- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Ebbe pont beletrafáltál, mert 9 évig AMD kártyám volt, sőt, mellette Ageia PhisX PCIe is. (persze utólag, mikor már nem került egy közép kat videokártya árába, és mire pont kinyírták a driveres támogatást )
De azért nekem van, hogy nem az üléspontom határozza meg az álláspontomat(© by bambanő, minden jog fenntartva), anno mikor 2015-ben (is) Abu sorozatgyártotta az "nVidia midllewarejei megerőszakolják a migránsainkat" cikkeit, Tripwire a Killing Floor 2 kapcsán elhintette hogy azért választottak nVidia APEX-et mert saját zsebből abszolút nem tudtak volna hasonlóan gusztustalan szörnyhentelést csinálni, pont jól jött nekik az nV konyhakész megoldása. A szintén földig szidott Ubiszaft-Shitworks affér is pont akkor történt, mikor uborkáék lukas finyinget nem költöttek volna játékaik PC portjára, és saját megoldás helyett az ingyenes nV cuccot választották, sokak szerint azt is bénán implementálva, mert még arra is sajnálták a fejlesztési időt.
PPU kukázása miatt én is sokáig pikkeltem rájuk, de cifrább volt az a történet. A PhysX PPU egy drótozott ASIC volt, amit fejleszthetőség hiányában maga az Ageia is cserélt volna, ha nem állnak előbb a földbe. Maga a PhysX SDK igen népszerű lett, de a kártyákat a franc se vette, legalábbis nem olyan számban hogy fenntartsa a céget.
nV a Tesla architekúrával az általános számításra gyúrt rá, és pont kapóra jött nekik az Ageia cucca, amivel megmarketingelhették ezt. PPU támogatást nem kukázták azonnal, egy ideig GPU-val együtt futott, de az új effektekkel inkompatibilis lett meglepő módon, így egy idő után a driveres támogatása is dobva lett.
PhysX procimag kihasználását sem feltétlen a ződ gyíkemberek manipulálták.A PhysX gyártófüggetlen GPU gyorsítása érdekes kérdés, itt viszonylag egyértelmű hogy nem azért vertek bele pénzt hogy az AMD-t segítsék, ugyanakkor volt itt más gond is. Az AMD VLIW architektúrája sokszor verte az Teszlát sima grafikában, de általános számításban nem remekelt, nem is erőltette az AMD annyira az OpenCL-t a 2012-es GCN-ig(OpengGL-t, OpenCL-t egyébként azóta az Apple kukázta gyártófüggő Metal 2 javára ). Mikor az nVidia meg pont visszavette ilyen irányú törekvéseit, és a kazán és sokat fogyasztó 5xx Fermi után(ami a hűvös, gyors, de "buta" 5870/6970-el versenyzett és maradt alul), az ipari gyorsító kártyáit a fogyasztóiakról teljesen leválasztva előállt a sokkal gyorsabb, hűvösebb, és "butább" 6xx Keplerrel.
Na ezután az AMD meg oda-vissza reklámozta hogy az ő kártyái mindenféle számításra is képesek, bezzeg a butított nV..
S épp az sem titok, hogy az AMD igen jó néven vette volna, hogy ha a CUDA, amitől az nV PhysX GPU implementációja függött, a ződek torkán akad és megfulladnak tőle hamarost.2012-re már a "Pisix"-nek is kifelé állt a rúdja, a technológiai váltás miatt már az nVidia sem erőltette annyira, a fejlesztők is kezdtek megelégedni az ingyenes motorok gyengébb, de kézreálló megoldásaival, a mélyen tisztelt publikum meg hol beleszart már a fizikába, hol meg utálta az nV-t a gyártó függő sallang miatt.
A sallang pedig azért nem terjedt ki rendesen mindenre, mert pont hogy gyártó függő lett volna, ha játékmenet is befolyásolva van(mint pár korai Ageia PPU játékban, amik egyrészt úttörőek voltak élményben, másrészt rekord gyorsasággal buktak pénzügyileg a PPU kötöttség miatt Ki emlékszik még a Cellfactor, Bet on Soldier játékokra, vagy Unreal Tournament 3 PhysX pályákra?), akkor maga a játék sem fut csak nV kártyán.
A propietary dolgok sokszor mocskosszemetek, de legalább vannak, és működnek.
AMD TrueAudio egy egész jó dobás volt hogy a normális hardveres térhangzást felélesszék egy GPU-ba épített spéci DSP-n keresztül. AMD pár céggel stratégiai megállapodást kötött, és azok fél marék játékában hallható eredménye is lett, feltéve hogy AMD GCN, azon belül is az akkori legújabb GCN2 kártyája volt az embernek. Aztán annak rendje és módja szerint elsüllyedt az egész, utólag még a driveres támogatást is kukázták(sőt, talán magát a TrueAudio támogatást is kipeccselték a játékokból).
Lett helyette nyílt és kártyafüggetlen True Audio Next, és a kutyát nem érdekli.De épp ott a Mantli, amit ződ oldalról szidtak mint a bokrot, de mikor a Battlefield 4 már nem volt menthetetlenül bugos, akkorra a legjobb módja volt a vele való játéknak. Előre tekerünk 5 évet(!!!), és a DICE még mindig nem rakott le egy épkézláb DX12 módot az aktuális Battleduty játékába.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
ayo
veterán
válasz cskamacska #122551 üzenetére
én Abu Intel posztjait is hasonlóan kedvelem
http://jateknaplo.blog.hu
-
arty
veterán
válasz cskamacska #122551 üzenetére
legyünk lényegretörőek: szívtál AMD-sként a fizix miatt, de tök jó, hogy volt?
szívsz a gsync miatt (ha nem is, tegyük fel), de tök jó, hogy van?(részemről igen, örülök, hogy elsorvadt a mantli és a truaudio IS)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
nagyúr
Battlefield 1 and 4 Premium Pass available for free
Nekem £4.37-et ír amikor haozzá adnám a listához a BF1-et.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
csaba951
veterán
válasz akoska07 #122557 üzenetére
Battlefield 4™ Premium Membership
Battlefield™ 1 Premium PassÖnállóan egyik se jó semmire, kell hozzájuk az alapjáték. Viszont alapjátékra sokszor szokott lenni 5 EUR-os akció. Így amikor ezt megveszed, rögtön meglesz az összes kiegészítő is - ingyen! Vagy ha van Origin Access előfizetésed, akkor szintén tudsz játszani a kiegészítőkkel.
Ahhoz, hogy a kiegészítőket most a fiókodra tedd, nem kell rendelkezned az alapjátékkal. Ha nincs meg az alapjáték, akkor a kiegészítőket nem látod külön ikonként a fiókodon.
-
cyberkind
félisten
válasz micafighter #122560 üzenetére
95-öt akartál írni, bár onnantól kezdve még arra is van esély, hogy visszahozzák az On the House programot, amiben ingyen adják.
-
nagyúr
Igen.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
sith7
nagyúr
hol 5 eur ?
-
duvi
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék! Egy 7 éves kis srácnak keresünk Pc-s játékot. Kb. olyasmire gondolnak a szülei, mint a régi Harry Potter játékok voltak (nem a Lego sorozat). Nem túl durva, mesés környezet, látványos grafikával.[ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
Én 7 évesen AVP2-ztem, de azt most inkább nem ajánlom!
Am, milyen jelleg?
Mert a régi Potter játékok inkább olyan ügyességi/logikai játékok voltak. Ügyességibe nemrég jelent meg (újra) a Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, amivel szerintem gyerek/felnőtt/házikedvenc eljátszik.
Esetleg The Last Tinker™: City of Colors, de erről nem nagyon tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
FunPro
őstag
Ha már írtam ide egy hsz-t, írok még egyet!
Egy ilyen játék hogyan tud kiszabadulni nemzetközi piacra?Azért az angol nyelvet minimum kötelezővé tenném.
[ Szerkesztve ]
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
sith7
nagyúr
válasz micafighter #122566 üzenetére
-
duvi
nagyúr
válasz FunPro #122568 üzenetére
Én csak a közvetítő vagyok. Ennyit tudtam kiszedni belőlük, mivel nincsenek otthon a témában. A régi Harry Potterekre emlékeztek, de azokat már sehol se lehet beszerezni. Ráadásul Win Xp-re jöttek ki és nem tudom, hogy Win10-en működne-e a kompatibilis mód? Köszönöm az ajánlásokat!
-
ZsZso
Közösségépítő
Szia!
Én lehet egy picit nagyobbat merítenék. Itt van pl. a Steam Store Family Friendre szűrve, népszerűség szerint. Ahogy néztem többnyire tényleg jó címek vannak és ezek mind beszerezhetőek. Viszont ezek nem "kisgyerekeknek" való játékok. Ellenben, lehet hogy alapból egy szimulátorra pl. nem is gondoltak volna a szülők/gyerek így meg az is beugorhat - vagy egy szolídabb stratégiai játék (város/vidámpark építős), így viszont az is képbe kerülhet.
Ha rákattintanak a játékokra, akkor látnak róla rövid videókat, screenshotokat, review-kat, úgyhogy minden adott, hogy el tudják dönteni kell -e vagy sem. Igaz ez "felfedezősös" cucc, némiképp melósabb mint készen kapni 3 címet, de annyival izgalmasabb és jobb eredmény is születhet.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
eami
veterán
-
Źşë'
addikt
Premium Collectibles szó szerint a kis drágaszágok!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
SityiSXT
őstag
A LEGO játékok egyébként már egy jó kiindulási pont. Ha szempont az erőszakmentesség, akkor az Overcooked 1-2, a Bang Bang Racing, Crayon Physics Deluxe, esetleg Brick Rigs és/vagy Snow
Határeset az Abzú (a vége felé van sötétebb rész, de az eleje szerintem képes lenyűgözni egy kisgyermeket)
Ha nem annyira szempont, akkor Sonic Generations, Dust: An Elysian Tail, Fez, talán a Sideway és/vagy a Mini Ninjas. -
duvi
nagyúr
Srácok! Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Ennyiből tuti találnak megfelelő címet/címeket
-
Crytek
nagyúr
Vissza a "boltok" polcaira Cross Racing Championship Extreme
Rally Trophy és a Rallysport Challange is jöhetne ennyi erővel....
Next PC Upgrade: 2022
-
Dilikutya
félisten
-
i2k
őstag
válasz Dilikutya #122581 üzenetére
Rally Masterst imádtam!
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
tomsolo
addikt
jaj, steamen végre ki lehet kapcsolni véglegesen az adult/gore/nudity warningot és nem kell évszámokkal bajmolódni
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
gyimger
őstag
válasz tomsolo #122587 üzenetére
Eddig sem értettem, hogyha a profilommal egyszer bediktáltam, hány éves vagyok, miért kellett utána mindig eljátszani ezt. Bár így is szerintem a Steam felhasználók 90%-a január elsején született.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
i2k
őstag
válasz gyimger #122589 üzenetére
"Bár így is szerintem a Steam felhasználók 90%-a január elsején született."
Én konkrétan 1904.01.01-én. Ezt lőttem be az Enhanced-be.
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Źşë'
addikt
válasz Hokunda #122592 üzenetére
hu ez a Tomb Raideres de kirány, és ezek fémre festett vagy nyomott képek?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Hokunda
senior tag
Áhh nem, sajnos nem festettek - bár akkor 40 euroért nem kapnád meg őket, hanem a többszöröséért - viszont a nyomtatás, nem az a tökéletes hatást kelti, azaz gondolom rádolgoznak, hogy olyan hatást keltsen mintha festették volna. Bár itt is grafikától függ. Van térképmetszetem, ami ilyen tökéletes hatású, de pl a 80s kategóriából meg közel sem az a "patikatiszta" hatást kelti.
Youtubeon nézz rá, van jópár unboxing videó, jó minőségben, meg lehet látni milyen a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
legkedvencebb rally játékom volt anno
"mai szemmel" viszont az irányítása nem valami jó/élvezetes :/CRC kötelező vétel lesz, a starforce-s dvd verziót képtelenség elindítani manapság (és nemcsak a dvd maghajtó hiánya miatt)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
tomsolo
addikt
Ez a Phantom Doctrine marha jó.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
i2k
őstag
válasz tomsolo #122598 üzenetére
Engem az tartott vissza tőle --- lehet, hogy nem kellett volna hallgatnom erre ---, hogy állítólag a küldetések egy kaptafára készültek.
Amúgy érdekel a cím majd, de az árát is sokallom icurka-picurkát.//Angry Joe mondta amúgy.
-
Crytek
nagyúr
Next PC Upgrade: 2022
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest