- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy növény nevelő lámpát, lakásban való hobbi kertészkedéshez.
3000-4000lumen közötti fényerőre lenne szükségem. Tudnátok ajánlani valamit?Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
bedvóter
tag
válasz takacsbotond #69904 üzenetére
Bocs, de szerintem a gugli a barátod.
növénynevelő LED izzó, lámpa növényneveléshez stb.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
UberMutant
őstag
annyit láttam, hogy két féle van. a piros kék és a meleg fehér.
ha szobába tennéd, ahol te is látod, akkor a fehér jobb, mert a másik nagyon zavaróha pincébe rakod, akkor mindegy
kender lesz?[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
Van vki aki Astrolux WP3-at hasznal? Ajandekba adnam...
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, van tapasztalatotok tiszta réz lámpákkal?
Van ez a Fireflies PL47 Mule, és most kapható részből is.
Ez csak dizájn, jobban menjen az aranyozott Hummerhez a sivatagban, vagy van gyakorlati előnye is?
A réz lámpának nagyobb a tömege (a lámpa 120 g vs alu 72g), ami adott esteben fejlámpaként nem előny. Viszont a réz az egyik legjobb hővezető, de vajon a hőkapacitása is nagyobb? Azaz ugyanakkora térfogatú réz több hőt tárol mint az alu és így hosszabb ideig képes elvonni hőt a ledektől?
Biztos, hogy gyorsabban átmelegszik, tehát sanszos, hogy a a Turbó mód tovább tart, de utána már nem tudja sehova elvezetni a hőt, a levegőnek nem adja át gyorsabban mint az alu (vagy igen?).
És nem forrósodik át annyira, hogy nehéz lesz megfogni is?
Van valakinek tapasztalata réz lápákkal?
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
gyapo11
őstag
A lumen mértékegység ide nem jó. Azt kellene tudni, hogy a növényeknek hány lux kell, és hogy mekkora területet kell bevilágítani.
Mondjuk hogy 1 m^2 a terület és kell 3000 lux. Mivel lumen=lux*m^2 vagyis 3000 lumen kell. Ha behelyettesíted a képletbe a két adatot, akkor megkapod a lument, és akkor már tudunk lámpát ajánlani. Esetleg még a színhőmérséklet sem mindegy, azt is jó lenne tudni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZolkoW
őstag
válasz Wolfskin #69917 üzenetére
nagyon keveset tudok a hővezetésről, és a sugárzásról, csak olyasmik vannak meg, hogy az alu (nyersen, de feketére eloxálva nagyon más lehet a helyzet) nagyon rosszul sugároz le hőt, valamint hogy a sárgaréz is sokkal rosszabbul vezeti, mint a vörösréz. csak mert a képen én inkább sárgának látom.
de réz Convoyt (tudom-tudom) már majdnem vettem egyszer..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Wolfskin
őstag
válasz ZolkoW #69918 üzenetére
Értem, köszi
Igazából nem is az elméleti háttér érdekelne, csak valami tapasztalat. Hogy a réz csak dizájn, mert annak elég hivalkodó, mint egy fuchs, plusz nehéz is, vagy valóban javítja a hűtést?
A ledeknél keletkezett hőt
• gyorsabban vezeti el --> ez tény, mert jó hővezető, így tovább maradhat magas turbón, szerintem ez sanszos, de hogy
• többet vezet el (mert nagyobb a hőkapacitása, és/vagy mert gyorsabban le is adja), --> ez már kérdéses...''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
gyapo11
őstag
válasz Wolfskin #69920 üzenetére
A környezetbe sokkal rosszabbul adja át a hőt. Meg kell nézni a fajhőjét, hogy mennyit tud felvenni, de csak idő kérdése hogy forró legyen, mert nem tudja leadni. Legalábbis sugárzással nem, ha jó nagy felületen érintkezik valamivel ami elviszi a hőt, az már más kérdés.
Itt van néhány anyag emissziós tényezője:
Aluminium, polírozott 0,05
Réz, polírozott 0,01
Sárgaréz, polírozott 0,03
Bronz, polírozott 0,1
Króm, polírozott 0,1
Arany, polírozott 0,02Lakk, fekete, matt 0,97
Réz, feketére oxidált 0,88Jól látszik, hogy ami fényes, az mindegy miből van, marhára nem sugározza ki a hőt. Ebben a réz még az aranynál is 'jobb'. És minden ami fekete és matt, az meg igen.
A lámpák testén átfolyik az áram, ebből a szempontból a réz jobb mint az alumínium, de valószínűleg jelentéktelen a különbség annál a vastagságnál. A hőt is jobban vezeti, ez hasznos lenne ha a külső felület matt fekete lenne.
A
Szigetelőszalag, fekete 0,95
vagyis ha infra hőmérővel akarunk fényes tárgy felületén hőfokot mérni, akkor rá kell ragasztani egy darab fekete szigszalagot. Esetleg a szép fényes polírozott réz lámpát be kell tekerni szigszalaggal és akkor jól fog hűlni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
janakbacsi
őstag
Xtar sc 2 es töltőm van. Tudna valaki javasolni hazai boltot, ahol tudok venni olyan 21700 as akkut, amit ezzel lehet tölteni? Nem flat top-os akku való a lámpámba (astrolux ec06). Köszönöm szépen.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
bedvóter
tag
válasz janakbacsi #69924 üzenetére
Nagy választékra ne számíts, pláne button top akkukból.
Az alábbi helyeken azért találsz:
18650-akku.hu, akku-elem.hu
A lényeg, hogy 76 mm-nél ne legyen hosszabb a választott akku.
Amiket a fenti boltok kínálnak, azok nagy valószínűséggel bele fognak férni a töltődbe.
Pl. az Xtar vagy a KeepPower akkuja.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
sarajhvh
tag
A legrövidebb nappal! A lámpák éjszakája!!! Mert szeretjük őket!!!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz blueye #69925 üzenetére
K... erősen, k... messzire világít, pár lm segítségével. Garantáltan szűken kell világítania. Nekem nem LEP hanem TIR lencsés, normál ledes lámpáim vannak, amik pár lm -hez képest elég nagy távot világítanak be. Ezek azért jobban használhatók számomra. Régebben a Ledkenser T² 3x AAA -s lámpám, 240 lm segítségével érte el a 10000+ cd fényerőt. Kb S2+ méret, sokkal időtállóbb kivitelben. Nemrég az Acebeam kezdte kidobni sorban a L17, L18 lámpáit. Ezek már 1000+ lm fényárammal dolgoznak, 800, 1000 m hatótáv mellett. A legutóbbi szerzeményem, Fenix E09R már szélesebben világít, és így a hatótávja is lecsökkent. Ezeknél a tir lencsés lámpáknál szórt fény is jár a fénycsóva mellé, ezért számomra használhatóbbak.
-
spike70
tag
Sziasztok.
18650-es akksit szabad Kínából rendelni? Ha igen melyikek ajánlottak? -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Egy kicsit OFF lesz a kérdésem, de igazából nem találtam egyértelmű választ itt a topicban.
AAA, AA Ni-MH és 18650 Li-ion akkuk töltésére keresnék valamilyen jobb fajta töltőt, ami tud esetleg tesztelést is. Eddig egy AccuPower IQ128-am volt, de most kezdi azt csinélni, hogy nem reagál a gombokra. Nem tudom állítani a töltő és merítő áramot sem néha.Ez helyett gondoltam egy újat beszerezni, úgy hogy van már egy Litokala Lii-500-am, de az nem tudom, hogy Ni-MH-re mennyire ajánlott (illetve tud-e teszt és lemerítés-feltöltés funkciót)?
Amit néztem:
AccuPower IQ328+
AccuPower IQ338XL (de ez talán fölösleges lenne a 9V-os akkuk miatt is)
Xtar VC4s.
Melyik lehetne jó szerintetek?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz HollyBoni #69934 üzenetére
Köszi!
De ez tud meríteni is Ni-MH akkukat és utána tölteni (Discharge funkció)?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
HollyBoni
veterán
Kapacitás mérésre két funkció van. Fast test, először az akkut lemeríti, aztán feltölti, és kiírja mennyi a kapacitás. A másik a nor test, itt először fullra feltölti, aztán fullra lemeríti, aztán megint fullra feltölti.
Én a fast test-et sosem használom, nor test tuti működik Ni-MH akkuval is. -
MC Pite
veterán
válasz Wolfskin #69909 üzenetére
A réz lámpákkal nincs tapasztalatom, a hűtéssel, fémekkel kapcsolatban van egy kicsi. Ugyan a (vörös)réz jobban vezeti a hőt, a súlytöbblet miatt maximum békés sétálásra jó még fejlámpaként. Meg nem tudom lakozzák-e (gondolom), vagy hogy védik a felületet az oxidációtól... De az zicher, hogy az eloxált alu meg jobban le tudja adni.
Maradjunk annyiban, hogy csak designbeli előnye van, hűtésben ne számolj, hogy emiatt 9 másodperccel tovább lesz turbód télen bringázás (menetszél) közben...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nepszter1
addikt
Sziasztok , horgászathoz keresnék fejlámpát keret max 10k
-
kano
nagyúr
válasz HollyBoni #69936 üzenetére
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
MC Pite
veterán
Bringalámpát rendeltem a wubentől; és nem tudtam otthagyni az akciós H3-at.
Műanyag, meg AAA, szóval pfujj; de meglepően korrekt kis cuccPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gyapo11
őstag
válasz HollyBoni #69936 üzenetére
A fast test először kisüti, aztán ahogy tölti méri közben a betöltött energiát, a nor viszont feltölti, és kisütés közben méri a kivehető energiát, ez a jobb módszer. A betöltött is valamilyen arányban van a kivehetővel, de nem tudhatjuk pontosan, hogy mennyivel több megy be mint amennyi kivehető.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #69940 üzenetére
H3 nem túl jó minőségű videón: [link]
Futásra is simán elég, és a flood kb a cipőmig ér. Nice. 4,5órát tudott 50 lumenen normális 750es újratölthetővel.
Kár hogy hidegfehér.
Rákerestem mire van a kék led, elvileg a vér és az olaj látszik vele jól, és horgászathoz használják. Sose tudtam mire jó.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
saril
senior tag
válasz spike70 #69947 üzenetére
A címke leírása szerint 450mA-el tölt 3,7 voltig, szóval ha ezt használod elméletben megkíméli majd a cellákat, cserébe lassan tölti fel és elvileg nem "teljesen" ami megint nem baj, mondjuk nem tudjuk mekkora a terheletlen kapocsfeszültsége.
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest