- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Źşë'
addikt
válasz gyimger #123530 üzenetére
nincs teljesen hiba mentes játék - bugokat mindig lehet pecselni, ettől lehet még jó a játék
10/10 nálam azt jelenti hogy hozza amit elvártam tőle, vagy még többet is, helyén van a game és bátran merem ajánlani haveroknak - az hogy van még hova fejlődni, a játékipar pont erről szól és a hardveripar is, a folyamatos fejlődésről, de még az élet is erről szól - máskülönben megállna minden fejlődés, és egy helyben topognánk
de am ez szubjektív szerintem, gs is leírja hogy milyen szempontok szerint pontoz és sztem a legtöbb oldal szintén valahol írja"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
i2k
őstag
Annak, aki gép és RDR2 beszerzés előtt áll:
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
tomsolo
addikt
Újabb indie ajánló (tudom ayo megöl, hogy miért nem inkább a PD bemutatót írom a játéknaplón, de ez van )
Kellemes, indie kártyás játék egy fiatal koreai csapattól egyedi megvalósításban. Utóbbi olyasmit takar, hogy a többi kártyás játéktól eltérően itt csak pár tényleges típusú kártyával lehet nekivágni a kalandnak, - bármekkora is a deck. Akarom mondani harcnak, mert persze előtte utána lehet cserélgetni a kártyákat de erről majd bővebben később.
Kétféle módon is lehet kalandozni, az egyik egy 5 chapter-ből álló kampány - ez majdnem olyan mint egy long-long tutorial, de azért annál több (mivel karaktereket is itt fogunk feloldani na meg itt van vmi történetszerűség is). A másik meg egy rouge like dolog (Standard Mode), itt ki lehet próbálni meddig tudunk eljutni.
Bármelyiket is választjuk alapból kapunk egy harcost meg egy alap kártyacsomagot - későbbi kezdő szettek teljesítések után oldhatók fel. Ezekről annyit, hogy némelyik kb. nehezségi faktornak is megfelel, mivel elég szemét lapok juthatnak nekünk elsőre így már a leggyíkabb ellenfél is szétszopathat.
6 féle kártya típus van ebből 3 vmilyen harci kártya - értsd HP vesz le, vagy gyógyító - értsd HP ad, vagy pajzs - értsd nem enged HP levenni, vagy vmilyen buffot ad - értsd minden HP levétel egyben gyógyítás is lesz ebben a körben (whatever).
Minden kártya típusnak(hívhatjuk technológiának is) van vmi alap kártyája is amit akkor használsz, amikor a tényleges kártyából kifogysz, mivel ezeknek van töltésük is (hányszor lehet használni). Az alapkártyák persze kevesebbet érnek ill. nem olyan hatékonyak mint a ténylegesek. Ha sikerül győzni, kaphatunk pontokat az új kártyákhoz - ezt lehet gyűjteni egyre erősebb lapokhoz - majd a térképen mehetünk a kövektező pontra. Vannak encounterek - itt lapokat lehet áldozni, jobb kártyákért vagy helyzetek megoldásáért - pl. rádesik egy meteor, de egy erősebb kártya megmenthet. Vannak elszórva LAB pontok is ahol lehet bővíteni a kártya slotokat illetve lehet kártyákat mixelni is - a nagyobb erősíti a gyengébbet vica-versa.
Maga a harc lényegében annyi, hogy ebből 3 kártyából - illetve amennyi bővítést még meg tudtunk szerezni - kell legyakni az ellenfelet. Nem írtam még, de a kártyák akcióponttal is rendelkeznek, ez kb. megfelel annak mennyi egységet esznek le az adott körben rendelkezésre álló időkeretből. Amíg az időkeret tart addig indíthatunk támadást vmilyen kártyával még akkor is, ha az aktiválási idő az ellenfél időskáláján történik csak meg. (Néhány buff kártya pont ezt szorgalmazza, hogy utánuk olyan támadást indíts ami ekkor történik.)
A játék nem nehéz a kezdő pályákon - emiatt nagyon addiktív is lehet, később azonban vagy nem a standard alapcsomagot használva meg tud izzasztani minket. Tetszett a 3 féle karakter különféle alapcuccai, meg a kártya upgrade is. A grafika nagyon hangulatos - minimal, de teljesen egyedi design, manapság már ennek is örülni kell.
Szóval ajánlott a téma kedvelőinek.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
-
Frod
addikt
Köszi az összegzést! (volt hely, amit nem is ismertem, erre ott a legolcsóbb)
Egyébként számomra érthetetlen, hogy egyes boltok miért tolták fel a sima Pro árát 140 közelébe, többek közt ezért is fordulnak elő olyan anomáliák, hogy egyazon boltban 138 a sima, míg a Spiderman-bundle 142.
(Azt meg sem említem, hogy Japánban épp most csökkent tartósan a kiskereskedelmi ár ~50$-ral… hopp megtettem mégis)Do you see the white shadow?
-
i2k
őstag
Szívesen!
Ha már csak 1 embernek segített, már megérte.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
warcat
veterán
Nem értek a konzolos játékokhoz de ha működik idehaza is,ezt látva inkább megrendelném német amazonról 142-ért és csók.
EA: It's in the crate!
-
i2k
őstag
A tényleges, hiteles HDR-t tudók 200+ ezer forintba fájnak.
PHILIPS MOMENTUM 436M6VBPAB/00 - DisplayHDR 1000 tanúsítvánnyal.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
tomsolo
addikt
Nem nagyon vagyok oda ezért technológiáért. Eleve 1000 nites fehéreket nézzen este sokáig az akinek 2 anyja is vak, másrészt nem fogok napszemcsiben a gép előtt ülni
-
i2k
őstag
válasz tomsolo #123563 üzenetére
Igen, beszélgettünk már itt ilyesmiről: manapság ezek a "hívószavak" a "gamer" világban. Aki nem ezekben gondolkodik, az nem is tekintheti magát annak ugye...
A monitor 4K-s legyen, ívelt (mi a f...nak ő se tudja), 144 Hz-es, de inkább 200 Hertzes, legyen rajta fejhallgató tartó (ja, fontos), világítson, mint egy karácsonyfa, ja, és tudja a vakító HDR-t, mert anélkül már a tartalom sem az igazi... éééééteeeed.
[Ehhez meg egy milliós gép is kell]A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
válasz cyberkind #123565 üzenetére
Így van... nem ok nélkül nyomják (néha szó szerint!) minden kiegészítő dobozára, műanyagjára a "Gamer" szót... néha ez = 1,5-3x-os szorzó
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
ayo
veterán
ja, csak a gond, hogy most már belepakolják a legtöbb termékbe ezeket a nagyon hasznos dolgokat, mint az RGB LED, hogy fizess többet, ha normális alkatrészt akarsz.
az egyik kedvencem a saját VGA-m, aminek így néz ki a doboza. a szöveg hozzá, hogy ASUS Aura Sync for perfect RGB LED synchronization. Élőben meg ezt tudja... nem kicsit nevettemhttp://jateknaplo.blog.hu
-
i2k
őstag
ASUS: (a feature-nek)
Komolyan, ezek a világító biszbaszok röhejek.Félévente, papíron összeállítgatok magamnak 'gémer' gépet, hogy lássam, hol is tartanak az árak.
Nem viccelek: a kifejezetten nem világítós bizbaszok néha drágábbak, mint a karácsonyfások.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
-
tomsolo
addikt
-
cskamacska
addikt
Ha már az on-topic várhatóan gyomlálva is lesz, ezért érdemes lenne megmenteni egy potenciálisan zaftos flém indítására alkalmas témát ^^
#25620 wjbhbdux 2018-10-28 09:10:29
Én Ubisoft játékot már nem nagyon vennék, hiszen tesztelik már a Google-el közösen induló streamelős szolgáltatásukat, az meg havidíjas lesz és megkapsz mindent ami Ubi. Ez a vegyünk játékot dolog jól ki fog halni 5-10 éven belül, aki előrelátó már most letesz róla. Ez így lesz valószínüleg az összes komolyabb kiadóval + MS/Sony kínálat így végre elérhető lesz PC-n vagy akár mobiltelón is. Csak győzzük a sok előfizut, Steamen addigra csak indie lesz, a digitális játékgyűjtemény olyan elavult lesz mint a 2000-es évek polcon rothadó CD lemezei.
PH! források
Electronic Arts szerint a felhős játéké a jövő. Lehet, hogy igazuk van?
Saját felhős játékszolgáltatáson dolgozik a Google?
Az új Assassin's Creeddel teszteli felhős játékszolgáltatását a Google
Felhőbe viszi a játékot a Microsoft iseddigi válaszok
#25622 reelc válasza wjbhbdux #25620 üzenetére 2018-10-28 09:39:56
Ez az evolúció már tart a filmeknél/sorozatoknál.
Ilyen feldarabolódás van a filmek/sorozatok streamelős-havidíjas világában is. Kezdetben volt 1-2 nagy cég, amiknél volt kb. mindenféle sorozat/film. Aztán ezek jogtulajdonosai felismerték, hogy mennyi pénzt le lehet akasztani a dologból, ezért alapítottak saját stream platformot, és elviszik a kínálatukat onnan ahol eddig volt.A vége ennek is az lesz, hogy lesz vagy 8 féle platform amire elő lehet fizetni, és majd szépen versenyeznek egymással. Az előfizető meg nem kap meg mindent 1-2 forrásból, mint eddig.
Az egyetlen ami jó, hogy a verseny új, saját gyártásra is ösztökéli őket, törekednek a minőségre, mert előfizetőket hozhatnak az új tartalmak.
Mondhatja valaki, hogy a stream csak egy dolog, ott a tv. De azon nemigen lesznek a stream exkluzív sorozatok. (Természetesen a topikhoz méltóan csak legális forrásokról írtam)(Netflix, Amazon, Hulu, a Warner-DC platformja, a HBO streamje, a CBS platformja, jön a Disney is, és még biztos kihagytam párat, annyira nem követem figyelemmel).
#25626 gejala válasza wjbhbdux #25620 üzenetére 2018-10-28 10:36:20
Ez a stream csak akkor életképes, ha igénytelen vagy a látványra/játékélményre. Odyssey esetén is nagyon látszik/érződik, hogy ez csak egy erősen tömörített video stream, közelében nincs annak, amit a PC neked helyben renderel.
És akkor ez egy viszonylag lassú menetű játék, egy FPS-nél még gázabb lenne az élmény. Egy ultragyors DOOM-ot el se merek képzelni ilyen formában.[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
ayo
veterán
válasz cskamacska #123573 üzenetére
nem fogom törölni, mert pár hsz-től eltekintve értelmes beszélgetés történt, ami kapcsolódik a játékokhoz és az árakhoz, de tény hogy már kicsit sok volt - persze a kedvencem, amikor ON-ként beszól a másiknak, hogy mennyi az OFF...hát sokkal nem vagyunk előrébb
nem szeretem hogy a társalgást mesterségesen szét kell választani, mert az általában mindig csak a társalgás végét jelenti[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
csaba951
veterán
#25620 wjbhbdux 2018-10-28 09:10:29
Szerintem is így oldják meg majd a kiadók a "ne legyen áremelés, de legyen több bevétel" dilemmát. És elég gyorsan. PC játékosoknak ez azt jelenti, hogy 2-3 éven belül nem lesz AAA játék premier Steam-en. Mindenki (konzol biztosan, de jó eséllyel a PC is) át lesz terelve az előfizetéses rendszerekbe.Nem lesz mit árulni, így a fizikai és digitális boltok lassan bezárnak. Előfizetést majd közvetlenül a kiadó oldalán lehet venni. Gamer újságírás se nagyon lesz, a marketing szerepet közel 100%-ban átveszik majd a népszerű streamerek.
Felhő majd csak jóval ezután (>10+ év) jön majd.
-
i2k
őstag
válasz csaba951 #123576 üzenetére
Hardvergyártók meg bizonyára ehhez vígan tapsikolnak majd... nem.
-
csaba951
veterán
ON topikban egy sokkal szigorúbb moderálást javaslok!
Amik mehetnek:
* éppen aktuális játék/bolt akciók* megbízható-e xy bolt? -> itt csak az első releváns válasz maradhat!
* xy játék akciója tartalmazza-e a zs dlc-t is? -> itt csak az első releváns válasz maradhat!
Az összes ettől eltérő beírás kerüljön szigorúan törlésre! Beszélgetésre, vélemény nyilvánításra, nosztalgiázásra ott van az OFF topik. Tessék azt használni!
Ui.: Igen, én is írogattam nem oda való dolgot az On topikba, mert sokszor nem láttam melyik topikban is vagyok. Vagy reagáltam egy kialakult beszélgetésre. Nem fogok megsértődni ha ezentúl az orromra koppintanak ezért!
-
csaba951
veterán
AMD/nVidia? Az előfizetéses rendszerben semmi nem változik az ő szempontjukból. Ugyanúgy letöltöd a gépedre a játékot és ott futtatod.
Streaming se lesz gond nekik. Ugyanúgy hardvert fognak csinálni/árusítani mint most. Csak nem a végfelhasználóknak, hanem az adatközpontoknak.
-
ayo
veterán
Mi lenne ha a rendőr nem büntetné jogosan a törvényszegést? Erről kérdezd meg M. Richárdot, a Dózsa Gyögy úti gázolót, szerintem sok mindent tudna mesélni...
Aki komolyabb szigorításokat szeretne a topikba, az keressen hozzá embert vagy esetleg redditen nézzen személytelen listát árakkal és akciókkal. én a közösségért vagyok és azt támogatom, OFF-olni lehet bizonyos határig.
Amióta ketté van szedve a topik, szerintem nagyon sok izgalmas beszélgetés ment a levesbe, mivel egyszerűen nem lehet mesterségesen irányítani a beszélgetést, ha viszont tényleg leszűkítjük az akciókra, akkor nagyjából tényleg csak egy személytelen lista lenne... semmi értelme, hiszen az OFF-ba beírhatom az akciókat és beszélgetek, akkor meg ugye minek van ON? Ja tudom már, az OFF topikból össze lehet gereblyézni az akciókat és akkor kész is az OFF, amit kb. 1 lelkes bot meg tud csinálni és akkor mindenki örülhet, van egy üres topik akciókkal.http://jateknaplo.blog.hu
-
warcat
veterán
Sokan,sokszor elképzelték már a jövőt de ez nem jelent semmit.2012-ben vettem utoljára dobozos játékot, és akkor is már haldokló üzletágnak éreztem(egy talánra tippelt továbbéléssel,ha komolyan átállnak digitális terjesztésre is),ehhez képest még mindig élnek a boltok.
Nyilván a fenti felhőzős cégek vezetése ráránt már a gondolatra is,hogy több millió ember önként, fixen, havonta átenged nekik 15€ összeget a fizetéséből az eddig kisajtolt szolgáltatások felett ,de erre én azt mondom, hogy (nyilván nem véletlenül) túl sok jelentkező van a piacon.A dobozos terjesztők túlélése is azt bizonyítja számomra,hogy sokaknak fontos,hogy a pénzükért birtokoljanak is valamit - hacsak a felkínált szolgáltatás nem lesz rém egyszerű és kényelmes jó minőséggel párosulva lásd pl Netflix (nem okvetlenül a magyaroknak elérhető kínálatúra gondolok).De még így is fogynak a Blurayek.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
cskamacska
addikt
Nulladik lépésben inkább MMO lesz mindenből, ha nem is klasszikus lút-tolós akció-RPG, de mindenképp szociális mackóonlyinstantmackó, jó vastag ismétlődő befizetéssel megkenve.
Ha ezeknek a cuccoknak nem is lesz direkte belépési díja, hanem átalányt fizettetnek több csekélységért, aztán mindenki választ, ki melyiknek a mikrotranzakcióira szeretné elverni az egész évi zsebpénzét, hát úgyis jó, legalább még elméletben sem marad semmi a játékosnál, még ahhoz is idétlen időkig kell fizetni a havi harácsot, hogy a szélen vett +5-ös bagolyrézf@szt megtekinthesse.
Ehhez képest a GémerNetflix réme már nem is jár korlátozásokkal, a szabadságot már az always online szinglivel leadtuk a zaciba.
és ha már zaci
Shadowrun Chronicles Boston Lockdown
Shadowrun Chronicle Infected Directors Cut
Jagged Alliance OnlineNovember 30-án mind ki és befingik
Avagy miért is éri meg onlány, de de minimum games-as-a-service grindba fektetni időt és energiát.
és akkor a szokásos The Jimquisition - R.I.P. P.T. Why We Can't Keep Nice Things
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
aki nem tud két tabot egymás mellé megnyitni és elmenteni no komment
végülis pont azért lett megnyitva az a topik hogy tele legyen lelkes eszmeváltásokkal, szép bszélgetésekkel a bestbuy linkek mellett
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
micafighter
nagyúr
Cloud gaming. Jelenleg itt tartunk, még vannak technikai korlátok, de játékfejlesztők szerint is a cloud a jövő, még 5-10év kell a technológiának hogy kiforrott legyen.
-
cskamacska
addikt
válasz micafighter #123584 üzenetére
ez pont kimaradt
Super Bunnyhop - Cloud PC Gaming: A Pie in the Sky?
Ahogy kinéz a dolog, sok minden nem változott. Net infrastruktúra, szerverek számossága, játékok hardver követelményei erősen korlátoznak, és megeszik a hasznot.
A GeForce Now, a PlayStation Now, meg a bohóc LiquidSky félék próbálkozása még az OnLive elterjedtségét sem érte el, 2011 óta a felhő csak tököl."játékfejlesztők szerint is a cloud a jövő"-vel meg az a gond, hogy más brit tudósok meg azon a véleményen vannak hogy a VR a jövő, és véletlenül pont tökéletesen inkompatibilis a két elképzelés. Ha csak nem lesz minden ablak alatt külön szerverfarm, mert ha csak minden sarkon lesz, már jönnek a rókakomák nagycsaládostul.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyébként énis úgy látom ebbe az irányba megy az ipar... amit viszont emellé tennék, hogy olyan lesz, mint a streaming piac valószínűleg és mindenkinek meglesz a saját kis szolgáltatása külön előfizetéssel. Mármint annak az 5-6 nagy kiadónak/csoportnak aki van. Kicsiknek nyilván marad a Steam/MS/PS store stb.
Tehát sajnos nem az lesz, hogy lesz egy közös platform, hanem mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti majd külön utakon.
És eldöntheted majd hogy streameled majd (esetleg olcsóbban is) vagy letöltöd (drágább csomag pl).
Ami emellett jó lenne, ha viszont a platform nem lenne darabolva, tehát adott kiadó előfizetése minden elérhető platformon működne... remélem ebbe az irányba mennek majd és nem az lesz, hogy még platformonként külön is fizetni kell majd (darabolva lesz tovább) - ahogy sajnos jelenleg kinéz a dolog.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
Másik topicból:
(#25625) ollie
és (#25634) i2kNem teljesen értek egyet. Igaz mindenki eldönti mikor mennyit ér neki valami, de jelen termék esetében ez tövig cumizás volt.
Ha pl nem olcsóbban vettem volna konzolra "utazgatva", hanem a teljes 32 ezer forintos áron. Én bizony baromi ideges lennék.
Ugyanis beszedték a nagy lét a semmire előre, és még ki sem jött az extra tartalom már megvágtak egy akciós játék árával (volna) (-34% az kemény majdnem 10 ezer forint!!!). Kb twitteltem vola azonnal a hivatalos csatornájukra hogy bekaphatják soha többet nem fogok semmit megvenni tőlük előre. Ha másnap odaadják igyen ugyanazt.
Ez az üzletpolitika nem támogatandó semmilyen szinten.Ügye eddig volt a "ne legyen preorder" mozgalom... ezután simán mehetne mellé az ultimate kiadások elleni petició is.
Ha csak az alapjátékot adták volna olcsóbban, oké... semmi gond... de így hogy az SP-t meg a többi extrát is, hát ez elfogadhatatlan azokkal szemben akik kicsengették 0-day.
Persze mindig tanul ezekből is az ember ügye... és tudja mely kiadók g*cik és kell kerülni, vagy idomulni a vásárlás során.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
micafighter
nagyúr
válasz FollowTheORI #123588 üzenetére
Nem értem ezt a hozzállást. Ha szeretnél támogatni egy játékot, vedd meg megjlenéskor/preordereld. Ha ez nem érdekel, akkor meg ne vedd meg megjelenéskor/preordereld, hanem várd meg a teszteket, eldöntöd mennyit ér neked a játék, és megveszed azon az áron.
-
ayo
veterán
válasz micafighter #123589 üzenetére
én is ezt vallom. tetszik valami, akarom -> instant buy. nem egyszer volt, hogy amire játszani akartam, addigra már HD DEF stb jött ki vagy ingyen lehetett megvenni, de ez egy ilyen dolog, nem befektetni akartam
a legnagyobb gond ezzel még mindig az, hogy akinek ez gond az soha se tartja a szavát, mert ha tényleg nem venne pre ordert, akkor soha se lenne gondja. ugyanúgy igaz azokra, akiket nem az ár, hanem a játék minősége zavar, hiszen NMS és hasonló dolgoknál eléggé kellemetlen volt a pre order...persze akkor is mondták hogy SOHA TÖBBET, de hát már csak az ismerősök alapján látom, hogy mintha meg se történt volna ez a kijelentés
-
Dilikutya
félisten
Sose értettem ezt. A pre-order nem különbözik sokban a megjelenés napjától, játszani kb. ugyanakkor tudsz velük. Az előrendelői extrák tehetnek hozzá az értékéhez, de többnyire azokat is meg lehet venni később. A pre-order egy 60€-s zsákbamacska.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
_drk
addikt
A Cloud max 20-30 éves terv lehet. Teljes infrastrukturális átalakítás kell ehhez, nem elég hogy 1-2 okos játék fejlesztő, meg kiadó azt mondja. A netet nagyon nem ők adják ehhez az egészhez.
Normális multis játékokra sose lesz jó a streaming. Pedig efelé halad most alapból a játék ipar. De ha a Fortnite is beszaggat majd a nagy streamereknél, akkor lesz ott anyázás meg minden.
Sokszor csak az alap kapcsolatokat nem tudja biztosítani a net szolgáltató, nem hogy az egész játékot elküldje.Én jelenleg egy konzolos gamepass-ban látom a jövőt. Kicsit átláthatóbb modellel, akár gép kölcsönzéssel együtt. Havi x összegért gép csomag+hozzá alap játékok, plusz összegért még több játék, vagy azok kiegészítései, ehhez valószínűleg még mehetnek a mikrotranzakciók a sapkákért.
-
reelc
veterán
Én úgy vagyok vele, hogy ez egy hobbi. Nem létszükséglet.
Nem érzem korainak, sem igazságtalannak azt a Tom Raider leárazást azokkal szemben, akik hamarabb megvették. Aki most annak érzi, az a játékélményét mérgezi meg, mert bármilyen jól is szórakozott, arra jön most egy nagy negatív tétel, hogy most olcsóbb lenne, úgy érzi átverték.Egyetlen boltban sem fogsz reklamálni, hogy jónapot, 2 hete vettem teljes áron ezt a ***-t, de most -20% van rá, így becsapa érzem magam. De az interneten lehet hisztizni mindenért, persze.
Ez egy hobbi. Mindenki a pénztárcája/érdeklődése alapján úgy osztja be, ahogy tudja a rávalót.
Ilyen alapon pl. átverve érezhetném magam a régi lemezes játékok miatt, hogy miért nem kapok ingyen Steam kulcsot mindhez? Hiszen megvettem őket, a kiadó pénzt látott belőlem. Nem akar/tud foglalkozni lemezzel az ember, megveheti újra? Ez nem igazságtalanabb?
Ezzel együtt járhat a kompatibilitás kérdése is. Ott a játék amit szerettél régen csak azóta kijött vagy 4 Windows, hurrá most Windows 10-et erőltet az MS. Steam - GOG - rajongói patch nincs hozzá és ennyi volt. Persze nem örökké supportot várok 10+ éve megszűnt cégek jogutódjától, csak arra akartam rávilágítani, hogy létezik ilyen dolog is.Vagy az, hogy rámkényszerítenek online platformokat (Steam, stb.) és semmi megoldás nincs arra, ha pl. becsődölnek? Most ezen lehet nevetni. De egy cég sem örök, attól hogy ömlik a pénz, nem biztos hogy minden szabályos amit csinálnak (omlottak már össze nagy cégek), esetleg változhatnak törvények amik nagy bevétel kiesést okoznának stb., nem lehetetlen, hogy X éven belül lehúzzák a redőnyt. Vagy tényleg átszerveznek mindent havi előfizusra, és te nem akarsz részt venni benne, így mondjuk elveszhet a fiók is, ha olyan szerződést alkotnak hogy a kliensnek lesz előfizetési díja - így nem számít neked mi van meg már most rajta, a használatért fizetni kell.
Teszem azt csinálnak valami megoldást, akkor rohanhatok venni egy HDD-t erre a célra ez is fura lenne.Az egésznek az a lényege, hogy van sok dolog ami sok embert nem is érint, de mai dolog. A cloud gaming még eléggé távoli, jópár év kell hozzá. Majd úgyis megmondják az illetékesek, hogy is lesz, amikor életképes változatot modelleznek. De lehet a havi előfizetős dolgokkal (akár kliensenként ha már említettem) annyit fognak profitálni, hogy nem lesz sürgős a cloud gaming, elvégre az sem jó, ha egyszerre túl sok pénzt akarnak kihúzni az ember zsebéből.
(#123592) _drk: 20 év múlva engem már biztos nem fognak érdekelni a játékok, lehet meg sem élem.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
válasz Dilikutya #123591 üzenetére
nem kell érteni, a lényeg nem ezen van, hanem hogy nem számol vele, hogy a pre order ár a legmagasabb ár és 0 infó alapján bármilyen játék lehet az a valami, amit megvesz és persze utána jelzi, hogy soha többé, majd a következő hype vonaton már ott ül az első sorban
-
nagyúr
válasz micafighter #123589 üzenetére
Nem a preorder baj továbbra sem ebben az esetben (és a minőség), énis örülök hogy elsőként pörgettem ki... hanem az hogy pofátlanul legomboltak a 0-day vásárlókról 30 eurót a semmiért, az alapjátékon felül.
Persze a másik véglet sem jó, hogy valaki pl megveszi az alapjátékot... vagy később és utána a SP tartalom meg soha büdős életben, vagy mintha a fogát húznák nekik van csak akciózva... de valami egyensúly csak kéne a kettő között.
Persze ez most elsősorban Square Enix betegség... csak eddig ezt az alapjátékokkal játszották csak el.
Az hogy most az egészre eltolták, kicsit bosszantó... de nincs ezzel baj.És továbbra is szeretem a TR-t.
Tudod mihez lehetne hasonlítani ezt, ha Pre-Order lenne mondjuk 90 EUR... aztán a megjelenés napján valamiért úgy döntenének hogy akkor most ez csak 60 EUR egy hétig... és úgy hogy akik előre megrendelték azonak nem lenne lehetőség visszamondani vagy az alacsonyabb áron megkapni. Ugye hogy mekkora felháborodás lenne ebből?
Persze mostmár ilyet nem nagyon érdemes vagy lehet eljátszani mert vissza lehet mondani, meg itt-ott van re-fund is.
Ugye amikor fordítva van valami és olcsón előrendelsz valamit aztán drágább lesz veri az asztalt a nép meg megy a flame (lásd RDR2 ügye)... amikor meg fordítva akkor mindenki tapsol meg minden oké, olcsóbb lett aki meg előre, fizetett az íj majd máskor nem fog.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek van esély, hogy a Red Dead Redemption 2 megjelenjen PC-re is?
Nagyon tetszik a játék, de nincs konzolomÜdv
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
gyimger
őstag
válasz Predator2 #123596 üzenetére
Szerintem ugyanaz lesz a sorsa, mint a GTA 5-nek. Konzolos megjelenés, next-gen konzolos megjelenés és azután PC-s. Nem hiszem, hogy ne tetszettek volna nekik a számok, amit a PC-s kiadás hozott.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
nagyúr
-
gyimger
őstag
válasz FollowTheORI #123599 üzenetére
Most mi lesz helyette? Félgen?
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest