Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HoppMaster

    aktív tag

    válasz V/ #82300 üzenetére

    Ez a Personal Addressnél van és ki van szürkülve, nem lehet megváltoztatni.Most irtam már az ügyfélszolgálatnak.
    A fizetési módot beregisztráltam az új rendszer szerint, írták pár napot igénybe vesz.
    Most akkor már csak ezzel a címmel vagyok bajban.

  • V/

    Topikgazda

    válasz HoppMaster #82301 üzenetére

    Akkor az a regisztrációs címed lehet, az Account settings, Addresses-nél változtatható.
    Registration address, email and phone number választása, jobbra Edit és Personal info rész

    [ Szerkesztve ]

  • germinator66

    aktív tag

    Bár nem teljesen igaz a cím, az utolsó mondat kicsit meredek: tehát rendszeres beszedésit kell nekik adni. Ezt tudja már a Wise? Meg ez elvileg vissza is vonható, nem?

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz germinator66 #82303 üzenetére

    Amikor hozzárendeled akkor ezt megengeded, úgy értsd hogy küldik a számlát és a bank átutalhatja a számlájukra a pénz. Most is hasonlóan működik, hiszen a PayPal-on is engedélyezted az eBay-nek a levonást.
    Nem csak azért kell a bankszámla hogy ők kitudják küldeni a pénzt, a díjak pénzforrása is a bankszámla, ezt nem igazán lehet szétválasztani.
    Eddig a PayPal-ra ment a pénz és a Paypal-ról ment a jutalékuk.
    Egy beszedési megbízást a jutalékok finanszírozására persze visszavonathatsz, de akkor itt jelen esetben a bejövő pénzt sem fogadhatod el. Miként fogod kifizetni a jutalékot? Más opció nem lesz.
    A PayPal-nál is így van azon országoknál ahol a bankszámla fizetőeszköz.
    Itt az eBay-nél sem fognak jogtalan követeléseket levonatni. Előbb mindig lesz számla.
    Náluk ez általában csoportos beszedési megbízásként fut, nincs ezzel gond.
    Azt vettem ki a szavaidból hogy van Wise regisztrációd, ott láthatod hogy mi van.
    Közvetlen beszedés

    Mivel megadod a bankszámla adatokat az eBay megtudja csinálni a szükséges dologokat hogy működjön.
    Ha forintos számlát adnál hozzá az viszont ne a Wise legyen, mert ott nem elérhető ez. Eleve €-ban gondolkodtunk.

    Egyébként aki írta ezt a cikket az nem ismeri az eBay vásárlás és fizetés folyamatát, mert nem úgy működik ahogy írták. Még Angliában sem.

    [ Szerkesztve ]

  • kovaccss

    tag

    válasz V/ #82305 üzenetére

    A linkeden lévő dolgot mindenkinek, nekem is meg kell csinálni, ha a paypal helyett a Wiset akarjuk használni? Hogyan lehet az ebay.com-on eladott USD-ban érkező pénzeket USD-ban hagyni a Wisen? Nem válthatnak mindent €-ra, és nem küldhetik automatikusan a pénzeimet a sima magyar számlámra Ft-ra váltva.

  • V/

    Topikgazda

    válasz kovaccss #82306 üzenetére

    No még egyszer.
    Aki Magyarországon él az az EU-s eBay-hez (eBay S.à.r.l.) tartozik, ott az elszámolás €-os, a más devizában beérkező pénzt mondjuk $, azt átváltják €-ra és majd €-ot utalnak ki.
    Your “Payout Currency” is the currency that we will use for settling your transaction proceeds to your Linked Financial Account.
    Payout Currency
    If you are a seller residing or established in an EEA country (except Iceland), your Payout Currency will be the Euro.

    Ezt az €-ot bármely IBAN számos bankszámlára kiküldik, de csak amelyik €-os azon marad meg €-ként, ha más a bankszámla devizája, mondjuk forintos, akkor a bank csinál belőle forintot és azt könyveli le, nagyon gyenge árfolyamon és esetleg pénzváltási díjjal terhelve.
    Te döntésed hogy neked melyik éri meg.
    Példaként írtam az én Erste bankszámlámat ahol 2224 Ft minimum díja van akár 1 € forintban történő lekönyvelésnek. Meg kell nézni hogy a te bankod és az adott bankszámla esetén milyen költséged lehet. Lehet hogy nálad nem kér pénzt a könyvelésért, de az árfolyam általában a devizavételi árfolyam, ez mindig kevesebbet érő mint mondjuk a Wise piaci árfolyama a váltási díjával csökkentve.
    Most 100 $-ért a 0.42%-os váltási díjjal 81.86 €-ot adnak ( A piaci árfolyamuk 0,8219 €/1 $)
    A 100 $-át forintra váltva 28,305 Ft.
    Ha a már átváltott 81.86 €-ból lesz forint, akkor pedig 28201 Ft lesz belőle. (344,5 Ft/ €) Az OTP mostani árfolyamán ez 27 606 HUF és itt is lehet pénzváltási díj, egy számlát néztem ott 1500 Ft, tehát valójában 26106 Ft a vége.
    A $-át nem lehet pontosan összemérni, mert nem az az alap, de elméletileg a Wise esetén lenne 28305 Ft-od míg az OTP-nél 27 861 HUF-1500 = 26181 Ft.

  • kovaccss

    tag

    válasz V/ #82307 üzenetére

    Csak azért senki nem kényszeríthet engem az € használatára, mert Európában élek. Az ebay.com-ra regisztráltam be, mert angolul valamennyire tudok, németül alig. Az elfogadhatatlan, hogy az új ebay fizetési rendszer miatt lehetetlen, ami eddig paypallal simán ment, hogy minden pénz úgy érkezett, ahogyan küldték, USD, €, GBP. Most is ilyen egyenlegeim vannak ott. Eddig az ebay díjakat is USD-ban vonták a paypalomról, akár az USA, akár a német ebayen adtam el. Az nagyon nem jó, hogy jún. 18 után minden USD-t azonnal €-ra fognak váltani (1. probléma), mert ezen már bukok. Ha ezután nem Wise-t használok, hanem simán hagyom az új ebay számlámon, akkor még az ebay által a magyar számlámra küldéskor a Ft-ra váltáson is bukok (2. probléma). Az 1. problémán a Wise nem segít. Ameddig az 1. probléma létezik, nincs értelme a Wise-nek, vagy az €-s magyar számlának, hogy a 2. problémát megoldjam. Az USA és német, stb. eladók simán USD-ban és €-ban tarthatják a pénzeiket, akár a sima helyi számlájukon, és ennyi, nincs pénzváltás, Wise, stb.. Miért különböztet meg engem az ebay hátrányosan csak azért, mert magyar vagyok, és nem € a fizetőeszköz Mo-on????

    Főleg az után nagy szívás ez, hogy 15-20% jutalékkal lehúz az ebay + az új fizetési rendszer, és a 27% ÁFA-t minden jutalékra ki kell fizetnem. A jutalékot adóztatják! Ez hogyan lehet törvényes? Ez olyan, mint a benzinen a jövedéki adó, a benzin+jövedéki adóra a 27% ÁFA is rájön, az adó adóztatása. Ezek után nem hagyhatom, hogy még a pénzváltással is lehúzzon az ebay (a beépített Adyen rendszerrel), meg még egyszer ezzel a magyar számlás bankom is. Így nincs értelme dolgozni a termékekkel, az alkatrészrendeléssel Kínából (heteket várni, megkapom vagy nem, hamis vagy nem, működik vagy nem, júl-tól ÁFA-t kell fizetnem minden nem EU-s vásárlás után), a forrasztással, a fotózással, hirdetéssel, teszteléssel, csomagolással, postára járással, stb., mert min. 25% lesz az összes díj (a magyar bankszámlám számlavezetési díja, stb.). Nem fizetem oda a bevételem negyedét ezeknek, mindent az eladókra hárít mindenki, közben a vevőknek csak a vételárat + postát kell fizetniük, akár paypallal is, ami nekik ingyenes, és még az ebay vevővédelmet kihasználva sokszor ingyen termékhez juthatnak ingyen szállítással, 0 költséggel. Ez már nevetséges. Ez régen pofátlanság, mint az ingatlanközvetítők, ők is elraknak min. 6-10%-ot, mindezt miért? Simán élősködnek az emberek lakás adásvételein. Érthető ez a rész?

  • HoppMaster

    aktív tag

    válasz V/ #82305 üzenetére

    Ez ok, rendben is van, de nekem még mindig nem fogadja el a Wise kártyám.

  • V/

    Topikgazda

    válasz HoppMaster #82309 üzenetére

    A kártyán kell,lenni hozzáférhető pénznek és amikor elmented a kártyaadatokat meg kell jelenni a Wise Mastercard erős hitelesítési oldalának. Nálam egy régebbi vásárlást a kártyával is be kellett azonosítanom. A Wise mobil appban engedélyezned kell a kártyán minden fizetési módot. Gondolom aktív már.

  • V/

    Topikgazda

    válasz V/ #82310 üzenetére

    Nálam pontosan így működött:
    Miután megadtam az adatokat, jött a MC jóváhagyást kérő ablaka ahol SMS-t kellet kérnem a regisztrált telefonszámomra.
    Megjött a hat számjegyű kód, azt beírva feladott egy listát hogy válasszam ki a tranzakciókból azt, amit ezzel a kártyával fizettem.
    Mivel erre nem számoltam igen csak gondolkodnom kellett hogy ugyan melyik lehet az, mert egy 2019 szept 27.-i vásárlást találtak, a többi valami más volt, amit nem én vásároltam, random adat lehetett.
    Ha valaki kártyát ad hozzá előtte nézzen rá a kártyával végzett tranzakciókra, legyen aktív a kártya minimum 600 Ft-al, legyen pontos a telefonszáma és várja a két jóváhagyási képernyőt

    [ Szerkesztve ]

  • HoppMaster

    aktív tag

    válasz V/ #82310 üzenetére

    Én addig el sem jutok, mert ez a hibaüzenet fogad: We couldn't verify this card. Please provide a different card.

  • V/

    Topikgazda

    válasz HoppMaster #82312 üzenetére

    Beírod az adatokat és az ellenőrzés, hitelesítési ablak nem jön elő, ha jól értem. Ha a kártyánál engedélyeztél mindent, aktív és pénz is van, akkor amivel dolgozól böngésző az nem jeleníti meg, aminek több oka is lehet.
    De fizetéshez lehet használni a PayPal-t és ha ott megcsinálod ennek a kártyának a hozzárendelését akkor tudsz a kártyával fizetni.
    Szóval akkor egyszerűbb lenne a Payment-nél a PayPal-t választani.
    Jut eszembe ez a normál kártya vagy a virtuális kártyaszám?

  • germinator66

    aktív tag

    válasz kovaccss #82308 üzenetére

    Tökéletesen érthető probléma, a többieket is érinti, de most tényleg, mit vársz?! Azt ugye megértetted, hogy sem te, sem senki más nem tud mit tenni, ha nem tetszenek a játékszabályok (esetedben: "nem éri meg"), akkor pedig abba kell hagyni az értékesítést. Még egyszer, utoljára: ez nem közmű, nem kötelező igénybe venni a szolgáltatást. Ha nem értesz vele egyet, nem fogadod el, és nem hirdetsz ott. Azzal, hogy itt tajtékzol, az ebay-t a legkisebb szinten sem érdekli. Ha tömegesen lépnek ki az eladók, az már más tészta, de annyiban volt eszük, hogy nyilván akkorát nem csavartak (drágítottak) a dolgon, hogy kis emeléssel ne tudja a többség ezt korrigálni, és így végülis majd persze a vásárlók fizetik meg. ;)

  • HoppMaster

    aktív tag

    válasz V/ #82313 üzenetére

    Semmi nem jön fel, mert mikor beírom a kártya adatokat egyből azt a hibaüzenetet kapom amit előbb írtam.
    Igen a normál kártya nem a virtuális.
    2ik napja beszélek már a supporttal és ott csak mindig másik ügyintézőt kapcsolnak, de megoldás nincs még rá nekem.
    Paypal az működik, de én adok is el ahhoz kellene a Wise kártyát rendelnem.

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz HoppMaster #82315 üzenetére

    Komolyan nem értelek, az eladáshoz nem kell bankkártya, az csak vásárláshoz kell, eladóknak az eladáshoz az új rendszer bankszámlát ír elő a PayPal helyett az eladási pénz fogadásához. Azzal viszont nem tudsz fizetni ha ezt az eBay fiókot vásárlásra is szeretnéd használni.

    [ Szerkesztve ]

  • HoppMaster

    aktív tag

    válasz V/ #82316 üzenetére

    Én ezt értem, de ugye a régi rendszerben én, mint eladó adtam meg a fizetési módokat a vevőknek.
    Most variálnak ezzel az új rendszerrel, h akkor most legyen 2 fiókja az embernek egyik amivel elad a másik a vételre?

  • kovaccss

    tag

    válasz germinator66 #82314 üzenetére

    Megírtam már hogy nekem létfontosságú, hogy az ebayen (com és de) eladhassak, mert kell nekem a jövedelemkiegészítés. Olyan nincs, hogy abbahagyom. Ezért kéne megoldás a problémákra, mégpedig pár napon belül. Máj-ban emeltem egy kicsit az áraimat, meg ez miatt 1 kicsit a postaköltségeket is, mert tavaly év eleje óta nem emeltem, már idén jan-ban kellett volna emelnem. Azoknak a cuccoknak az ára is szépen emelkedett, amikhez a cuccokat hirdetem. Nem emelhetek újra árat, a postaköltséget se csak azért, mert az új fizetési rendszer lesz. Azt se értem milyen alapon kell nekem az ebay jutalékok után magyar ÁFA-t fizetnem, mi köze a magyar államnak ahhoz, amit ebayen teszek? Az ebay külföldi tulajdonú cég, a magyar államnak nincs köze hozzá. Ha 1 német ember hirdet a német ebayen, akkor neki nincs ÁFA a jutalékain! Az USA embernek se az USA ebayen! Akkor? Megint azért büntetnek engem ezzel, mert magyar vagyok??? Csak azért, mert nincs ebay.hu. Gondolom a vatera nyírta ki ezt is annó. A vatera (már nem használom) elmehetne a fenébe, ha ebay.hu lenne. Régen magyar ebaynek kéne működnie.

    Azt is írtam már, hogy elegem van abból, hogy már az egész életem abból áll, hogy mindenki zsarolással, törvényekkel, és mással kényszerít engem, hogy olyan újabb és újabb dolgokat tegyek meg, amiket nem akarok megtenni, és rosszabbá teszik az életemet, meg elvesznek tőlem dolgokat. 15 éves koromig úgy nézett ki, hogy felnőttként min. jómódú életem lehet (a 82194-ben írtam már), mert apám jól keresett 1 nagy cégnél, és mellette jól fizető maszekmunkája is volt. Már 13 évesen megvolt a telek a házamnak. Aztán beadta a válópert, a telket eladta, 17 éves koromra kisemmizett engem is, és semmi sem lett a jó életből, örülhettem hogy 2x évesen rokkantnyugdíjasként egy lyuk lakásba tudtam menni 0 szülői segítséggel. Aztán 2012-ben a kormány kényszerített a rendkívüli felülvizsgálattal az új rokkant rendszerbe, különben elveszik a pénzemet. Aztán elvették a gáztámogatást, a lakásfenntartási támogatást, meg az átmeneti segélyt is, mert éppen 1 kicsit több a rokkant pénzem, mint ami mellett még lehetne kapni. Persze, mert szerintük egyedül meg lehet élni ötjegyű pénzből, még 2021-ben is.

    Már 2010 előtt elkezdtem ebayen eladni (a hobbim miatt, 2012-től a megélhetésért is kellett csinálnom), akkor a paypalra kényszerítettek, e nélkül hirdetni se tudtam. 2020-ig egyre nehezebb lett az élet, a megélhetési költségek a 2-3-szorosára nőttek. Aztán tavaly a vírushelyzet miatt a maszkra kényszerítettek, e nélkül éhen haltam volna, mert sehol sem szolgáltak ki e nélkül, és a postán se tudtam volna feladni az eladott cuccokat, ami nevetséges. Sehol sem akartam hordani, mert értelmetlen, de pár percekre muszáj volt. Pedig az egész csak egy újabb mesterségesen csinált válság, maga a betegség a megfázás veszélyességű, egészséges immunrendszerű ember nem hogy sosem hal bele, de komolyan meg se betegszik tőle, nem hogy kórházba, de orvoshoz menésre sincs szükség. Az egész célja a szegények további szegényítése, a gazdagok további gazdagítása, a kizsákmányolt országok, mint Mo. gazdaságának gyengítése, és a gyógyszergyártók profitjának növelése. Elég megnézni hogy Mo. hány 10e milliárdot költött csak a vírushelyzetre tavaly óta, ott vannak az adatok a https://koronavirus.gov.hu/hirek oldalon. Mennyi minden hasznosra lehetett volna ezt költeni? Pl. az egyedülállók segítésére, ami a mai napig senkit nem érdekel, csak a családokat, cégeket, stb. segítik. A magyar kormány mocsoksága is jól látható, hogy egyre jobban lopnak, lásd az orvosokkal mit tettek, pont a vírus alatt zsarolták meg Mo. összes orvosát. A magyar egyetemeket is megszerezték, és a lakásokra is volt törvényjavaslat, hogy az albérlők negyedáron megvehessék, ami nevetséges. Közben a lakásom értéke az inflációt nézve alig nőtt 15 év alatt.

    Ezek után jön az ebay, és újabb dologokra kényszerít (a vírushelyzet közepette, amikor a vevőim egy része eltűnt) csak azért, mert még több profitot akar! Plusz éppen most júl. 1-től szed Mo. is ÁFA-t minden EU-n kívüli országból érkező termékre, így a Kínából vásárlásokra is, és még a vámeljárást is kifizettetik velem! Az állam akar plusz pénzt, és azért is pénzt kell fizetnem nekik, hogy beszedhessék tőlem ezt! Vicc. Meg még napokig fog ott állni a csomagom a pesti központban, pedig 2-3 hét mire odáig eljut! Közben pont az óriási profitéhségű magyar és EU-s boltok miatt kényszerültem a Kínából vásárlásra (ott tizedáron van sokminden), mert csak onnan lehet olyan olcsón alkatrészeket venni, hogy valamennyire megérje az egész üzletelés. Közben Szegeden a RET (olyan drága, hogy felejtős) kivételével bezárt minden elektronikai alkatrész bolt, a Szatellit is, meg ami a helyén nyitott az is, hogy még véletlenül se tudjak semmit helyben értelmes áron sok postaköltség és 2-3 hetes szállítási idő nélkül megvenni. Több 199x-ben gyártott elavult alkatrészre is szükségem van a termékeimhez, és sorra szűnnek meg a boltok, ahol ezeket még lehet kapni, lásd az Elektrokontha tavalyi bezárását, pedig ez volt a fő magyar ilyen bolt. Rohadjon meg mindenki, aki eddig nehezítette az életemet.

    Valahol határt kell szabni ennek a folyamatnak, ez nem mehet így a végtelenségig, hogy bármit teszek mindig én szívok, mindenki lehúz mindennel. Az egyik dolog után jött a másik, az egyik után kényszerültem a másikra, ami egy ördögi kör, nem tudok kijönni belőle, és egyre jobban jár mindenki más, pedig az üzletelést pont azért csinálnám, hogy én járjak a legjobban. Az már nem megy, hogy a bevétel negyedét elveszi az ebay + a bankok + a magyar állam, stb., és 2-szeri pénzváltásra kényszerítenek. Ma, egyedül, segítség nélkül min. fél milliós nettó jövedelem kéne a normális életszínvonalhoz, és azt várják tőlem, hogy ötjegyű pénzből megéljek! Még azt se engedik meg, hogy havi 50-100e-et keressek az ebayezéssel.

  • HoppMaster

    aktív tag

    Sőt akkor tovább megyek, ugye mindig a fenti hibaüzenetet kapom, de megnéztem a Wise számlám ott, meg ott volt a terhelés rajta. Akkor hogyan is van ez, nem fogadja el, de terheli?

  • V/

    Topikgazda

    válasz HoppMaster #82317 üzenetére

    Nem kell két fiók. Ha vásárolsz, akkor a PayPal fiók hozzárendelésed erre a funkcióra, mármint a fizetésre működik.
    Eddig is csak az eBay által biztosított lehetőségek voltak a vevőidnek, most nekik bővül a Google Pay-el és az Apple Pay-el az eddigi.
    A vásárlások ellenérteke nem megy a PayPal fiókra, hanem az általad megadott bankszámlaszámra utalják.

  • V/

    Topikgazda

    válasz HoppMaster #82319 üzenetére

    Újból kérdezem a Wise mobil appban minden fizetési mód engedélyezve és a biztonság is beállítva. Ugyanez a kártya nincs a PayPal fiókodhoz hozzárendelve?

    Az hogy nem jön elő a biztonsági ablak az nem eBay probléma, számítógép bngésző, a belokkolás reklámoknak dfelugró ablkanak, esetelg ip cím elrejtése vagy pedig Wise beállítás miatt van.

    Ha akarod ezt a Payment akármit, akkor válaszd a PayPal-t

    De én ebben a a jelölésben, egyik sincs megadva, használom a PayPal-on keresztül a Wise kártyát fizetésre.

  • Wolfskin

    őstag

    Sziasztok,

    vettem valamit az ebayen, sajnos eső után köpönyeg a kérdésem, de azért felteszem
    Az egyik az lett volna, hogyan lehet a konverziós rátát állítani, mivel nem a paypal oldalára irányít, hanem ezt megtaláltam az összefoglalóban (ezúton is egy virtuális saller,a köcsög paypalnak, aki ilyen sunyi, lehúzós módon él vissza monopol helyzetével).

    Ami kérdésem viszont nyitva maradt:

    1. ha simáén,pénzküldéssel fizetek paypallal, be van állítva telefonos jóváhagyás is (sms kód), itt viszont kattintás után egyből "köszi a pénzt, csá". nem veszélyes ez? lehet az ebayen biztonságosan, telefonos jóváhagyással fizetni?

    2. a másik kérdésem, a paypal vs kártyás fizetés. milyen költség különbségek vannak, nem olcsóbb simán kártyával fizetni? (legalább nem a köcsög paypal keres rajta). vagy esetleg az kockázatosabb? az ebayen még nem is, de kínai boltoknak megadni kártyaazonosítókat...? :F

    köszi!

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

  • V/

    Topikgazda

    válasz Wolfskin #82322 üzenetére

    Ha a gyors fizetést engedélyezted, akár azzal is hogy a Payment résznél jelölve van a PayPal, akkor nem tudod állítani a váltást, ezért is van nálam az hogy a Payment-nél nincs eltárolt fizetőeszköz, vagy törlöm, mert az eBay automatikusan is beteszi oda miután fizettünk.
    Ezt a sunyi eBay húzás, mert ők találták ki, nem a PayPal.
    (Meg a kártya tulajdonosáé, mert eltároltatja az adatot, hogy ne kelljen újból beírni, de így egyszerűsíti a fizetési folyamatot és kimaradnak részek belőle, pl. a váltás átállítás.)
    1. Ne legyen gyors fizetés. De ha PayPal-on megtörtént az banki erős hitelesítés azután nem fogja kérni azt fizetéskor, hiszen már meg van erősítve a bank által.
    2. Nem olcsóbb, ugyanannyi ha a bankod váltja pénzt mindkét helyen, de ha nem PayPal-on keresztül fizetsz nincs a 180 napos vásárlói védelmed csak az eBay 30 napos
    Nincs visszaküldési költség támogatás az évi 12 alkalom, 9300 Ft alkalmankénti értékkel, ami a nem tetszik, még sem kell-re is igénybe vehető, amikor neked kell állni a vissza postát, és bizonyos esetekben a hibásan kapott termék esetén is jól jön ez a támogatás.

    A kártya adatok kezelése a PayPal-nál van (még ők a fizetési kliens bakkártya esetén), azután meg az Adyen, a kereskedő nem lát belőle semmit, csak azt hogy ki van fizetve.

    [ Szerkesztve ]

  • Wolfskin

    őstag

    válasz V/ #82323 üzenetére

    Fú, mennyi rejtett sunyiság. Amúgy sosem tárolom el a kártyát (szerintem), de valahogy mindig benne marad. Át kellene studírozni ezt is, rengeteg a csapda benne. De köszi a tanácsokat, végigmegyek rajtuk!

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

  • germinator66

    aktív tag

    válasz kovaccss #82318 üzenetére

    Az ebay azért szedi be az ÁFA-t, mert a magyar állam elkéri tőle. Szolgáltatást nyújt magyaroknak is, és emiatt a magyar forgalom után köteles befizetni az ÁFA-t, amit nyilván továbbhárít. Egyébiránt ez más esetben is így van, eltérő összeghatárokkal ugyan, de ha egy másik országba értékesítesz, és a volumen meghalad egy bizonyos szintet, be kell jelentkezned az ottani hatóságnál, és fizetned kell a forgalom után. Az alapelv az, hogy ott adózzanak, ahol keletkezik a bevétel.

  • kovaccss

    tag

    válasz germinator66 #82325 üzenetére

    Nem a termék ebayes eladási ára után kell 27% magyar ÁFA-t fizetnem, hanem az eladási jutalékok után, ami a terméken kívül a postaköltségre is megvan, ami 2008-ban még nem volt így. 10+ éve sokan úgy játszották ki az eladási jutalékot, hogy fillérekért hirdették a termékeket, és a postaköltség volt hatalmas, mert ebben volt a termék tényleges ára. Ezért változtatott az ebay.
    Az meg baromság, hogy ha túl nagy értékben adok el/hó cuccot valamelyik ebayen, akkor a német, USA ÁFA-t is fizetnem kell. Ezt hol hallottad? Nevetséges. Akkor hogyan működik a sok business seller ( top rated seller szinten vannak) több 10e-100e értékeléssel 10+ éve? A kínaiak is ilyenek. Kizárt hogy a kínaiak a magyaroknak, németeknek, és az összes EU ország lakóinak, az angoloknak, USA-belieknek eladott sok olcsó alkatrész után még minden ország ÁFA-ját megfizetik több 10e/év eladott termék után. A vaterán van olyan szabály, hogy ha 1 bizonyos havi és/vagy éves szintet elér az eladási bevételem, akkor kell adózni utána, de sosem értem el. Meg ezt amúgy se ellenőzni, nem nézi senki.

    Az összes 82318-ban írt problémára kérek megoldást pár napon belül, mert nagyon fontos, az életem függ ettől. Lennie kell megoldásnak, beállításoknak, trükköknek, hogy ne kelljen ennyi minden jutalékot, díjat, stb. fizetnem, és ne mindig úgy váltsák a pénzeket, hogy én járjak rosszul. Az egész no paypal és a fix €-ban könyvelés megint csak arra jó, hogy az eddigi paypal jutalék nagy részét az ebay rakja el, mert 10-ről 12,5% lett az eladási jutalék. Nem akarok a paypal és a magyar számlám mellett Wise-t, stb. nyitni, mert ezzel csak bonyolódik a helyzet, és a Wise se ingyen dolgozik. Alapból a paypalnál is olyan minden pénzváltás alapból, ahogy a 82322-en is írták, hogy a paypal járjon jól, ne én. Már a számlán lévő pénznemek között is így vált, és akkor is amikor nem Ft-ot withdrawolok. Most akarok új termékeket hirdetni a németen és a com-on is, a vevőim nagy része a com-on lesz, ezért sem megengedhető, hogy minden USD-t automatikusan €-ra váltsanak.

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    Topikgazda

    válasz kovaccss #82326 üzenetére

    Minden szükséges információt megkaptál már a döntéshez, a jövőbeli dolgokat nem tudjuk megjósolni. De tényleg nem mi vagyunk az eBay ügyfélszolgálata.

  • kovaccss

    tag

    válasz V/ #82327 üzenetére

    Az ebayhez, Wise-hez, stb. nem fordulhatok, mert ők a saját hasznukért dolgoznak, úgy válaszolnak, hogy minél többet keressenek az embereken, rajtam is. Ha léteznek is megoldások arra, hogy kevesebbet kelljen fizetnem, és jobban járjak, el fogják hallgatni. Csak olyanokhoz fordulhatok, akiknek az az érdeke, mint nekem is, hogy mint eladók járjunk jól.

  • V/

    Topikgazda

    válasz kovaccss #82328 üzenetére

    Értem és egyetértek veled, de tényleg leírtuk már a javaslatainkat. Én magasabb költséggel árazom be, mert az eladandó dolgaim kategóriájába magasabb lett az eBay díj, nem azok érintenek ahol csökkent.
    Jövő áprilisig egy békát be kell nyelnem mert csak akkor tudom az elszámolást €-ra állítani a $-ról, mert amikor arra lett beállítva a fontról (évente választható), a kanyarban sem volt róla szó hogy a magyar eladóknak €-os lesz az elszámolásuk és most sehol nem írják hogy ezt automatikusan átcserélnék, amit diktálna a logika.
    Szóval költség emelkedés miatt áremelkedés és €-os pénzgyűjtés, elfogadva az új üzleti feltételeket.
    Ha van adószámod, akkor a szállítási költségen tudsz csökkenteni, ha szerződést kötsz a Csomagküldö.hu-val.

    [ Szerkesztve ]

  • germinator66

    aktív tag

    válasz V/ #82329 üzenetére

    Ha átkerül az elszámolási alap USD-ről EUR-ra, akkor ott milyen árfolyammal számolnak? Abban nem vagyok biztos, hogy ezzel a 3%-os deviza konverziót meg lehetne úszni...

  • kovaccss

    tag

    válasz V/ #82329 üzenetére

    Írtam már hogy nem emelhetek árat. Miről beszélsz itt a békával? A Wise-ről? Nincs adószámom, ez csak vállalkozóknak jár, magánszemély vagyok. Valami olyan is rémlik, hogy adószámmal nem kell az ebay eladási jutalékokra fizetnem a magyar ÁFA-t, valami ilyen ebay beállítás is van. Erről valami infó? Adószám nélkül miért nem lehet ezt elérni? Eddig ezért nem tudtam ezt kikerülni.

    Milyen levél és csomagküldési módok (az ebayen eladott cuccokra) vannak külföldre, ami jobb és főleg olcsóbb, mint a magyar posta? Az EU-n kívülre menő cuccoknál amint elhagyta az EU-t, többet nem látni a nyomkövetésben semmit. Vicc hogy a max. 50g-os levélre 780 Ft-os elsőbbségi alapdíj mellé (USA-ba küldés) 1555 Ft ajánlást kell fizetni, és így 2335-be kerül. Lennie kell olcsóbbnak és ténylegesen a címzettig nyomonkövethetőnek.

    Olyan emberek beírását várom ide, akik már megcsinálták, vagy most csinálják az új ebay fizetési rendszerre átállást, hogy náluk mi van, adatokat kérek, ki állított be Wise-t, vagy mást, mit hogy kell megcsinálni, mennyi idő volt mire az ebay, stb. elintézte amiket kell, az eladásokból mennyi jutalékokat vontak ténylegesen, stb..

  • V/

    Topikgazda

    válasz germinator66 #82330 üzenetére

    A vételárat fogják átváltani €-ra és kérik a 3%-ot is érte. Ezen az oldalukon van amit használnak, nem írták hogy mást fognak. Gondolom csak jelzik ha megváltozna.

  • V/

    Topikgazda

    válasz kovaccss #82331 üzenetére

    A béka az hogy az eBay-n választható hogy milyen devizában számlázna, de egy éves időtartamra mindig fix a döntés, tehát évente lehet változtatni.
    Magánszemélyként is ha kereskedelmi tevékenységet folytatsz kell adószám, ezért létezik az adószámos magánszemély kategória.
    Ha nincs adószámod akkor tárgytalan a csomagküldő-s javaslatom. Egyébként olcsóbb.

    Kértem már a megfelelő fogalmazást, nem tűnhet követelődzésnek és te nem írhatod elő hogy ki írjon a topikba, ilyet nem illik és nem lehet megfogalmazni, kérlek tekintsd figyelmeztetésnek. Topikgazdaként nem a beírást, hanem a tartalmat ellenőrizhetem azt is csak olyan formában hogy az ÁSZF szabályainak megfelel vagy nem felel meg a hozzászólás tartalma.

    És nem értem a kérésedet, akik válaszoltunk neked mindannyian: most csinálják az új ebay fizetési rendszerre átállást,

    [ Szerkesztve ]

  • kovaccss

    tag

    válasz V/ #82333 üzenetére

    A régi ebayben is csak évente 1-szer változtatható meg a számlázás pénzneme? Ez baromság. Nekem alapból USD van, ez jó most.
    Sosem lesz adószámom, hiába dolgozhatnék legálisan bejelentve rokkant ellátás mellett, mert sok rokkant ellátását elvették, mert mellette dolgozni tudott. A NAV sosem tudhatja meg, hogy a rokkant ellátás mellett van bármilyen jövedelmem, mert ha egyszer elveszik a rokkant pénzemet, akkor soha többet nem kapom meg.
    Mennyivel olcsóbb az adószámos levél és csomagküldés külföldre? Link?
    Sehol sem követelőztem, a 82318-ban és a 82326-ban írtam le a helyzetet, nem írom le mindig. A jövő hét kb. szerdáig kéne pár ember, aki már befejezte az ebayes átállást, mert kb. akkor nekem is el kell kezdenem, mert jún. 18 a határidő, a jövő hét utáni hétre az enyémnek is be kell fejeződnie.

    [ Szerkesztve ]

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz kovaccss #82331 üzenetére

    lassan ezt a stilust itt hanyagolni kellene, ez nem az ebay/pp ugyfelszolgalat, itt nem kovetelodzhetsz. az a te problemad hogy erre epited az eletedet, de az hogy itt kovetelodzol az mar kezd eleg csuful mutatni. ebyanak van hivatalos ugyfelszolgalata keresd meg oket ne azt vard hogy egy barati forum neked itt hataridore pontos leirasokat nyutson puszira. :(

    A camera does not make art, the artist makes art.

  • kovaccss

    tag

    válasz rednifegnar #82335 üzenetére

    Azért írtam ide, hogy a tényleges váltás ELŐTT mindent megtudjak másoktól, akik szintén meg kell hogy csinálják ezt, tanulva az ő hibájukból. A legtöbb beállítás alapértéke olyan, hogy a lehető legjobban az ebaynek kedvezzen, ezekről tudnom kell, hogy időben átállíthassam, ezek miatt nem bukhatok pénzt. Az ebayhez NEM mehetek infókért, mert ők a saját érdeküknek megfelelően tájékoztatnak, semmi olyat nem fognak mondani, ami nekem jó, de nekik nem. Plusz nekem fontos az ebay üzletelés és bevétel, nyilván hogy nem akarok szívni most a váltás miatt. Mi ezekben a nehezen érthető? Miért az én stílusom a probléma, ha ezeket kérem? Az elején szépen kértem, de közeledik a határidő, nincs idő szarakodásra. Nem csak az én érdekem, hanem sok 1000 magyar ebayes eladóé is az, hogy tiszta legyen milyen a váltás. Gondoltam egyértelmű, hogy senkinek nem engedhetem meg, hogy tovább nehezítse, akadályozza az életemet, se az ebaynek, se az itteni embereknek, se senki másnak. A topik címe ebay tapasztalatok, pont ilyenekre találták ki ezt, hogy ezeket itt beszéljük meg. Jogosan várom el hogy legalább néhány ebayes eladó, aki most csinálja a váltást (az USA és/vagy a német ebayen hirdet) részletesen leírjon mindent, mindenki okulására. Ezt nem is kéne kérnem, alapból meg kéne írniuk ide ezeket. Senki nem tithat ki engem azért, amit itt írtam, még figyelmeztetést se adhat, mint a 82333-ban volt. Semmi olyat nem írtam, ami indok erre. A 82318-ban és a 82326-ban leírtam mi van, hogy mik voltak, mi után mi jött, hogyan kerültem ilyen helyzetbe. Olyan nincs, hogy nem kapom meg a szükséges infókat a jövő hét közepéig. Bárki más is ezt tenné a helyemben, ha az élete múlna ezen.

  • koxx

    MODERÁTOR

    válasz kovaccss #82336 üzenetére

    "Olyan nincs, hogy nem kapom meg a szükséges infókat a jövő hét közepéig." még jó, hogy nem követelőzöl :U Fejezd be ezt a fajta stílust mert kénytelenek leszünk szankcionálni ha máshogy nem érted meg. (és nem, erre sem kell válaszolnod)

    Eladó ASUS TUF 4070 Ti OC gaming, doboz, új, gari

  • kovaccss

    tag

    válasz koxx #82337 üzenetére

    Nem követelőztem sehol, csak reagáltam a beírásokra. Az egész azzal kezdődött, hogy az ebay változtat a rendszeren, kész helyzet elé állítva engem is. Ha ez nincs, akkor be se írok ide. Az ebaynél reklamáljatok (te és V/), ők okozták a változást, nem én. Nekem jó volt az eddigi rendszer a paypallal a szarságai ellenére is. Semmilyen szabályt se sértettem meg az üzeneteimmel. Az elején szépen kértem a topikban mindent, de nem lett eredmény, nyilván hogy már másképpen kell írnom, hogy elérjem, amit akarok. Ebben senki nem akadályozhat meg engem, mert az életem a tét. A helyemben mindenki ezt tenné. Mindenképpen megszerzem a szükséges információkat így vagy úgy. A topiktagok és a topikgazda okozták azt, hogy így kell írnom, őket figyelmeztesd, hogy nem segítenek nekem, pedig ezért van a topik. Ha nem kapom meg a megfelelő segítséget a megfelelő időpontig (a határidőt NEM ÉN hoztam, hanem az ebay!), akkor az egész topik értelmetlen.

  • gyulaszu

    senior tag

    válasz kovaccss #82338 üzenetére

    Csináld úgy, hogy átállítod a számodra legmegfelelőbbnek gondoltra és utána írd meg a tapasztalataidat :R

    gyulaszu

  • koxx

    MODERÁTOR

    válasz kovaccss #82338 üzenetére

    De nem lehet, hogy nem tudnak segíteni vagy már segítettek csak te elsiklottál felette?
    Amúgy ha visszaolvasol meglehetősen követelőző stílusban írsz. (őszintén szólva ha valaki így kérne tőlem valamit elhajtanám a bús francba) Nézd, ha itt nem találsz rá megoldást akkor vannak még sokkal nagyobb fórumok (reddit) ahol segítéget kaphatsz. De ezt itt és most zárjuk le. Nem szeretném ha vissza kellene jönnöm törölgetni és/vagy tiltani.

    Eladó ASUS TUF 4070 Ti OC gaming, doboz, új, gari

  • M0Dair

    aktív tag

    válasz kovaccss #82334 üzenetére

    Elvileg nyugodtan dolgozhatsz/adózhatsz nem veszik el a rokkantellátásod bár nem tudom pont melyik kategóriába esel.

    "Keresetkorlát nélkül dolgozhatnak 2021. január 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülő emberek, miután az Országgyűlés 2020. december 16-án elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) foglalkoztatás bővítését célzó módosító rendelkezéseit. A most elfogadott törvény hatályon kívül helyezi az Mmtv. azon rendelkezéseit, melyek szerint meg kell szüntetni az ellátást, ha a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér másfélszeresét. Ennek értelmében 2021 januárjától korlátozás nélkül dolgozhatnak az említett ellátásokban részesülők, nem kell választaniuk az ellátás és a kereset között, továbbá csökkennek a munkavállalók és munkáltatók adminisztratív terhei is."

    [ Szerkesztve ]

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz kovaccss #82338 üzenetére

    hat latom meg mindig nem erted csak lokod tovabbra is. ez nem ugy van, hogy kovetelodzol masok kontojara. senki nem koteles neked valaszolni, ez nem egy fizetos, hivatalos ebay support forum. ha valaki megcsinalta a regisztraciot akkor max jofejsegbol probal segiteni. az hogy te erre epited az eleted az a te problemad, de nem kovetelozhetsz, max a hivatlos supportnal, de sztem ezzel a stilussal ott se sokaig allnanak veled szoba.

    Az elején szépen kértem a topikban mindent, de nem lett eredmény, nyilván hogy már másképpen kell írnom, hogy elérjem, amit akarok.
    ez nem igy mukodik, ha maskepp = kovetelozoen irsz, akkor se koteles senki semmire, raadasul ez kontraproduktiv, ilyen stilus mellett meg az se fog segiteni aki tudna.

    Ebben senki nem akadályozhat meg engem, mert az életem a tét.

    dehogynem, mar miert ne? szepen kibannolnak aztan csokolom. a te eleted az a te problemad hogy arra epitesz amihez nem ertesz. nem harithatod senkire a feleloseget egy szabad online forumban.
    A helyemben mindenki ezt tenné.

    tevedes, nem nem tenne. forditva ulsz a lovon.

    A camera does not make art, the artist makes art.

  • kovaccss

    tag

    válasz M0Dair #82341 üzenetére

    Tényleg, ezt el is felejtettem, de ez rajtam nem segít, mert esélyt sem akarok adni az ellátást folyósítónak, meg az államnak, hogy elvehesse ezt a kevés ötjegyű ellátásomat. Lásd a 82334-et. Az ebayes jövedelmemet senki nem láthatja soha, életem végéig.

    82342: Mások is írtak ide az ebayes pénzkezelés változásokról, nekik sokkal jobban és többet, gyorsabban válaszoltak, mint nekem, pedig először napokig szépen írtam. Akkor? Nem lesz személyválogatás, se kettős mérce. Régóta ezt csinálja már mindenki minden topikban, topikgazdák, sima beírók, modik, ahová írtam, mindent megtettek, hogy ne kelljen nekem segíteni, mert sosem egyszerű, másnál is előforduló, könnyen megoldható problémákkal jöttem ide. Mindenütt a stílusommal foglalkoztak, belém kötöttek, beszóltak, mocskolódtak, és mindig csak én kaptam figyelmeztetést, és kisebb-nagyobb korlátozásokat, sosem figyelmeztettek, korlátoztak senkit, aki beszólt, mocskolódott ellenem. Ennek vége, elég volt ebből. Ha én szabályt sértek, akkor a nekem beszólók is, ha ezért engem figyelmeztetnek, akkor őket is figyelmeztessék. Ha őket nem figyelmeztetik, akkor engem se. Ha a topikgazda csinálja, akkor a modik fékezzék meg őt. Azt is be lehet fejezni, hogy a topikgazda a hátam mögött beköp engem a modiknak, mert ma pont ez történt. A modiknak is be kell tartaniuk a szabályokat, nem pécézhetnek ki senkit hogy kitiltsák innen. A fórumot a profit miatt működteti a tulaj, ha nem érné meg neki nem csinálná. A topikgazdák ingyen csinálják a topikok felügyeletét, tehát kezdettől fogva vállalták, hogy INGYEN segítenek az ide beíróknak. Akkor mi a probléma? Semmi olyat nem írtam, ami sértő lehet, figyelembe véve a 82318-at. Csak azt várom el, amit mások is megkapnak, olyan segítséget, infókat, amikkel mennek is valamire

    Továbbra is várom az új ebayes fizetési rendszerre átállóktól a tapasztalatok megírását, mert erról szól a topik. Ez a téma itt. Privátban is lehet, ha valakit zavar hogy ide beírja, nem ragaszkodom a nyilvános beszélgetéshez. A privát üzikbe nem szólhat bele se a topikgazda, se a modik. Pont a 82307-es V/ költséghegyeket nem akarom. A 82318 még mindig a helyzet.

  • V/

    Topikgazda

    válasz kovaccss #82343 üzenetére

    Kérlek most már fejezd be, megkaptad a szükséges segítséget, egy teljesen egyszerű "problémára" annak ellenére hogy folyamatosan az ellenkezőjét írod.
    Ezért a most leírt sértegetéseid alaptalanok. Továbbiakban ilyen megnyilvánulást nem vagyok hajlandó eltűrni.
    Aki akar az majd segít, úgy ahogy kérted.
    Köszönöm a megértésed.

  • V/

    Topikgazda

    Mindenkit kérek hogy kölcsönös tisztelet jegyébe tegyen bejegyzést, kérdést, választ a topikba és az teljes mértékben feleljen meg az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) III. Moderáció Moderációs szabályok résznél a 10. és 11. pontjainak. Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

  • prsq

    tag

    válasz kovaccss #82336 üzenetére

    "Az elején szépen kértem, de közeledik a határidő, nincs idő szarakodásra."
    "senkinek nem engedhetem meg, hogy tovább nehezítse, akadályozza az életemet, ...se az itteni embereknek..."
    "Jogosan várom el hogy legalább néhány ebayes eladó ...részletesen leírjon mindent..."
    "Ezt nem is kéne kérnem, alapból meg kéne írniuk ide ezeket."
    "Senki nem tithat ki engem azért, amit itt írtam, még figyelmeztetést se adhat"
    "Olyan nincs, hogy nem kapom meg a szükséges infókat"
    "Nem követelőztem sehol"
    "Az ebaynél reklamáljatok (te és V/), ők okozták a változást, nem én."
    "Az elején szépen kértem a topikban mindent, de nem lett eredmény, nyilván hogy már másképpen kell írnom, hogy elérjem, amit akarok. Ebben senki nem akadályozhat meg engem"
    "Mindenképpen megszerzem a szükséges információkat így vagy úgy."
    "A topiktagok és a topikgazda okozták azt, hogy így kell írnom"
    "Ha nem kapom meg a megfelelő segítséget a megfelelő időpontig ... akkor az egész topik értelmetlen."
    "Mindenütt a stílusommal foglalkoztak"
    "Ennek vége, elég volt ebből."

    Zanzásítva a fentiek alapján egész egyszerűen azt kell írjam, hogy te nem vagy fórum kompatibilis. (Nemcsak itt.)

  • kovaccss

    tag

    válasz V/ #82344 üzenetére

    Semmilyen használható segítséget se kaptam, senki nem írta le az új ebay fizetési rendszerbe a beregisztrálás lépéseit, hogy hol mikor mit kell, lehet, ajánlott csinálni, milyen szabályok hogyan változtak, stb.. Nem fogok minden ebay szöveget külön magyarra fordítgatni hogy tudjam mit csinálok.

    82346: Nem tudom mit vártatok tőlem azok után, amiket itt műveltetek, mindenfélét írtak itt többen is, amivel nem lettem előrébb. A másoknak írt válaszok se segítenek. A 82318 helyzet nem változott, ehhez kell igazodnia mindennek.

  • prsq

    tag

    válasz kovaccss #82347 üzenetére

    Nem fogok minden ebay szöveget külön magyarra fordítgatni hogy tudjam mit csinálok.
    Kinek az érdeke, hogy tudd, mit csinálsz? De akkor ne fordítsd le. Esetleg tanulj meg angolul.

    Nem tudom mit vársz tőlünk azok után, amiket itt művelsz.

    "ehhez kell igazodnia mindennek."
    NEM FOG. Törődj bele, hogy ebben a topicban nem tudtak neked segíteni, és keress egy másik fórumot a kérdéseiddel. De valahogy úgy érzem, hogy ott is csak te leszel helikopter...

  • rednifegnar

    senior tag

    lassan ideje lenne egy takaritasnak.

    A camera does not make art, the artist makes art.

  • VinoRosso

    veterán

    Sziasztok,

    nem éppen ebay téma de nem tudok jobb helyet a kérdésemnek.

    Fülöp-szigetekre szeretnék küldeni ismerősömnek születésnapjára egy üveg bort. Lehetséges valahogy vagy felejtsem el az alkoholt?

Új hozzászólás Aktív témák