Saját felhős játékszolgáltatáson dolgozik a Google?

Egyre többen pletykálják, hogy a korábban Yeti kódnéven ismert projekt nem csak kitaláció.

A Google kapcsán még az év elején merült fel (a The Information írásában), hogy egy Yeti kódnevű projekten dolgoznak, ami a vállalat saját felhős játékszolgáltatás lenne. Ez igazából nem egy új terület, nagyjából hat éve mi is kipróbáltuk már ezt az irányt, és erről írtunk is egy beszámolót.

Hirdetés

A felhős játék gyakorlatilag létezik ma is, és nagyjából ugyanott tart, ahol korábban, így késleltetés még mindig elég nagy problémát jelent, ez az oka, hogy nem igazán tudott senki sem kitörni. A Google azonban mégis nagyon érdeklődik, és a Kotaku friss adatai szerint készül is a Yeti. Sőt, még egy külön megvásárolható eszközről is szó lehet, bár ez valószínűleg csak egy olyan kliens, amin keresztül a szerverek elérhetők lesznek.

Eddig semmi különlegesség nincs, látszólag egy újabb felhős szolgáltatás az egész, noha persze a Google neve csábító lehet. Érdekes viszont, hogy a keresőóriás fejlesztőstúdiók iránt is érdeklődik, vagyis a vállalat fejében átfuthatott, hogy kell ide az exkluzív tartalom is, és ezzel már különleges lehet a Yeti, nagyjából oda nevezhet, ahova a Sony szánja a hasonlóan működő PlayStation Now szolgáltatást.

A siker persze így sem garantált, rengeteg probléma van ezekkel a rendszerekkel, még akkor is, ha egyre több nagy cég érdeklődik a felhős játék lehetőségei iránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés