- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz bedvóter #69201 üzenetére
Sztem az pont király (vastag kesztyűben, bukóval is jó). Miért jobb az első/felső?
Nálam a béna kis fényerős módok és a turbó megvalósítása (nem külön van) a bajom vele.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sarajhvh
tag
válasz bedvóter #69201 üzenetére
Igen, lehet hogy jobb lenne ráfogni ha felül lenne a kapcsoló, de engem nem zavar,
ráadásul ez van megszokva.
A fénye olyan reflektoros, igaz hogy narancsos a tükör, de a led elég mélyen ül benne,
úgyhogy tisztábban lehet vele látni messzebbre, mint egy TIR lencsés lámpával, viszont a
mellette lévő led, szép homogén szórt fényt ad. -
saril
senior tag
-
sarajhvh
tag
Szia! Igen, igazad is lehet, de ez is mint minden más dolog, nézőpont kérdése.
Ha munkaeszköz, érdemes rá áldozni, ha hobbi, és az ember igazán jól érzi magát benne, és ki tud kapcsolódni, akkor szintén hasznos befektetés.
Még mindig jobb hasznos eszközre költeni, mint elhordani a trafikba. (szuverén joga mindenkinek)
Én személy szerint jó helyzetben vagyok, mert a munkám közel azonos a hobbimmal,
és így két legyet egy csapásra. -
MC Pite
veterán
Döglött HC60 ügyében a sportlampa.hu álláspontja:
"Sajnos már nem vagyunk üzleti kapcsolatban a Nitecore-ral, ezért sajnos nem tudjuk ezt a problémát feléjük közvetíteni. Azt kérem, vegye fel a gyártóval a kapcsolatot és jelezze nekik a problémát.
Megértését köszönjük.
F. M.
sportlámpa.hu"Köszi, drágább volt, de legalább nincs rá support. A Nitecore megjavítja és visszaküldi, de a kiküldés bő 8K és azt mi fizetjük.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gyapo11
őstag
válasz WestBam #69211 üzenetére
Ez teljesen egyértelmű gondolom mindenkinek. Csak azt a %-ot is hozzá kell gondolni, hogy hány esetben fordul ez elő. Persze annak akit érint kellemetlen, de sokan meg boldogan használják a garancia nélkül is tökéletesen működő eszközt ami sokkal olcsóbb volt mintha itthon vette volna.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MC Pite
veterán
válasz WestBam #69211 üzenetére
Van Nitecore importőr Mo-n? Wilcon? Ők sem azok ahogy felhívtam őket.
Ha van, Nitecore oldalán miért nincs fent?[ Szerkesztve ]
-
Denyiro
tag
válasz FBLLMAG #69195 üzenetére
A Fenix LD20-hoz képest mennyire lenne visszalépés a Fenix E20 V2.0 zseblámpa főképpen a masszívság tekintetében? Munkám folytán szükségem van egy olyan lámpára, amit rendszeresen magamon hordhatok, kis helyet foglal, könnyű de strapabíró és ha kell jó fényerőt produkál és AA elemmel vagy akkuval etethető. Mivel a Fenix LD20 számomra már bizonyított -évek óta használom elégedetten de sajnos nem tudom meddig húzza még- ezért maradnék a Fenixnél. Az már csak hab lenne a tortán ha neutral white színhőmérsékletű lenne a led fénye. Esetleg örömmel elfogadok tippet melyik -nálunk is kapható- gyártó háza táján lenne érdemes nézelődnöm.
Denyiro
-
WestBam
Topikgazda
válasz MC Pite #69213 üzenetére
Van, mylitee.com
A blogomon csak az importőrökhöz találsz kupont.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Denyiro #69214 üzenetére
Nekem a LD22, LD12, E20, E20 V2.0, E12 V2.0 van meg. Ha a fényerőt, hatótávot nézem, az E20 V2.0 kb ugyanazt tudja. Üzemidőt tekintve, 30 lm fokozaton, az E20 V2.0 a nyerő. A LD22 tükrös, az E20 V2.0 meg TIR lencsés. Az E20 V2.0 az apróbb. A kezelésük is más. Az E20 V2.0 mindig az 5 lm eco fokozatról indít, de gyorsan felkapcsolható magasabb fokozatra. A LD22 pedig 2 féle képen is használható. Vagy a hátsó kapcsolóval kapcsolom be, az oldalsó kapcsolóval kapcsolom a fokozatokat (hosszú gombnyomással a strobe és SOS), vagy csak a hátsó kapcsolót használom, ki / be kapcsolásra és fokozatok módosítására is. Ilyenkor mindig a legmagasabb fokozatról indít > strobe > 30 lm fokozat. Szóval lehet agyalni.😉
-
Denyiro
tag
válasz FBLLMAG #69217 üzenetére
A Nitecore 2xAA termékei jobbak vagy közel egyezőek lennének velük? (Azt néztem, hogy fényerőben jobbak.)
Az LD20-hoz van nekem egy forgalomirányító kúp és egy vörös szűrő, amit továbbörökítenék de attól tartok, hogy a lámpák fejátmérői eltérnek és a plusz kapcsoló a fejen nem teszi lehetővő a toldatot.[ Szerkesztve ]
Denyiro
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Denyiro #69218 üzenetére
Nitecore EA21, MT20A, MT2A, (Fenix FD20, E25 UE, Olight S2A, Thrunite Archer 2A V3, Armytek Prime A2 V3 PRO) lámpám is van. A Nitecore lámpái másak. Nagyobb fényerőre, hatótávra vannak tervezve. 345, 360 lm fényáramból. Az EA21, MT20A azonnal elérhető holfénnyel, turbóval, piros fénnyel, rendelkeznek. A MT20A erősíteni / gyengíteni képes a fényerejét. Akku / elem feszültségszint kijelzéssel rendelkeznek. Rejtett villogó funkciók is találhatók bennük. Cserébe, az üzemidejük gyengébb. A MT2A ezekkel szemben egyszerűbb, viszont látványosan hosszabb üzemidővel rendelkezik a sétáló fokozatban. Holdfény sincs, de a turbó a behúzott fejjel érhető el (ez ismerős lehet).
A Fenix LD22 és E20 V2.0 fej átmérője nem egyforma. Az E20 V2.0 feje kicsit szűkebb. Megnézem a LD20 fejátmérőjét. Melyikre érdemes lecserélned.
A Fenix E20 V2.0 fejátmérője 21 mm, a LD20 / LD22 feje 21.5 mm, a Nitecore MT2A feje 22.5 mm, a MT2A / EA21 feje 25 mm.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Szerintetek létezik hogy egy Lii-500 alulméri a kapacitást? Az összes akkunál amit mértem vele olyan 300-400mAh-rel kevesebbet mutat, még új akkunál is ami most jött Nkon-ról. Volt egy másik Lii-500 amivel olyan ~1 éve mértem ugyanezeket az akkukat, akkor még nagyjából ugyanazokat az értékeket kaptam mint ami rá volt írva az akkukra.
-
WestBam
Topikgazda
Olight nyereményjáték egy Obulb lámpáért a Leitz facebook oldalán.
Érdemes jelentkezni, mert nincs nagy tolongás⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
sarajhvh
tag
válasz bedvóter #69227 üzenetére
Igen persze!
Nem akarom rakosgatni, csak próbaképpen néztem meg, ha kell majd akku a H2r novába,
megkapja a gyárilag belevalót.
Azért érdekel a cserebere, hogyha netán végszükség esetén bele kellene rakni a hátizsák
alján heverő akkut, hogy belefér e.
Jobban szeretem az olyan lámpákat amik mindenevők, de úgy néz ki, hogy kompromisszumot kell kötni.
Nagyon szeretem az Olight lámpákat is, de az egyedi megoldásai miatt
nagyobb felkészülést, vagy odafigyelést igényel, pl. egy hosszabb túra előtt. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Ket kerdesem lenne hozzatok:
1, tudtok ajanlani bevalt "gagyi" lezert, otthon bohockodni, macskat szivatni? Ne essen szet, az sem baj, ha AAA-val megy, 10$ alatt letezik ilyen? Zold, lila, mindegy...
2, Lii-402 toltom van, picit feljebb lepnek, erre BG-n 18.7$-ert leltem ezt: Astrolux VC04.
Ennel szebb, jobb, okosabb letezik ennyiert, vagy kb ilyen aron?
Sima Xtar VC4-et talaltam 20$ korul, Lii-PD4 18.5$, Lii-M4 20$ korul. -
RicsiSuly
aktív tag
Wuben H3-at használ valaki? Most kaptam emailt 50% van rá így 2600ft. Gyereknek gondoltam (5éves), hogy ne az én H1-esemet gyilkolja :D dobnék bele 2db ladda akut azt hajrá.
Üdv SRicsi
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #69232 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből. Nekem 7.99et adott be. Plusz érdemes nézni, EU raktárból jön-e, hogy tréfa ne legyen.
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
RicsiSuly
aktív tag
-
zolikaDB
veterán
LUMINTOP X9L SBT90.2 most 75$ kuponnal BG oldalán.
Nem linkelem, mert reflinkes. -
G@ben
addikt
Az új Ladda akksik milyenek? A fehérből van pár darabom, azok jók, az újakat nem ismerem. Kapucsengőbe, órába, kínai lámpákba mennének.
Vagy van olyan, ami hasonló áron jobb?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
dik
őstag
Helló!
Lehet kicsitt OFF
Esetleg tudna valaki ajánlani valami megbízható olyan lámpát amin van mozgás érzékelő és napelemes töltője van külön vezetéken? Refi szerűségre gondoltam ami falra szerelhető. Mobil garázsba kellene 400lm körüli is esetleg elég lenne, de ha erősebb az csak előny. Vettem egyet itthon, de az egy bazár. 18650 aksi van benne 1 db ami talán előny mert cserélni lehet amit keresek abban is jó lenne ha ilyen van mert az van itthon pár db jó. Esetleg tud valaki valami ilyesmiben segíteni?
Köszönöm előre is!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
WestBam
Topikgazda
Trustfire MC3 - rövid távú tapasztalataim
Először is pontokba szedem a pozitívumokat:
+ valós holdfény mód (kb. 1-2lm)
+ kiváló vetítési kép
+ visszafogott méret, még EDC lámpának is teljesen megfelelő
+ alacsony fokozat bőven elég sétánál
+ egészen minőségi benyomást kelt
+ AR bevonatos lencse
+ PWM villogás nem látható kamerán át sem
+ kellemes neutrális színhőmérséklet
+ stabilizált kimenet (elvileg)
+ nem gurul el (!!!)
+ beépített töltőelektronika
+ nem kell hozzá speciális akku, bármelyik 21700 akkut megeszi
+ zárható kapcsoló
+ megfelelő hatótáv
+ módmemória
+ jól elrejtett stroboszkóp mód
Jöjjenek a negatívumok:
- túl nagy lépés a holdfény és az alacsony fokozat között
- megszokást igénylő kezelés
- nem leltem sehol gyártói specifikációt 🙁
- szerintem picit túl van specifikálva a maximális fényáram és fényerő is
- speciális mágneses töltőfej szükséges
- nincs azonnali holdfény és turbó elérés
- a stroboszkóp csak kikapcsolt lámpánál aktiválható (nem feltétlen probléma mindenkinek)
- klipsz csak egy irányú rögzítést tesz lehetővé és kicsit gagyi hatást kelt
Használat közben a lámpa jól viselkedik, de a kezelése megszokást igényel. A vetítési képe szerintem nagyon kellemes, jó átmenet a thrower és a flood lámpák között, bár szerintem láthatóan nem nyújt olyan fényáramot és fényerőt, mint amit a marketing adatokkal hirdet, ezt még ellenőriznem kellene mérésekkel. Ez viszont senkit ne tántorítson el a lámpától, mert bőven elegendő a fénye és a táv is, amit bevilágít. A picike méret nagyon komfortos, elbújik a zsebben, nem is húzza azt túlságosan. A hővédelem működik, és nem avatkozik be túl korán, a lámpa át tud melegedni, de mégis fogható marad. Tetszik a töltöttség visszajelzés, ami kikapcsolt állapotban is könnyen megnézhető. A klipsz kicsit kommersz, cserébe elég jól tart, remélhetőleg megmarad ebben az állapotban, bár nekem nem jön be a lencsével felfelé álló hordmód. Fordítva viszont nincs helye, így jártam. A lencse AR bevonatos, az egész lámpa eléggé egyben van. Hozza, mi több, szerintem meg is haladja a Convoy minőséget, de pl. a Sofirn lámpáknál is minőségibb benyomást nyújt. Érezhetően persze nem egy felső kategóriás lámpa, de az árazásán is látszik.
Nekem nagyon pozitív benyomást nyújtott, bátran ajánlom ezt a modellt.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
Olight Obulb MC
Mikor a fentebbi lámpát megvettem akkor rábeszéltek erre a kis "vacakra" is. A lámpásokat amúgy is gyűjtöm, szóval nem volt nehéz dolguk, elhoztam egy ilyen színes golyóbist is. Ez a verzió több színt is tud, az Olight Obulb sima verzióban csak melegfehér és vörös fényben képes világítani.
Itthon azonnal sorbaállás volt érte, mindenki ezt a lámpát akarta, mintha az MC3 nem is létezne. Azóta több cikluson is túl vagyok vele. Az üzemidő egészen rendben van, nem gyakran kell tölteni. A fénye méretéhez képest jó, magas fokozatban alkalmas arra, hogy bevilágítson egy szobát, persze csak feltételekkel. A színes fények nagyon jól néznek ki, tényleg dekorációs célokra is alkalmassá teszik ezt a lámpást. Több helyen is alkalmaztam már, mint hangulatfényt és azt kell mondanom, hogy maximálisan bevált. Ebből készül majd teljes cikk is a blogra, mert annyira megtetszett, hogy meg szerettem volna szélesebb körben is osztani a tapasztalataim vele. Erre pár napja megjelent az Olantern Classic. Komolyan mondom, ezek engem szívatnak. Azonnal szerelmes lettem, abból si be fogok szerezni egy példányt. És persze az új verziós, Andúril 2-t használó BLF LT1-ből is rendeltem közben egy példányt. Lámpással el leszek látva azt gondolom⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
MittuDomain_
őstag
válasz WestBam #69242 üzenetére
Az LT1 dolog érdekes, anno én is ajánlgattam neked az eredeti verziót, és azt mondtad nem érdekes, nagy-nehéz, szerinted nem praktikus.
Azóta rájöttem, hogy legalább részben igazad van. Hátizsákos többnapos kirándulásra túl sok (már cipelni), de amit tud, az bőven kárótol. Ha az ember csillagtúrázik, vagy kocsival megy kempingezni, az egyik legjobb lámpa tábortűz mellé, faházba stb.Szóval, nagyon várom a tapsztalataid.
És a narancs szín extra jól néz ki.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
xcsabo
senior tag
Láttátok a nextool új fejlámpáját? Vicces. Töltőtokos mint a fülesek.
-
WestBam
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #69243 üzenetére
Az Anduril miatt nekem kiesett sok lámpa, most ennek adok egy esélyt, meg igazából maga a vas az "izgat" milyen. Esélytelen, hogy magammal vigyem, bár 1-2 fotót biztos fogok erről is lőni menet közben, cserébe otthon még jó lehet. A narancs verzió elég izgalmas, sajnos a pirosról lecsúsztam, az lett volna az igazi.
Szóval nagy és nehéz? IGEN!
Bonyolult a kezelése? IGEN!
Kellett egy, mert csak? IGEN!
Nagyon érdekel, hogy mit tud a többi "nagy" lámpásomhoz képest, mint az Olantern, vagy az ML6 (amit szerintem lecserélek egy ML6 Connect-re még idén).⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #69247 üzenetére
Mindent meg lehet tanulni, ez tény, csak "akarás" kérdése. Én még csak nem is akarom, csak használni szeretném a lámpáim. Illetve ha már menü és elemlámpa akkor a sima andúril esetében is botrányos, hogy kell össze-vissza kattingatni mondjuk egy beacon módhoz, aztán ha valamit valahol elszúrsz akkor meg belép egy tök másik módba, és azt sem sejted, hogy mit szúrtál el. Van az SC31 Pro lámpám, de nem szeretem azt sem.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Vlah
tag
válasz WestBam #69241 üzenetére
Köszönjük a tesztet!
A méret és a 21700 akku miatt szimpatikus lámpának tűnik.
A mágneses töltés miatt meg minőséginek.
Szívesen látnék egy fényerő-idő diagramot, de nem találtam."Hozza, mi több, szerintem meg is haladja a Convoy minőséget, de pl. a Sofirn lámpáknál is minőségibb benyomást nyújt."
Az említett két márka védemében:
Ezek a gyártók megmondják, hogy hány fokozat van a lámpán és azok milyen lument és candelát tudnak, talán még üzemidőt is közölnek, többségében nem is hazudnak. A ledet, amit mondanak szintén beleteszik a lámpába.
Ehhez képest a Trustfire egy up-to-date-nek nem nevezhető XHP50-et ledet tartalmaz hivatalosan és csak a max lumen és candela értékeket közli. Ez utóbbi ezzel a leddel és lámpával nagyjábol 3x-osa a reális értéknek.
A minőséget így nem látom ellenőrizhetőnek, amit mondtak pedig nem teljesen igaz.24K ár érte túlzónak tűnik főleg a 40$-os amerikai ár ismeretében.
-
MC Pite
veterán
válasz RicsiSuly #69231 üzenetére
Sok ilyesmit néztem meg, de nem bízok a legtöbb műanyag lámpában, hogy eléggé gyerek/életálló (jó, anno a Myo XP-m masszív volt, de nem is olcsó). Meg az AAA áramforrásosokat én speciel kizártam (AA már OK). Illetve muggle/gyerek biztos UI is már szempont lett
Ha esélyes hogy sötétben fogtok sportolni, a HS05 is megérhet egy megnézést. Elemekkel is tök jó, de 14500-al van benne akarat akár bringázáshoz is. Akkuval most 9000, nélküle kb egy ezressel olcsóbb. Elvileg 2 nap múlva 2000-el olcsóbb lesz. Ha valakinek kell összehasonlítás SP40/HL55/MC12-höz, össze tudom fényképezni őket.
Nekem bejön az ui, a fénye, a Hi CRI, a mellékelt töltőcske, a több színhőmérséklet opciz, a minősége. Igen, a pánt az sofirn alap, de ennyiért még ok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest