Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorje

    senior tag

    Sziasztok!

    Az utóbbi időben nem nagyon küldtem EU-n kívülre levelet/csomagot így a biztonság kedvéért kérdeznék, főleg úgy hogy a magyar postával jellemzően problémáim voltak (nem az én hibámból)...

    A postázandó termék(ek) 100 EUR értékű, 500 grammnál könnyebb és méretben belefér a levél kategóriába.
    Szállítási cím: Egyesült Arab Emírségek (Dubai) és Izrael (Ramat Gan)
    Van esetleg valakinek tapasztalata "velük"?

    Ahogy nézegetem az árakat magyar postával kb 5e ft lenne elsőbbségi ajánlott levélként + tértivevény. Sajnos értéknyilvánítás nem elérhető.
    Néztem még pmp-t és fürgefutárt. Ahogy látom fedex lenne a legkedvezőbb, 10e Ft kb. Van esetleg ettől kedvezőbb díj magánszemélyként?

    Fontosabb kérdések:
    Izrael esetén nem nagyon látok "korlátozást" de Egyesült Arab Emírségek-nél az országlapokban hozzátartozó területek Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah, Umm al Qaiwain és kézbesítési területeknél: "a küldeményeket kizárólag
    postafiókra lehet küldeni" pontosan mit takar? Csak postán vehető át a csomag vagy oda is kell küldeni? A legfontosabb hogy most akkor Dubai-ba nem is küldhető mert nem szerepel a hozzátartozó területek/emírségeknél?!

    Amennyiben a magyar posta lesz a befutó (amitől már előre félek...) akkor CN23 javasolt? Plusz ugye ajánlott elsőbbségi és tértivevény. Ezen országok esetén kell e valamire figyelnem a dokumentumok kitöltésekor? Mivel .de oldalon adtam el így EUR-ban van az érték. Vámolási adatokhoz feltüntethetem abban az értékben is ugye? Mire érdemes még figyelni? Pl ajánlott szelvényre e-mail címet is meg kell adnom a tértivevény miatt?

    Bármilyen hasznos infót és véleményt szívesen fogadnék! :R

Új hozzászólás Aktív témák