Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    senior tag

    No, én tegnap összeismerkedtem Radahnnal (azt hiszem, talán 72-es voltam). Vakon mentem neki is. Oké, annyit tudtam már egy korábban elcsípett youtube videóból, hogy valamikor kvázi kilőve magát az égbe "hullócsillagként" vissza tudja magát vetni az emberre, ami elég durván sebez, szóval arra oda kell figyelni.
    Tudom, hogy itt vszg. rajtam kívül mindenki ismeri már kívülről-belülről ezt a harcot, de nálam ez tényleg úgy zajlott, hogy:

    1. Partra lépek, távolban valami sötét sziluett. Hopp, mintha lőne rám, a k*rva anyját! Lóra fel, rohanás oldalazva. Oké, így nem talál el.
    2. Mik azok ott a távolban? Aha, idézni lehet velük. Menjünk oda. De hopp, közben pofán lőtt ez a rohadék. Oda kb. a fél életerőm, és most nézem, hogy csak 3 flaskám van. (Nem pihentem, mielőtt átjöttem volna, mert nem tudtam, hogy ennyire rögtön jön a góré.) Viszont a mindenféle leszúrt lándzsák és egyéb csatatéri mementók fel tudnak fogni egy-egy lövést. Ez jó!
    3. Idézem a segítőket, közben nézem, hogy már nyílszőnyeggel (ami ráadásul felém kanyarodik) kedveskedik a mester. Merre lehetnek még segítő idézők? Míg nézelődök, a korábban előhívottak lerohanják a nagy dögöt, és elég gyorsan hullanak is el.
    4. Na innen rövidre zárom. Mire odalovagolok a nagy döghöz alig van egyé-két segítő. A nagy dög rögtön rám aggrózik, és rögtön megtanulom, hogy ennek irreális ütőtávja van, gyakorlatilag lóval nem is tudok úgy manőverezni, hogy ütni is képes legyek, meg ki is térni, ha szét akar csapni. You died.

    Második nekifutás. A nyilakra most már készülök, gyorsabban is idézek, mint az első körben, de így is bénázgatok kicsit. Majd lerohanom, előtte lepattanok a lóról, hogy gyalog jobban tudja manőverezni. Defenzívre veszem a figurát, póbálok kitéregetni, és ha lehetőség van, akkor bevinni találatot. Párat bele is tudok így ütni, de az igazat megvallva elég hamar szétcsap. Oké, legalább látom, hogy milyen támadásai (söprés a fegyverekkel, felugrásból ütés stb.).

    Harmadik próbálkozás. (Utolsó aznapra, mert későre jár már, és aludni kellene menni majd.) Nyilak immár profin kerülgetve, megidézés nagyon gyorsan megy, lóra fel, Radahn előtt leugrás, és rohadjon meg, én leaggrózom. Néhányszor vetődöm, amikor felém csapna, de alapvetően a lába közöttről csapkodom a dupla karomfegyverrel. Közben látom, hogy a segítők közül egyik a másik után hullik el, de mivel gyors voltak az idézéssel, így mindenki egyszerre ment rá, szóval van még egy kevés belőlük. Hopp, egyszercsak kilövi magát az égbe Radahn. Oké, erről láttam videót, itt kell figyelni. Amikor jön vissza, lóra fel, arrébb gyorsan. Visszatérés után valami sziklákat is megidéz (ezt nem tudtam), de sikeresen kerülöm. Gyalog vissza gyorsan, leaggrózni újra, közben a megmaradt segítők is gyepálják. És kész, meghalt.
    Vicces, gyakorlatilag egy nagyjából agyatlan aggrózással simán lement. (Bár talán csak szerencsém volt.) Míg ha az óvatoskodós "tanuljuk ki" módnál maradtam volna, akkor lehet, hoyg még mindig ott szenvednék vele...

    Más, játékzenék:
    Erősen szubjektív, de nekem még elég régi időtávlatból is, de az Icewind Dales, a Morrowing és a Heroes of Might&Magic (2 és 3) ugrik be etalonként, ha játék OST.
    Megmondom őszintén, az Elden Ringnél én eddig nem igazán kaptam fel a fejem külön a zenei aláfestésére. Gyakorlatilag nem is emlékszem belőle egyetlen dallamra sem most. De ismétlem, ez szubjektív.

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák