-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hockeyapu
aktív tag
Booxosok ! Feltettem az új frissítést, tényleg javult a helyzet ! Már jobban tud magyarul, bár még némi 'ákcentussal' . A jegyzetek végre jegyzetek lettek és nem csak függőleges módban működik ! Javult a szörfölés a neten (legalábbis szerintem), jobban 'műkszik' a beépített olvasó is(lehet csak Én voltam eddig stupid!) A beépített bing fordító határozottan jó (persze nem Sz.Sz.P. szintű, de értelmezhető)!
De azért megint adtak a szarnak egy pofont, szétszedték, ami eddig jól működött ! A visszalépés a főoldalra, eddig két érintésbe került 2cm-en belül, most három és be kell járni az egész képernyőt (jobb felső, bal közép ás bal alsó ! Ez idiotizmus ! Úútálom amikor fölöslegesen növelik a klikkelések számát !
És persze a részletes leírások a menüben változatlanul nem magyarul vannak ! Ja és a naptár az még mindig csak függőlegesben működik !
Összegezve 3.2-es firmware-el, a továbbra is bosszantó dolgokat leszámítva, javult az összkép !
UI: LittleBiG007 mivel te már jóban vagy velük és hallgatnak rád, írhanál a cégnek, hogy javítsák ki ezeket a hibákat !"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
hockeyapu
aktív tag
válasz LittleBiG007 #21602 üzenetére
Zseniális, nem halok meg hülyén, de főleg nem kapok agyvérzést !
Na még az a gondom, hogy a moon readernél az összes bekezdés végét árnyékosan kivastagítja. Én vagyok a hülye,vagy valamit elnyomtam ?"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Troy.
addikt
Valakinek van ötlete arra, hogy miért lassú a PocketBook Touch Lux 5 betűméret változtatásnál? Személy szerint még nem láttam, de azt mondták, hogy kb. 5 percre lefagy.
.
-
meoindil
aktív tag
válasz HollyBoni #21599 üzenetére
PDF az a formátum ami kifejezetten nem ebook olvasóra való. Oldalképet rögzít, tehát nem passzol a kijelzőhöz az esetek 99%-ban, Ezért ha nagyítasz megváltozik az oldalbeállítás és kilóg, ami miatt húzogatni kell. Ha átméretezed vagy az olvasón konvertálod gyakran szétesik az egész (rossz helyre kerülnek a sortörések).
Ebook barát formátumot használj: epub - vagy amit lehet konvertálj át epubbá. PDF-t a legkevésbé esélyes jól konvertálni is sajnos.
(Néhány ügyes ember készít kifejezetten ebook olvasóra pdf-et is, de ezek nagyon ritkák.) -
-
consono
nagyúr
válasz hockeyapu #21610 üzenetére
Nem az Androidon meg a nagyobb méreten múlik, hanem az olvasó programon. Koreaderrel Pocketbookon is lehet a nem kép alapú pdf-eket rendesen olvasni. Van reflow, betűméret váltás, stb...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
hockeyapu
aktív tag
válasz consono #21612 üzenetére
Igen egyetértek, és androidon olyan programot használok, amilyet akarok. Oké el lehet boldogulni kisebb képernyőn is a pdf-el, de nem az igazi az a 13"-os kategória (amit viszont már nem cipelsz zsebben)!
Egyébként nem bajlódok a pdf-el az olvasón, arra ott vannak az egyéb eszközök."Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
WynNyback
tag
Laptop. A laptop a laptop fiókban van, előtte pedig egy kisebb fiók, odateszem az olvasót. A táska ezen része párnázott. Azt nem állítom ,hogy a táskám nincs kitéve behatásoknak de laptop kijelző még sosem romlott el pedig azt is cipelem mindennap. Ráadásnak van amikor kettőt is.
Aztán most már a harmadik esetem, hogy amikor beteszem még jó, amikor kiveszem már a szétfolyt a kijelző. A mostani kütyüm 80 000 volt, de mivel biz isten számítottam rá biztosítottam is így viszonylag nyugodt vagyok.
"A TNT panel a robbanós fajta? Az TFT és ez eddig is tudott volt, hogy az ellenállóbb."
köszönöm a javítást
[ Szerkesztve ]
-
Lacihw
csendes tag
Sziasztok,
9 éves lányomnak szeretném első e-bookját megvenni. Az egyik kiszemelt a papierwhite 5 2021. (a másik az Kobo Libre 2)
Pár kérdésem lenne hozzátok. Vannak e olyan oldalak, ahol magyar nyelvű ifjúsági regények tömkelege van fent akár fizetősen is?
Lehet e közvetlen könyveket letölteni számítógép nélkül?
Minél egyszerűbben kezelhető időtálló olvasót szeretnék neki venni. Nem igazán számítógép zseni, így nem akarnám hogy megutálja a géphasználat miatt. Magyar menü még jó lett volna, de ahogy olvastam, csak a Pocketbook tudja. -
Lacihw
csendes tag
válasz hockeyapu #21618 üzenetére
7-es. Napi egy könyvet majdcsak kiolvas, nem győzzük venni. Meg a helyet is fogja, rengeteg kiolvasott könyve van. Ezért gondoltam veszek egy egyszerűen kezelhető ebookot neki. De gőzöm nincs hogy vannak e ifjúsági könyves oldalak. Rakutent a Kobo miatt, az Amazont a papierwhite miatt néztem, de nem találtam magyar nyelvűt.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Lacihw #21619 üzenetére
lényegében bármelyik (online) könyvesboltból tudsz neki vásárolni könyvet a megfelelő formátumban (Kobo - epub, Kindle - mobi), de ha valami olyasmi a terv, hogy ő majd összeválogatja magának és egy gombnyomásra meg is veszi közvetlenül az eszközről, akkor szerintem ez nem igazán fog működni. ugyanakkor azt is lehet, hogy te intézed a vásárlást, és átküldöd az olvasóra emailben/dropboxon, hogy legalább neki ne kelljen hozzá számítógép. egyébként pedig mindegyik könnyen kezelhető, ezek nem tabletek, nincs komoly mélységű menürendszerük, és ami van, az is a testreszabáshoz kell, nem a mindennapi használathoz.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Lacihw
csendes tag
Köszi. Akkor tulajdonképpen felesleges is egy 60-80 ezer forintos olvasót venni neki? Ha a közvetlen letöltés kiesett, lehet megtenné egy olcsóbb ebook is. Igaz ez a 30-50e kategória mind 6”. (Clara HD, Papierwhite 4 stb)
Arról tudsz esetleg valamit mondani hogy az Amazon vagy a Rakuten jobb magyar könyvekbe? -
Apollyon
Korrektor
válasz Lacihw #21621 üzenetére
A magyar könyvkiadóktól függ nagyrészt, hogy a magyar nyelvű könyveiket hol teszik elérhetővé. De van a kobo store-ban és amazonon is magyar nyelvű könyv.
Ha számít a pénz, első olvasónak én egy 6 colost vennék neki. Egy clara hd, de egy paperwhite is ha szeret olvasni kiváló lesz évekig így is. Én személy szerint nem vennék 6-osnál nagyobb eszközt, inkább kisebbet, de ez nem egy népszerű álláspont itt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Lacihw
csendes tag
válasz Apollyon #21622 üzenetére
Persze számít a lóvé, de itt 10-20e különbségek vannak. Ha azt nézem 5 évig tudja használni, akkor simán belefér a drágább is. 6 collba Kobo Clara HD vagy Pocketbook Touch HD3 lehetne a jobb egy gyereknek?
Az alzán van egyébként 70ért egy bontott libra 2, ha magamnak venném, az lenne. -
hockeyapu
aktív tag
válasz Lacihw #21619 üzenetére
Onyxboox Leaf 7", nemrégen jelent meg mindent tud !
Itt a gyári honlap, onnan is meg lehet venni.
[link]
Ha 6"-os, akkor meg meg a Poke3 az most 63pénz-ről indul.
Küldtem privit !
Ingyenes: Magyar elektronikus könyvtár [link] több mint 20ezer könyv van fent !
De, amiket kinéztél természetesen azok is jó eszközök![ Szerkesztve ]
"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
consono
nagyúr
válasz Lacihw #21621 üzenetére
Van "közvetlen" letöltés is, pl. a dibook.hu el tudja küldeni a Kindle e-mail címedre az ott vásárolt könyvet, ami ha be van kapcsolva a wifi rögtön megjelenik a Kindle-n (le van írva milyen címet kell whitelistelni Amazon oldalon).
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Lacihw
csendes tag
Köszi a segítséget mindenkinek, a készülék megrendelve
-
Lacihw
csendes tag
Az Onyx nem volt játékban (nem ismertem) de mivel nem vagyok jártas a témában, illetve egy ember volt aki konkrét típust tudott ajánlani, így erre tudtam támaszkodni. Ha neki nem jön be, megy az asszonynak, ő meg kap egy Kobot. Ha tetszik neki akkor boldogság. 80 volt rászánva, belefért kényelmesen.
-
csendes
őstag
Nem vennék üveg alapú TFT-vel olvasót gyereknek. Ha 6" kell, akkor HA-ról a PW4 feleannyi és pont annyit tud, ami az olvasáshoz elég. Vagy a PW5 ugyanennyiért nagyobb kijelzővel, ha kellenek az extrák. Ha meg az Android a lényeg, akkor tablet vagy telefon, ma már az is 6.5".
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Lacihw
csendes tag
válasz csendes #21633 üzenetére
Nekem itt az üveg lényeges volt, kevésbé karcolódik mint a műanyag. Az androidot ismeri. Telefonja van, az olvasni fárasztó a szemének. Tabletre gondoltam, de Lcd, kinyírja a szemét, az Elink olvasásra szerintem jobb. PW-ket én zártam ki, elég amazonra optimalizáltnak tűnt, illetve nem ismer annyi formátumot mint egy pl kobo vagy packet. Utóbbi kijelző sérüléséről elég sokat írtok, így azt is elvetettem. Kobo Clara maradt, de 3e ft volt a különbség az onyx és e közt. A 6” méret forúmtárs javaslatára illetve abból kiindulva hogy gyerek, megint logikusnak tűnt.
Egyébként a lányom koraérett, olvas, zongorázik, kitűnő tanuló, fog tudni rá vigyázni. 3 havi könyve volt 65be.
Egy záró gondolat, első autóm Golf2 volt. 16 évig aztán csak VW, gyűjtöttem, találkozókra jártam, versenyeztem, volt legalább 30db, nem láttam tovább a márkától. Majd a kíváncsiságom miatt vettem egy Kiát. Most Toyotám van. Mind más. De van élet a VWn túl is.
Bocs az offért, nekem ez a hasonlat jutott eszembe, kinek kindle, kinek onyx vagy packet stb mind más de közel sem biztos hogy rossz
Köszi mégegyszer a tanácsokat és a segítséget mindenkinek -
bwoay
nagyúr
válasz Lacihw #21632 üzenetére
Többnyire szándékosan kerülöm, hogy konkrét típust ajánljak, mert a legritkább esetben tudja más megmondani, hogy konkrétan neked (neki) mi lesz a legjobb. A te szempontodból irrelevánsak mások (márka) preferenciái is. Ezért is hiszem, hogy nagyobb segítség a fontos szempontok alapján belőni egy kategóriát, és az így leszűkített kínálatból már könnyebben eldöntheti mindenki maga a konkrét márkát, vagy hogy pl kell-e lapozógomb, elég-e a 6" méret, és így tovább. Amiket írtál (minél könnyebben kezelhető olvasó, ifjúsági regények olvasására, 9 éves lánynak, aki nem számítógép orientált, élete első ebook olvasójának), azok alapján én a(z e-ink kijelzős) tableteket zártam ki elsőnek. Nem azért, mert rosszak, hanem azért, mert egy ilyen eszköz szerintem annak való igazán, aki pontosan tudja, hogy olvasáson kívül még mi mindenre használná, ehhez milyen alkalmazásokat telepítene, stb. Aki heti 3-4-5 könyvet elolvas, arra nyugodtan mondhatjuk, hogy hardcore user - én ilyen felhasználásra kapásból csak dedikált olvasóban gondolkodtam.
Nade nem magyarázom tovább a bizonyítványom, megoldódott a dolog, bízzunk benne, hogy könnyen átszokik az olvasó használatára!Zongorázásról meg az jutott eszembe, hogy egy szép nagy kijelzős olvasón a világ minden kottája elfér kényelmesen
csendes:
ja, 6.5", mint egy távirányító - hosszú és keskeny. amúgy persze egyetértek[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
csendes
őstag
válasz Lacihw #21634 üzenetére
Néhány karctól még használható az olvasó, lehet rá fóliát tenni, van üveggel kombinált Möbius kijelző is. Az üveg alapú TFT sérülése esetén - ha nincs biztosítás - új készüléket kell venni.
A telefon kijelzőknél általában a PWM lehet zavaró kis fényerőnél, illetve úgy általában a gyenge panel. Ez természetesen nagyon függ az egyéni érzékenységtől. Nincs arra egyértelmű kutatási eredmény, hogy az E-Ink, illetve egy jó LCD/AMOLED között lenne különbség a szemre gyakorolt hatást tekintve, egyébként hasonló a helyzet a színhőmérséklettel is.
Az Android egyéni igény kérdése, ha valaki "csak" olvas, akkor inkább zavaró, figyelemelterelő.
A formátumok közötti konvertálás egyszerűen megoldható Calibre-vel, és a kifutó PW4 most a HA-ról nagyon jó áron van.
Az, hogy itt sokat írtak a kijelző sérüléséről, inkább az üveg alapú TFT-hez, az ezen alapuló nagyobb kijelzőkhöz, a szállítási és tárolási körülményekhez, és a rossz tokokhoz kapcsolódik, mint egyetlen márkához, mivel egyébként nagyjából két OEM gyártó áll az eladott készülékek nagy többsége mögött.
Természetesen azért van sokféle olvasó, hogy mindenki kiválaszthassa a számára legjobbat a tökéletes olvasási élményhezKi állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Lacihw #21634 üzenetére
Nem baj az, hogy Androidos olvasót választottál, én az év elején nyergeltem át és nem bántam meg. Nem csak annak való, aki rá akar telepíteni egy csomó alkalmazást (sőt, nagy részénél csalódni fog, hogy telefonon jó volt, itt pedig milyen rosszul olvasható a mindössze 16 árnyalattal), és semmi figyelemelterelő nincs benne.
A Poke 3 is, amikor megérkezik, azonnal használható olvasásra. Ismer sok formátumot, rajta van a NeoReader olvasóprogram alapértelmezetten. Ugyanúgy rámásolhatók a könyvek, mint a többi olvasóra, sót a BooxDrop-pal ez vezeték nélkül is megtehető. A rajta lévő NeoBrowser egy teljes értékú böngésző, amellyel például a fent említett dibook-ról meg tudod venni a könyveket és le is tudod tölteni az olvasóra. (A nem-Android alapú olvasók böngészője rengeteg kívánnivalót hagy maga után.) A Google Play áruházat sem muszáj aktiválnod és akkor végképp semmi figyelemelterelő nem lesz benne, sőt, a készenléti idő is jobb lesz.Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
HollyBoni
veterán
Tolino Vision 4 HD-t valamiért nem akarja felismerni a szüleim gépe (Win10). Saját gépemen működik.
Próbáltam több USB portot, több kábelt, de semmi. Eszközkezelőben és eszközök és nyomtatóknál is látom (itt ki is írja hogy Tolino), de fájlkezelőben nem, nem tudok rá semmit másolni.
Esetleg ötlet hogy mi lehet a gond, merre induljak el? -
JamesFinn
senior tag
Esetleg ha valakit érdekel, a galaktika webshopban szinte minden ekönyv 1000 forint. Kb 75%-os a leárazás.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ez lesz a legolcsóbb Snapdragon 8 Elite modell idén
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Milyen egeret válasszak?
- Asztalos klub
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL