- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yszapos
tag
válasz MC Pite #69346 üzenetére
Azért kérdeztem, mert egyelőre csak megrendeltem, így ha nagyon nem éri meg le tudom még mondani. Miért nem éri meg? Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nagyjából 1000 ftomba fog kerülni, mert volt még kuponom és mivel most építem az EDC-met úgy gondoltam, hogy ennyiért megérheti. Igazából tényleg nem várok tőle sokat, amit kell tudja (akksiról működés vagy ha úgy adódik elemről működés + bringára fogatható).
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Aki nincs arckönyvön, ide is kiírom.Ki erzi magaban az elhivatottsagot, egy Convoy L6 javitasara?
Vadiuj, 3 napja erkezett BG-rol.
Akku be, füst ki, ennyi volt.
Mindkét rugó megégett és benne a kábel is. Valszeg a kapcsolo belseje is.
Ezeket kellene szerintem (cserelni), es megnezni, h mi okozhatta ezt, h kov. alkalommal ne gyulladjon ki.
Termeszetesen nem ingyen gondoltam.
Hajdu-Bihar, Debrecen elony, meg ha tudsz egy hataridot mondani
Akinek van alkatresze, az is irhat.Valszeg kellene driver, 2db rugó. Kapcsoló ha jól látom, van a csomagban.
XHP70-hez való driver nincs a Convoy ali-s oldalán.*akkis polaritás jó volt, 2db vadiúj akku, egyszerre lettek töltve stb.
-
MC Pite
veterán
válasz Yszapos #69353 üzenetére
Összefoglalót átolvastad?
Ha otthon valamit csinálsz vagy túrázol, az egyik kezed le akarod foglalni állandóan? Megfelel a szűk vagy még szűkebb fénycsóva? Bármilyen nemű védelem nem kellene? Ha veszel bele 18650-et, akkor faszát kell venni, mert a lámpa könnyen kinyírhatja (de akkor már közel vagyunk árban egy normálisabb lámpához, amihez már eleve jár akku). AAA elemekkel meg ló.... holdfényszonátával az üzemideje, 3 szett nélkül ki se induljatok az erdőbe, és ez nem vicc! Bringán előfordul hogy módot vált rázkódás közbe.
Volt ettől egyel normálisabb amit tartalék kormány(/babakocsi)lámpának vettem, majd vettem bele LiIon akkut; aztán inkább eladtam bukóval, venni a ráköltött összegből vettem normális lámpát ami legalább fejlámpaként is használtható, ami nagyban megnöveli a használti értékét.(SP40).Továbbra is sztem használd egészséggel, világít, olcsó; pont
zolikaDB:Garancia?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gyapo11
őstag
válasz Yszapos #69341 üzenetére
A 9 $ körüli ár kedvező, de hogy megéri-e az később derül ki.
Egyrészt milyen a fénye. Szép egyenletes vagy vannak zavaró gyűrűk a széleken, esetleg nagy egyenetlenségek beljebb.
Másrészt milyen a driver benne. Nem látom a weboldalon az üzemmódokat, a hatásfokot meg szinte minden lámpánál elhallgatják, ebből derülne ki hogy mennyire jól használja föl az energiát.
500 lumen 6 órát ír. 100 lm/W-tal szoktam számolni, így 30 Wh jön ki ami egy 18650-es cellára nem igaz, kb. harmadát tudja.
És még kérdés a fém részek viselkedése hosszú távon. Ha a kontaktusok bizonytalanná válnak, akkor hunyorog a lámpa, biciklin döccenőkön üzemmódot vált, a kontaktusok melegedhetnek, szóval eléggé bosszantóvá tud válni a használata. Ide jön még a rugók méretezése, ha túl erős, akkor nagyon nyomhatja a drivert és a kapcsolót, ez később törésekhez, repedésekhez vezethet, ha túl gyenge, akkor meg lötyög az akku, bizonytalan az érintkezés, villog, váltogatja az üzemmódokat.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Vegyuk akkor akar az AMC7135-ot ami nem tud semmi mast csak aramot stabilizalni. A feszultseggel semmit sem tud kezdeni.
Mi az áramgenerátor? Egy doboz, van benne egy potméter meg egy műszer, meg egy ember aki tekergeti a potmétert. Legyen az áram 0.35 A, a fogyasztó meg egy led. Összekötjük, elindul valamekkora áram, az ember nézi a műszert és úgy tekeri a potmétert, hogy 0.35 A legyen az átfolyó áram. Elkezd merülni az akku, egyre kisebb feszültség jön ki belőle, az ember egyre kisebb ellenállású irányba tekeri a potmétert, az áram marad ugyanannyi. Egyszercsak lesz olyan kicsi a feszültség, hogy a lednek már nem elég akkor sem, ha már 0 Ohmon van a potméter.
Tehát az áramgenerátor megfelel egy ellenállásnak, aminek az értéke változik úgy, hogy a vele sorbakötött fogyasztó ellenállásán akkora feszültség essen ami pont a megadott áramot hozza létre. Mert két sorbakötött ellenálláson az ellenállásuk arányában oszlik meg a rájuk kapcsolt feszültség. Fölfelé elvileg bármeddig mehet a feszültség, egyre nagyobb lesz az áramgenerátor ellenállása és egyre nagyobb feszültség fog rajta esni, a kettő szorzata pedig az a teljesítmény, ami az áramgenerátoron veszteségként hő formájában jelentkezik. Lefelé viszont korlátos a dolog, mert a fogyasztó egy bizonyos feszültség alatt már nem tud felvenni elég áramot, ekkor az áramgenerátor működése megszűnt.Ezzel szemben a feszültség generátornál a feszültség állandó, és az áram változik attól függően, hogy mekkora ellenállású fogyasztót kötünk rá. Jellemzően ilyenek a tápegységek, lámpánál ez nem jó, mert a led nem lineáris fogyasztó, nem állandó az ellenállása, hanem a feszültség növelésével csökken, melegedéssel is csökken, ezért tud könnyen tönkremenni ha hidegen még jó feszültséget kapcsolunk rá. Ahogy melegszik, egyre kisebb az ellenállása, ettől egyre nagyobb áramot vesz fel, ami még jobban melegíti, a végén túl meleg lesz és tönkremegy.
Ebből az is következik, hogy ha áramgenerátorral tápláljuk, akkor sem fog egyenletesen ugyanannyi fényt kibocsátani, mert a melegedéssel csökken az ellenállása, ezért csökken a rajta eső feszültség, és emiatt csökken a felvett teljesítmény. Ráadásul a melegebb led hatásfoka is rosszabb, tehát még kevesebb fényt termel és több hőt.
Úgy lehetne stabilizálni a fényerőt, hogy a kibocsátott fényt méri egy szenzor, és úgy változtatjuk az áramot, hogy a szenzor ugyanannyi fényt mérjen. Így lényegtelen lenne a led hőfoka és pillanatnyi ellenállása, mindig azonos mennyiségű fényt termelne.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Lacerta #69345 üzenetére
Ameddig 350mA-nel kisebb arammal terheled, a kimeneten Vbat-0.2V lesz. Amint eleri ezt a limitet es probalnad meg jobban terhelni, a kimeneti feszultseg esni fog, de nem az miatt mert az IC ezt igy akarna. O csak tartja a 350mA hatart, a kimeneti feszultseg mar "magatol" fog beallni, ugy ahogy gyapo11 irta.
"Normális tervezéssel, és méretezéssel ki lehet küszöbölni mindet."
Heti sok-sok orat toltok aramkorok tervezesevel (konkretan pont ilyen teren, szabadidoben is), bar a tudasom nyilvan megkerdojelezheto, ilyen formaban nincs is kedvem vitazni. Megerzesem szerint neked azert nem ez teszi ki a munkaidod nagyobbik reszet. -
Lacerta
aktív tag
válasz krisztianAMG #69360 üzenetére
Ameddig 350mA-nel kisebb arammal terheled, a kimeneten Vbat-0.2V lesz.
Ha már kötekszünk, a drop függ a terheléstől. Gyakorlatilag.
A 350mA-nél kisebb áram nem számít, mert nem ilyen üzemmódban használod. Hiszen áramgenerátor.Amint eleri ezt a limitet es probalnad meg jobban terhelni, a kimeneti feszultseg esni fog, de nem az miatt mert az IC ezt igy akarna.
Nem, azért fog esni, mert soros veszteségi szabályozó, tehát azonos áram mellett a (Vin-(Vout+Vdrop))*I teljesítményt disszipálja hővé. Az I nem tud változni az egyenletben.
O csak tartja a 350mA hatart, a kimeneti feszultseg mar "magatol" fog beallni, ugy ahogy gyapo11 irta.
Ez így van, a szabályozó elfüstöli, ami nem kell, így áll be a kimeneti feszültség. Nem feszültségre szabályoz, áramra.
Heti sok-sok orat toltok aramkorok tervezesevel (konkretan pont ilyen teren, szabadidoben is), bar a tudasom nyilvan megkerdojelezheto, ilyen formaban nincs is kedvem vitazni. Megerzesem szerint neked azert nem ez teszi ki a munkaidod nagyobbik reszet.
Ehhez őszintén gratulálok, én valóban csak hobbista vagyok ( úgy 30 éve ) elektronika és akkumulátor vonalon. De a ledes témában még csak 15 évem van, bele kellett tanulni, ezen a vonalon előtte tudatlan voltam. Az nem tudom, mennyit von le a tudásom értékéből, hogy nekem nem fizetnek érte ( más mérnöki munkám van ), de nem is izgat.
Műszaki vonalon szivesen vitázom, de az "én jobban értek hozzá", az nem érv.
Ha a terminológiában nem értünk egyet, szerintem azt is tudjuk tisztázni. -
Yszapos
tag
Köszönöm a segítséget srácok! Meggyőztetek, lemondtam a lámpát.
-
csibe1
addikt
válasz MC Pite #69351 üzenetére
Köszi!
Akkor meg is van a fejlámpám.Esetleg mégsem: Only 340 left in stock alatta meg Sold Out
Érdekes egy oldal. [link]Mindegy, majd legközelebb, akkor lesz helyette Sofirn SD05, az 1$-al drágább az 5000mAh-ás 21700-as akksival meg töltővel.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
H-Zol
senior tag
válasz Yszapos #69362 üzenetére
Akkor mostmár csak meg kell találni a megfelelő lámpát
Az elég nehéz lessz, szerintem itt mindenki úgy kezdte, hogy kell egy jó lámpa
Magamat hozom fel példa ként elösször messzire akartam világítani, utánna minél messzebb, de ez a ház körül nem volt jó sőt zavaró, és így tovább !!Sok lámpám van de igazából rendszeresen 4 lámpát használok .
Ha gondolod írd le milyen célra kellene lámpa és lessz itt aki ajál neked , olcsóbb , drágább kategóriából, de itt ezen meg oszlanak a vélemények, nekem olcsó kategóriás lampain vannak. -
zolikaDB
veterán
Vásároltatok már az 1thedeals illetve nealsgadgets oldalról?
Mateminco MT70 mini SFN55.2 LED-el nagyon finom áron van...
Ők honnan küldik?[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Böngészem a két oldalt, és egymásra vagy banggood-ra irányítanak. Miért, vagy mi van?
-
gyapo11
őstag
4 lámpa nekem is, kulcstartós, fejlámpa, sétálni oldalgombos és itthon (házban, kertben, garázsban, műhelyben) hátsó gombos. Van thrower lámpám is pár, de nem használom, egyszer az egyiket elvittem terepre, fénykard, 1 km-re simán látni a tanyákat, de jó.
A kulcstartóst kivéve mindegyik stepless, a fejlámpánál néha hiányzik a zoom, de úgy látszik annyira nem, hogy elővegyem a zoomos fejlámpát, mert az meg nem stepless és körbe-körbe kell kapcsolni az üzemmódokat, szóval driver gagyi. Van zoomos lámpám is, de egyik se stepless.
Szóval ha valaki csak használni akarja a lámpákat és nem birtokolni, akkor ezt a 4 kategóriát ajánlom, többet ne vegyen, mert csak a fiókban fognak pihenni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Mostanában az alixpress saver shipping vagy standard használható? Van convoy s2+ 4 dollárért -
jézusom
addikt
Á gyerek ez kamu. Csak a mágnes volt 4 dodo
-
belaazallat
addikt
válasz jézusom #69321 üzenetére
Sikerült szereznem egy Aldisat, de csak 2 órán át világít folyamat.... kicsit kevesellem.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
jézusom
addikt
válasz belaazallat #69376 üzenetére
Az nem sok. Akksit megnézted milyen?
-
-
belaazallat
addikt
válasz jézusom #69377 üzenetére
Harmat gyenge.
Darabokra kell szedni a lámpát, azt még nem akartam.
szerk:
Elvileg 18650 2000mAh akku van benne. Nekem van, 2200mAh-s de szerintem azzal sem húzná sokkal tovább.[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
jézusom
addikt
válasz belaazallat #69379 üzenetére
2db nem fér bele? Én nem akarom mókolni, mert ajándék lesz.
-
belaazallat
addikt
válasz jézusom #69380 üzenetére
Szerintem nem fér el. A papírján is max 2,5 óra üzemidőt ír, ha előre elolvasom meg se veszem. Ez van. Max más típusú aksit belepróbálni, vagy powerbankot rákötni.
-
MC Pite
veterán
Sofirnnál nem unatkoznak
HS10
Mint az MC12(lencse is nagyon hasonló), csak nem hidegfehér, hanem HI CRI 5000K LH351D . És a **** mágneses töltés helyett rendes USB C(!) és elvileg stepless és lépcsős üzemmód is van![ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
H-Zol
senior tag
válasz gyapo11 #69369 üzenetére
Ezzel teljesen egyet értek
A thrower az nálam külön kategória,
nekünk van tanyánk télen általában este megyek ki a kutyákat megetetni, földel foglalkozom , úgyhogy van hol világítani velük , be is gyűjtöttem belőlük rendesen
A leg extrémebb ZozzV6 barátom szavaival élve az már a felesleges kategória a nagy Lumintop GT !
Nekem nagyon bejött , nem melegszik, 8 aksival megunásig lehet vele világítani, de azt csak kint nagy területen terepen lehet használni! -
csibe1
addikt
válasz zolikaDB #69382 üzenetére
amikor ezt a típust akartam venni nem tanácsolták, mert régebbi modell, ha jól e,lékszem.
Keress rá, valószínűleg megtalálod.
A helyedben inkább rendelnék még egy Convoy L6-ost, mert gyártási hiba mindenhol előfordulhat.
Nekem 16k-ba volt az L6-os kuponnal, banggood-ról." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
sarajhvh
tag
válasz WestBam #69222 üzenetére
Szia! Telefonon beszéltem a Leitz -H val, elmondásuk alapján, "ami nem tükrözte a határozottságot" a Perun2-be belemegy bármelyik 21700.
Én sem vennék rá mérget, hogy ez így van!
Más. A TrustFire ennyire beszaladt, hogy már a Leitz is forgalmazza?
Tényleg lehet benne jövő? -
zolikaDB
veterán
válasz csibe1 #69387 üzenetére
Nem foglalkozik vele, megkérdeztem.
(#69385): igen, gondolkodtam rajta. De lehet akkor már L7.
Ezeket raktam a fejbeli kosaramba, és most ezeken vakarózok:
- Convoy L7
- Mateminco MT70 Mini SFN55.2 (Astrolux FT03), sajnos turbón (6000+ lumen) kb 30mp-et tud
- Sofirn SP70
- Wurkkos DL70, de a 4*XHP50 miatt ez se sokat villog maxon(#69383) MC Pite: ezt most miért kellett?
[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz sarajhvh #69388 üzenetére
Itt azt írják, hogy button top akksival működni fog, csak az akksi hosszára kell figyelni.
"Forgot to mention that Perun 2 (and 2019 Perun) does support the use of normal high drain button top battery as long as the length of the 21700 or 18650 makes contact. Of course, you won’t be able to recharge using the MCC3 charger."
[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
jézusom
addikt
válasz belaazallat #69381 üzenetére
Én nem tartom rossznak. Ennyit megér nekem, igaz magamnak úton van banggoodrol egy lidlishez hasonló.
-
bedvóter
tag
válasz sarajhvh #69392 üzenetére
A védett akkuk hosszabbak a nem védetteknél. Védett és védett között is van eltérés hosszban, de nem számottevő.
A button top problémát meg lehet oldani mágnessel.
Rákerestem az ORB-217C40A 4000mAh-ás akkura, de nem találtam méretadatot, de az biztos, hogy az ORB-217C50A-nál (5000mAh) picivel rövidebb.
Amúgy biztos, hogy akarsz egy Perun2-t ?[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
sarajhvh
tag
válasz bedvóter #69393 üzenetére
Értem! Az egyik tesztvideón használnak a lámpához ORB-21700C50A (5000mAh) akkut,
úgyhogy ezek szerint a picivel hosszabb még belefér.
Jó pár napja érkezett meg a Fenix HM-70r "21700" , egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg a vételt.
Van egy Olight H2r-Nova fejlámpám, amitől egy időbe meg akartam válni, de kellemes emlékek fűznek hozzá az 1Lumen-es holdfény fokozata miatt, (a kislányomnak csecsemő korában ez a lámpa ment a szobába, semmivel nem tudtuk utánozni a holdfény fokozatát)
úgyhogy megmarad!!!
Szeretem az Olight technikát, szeretem a pipa lámpákat, a 21700-as családot bővíteni szeretném, ez kapcsán igen szeretnék egy Perun2t. -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Most jott meg a Trustfire MC12 lampam, de gondban vagyok. Kivettem az akksi vedo foliat, viszont se bekapcsolni se tolteni nem tudom. A bekapcsolo egyszer villant egy pillanatra zolden nyomasra, azota se kep se hang. Magneses tolto is csak pirosan villog radugva, pedig toltes kozben folyamatosan kene vilagitania. Mar vagy fel oraja tolton van de semmi valtozas. Dispute?
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Streamlight Survivor lámpávál? [link]
A munkahelyemen le fognak egy ilyet selejtezni és úgy néz ki elhozhatom ingyen. Alig volt használva, makulátlan állapotban van, az akksija is. Mikor rákerestem az árától dobtam egy hátast.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.