Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz stratova #9239 üzenetére

    Kb. fél éve rendeltem rengeteg fúrószárat (volt közte készlet is, de jellemzően egyesével). Ebben volt fafúrószár 3-astól, titánium fúrószár 2-estől, SDS plus Nemesis, összesen vagy 30db fúrószár, mind Makita. Mondom, egyszer veszek, legyen jó (gyanús volt, hogy amúgy nem is volt igazán drága). Aztán jött a nagy meglepetés: minden második üt, de nem kicsit. Rázta a csuklóm rendesen. Már már arra gyanakodtam, hogy talán a Parkside akksis fúrómmal lehet gond (amit 100%-ig nem tudok most sem kizárni), de ami ott üt, az üt a zöld Bosch fúrómban is, minden második (főleg a titániumok) meg egyikbe sem, ezért úgy gondolom, a gépek tokmánya egyenesen fut. Vettem vagy 5db pont ugyanolyan 3-as Makita fafúrót, abból 2 nagyon üt, egy kicsit, 2 jó. Szór a minőség rendesen.
    Elpanaszoltam itt, mire felhomályosítottak, hogy a Makita a tartozékokban (pl. fúrószár) harmat gyenge. Parkside fúrószárakat korábban már saját magam tapasztaltam, hogy fosch.
    Ezért javasoltak Irwin ill. Abraboro fúrószárakat. Megnéztem, jóval drágábbak, de legközelebb rászánom. Viszont közben kellett egy 25-ös lapos fa fúrószár, na mondom, legyen Abraboro, 1100Ft volt. Hát üt az is :((( Viszont éles, viszi nagyon (nem úgy, mint a Parkside) tudtam használni, de üt... :((
    Úgyhogy egyelőre ott tartok, ha fúrószár kell, Irwin lesz a következő.

    #9238 konvergal
    Gondolom az Abraboro, Irwin bitből is jó, de a többiek majd megírják. Nekem a Parkside (bár a márkát nagyon nem szeretem) fúróhoz adott bit rendben van, pedig megvan már pár éve. Készletet nem vettem belőle, de ha a fúrószár készletéből indulunk ki, akkor részemről nem ajánlott.

Új hozzászólás Aktív témák