- Milyen processzort vegyek?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- Novemberi hardverkavalkád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
Megkapták szüleim az ajánlatot a napelemre. Nem olcsó a helyi erő: 750e Ft/kWp-re jön ki a 3,2 kWp rendszer (8 darab 400-as napelemmel).
Az inverter bír többet is (6 kWp DC oldalon, max. 4400 VA AC oldalon), tehát a bővítési lehetőség végülis adott. Árnyékolása nincs a tetőnek, csak egy kémény, de attól messzebb raknák a panelokat. Déli fekvésű a tető.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #120350 üzenetére
Nálunk ez úgy működik a nyaralóban, hogy megrakom a tüzet és optimális esetben 6-kor alágyújtunk. Az első rész gyorsan leég, többször rakok rá, hogy legyen mennyiség és kb. 7-re kialakul az elfogadható mennyiségű parázs. Akkor kezdek el sütni. Addigra a feleségem előkészíti a zöldségeket, hagymát, paprikát. Ha húst is sütünk, akkor azt előző nap be szoktam pácolni, ha kolbászok vannak csak, akkor azt csak ki kell bontani
Kb. egy óra alatt sül meg minden cucc (közben rakni kell alá faszenet pótlásnak), és általában másnap ebéd is megvan így oldvahttps://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
válasz Samott #120354 üzenetére
Plusz két panelnál már egyből "csak" 660 lenne. Most az éves fogyasztásuk 3600 kWh, annyit kitermel a 8 panel is állítólag. De még akarnak egy kicsi klímát felrakni fűteni, illetve én emlegetem folyamatosan a kombi gáztűzhely (sütő elektromos, de fent gáz) indukciósra cseréjét. A konyha sem melegedne annyira, durván megemelt árú gázt sem fogyasztana. Ahhoz viszont érdemes a több panel majd.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Samott
addikt
-
blueboi69
senior tag
Igen, oké, hogy fajlagosan ilyenkor drágább, de azért na.
Én már kértem ajánlatot a bővítésre, még várom a választ. Telefonban azt mondta az ügyintézőm, hogy sajna az én panelemből nincsen. Néha jön 1-1 raklap, de az nem elég új rendszerekhez, inkább az ilyeneket próbálják lefedni, mint én, akiknek csak néhány darab kell, de várólistás
Mindenestre felajánltottam, hogy az én paneljeimet beszámolhatnák és akkor lecserélni őket, elvégre pár hónapot mentek csak, akinek ilyen kell, annak nemhiszem, hogy ez számítana.
Vagy mellé felraknak erősebb panelt 400Wp kürülit aztán max az is 370W-ig termel, mint a többi, ez lenne kisebbsségben. Gyengébb panel nincs is már, de ott lenne rizikó, hogy lehúzza a többit. -
Samott
addikt
válasz blueboi69 #120357 üzenetére
Igen, azt mar tavaly irtak a sracok, hogy evrol evre valtozik a kinalat egy evvel kesobb kizart hogy lehet kapni pont ugyanolyan panelt ujra. Ezert raktam tele a tetot es nem szamoltam bovitessel.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
válasz Samott #120358 üzenetére
Én tudtam, hogy fogok bővíteni, csak több évvel későbbre terveztem a bővítést, hogy majd akkor az egyik tetőről átmegy pár panel a másikra, és az a tető, ami felszabadul az lehet majd egységes.
De most itt igazából fél év telt el, elvileg kéne azért lennie ilyen panelnak, de ha nem, hát majd megoldom így vegyesen. Szerencsére, akárhogy is bővítek, a panelek nem egymás mellé kerülnek, szóval nem lesz ronda, hogyha másféle panel kerül fel. -
Grillo
őstag
válasz Sipi- #120352 üzenetére
Én gyújtókéményben begyújtom a brikettet, közben takarítom a grillt, lepakolok, vagdalok, stb.
Aztán rács 2/3a alá bemegy a szén, tarja alufóliában a szélére, meg a kukorica is, csak azt még bekenem vajjal. Közben sül a csirkemell meg a karaj. 20-30 p után sorban kiugrálnak a cuccok az alufóliából, kapnak színt, meg kis pörköt, aztán ha elfogyott a hús nagyja, akkor jön a zöldség (cukkíni, padlizsán, paprik, stb), vagy alutálcán, vagy vettem múltkor acél lyukacsos tálcát, azon nem potyog, meg ha le is folyik az olaj, nem ég meg.
2015 óta használom a Weber 47es gömbgrillt, a fedője van 2 helyen leütve, azon kívül nem rozsdál, az alu nyílástakarókat kéne cserélnem, meg a szénrács kezd fáradni. De fasza beruházás volt, bőven megérte. Télen is kint alszik, már rakok rá ponyvát. -
veterán
-
Grillo
őstag
válasz qnadam #120361 üzenetére
Nekem hasonló az TabS6, még nem fonnyad, de nem merem vinni magammal, mert szép hosszú törések vannak rajta. Szerintem elviszem cseréltetni a kijelzőt, azt mondta múltkor a srác a Samunál, hogy olyan 70 körül van a kijelző+munka, de szerintem a házat is kell, az meg gondolom még jobban fájni fog.
-
Vodike
tag
válasz blueboi69 #120357 üzenetére
Fú, majdnem így jártam én is, de sikerült szereznem még 5 db panelt. Ma fizettem ki, holnap megyek el érte a nagykerbe. Napelemes haverommal meg majd feldobjuk valamikor és így akkor tele is raktam a tetőt teljesen. 18 db 410-es panel lett az össz, nem fér el több.
exTiga
-
NauTiLUS_HUN
tag
Ahogy az állami dolgok működnek, asszem a következő beruházás egy víztisztító lesz:
https://telex.hu/gazdasag/2022/08/15/vinne-az-allam-az-onkormanyzati-vizkozmuvagyontPlusz egy ülepítőtartály a szennyvíznek.
-
blueboi69
senior tag
válasz NauTiLUS_HUN #120368 üzenetére
Én is elképedve olvastam. Ha még a vizet is megemelik, eléggé pipa leszek.
-
Jahno
veterán
válasz NauTiLUS_HUN #120368 üzenetére
Ó, itt mondják, hogy spóroljunk a vízzel, közben ház előtt van egy mini csőtörés, de elég szép mennyiség folyik el. Most vagyunk a 6. napnál, amit majd sürgősségi sorrendben javítanak.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #120350 üzenetére
Inkább este, hogy másnap ebédre jó legyen.Ű
Egy laza czucc simán elvan 6-8 órát, azalatt békésen kialszob magad, ha előtte megraktad a smokert. Max felkelsz kicsit korábban, villanyautósok megállnak p*sálni, neked is kellhet, raksz a tűzre, visszafekszel, délelőtt megnézed, teszel még kicsit, délre jó is lehet. 10-12 óra alatt minden jó lesz.
Lehet inni mellette. üdítőt is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Sipi- #120355 üzenetére
Indukciós főzőlaphoz edényszett is kell... én tudom, saját szopolás.
De mire megvannak az új edények, addigra minőségiek is lesznek. Nincs 1500ért teszkős serpenyő. Szerencsére. Van öntöttvas, ami anyagárba a színesfémtelepen megér ennyit
Idősebbeknek csak óvatosan.
Ja, indukcióson meg kell szokni a palacsintasütést, meg a hirtelen sütéseket is. Gázra felpattintasz a lekvárzsibbasztó főzőlapra egy kínai 0,5mm es falvastagságú wokot, azt sül benne a zöldség. Indukcióson ez picit másképp megy.
Nem rossz az indukciós lap, de nem a gáz főzőlap húzza ki a zsebedből a pénzt.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
válasz zetor2000 #120373 üzenetére
Gázon "nevelkedtem" (gyerekként az volt, utána amikor még nem voltunk házasok, akkor asszonynál is az volt), volt utána kerámilapos (kb. 13 évig) és most közel 3 éve indukciós. A nyaralóban viszont gázos van. Messze az indukciós a legjobb. A gázos lassú és fűti nagyon a környezetet.
Palacsintát is szoktam sütni, wok-ban is, szeretem
Szüleimnek nem csak a gázár miatt "reklámozom", hanem amiatt is, mert nyáron ha többet főznek, akkor 28-30 fok is lesz a konyhában (ott nincs klíma).https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
veterán
válasz Grillo #120365 üzenetére
elég masszív, sarkakat védő tokokat használok (ezért bírta eddig...), de ez a tok úgy tűnik, kicsit kilazult, és egy eséskor valahogy mégis odakoppant az a sarok.
a nagyobb baj, hogy vigyázni kellene erre a telefonra, mert fogalmam sincs, mire cserélném, aminek ilyen kamerái vannak, és nem kerül félmillába.hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #120373 üzenetére
Ohóó, akkor Te vagy az aki velem együtt nem értette az indukciósokat, meg azt, hogy van többféle fajta, ami tök másképp műxik vagy igazából nem is tudom minek hívják. És akik a jobb fajtáját nem ismerik, azok nem értik a gázost, hogy milyen jó, mert felrakod és megy, takarékra lehet venni, ha lekapcsolod akkor nem meleg. Bár én sem vagyok nagy konyhatündér, de ezek még úgy-ahogy mennek.
-
Jahno
veterán
válasz NauTiLUS_HUN #120380 üzenetére
Akkor kerámia. De tudja fene, futottunk bele ilyen okosságokba, hogy lekapcsolod és még forrt tovább a víz. Vagy lap lekapcsol, levettük a kaját, félreraktuk a pulton, néhány perc pöcsölés, tologattuk ide-oda, majd pont a lap felett volt helye aztán a lekapcsolt lapra visszarakva újra forrt és főtt. Bár lassan az elektromos sütőnek kellene egy áramkört kicsavarnom de asszony hirtelen felindulásból azt is emlegette, hogy nézhetnénk egy új komplexumot.
-
Sipi-
őstag
válasz Jahno #120381 üzenetére
Az a kerámia lapos. Gyakorlatilag rezsó, de üveg fedlappal. Az indukciós olyan reagálású, mint a gáz, tehát, ha lentebb veszem az "erejét", akkor azonnal reagál. Viszont gyorsabban felforrnak a cuccok benne, főleg, ha boost-ot rányomom. Olyankor horpad a villanyóra doboza biztos
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #120378 üzenetére
A legtöbb ilyent az enyém nem szereti.
A minimum az ~5000Ft/db szokott lenni. Az ilyen nagyonolcsóra gondoltam, mert van 1-2 ami tényleg filléres alu cucc. Amellett nem megy a hagyományos alu kukta sem, amiből mindenkinek van odahaza.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz Jahno #120381 üzenetére
A lekapcsolod, és forr tovább a víz az a kerámialapos. Ott szokott lenni olyan opció, hogy "maradékhő". Amikor megfőtt a levesed, és egy kotyogósban még kikapcsolás után is lefő egy KV.
Indukciósnál kicsit elhúzod az edényt,és csipog bzmeg, hogy tedd vissza, mert nincs jó helyenés lekapcsol, mert csak a kijelölt zónában szeret működni.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
zetor2000
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #120388 üzenetére
Ja, ha indukcuiós főzőlapod van, ahhoz lesz fasza edényszetted is.
Érdekes, az 1000éves piros / kék bonyhádi edényszettel semmi baja. A többiből meg jól fogsz választani, pláne, ha nem működik az edénnyel.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #120392 üzenetére
OK.
Ha nem ennyire sürge - mert nem feketedik tovább, akkor rendelj egyet az Aliról. Ott van jobbabb, kerettel. Azt egyszerűbb cserélni, időben is gyorsabb, és reggel, amikor nézegettem, volt ennyiért, meg talán még olcsóbban is. A szállítást nem néztem, de lehet, azzal se lesz gond (free shipping).
Igazából az van, hogy a kijelzőt le kellene műteni a "midframe"ről (középkeret). Ez a jóég tudja, mennyire fájdalmas. Az utángyártottak/pótalkatrészek olyanok, hogy van, amit ilyen kerettel egybeépítve árulnak. Erre "csak" rá kell csavarozni/pattintgatni a többi izét, ami van benne. Kameramodul, akku, alaplap, kábelek stb.
Ha nem kell szenvedni a kijelző eltávolítással / ráhelyezéssel, az sok idő spórolás. A linkelt boltban nincs ilyen, illetve ha van, akkor kábé dupla áron. A linkelt alkatrész is utolsó darab.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
válasz zetor2000 #120394 üzenetére
alival nem kísérleteznék, ki tudja, mikor pusztul tovább. kerete ennek nincs, a hajlított szélű kijelző oldalt már a hátlapban folytatódik és oled, amiből szerintem nem nagyon van utángyártott (azt a trükköt, hogy tft-t küldenek oled helyett a hajlítás miatt szerintem nem tudják megcsinálni).
viszont az fpr is a kijelzőben van, de szerintem az tartozék, nem kell átműteni. remélemhanyas vagy, te disznó?
-
Samott
addikt
Nem is emlekszem mikor fizettem utoljara kp-vel benzinkuton...
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Napelem
- Androidos tablet topic
- Synology NAS
- iOS alkalmazások
- Elektromos autók - motorok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest