- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni egy problémával kapcsolatban.
Egy olyan excel tábláról van szó aminek egyes celláiban linkek vannak. Ezt nap mint nap használják több gépen is egység sugarú felhasználók. Rákattint és örül.(Csak olvasásra nyitják meg, jelszóval védett.) Aztán látszólag minden előzmény nélkül a linkre kattintáskor azt az üzenetet dobja az excel, hogy nem engedélyezett, meg lépjen kapcsolatba a rendszergazdával...stb. office 2007 és 2003 van vegyesen, de nem köthető egyik verzióhoz sem a hiba.
Akinek van valami tippje, merre induljak az kérem ne tartsa magában.Előre is kösz.
üdv
sutsziMondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
válasz MrSealRD #9151 üzenetére
Mikre mutatnak a linkek? Mert ha pl hálózaton megosztott táblázatra(ami esetleg közös használatú), akkor előfordulhat, hogy időnként nem lehet hozzáférni, hisz más valaki épp szerkeszti/használja és az adott táblázat pl exclusive joggal van ellátva(pl egy időben csak egy user férhet hozzá)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
MrSealRD
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #9152 üzenetére
Az összes link weboldalakra mutat.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bugizozi
őstag
válasz MrSealRD #9151 üzenetére
Szia!
Ilyen velem is előfordult már - wordben - ha pontosan beírod google-be a hibaüzit sajnos már nem emléxek rá akkor a microsoft oldalán van vmi kis file amit ha lefuttatsz és restart akkor megoldódik a probléma..
Vagy ha beírod ide a szöveget szóról szóra meg tudom neked keresniui: alapértelmezett böngésző az ie?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
MrSealRD
veterán
válasz bugizozi #9154 üzenetére
Kösz, ezt kipróbálom amint a gépeknél leszek.
Amúgy az alapértelmezett böngésző vegyes van ahol ie, de többnyire firefox.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
válasz Pityke78 #9156 üzenetére
Mekkora az a konfig, amin a 2007-es fut jelenleg? (CPU/RAM/OS)
Mert ha a 2003 jól futott rajta, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy a 2007-es office is.
Lényegesen nagyobb erőforrásigénye van, ami ilyen méretű táblázatok/adatok kezelése esetén kiütközhet, pl kevés ram, ezért darál a HDD, teker a CPU...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Pityke78
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9157 üzenetére
Ilyen a gép, szóval nem hiszem hogy erőforrás baj lenne.
Egyéb ötlet?
-
félisten
válasz Pityke78 #9158 üzenetére
Igen, ezzel a konfiggal nem lehet gondja.(bár XP alá nem szoktuk javasolni a 2007-et) Akkor megyünk tovább.
Az SP2 (ha nem magyar az Office 2007, akkor válassz nyelvet) fel van telepítve, illetve Windows Update-ről, az SP2 óta megjelent frissítések is hozzá?[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9159 üzenetére
Hát, ez jó kérdés. Egy multinál vagyok és az összes telepítés, frissítés központilag megy. Szóval nem tudom mi lett felrkava és mi nem.
Amúgy az office magyar.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Pityke78 #9160 üzenetére
Meg kell nézni a az XP telepített frissítéseinél, nem kell külön telepíteni amúgy, mert ha az XP naprakész(Windows Update-ről jönnek le a frissítések), akkor onnan az Office SP2 is lejön, illetve az azóta megjelent frissítések.
Ha tudod ellenőrizd: Vezérlőpult/Programok telepítése/eltávolítása és a megjelenő ablak "tetején" tegyél pipát a Frissítések megjelenítése elé, majd a listában nézd meg, hogy lettek-e telepítve frissítések az Office 2007-hez.Szerk
Ahogy látom az alap SP2 fent van a képed alapján.[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #9161 üzenetére
-
félisten
válasz Pityke78 #9162 üzenetére
Igen, megvannak a frissítések.
Hát, akkor tényleg csak az lehet, hogy az XP alatt így megy (főleg, ha csak a szűrés esetén érzékeled a magas CPU használatot). Én Vista alatt használtam anno, ott nem találkoztam ilyen jelenséggel, mint ahogy jelenleg sem W7x64 és Office 2010 x64 alatt sem. Persze azért egy-egy pillanatra itt is megugrik a CPU használat, ha relatív sok adaton végzek szűrést, de az 1-2 másodperc...
És ugye ez nem hálózaton található fájl, nincs közös megosztásban stb?
Ha nem, akkor sajnos nincs több ötletem...[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Pityke78 #9149 üzenetére
Amikor csinálsz egy szűrést, akkor alul az excel írja hogy Cellák újraszámolása x % ?
Az a 10.000 sor amit írtál szimplán kézzel beírt adatok, vagy vannak olyan olyanok benne amiket másik excelből szed?
Nekem ilyen lassulás akkor tapasztalható, amikor meg van nyitva 2 excel, egy amiben vannak nyers adatok és egy másik amibe számolja azokat, és ha leszűröm pl egy adott dátumra a nyers adatos excelt, akkor előjön ez a Cellák újraszámolása. Ha csak a nyers adatos excel van megnyitva egyedül és úgy szűrök akkor mint a villám, pedig nekem se 100 sor adat van[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
copperhead
aktív tag
Egy kész Excel táblázaton, miképpen lehet beállítani azt, hogy minden második sor más színű legyen?
-
Delila_1
veterán
válasz copperhead #9165 üzenetére
Add meg a 2 első sornak a színt, és a formátumfestő ecsettel másold le a többi sorra.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Nesh007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem tudok létre hozni egy képletet.
A következőről lenne szó. Munkahelyemen azt a becses feladatott kaptam, hogy csináljak egy táblázatot a termelés tervezett és nem tervezett állás időkről. Minden szuper és jó csak épp az nem, hogy a főnököm azt kérte, hogy a táblázatba beírjuk mikor állt meg a term. és mikor indult. Ez oké -tól , -ig, de azt kérte hogy képlet számolja ki egy harmadik cellába, hogy mennyi az állás idő. Na most én idő formátumban nem találtam rá képletet, ami a két idő közti különbséget számolja ki. Valaki segítsen mert már a fejem belefájdul.
Előre is köszönöm. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz Nesh007 #9167 üzenetére
A feladat amiben segítséget kérsz az egy megfelelően elrendezett egyszerű kivonás.
Valamit én nem értek, vagy a feladat sokkal bonyolultabb csak én nem látom át a lényegét?
(megjegyzem simán előfordulhat, hogy így van és nem haragszom ha valaki felvilágosít)
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz copperhead #9170 üzenetére
Nincs mit.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Nesh007
csendes tag
válasz m.zmrzlina #9169 üzenetére
Nos igen én is erre gondoltam először, de a kivonás azért nem jó mert, ha az éjszakás műszak mondjuk leáll 22:00 órakor és elindul 01:00 kor. az eredmény -21:00 óra lenne.
:-( és ez az én bánatom.
De azért köszi -
félisten
válasz Nesh007 #9172 üzenetére
Ha megfelelően van formázva az A / B és C oszlop, valamint olyan nem fordulhat elő, hogy több mint 24 órás leállás van, akkor ennyire egyszerű: [link]
(Legközelebb ne off-ba írjál ilyen jellegű feladatot, hisz ez excelhez szorosan kapcsolódik)
[ Szerkesztve ]
-
Nesh007
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
-
copperhead
aktív tag
válasz Delila_1 #9174 üzenetére
Megpróbálom a problémámat érthetően leírni, remélem sikerül.
Az
I oszlopban dátumok vannak, néha ismétlődnek
P oszlop üres
Q oszlop üres
R oszlopban szintén dátumok vannak sorrendben
S oszlopban az R dátumhoz tartozó számokazt, hogy lehetne elérni, hogy az R oszlop dátumait párosítsam az I oszlop dátumaival, úgy, hogy a P oszlopba kerüljön a párosított dátum (ami tulajdonképpen az I oszlop dátuma) és a Q oszlopba a hozzátartozó szám?
Ha ez nem megy az is jó lenne, ha a Q oszlopban a I=R dátumhoz tartozó szám lenne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz copperhead #9176 üzenetére
Az R oszlopban(ami rendezve is van) csak 1x szerepel egy dátum?
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #9177 üzenetére
Na mindegy, próba cseresznye (feltételezve, hogy R oszlopban csak 1x szerepel egy dátum)
[link]P1 -> =FKERES(I1;$R$1:$S$20;1;HAMIS) (és lemásolod, ameddig kell)
Q1 -> =FKERES(I1;$R$1:$S$20;2;HAMIS) (és lemásolod, ameddig kell)
-
copperhead
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #9178 üzenetére
Köszi! Igen a dátum csak egyszer szerepel az R oszlopban. Minden a 13. sortól van. Beírtam, hogy
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz copperhead #9179 üzenetére
A P1-be és Q1-be kell bemásolni, de csak a képletet.
Nem ez a képlet
P1 -> =FKERES(I1;$R$1:$S$20;1;HAMIS)hanem csak ez
=FKERES(I1;$R$1:$S$20;1;HAMIS)ugyanígy a Q1-be is csak az egyenlőségjeltől kezdődően kell bemásolni a képletet, ami ez
=FKERES(I1;$R$1:$S$20;2;HAMIS)[ Szerkesztve ]
-
copperhead
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #9180 üzenetére
Köszi! Közben én is rájöttem. Sajnos csak ezt jeleníti meg.
Igy van a cellákban "2010.03.03" "266,79", lehet, hogy ezt nem tudja értelmezni?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz copperhead #9181 üzenetére
Hát azt dátumként biztosan nem lehet értelmezni.
Jó lenne, ha egy képet tenné be a munkafüzetedről, de olyat, amin látszik az I/P/Q/R/S oszlopok és hogy azok honnan kezdődnek(melyik sortól)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
copperhead
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #9182 üzenetére
Valószínüleg az a probléma, hogy az I oszlopban a dátum mellett időpont is van. Erre van valami képlet?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz copperhead #9183 üzenetére
Na így oké, ezért jó ha van kép, mert ilyen "apróságokat" ha nem említesz meg, máris rossz képletet adunk. Akkor a módosított képletek (ezt már ne rontsd el )
P1-be ez kerül és lemásol, ameddig kell
=FKERES(DÁTUM(ÉV(I1);HÓNAP(I1);NAP(I1));$R$1:$S$20;1;HAMIS)Q1-be ez kerül és lemásol, ameddig kell
=FKERES(DÁTUM(ÉV(I1);HÓNAP(I1);NAP(I1));$R$1:$S$20;2;HAMIS)[ Szerkesztve ]
-
copperhead
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #9184 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Végre sikerült!
-
Mesike8114
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2000 soros táblázatom, amiben az L2 cellától az L2001 celláig lévő értékeket szeretném összefűzni. Egyszerre csak 16 cellát tud összefűzni. Mondjuk az M2 cellába ezt írom be
=ÖSSZEFŰZ(L2;" OR 'azonosító' = ";L3;" OR 'azonosító' = ";L4;" OR 'azonosító' = ";L5;" OR 'azonosító' = ";L6;" OR 'azonosító' = ";L7;" OR 'azonosító' = ";L8;" OR 'azonosító' = ";L9;" OR 'azonosító' = ";L10;" OR 'azonosító' = ";L11;" OR 'azonosító' = ";L12;" OR 'azonosító' = ";L13;" OR 'azonosító' = ";L14;" OR 'azonosító' = ";L15;" OR 'azonosító' = ";L16)
Az M3 cellába ezt
=ÖSSZEFŰZ(L17;" OR 'azonosító' = ";L18;" OR 'azonosító' = ";L19;" OR 'azonosító' = ";L20;" OR 'azonosító' = ";L21;" OR 'azonosító' = ";L22;" OR 'azonosító' = ";L23;" OR 'azonosító' = ";L24;" OR 'azonosító' = ";L25;" OR 'azonosító' = ";L26;" OR 'azonosító' = ";L27;" OR 'azonosító' = ";L28;" OR 'azonosító' = ";L29;" OR 'azonosító' = ";L30;" OR 'azonosító' = ";L31)
Hogyan tudnám azt elkerülni és egyszerüsíteni, hogy ne kelljen beírogatni a számokat folyton, mert ezt a képletet nem lehet egyszerűen lehúzni az M oszlop többi cellájába, a számokat folyton át kell írogatnom.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv: Mese -
félisten
válasz Mesike8114 #9186 üzenetére
2 kérdés
1. 2003-as Excelt használsz?
2. 2000 sort szeretnél 1 cellában összefűzni?[ Szerkesztve ]
-
Mesike8114
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9187 üzenetére
Igen 2003-as. Nem kell hogy 1 cellában legyenek. 16-osával ha összefűzi az jó.
-
félisten
válasz Mesike8114 #9188 üzenetére
Milyen értékek vannak a 2000 cellában, úgy értem csak számok, csak szöveg vagy esetleg vegyesen?
-
Delila_1
veterán
válasz Mesike8114 #9186 üzenetére
Egy makró megoldja képletek nélkül. Nem túl szép, mert a futás idején az AX oszlopba íratok egy-egy értéket, amit a makró végén töröltetek.
Biztosan meg lehet oldani enélkül is.
Sub osszefuz()
Dim sor As Integer, sor_1 As Integer
Dim sz As String, sz_1 As String
sz = " OR 'azonosító'= "
For sor = 2 To Int(2001 / 16)
If sor = 2 Then
Cells(sor, 50) = 2
Else
Cells(sor, 50) = Cells(sor - 1, 50) + 15
End If
sz_1 = ""
For sor_1 = Cells(sor, 50) To Cells(sor, 50) + 14
sz_1 = sz_1 & Cells(sor_1, 12) & sz
Next
Cells(sor, 13) = Left(sz_1, Len(sz_1) - 18)
Next
Columns("AX:AX").Delete
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Mesike8114
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9189 üzenetére
Különböző azonosító számok, amelyek betűket és számokat is tartalmaznak.
Nem lehet valamilyen módszerrel bővíteni azon, hogy ne csak 16 cella értéket tudjon összefűzni, hanem többet mondjuk 200-at? -
Mesike8114
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9189 üzenetére
köszönöm, közben már én is megoldottam. az egyik oszlopba a cella számokat írtam be emelkedően és egy függvénnyel, ami kiírja, hogy osztható-e 16-tal maradék nélkül, ennél leszűrtem az igaz értékekre és ennél már a sima lehúzás az összefűzés képletnél működött. :-)
-
Delila_1
veterán
válasz Mesike8114 #9191 üzenetére
Nem lehet, nem tud ennyi karaktert értelmezni egy 2003-as cella.
A próbához 2-3 jegyű számokat írtam az L oszlopba (ami az M oszlopban szövegként jelenik meg az összefűzések miatt), és az utolsó karaktereket már lehagyta a végéről.
Próbálj az állandó ( OR 'azonosító' = ) szöveg helyett valami rövidebbet kreálni.
-
félisten
válasz Mesike8114 #9192 üzenetére
Rendben, de ha már megírtam a makrót, azért beteszem. Pár fontos infó
1. 16-onként csoportosít M2-től kerülnek be az eredmények
2. A sorok számának maradék nélkül oszthatónak kell lennie 16-al
3. Ez 2000 sort dolgoz fel, amit korábban megadtál
4. Szöveg típusra kell formázni az L oszlopotSub FSCD_CONCATENATE()
Dim My_String As String
Application.ScreenUpdating = False
Range("L2").Select
For i = 1 To 2000 \ 16
My_String = ""
For j = 0 To 15
If j = 15 Then
My_String = My_String + ActiveCell.Value
Else
My_String = My_String + ActiveCell.Value + " OR 'azonosító' = "
End If
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Next j
Range("M2").Offset(i - 1, 0).Value = My_String
Next i
Range("M2").Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub[ Módosította: #65675776 ]
-
Mesike8114
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9195 üzenetére
Köszönöm. Tudnál még 1 valamiben segíteni. Még nem használtam makrót excelben. Hogy csináljam?
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #9195 üzenetére
Egyforma hibát követtünk el
A for-next ciklust nem 2000/16-ig, hanem 2000/14-ig kell vinni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mesike8114 #9196 üzenetére
1. Először is készíts egy másolatot a munkafüzetedről, biztos ami biztos alapon.
2. Nyisd meg az excel, töltsd be a munkafüzetet
3. ALT+F11/Insert menü/Module és a megjelenő ablakba másold be a a makrokódot, majd futtasd (egy kis zöld, play gombra emlékeztető ikon a gyorsmenüben, vagy F5)Nem tudom hogy sikerült így összehoznom, de sajnos a szubrutin neve rossz, már szóltam a modi topikban, hogy cseréljék ki. Szóval nem Sub _FSCD_CONCATENATE() hanem csak simán Sub FSCD_CONCATENATE()
Delila_1
Kivételesen ez nem hiba nálam. Én is láttam, hogy Mesike8114 által megadott ÖSSZEFŰZ képlet csak 14-esével dolgozik, de mivel mindenhol 16-os csoportosításról írt, meg azt is kérte, ezért azt is építettem be.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mesike8114 #9196 üzenetére
Ja és még annyi, hogy ellenőrizd le alaposan, hogy M oszlopba bekerülő cucc, az tényleg belefér-e a cellába, mert nem tudom milyen hosszúak az azonosítóid, így aztán azt sem, hogy a 2003-as Excelnek ez nem fog-e megjelenítési problémát okozni. (Én 2010 x64 alatt készítettem, de 2003-as munkafüzetként mentettem, csak az azonosítók egy betűsek voltak)
(Lehet, hogy nem fér bele a cellába annyi anyag)[ Szerkesztve ]
-
Mesike8114
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #9199 üzenetére
Belefért :-)
köszönöm a segítséget :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest