg valami szendónak valót, felvágottat, meg mondjuk másfél kg marhahúst pörköltnek. Kábé 9 km oda-vissza, nem nagy ügy.
Ha mázlink van, akkor még idén megjön a kocsi. Ha nincs mázlink, akkor nem
-
WiZARD
addikt
válasz Sipi- #123166 üzenetére
Kb igen.
Úgy hogy semmi extra lámpa nem lett, Eglo lámpák, havertól dolgozói kedvezményes áron.Nappaliba, lépcsőházba, nagyobb/designosabb lámpát nem találtam ott. Máshol meg sokszazer/db körül voltak. Aliexpress lett a befutó.
1 lampaban már meghalt 2 hónap alatt a 2ből 1 ledszalag/táp. Majd cserelem benne.
1ben eleve valami elbaszott vezérlés volt, ami se fényerőt se szinhomersekeletet nem jegyezte meg ha kapcsolóval lekapcsoltam. Ráadásul valami fix aramos nagy fesz ledszalag volt benne. Kibeleztem, mást raktam bele.
Másik 2 az még müxik eredeti felállásban :D
(Persze ezeknek is parszaz$ volt darabja)De van garázsba/mosokonyhaba szánt vtac csoda is, a 8 darabból 2 lett eddig felszerelve, abból is 1ben már meghalt a ledszalag fele.
Még megvárom hogy a többi milyen lesz, nem akarom egyesével intézni a garizast.Jah a földszinten használt burkolatból 2 lappal kevesebb lett a végére, ami a teraszról hiányzik.
Júniusban megrendeltük, eddig ígérgették hogy ha van más rendelés is a gyárból akkor azzal hozzák, ha sürgős akkor 90k az egyedi szállítási költség.
Ma hívtak, hogy továbbra se jött más megrendelésük, és nem is fogják továbbiakban ennek a gyárnak a termékeit forgalmazni, így döntsem el hogy 90k-ért hozzák ide, vagy nem kell.
Nyilván kell, mert mi mást tennék a helyére.
Persze én fizessem, ki más, pedig hogy nem én tehetek róla az biztos. Se a burkoló nem fogja azt mondani hogy elb*szta és miatta van kevesebb, se a boltos hogy ő számolta rosszul és miatta rendeltünk eredetileg keveset.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-NoVa-
addikt
válasz npera #123163 üzenetére
Katalizátor betétcsere volt, szétesett darabokra. Jó fémes zörgése volt gázra, meg büdös volt. Most nem zörög, húz, és a Covidnak hála jelenleg nincs szaglással rendelkező személy a háztartásban, win-win.
A Volvoval is hívtak, 4-re mehetek átvenni, flexet is be kellett vetni a kormánymű szétszedésnél, úgyhogy majd mutogatnak rossz 320k km után felmondott fémdarabokat. -
WiZARD
addikt
Meg van ilyen keresd a hibát a képen, miért ázik 2 hete az egyik fal (szerencsére "csak" a garázs/mosókonyha közti).
Mondjuk így már könnyű, hogy a szigetelés nem takarja...Csoda hogy átment a nyomáspróbán, és fél évig nem folyt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
mindeközben a gyárban pár napja kiderült, hogy az a sarokban árválkodó pc valójában a szép új gép, amit az elődöm igényelt, de sose kezdte el használni. most elkezdtem rá átköltözni, valahogy majd csak elleszek vele... (i7-12700k, 64 gb ram, rtx 3070)
hanyas vagy, te disznó?
-
-
npera
őstag
válasz fatpingvin #123171 üzenetére
5-rétegű cső és mégis szivárog? Tervezett avultatás!!!!!!!44444NÉGY
-
fatpingvin
addikt
válasz qnadam #123172 üzenetére
hol is van ez a hely ahol ilyen gépek árválkodnak a sarokban, csak arra várva hogy valaki használatba vegye?
(ugyanitt sklearn alá hardver kerestetik )A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz npera #123174 üzenetére
viccet félre, oké hogy átmérő rádiuszban ne hajlítsunk belőle derékszöget, de ott bőven lett volna hely egy normális ívnek, ezzel feleslegessé téve a cső megbontását és az idom teljesen felesleges beépítését.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-igu-
addikt
Akciós a forint, ideje bevásárolni
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
veterán
válasz npera #123173 üzenetére
én se értek a lovakhoz, de így rákeresve elég izmos holminak tűnik. meg lehet állítgatni, hogy hogy milyen színben és mintázatban világítson, tehát biztosan izmos.
kolléga after effects cuccát lerenderelte 2 perc alatt, ami a saját gépén (i7 7700k, gtx 1060) húsz percig tartott. bár ott valami egyéb nyűg lehetett, mert ennyivel nem erősebb az új, nála meg se a cpu, se a vga, se semmi nem volt plafonig hajtva.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
-
WiZARD
addikt
válasz Samott #123177 üzenetére
Jah, inkább az a meglepő hogy fél évig bírta így is.
2-3 hete pakoltam, akkor szerintem megnyomtam egy dobozzal és kimozdult.Szakember jön, mondom nem volt rápréselve.
Na nem bevallja, hanem azt mondja rá volt, de nem eléggé és átment a nyomás próbán is, szóval ők jól csinálták.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #123185 üzenetére
Mai státuszon is jeleztem az ügyfélnek, hogy " teszteljen, köszönöm, hogy jelezte a hibát, lesz még". Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy emberek miért gondolják, hogy tilos hibázni?
"Összeraktuk, átment a nyomáspróbán, ezek szerint elbasztuk, kijöttem, javítottam, elvileg jó lesz. Máshol nem láttál problémát, ha már itt vagyok ránéznék, ne kelljen egy hét múlva is jönni!"
-
-
WiZARD
addikt
válasz Bujdy81 #123187 üzenetére
Mondja azt hogy "sorry, úgy néz ki ezt elfelejtettük rápréselni és nem vettük észre, mert átment így is a nyomáspróbán"
Ne pedig azt hogy mi nem hibázunk és mi ezt rápréseltük még akkor is ha nem úgy néz ki, mert semmi nyoma nincs.[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #123198 üzenetére
Az amugy nem merult fel amikor vettetek, hogy maradjon tartalek? Nekunk minden csempebol, padlolapbol van egy feldoboznyi elrakva. Ha torik, lehet cserelni. Eleve azt mondjak a kereskedesben hogy meg a tetelszamot is figyelni kell ezeknel mert nincs ket azonos gyartas, lehet arnyalatnyi kulonbseg koztuk.
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #123164 üzenetére
Jam. Ezek ilyenek. Nem veszel mindennap ilyet, amikor meg kell, akkor kell... Mai villanyszerelési árak mellett lehet, nem is igazán drága. (de, az...).
A Gira amúgy szép, és én ugyan személyesen nem szereltem még, de láttam élőben, szerintem használható is. Mondjuk az 5ös keret ebből se olcsó, ~160€. [link]Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest